ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό και ελληνο-τουρκικά από τα "κοκκινοπιπεράτα" της ΛΑΕ

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ"

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ  
√ Η ενίσχυση της φασίζουσας ακροδεξιάς στη Γερμανία, την Κεντρική, την Ανατολική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελεί την κατάρρευση του λεγόμενου ευρωπαϊκού μύθου.  
Η Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη χρειάζεται επανίδρυση και νέα στρατηγική.  
Και όταν λέμε επανίδρυση, κυριολεκτούμε.  
(Δευτ. 14/3/16 – 12:45)
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ.  
√ Ο Υπ. Εξ. της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, με ένα απίστευτο ξενοφοβικό παραλήρημα, το οποίο θα ζήλευαν και τα πιο φανατικά φασιστοειδή, ζήτησε να κλείσουν όλες οι πιθανές δίοδοι προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, ακόμα κι εκείνη της Μεσογειακής Διαδρομής, ενώ οι πρόσφυγες να περιθάλπονται, όπως είπε, αποκλειστικά στην Ελλάδα.  
Αυτό θα πει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και ευρωπαϊκός ανθρωπισμός.  
Αυτή η ΕΕ έχει καταρρεύσει και μπορεί να συνεχίσει μόνο ως ένα ξενόφοβονεοφιλελεύθερο, άγρια αντικοινωνικό και ακραία τυχοδιωκτικό ιμπεριαλιστικό φρούριο. Αλλά με εμάς απέναντι και εναντίον.  
(Δευτ. 14/3/16 – 12:41)
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ      
√ ''H Ρωσία διαθέτει στοιχεία ότι τουρκικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στη συριακή επικράτεια.''  
Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Ren-TV, τις οποίες αναμετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.  
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εκτίμησε επιπλέον ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία συνιστούν μια «υφέρπουσα επέκταση» και σημείωσε ότι η Ρωσία θα επιμείνει προκειμένου ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών να προσκαλέσει τους Κούρδους στις συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης, παρά τις αντιρρήσεις που προβάλλει η Άγκυρα.  
Την ίδια ώρα Τούρκοι παρατηρητές καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά για να εποπτεύουν την επανεισδοχή ''παράτυπων μεταναστών'', όπως με επευφημίες επιβεβαίωσε ο Γ. Μουζάλας.  
Πώς είναι δυνατόν, όμως, να είναι αντικειμενικοί στην εποπτεία τους οι Τούρκοι παρατηρητές, όταν η χώρα επανεισδοχής είναι η Τουρκία, αυτό δεν μας το λένε οι κυβερνώντες.  
Παντού Τούρκοι, λοιπόν στην περιοχή της κρίσης. Θαυμάσια!  
(Κυρ. 13/3/16 – 18:48)
ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ...
√ Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, η παρουσία Τούρκων παρατηρητών σε ελληνικά νησιά είναι μέρος των διμερών επαφών Ελλάδας -Τουρκίας στη Σμύρνη και της γενικότερης συμφωνίας Ευρώπης -Τουρκίας.
Η ελληνική κυβέρνηση με τη δίκη της «βούλα και σφραγίδα» εκχωρεί στο σημερινό τουρκικό καθεστώς το γενικό πρόσταγμα να ερμηνεύει κατά το δοκούν την συνολική ροή των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.
Η κυβέρνηση Ερντογαν που συνεχίζει να εξοπλίζει, να χρηματοδοτεί και να στηρίζει τις ακραίες φονταμενταλιστικές οργανώσεις στη Συρία, που πνίγει με τη βία κάθε δημοκρατική φωνή στη χώρα, που καταδιώκει τις κουρδικές οργανώσεις, που αμφισβητεί σε κάθε ευκαιρία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ζήτησε και πήρε από την ΕΕ «πιστοποιητικό δημοκρατικών φρονημάτων».
Η νέομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με το παλιό μνημονιακό μπλοκ «ακροβατούν» σε επικίνδυνους ατραπούς, έχοντας συμφωνήσει στην απαράδεκτη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Είναι η ώρα τα αλληλέγγυα, αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά κινήματα να ορθώσουν τον δικό τους ανίκητο ανθρώπινο «φράκτη».
Η ΛΑΕ θα βρεθεί μαζί με το λαό σε ένα νέο ελπιδοφόρο δρόμο μεγάλων ανατροπών και ελπίδας.
(Σαβ. 12/3/16 - 23:14)
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ''ΒΟΥΛΑ'' ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ  
√ Στο Παρίσι ο Τσίπρας, προσκεκλημένος του Γάλλου Προέδρου, για να συμμετάσχει σε σύναξη σοσιαλδημοκρατικών ηγετών, από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντσι, ως τον Γερμανό αντικαγκελάριο Γκάμπριελ και πολλούς άλλους, που θα αφορά το σχέδιο τους για την Ευρώπη. Όλοι αυτοί που βούλιαξαν και διέσυραν την ΕΕ, συνέρχονται, τάχα, για να την σώσουν.  
Η συμμετοχή του ''αρχικωλοτούμπα'' Τσίπρα στη σύναξη, επιβεβαιώνει την απόλυτη αναξιοπιστίατης τελευταίας αλλά και δείχνει ότι ο Τσίπρας αναζητά ύστατο πολιτικό καταφύγιο στη χρεοκοπημένη και πιο δεξιά σοσιαλδημοκρατία και στα ηγετικά ρετάλια της, ενώ έχει καταντήσει πολιτικός ακόλουθος του Ολάντ, τον οποίο στις καλές εποχές ονόμαζε, πολύ σωστά, Ολαντρέου.  
Το κωμικό είναι ότι ορισμένοι καλοθελητές κατατάσσουν ακόμα τον Τσίπρα στην Αριστερά. Συγχαρητήρια για την πολιτική ακτινογράφηση τους, εκτός και αν διαθέτουν υπερβολική αίσθηση του χιούμορ
Μα, πολύ υπερβολική.
(Σαβ. 12/3/16 - 13:36)
ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ (2)  
√ Ψεύτης, όμως, δεν είναι μόνο ο Αλ. Τσίπρας. Ψεύτες και αρχιυποκριτές είναι και όλοι εκείνοι οι μνημονιακοί αρχηγοί, από τον Μητσοτάκη και τη Γεννηματά, ως τον Θεοδωράκη και τον Λεβέντη, που σκίζουν τα ρούχα τους για τις ψευτιές του Τσίπρα ενώ όλοι από κοινού δεν τόλμησαν να ψελλίσουν, για να μη θίξουν το ευρωκατεστημένο, ούτε μια φράση στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου των Αρχηγών για ανοικτά σύνορα. Όλοι μαζί δεν είναι μόνο μνημονιακοί και υποτελείς αλλά και ψεύτες. Κοινοί ψεύτες και υποκριτές, μιας ΕΕ της βαθιάς υποκρισίας και εξαπάτησης.  
(Πέμ. 10/3/16 – 15:28)
 ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ (1)  
√ Ο Τουσκ, ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ισχυριζόμενος ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, σφραγίζοντας τα σύνορά τους, εφαρμόζουν την απόφαση των “28”, εκφράζει θεσμικά και έγκυρα τις θέσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η Ά. Μέρκελ κάνοντας έκκληση για ανοικτά σύνορα δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να απευθύνει κοινό ευχολόγιο, ενώ ο Αλ. Τσίπρας, που θριαμβολογούσε για την απομόνωση των χωρών του Βίσεγκραντ στη Σύνοδο, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά σε κοινό ψεύτη.  
(Πέμ. 10/3/16 – 15:25)
ΑΙΣΧΟΣ!  
√ Οι δηλώσεις του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τουσκ με τις οποίες ευχαριστεί τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων επειδή εφάρμοσαν την απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, κλείνοντας τα σύνορά τους και τον Δυτικό Βαλκανικό Διάδρομο, μας άφησαν άναυδους για την κυνικότητά τους.  
Οι δηλώσεις αυτές αφήνουν έκθετο και αναδεικνύουν ως ψεύτη τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος μας πούλαγε φούμαρα, λέγοντας ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων απομονώθηκαν και ότι η Ελλάδα δικαιώθηκε!  
Θα μου πείτε είναι η πρώτη φορά που λέει ψέματα ο Αλ. Τσίπρας ή η τελευταία; Αλίμονο στη χώρα…
(Τετ. 9/3/16 – 23:50)
ΕΕ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  
√ Την άρση της βουλευτικής ασυλίας πέντε βουλευτών του αριστερού φιλοκουρδικού HDP, μεταξύ των οποίων και οι συμπρόεδροι του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, ζήτησε επίσημα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.  
Τόσο, όμως, το διευθυντήριο της ΕΕ, όσο και η “δική μας” υπόδουλη στα κελεύσματα των δανειστών της χώρας μας κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να επιβάλουν στην Τουρκία βαριές κυρώσεις, τόσο για τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της, όσο και για τη στάση της στο προσφυγικό, την έχουν αναγορεύσει σε “προνομιακό συνομιλητή” τους και την επιβραβεύουν, ουσιαστικά, με πρόσθετα “δώρα”, χρηματικά και μη.  
Από τη μία, λοιπόν, επιδεικνύουν τη δική τους αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού και από την άλλη επιβραβεύουν τον αυταρχισμό του τουρκικού καθεστώτος, ομολογώντας, ουσιαστικά και τη δική τους ροπή προς ανάλογες πρακτικές εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης.  
Μόνο η απεμπλοκή της χώρας από τη “μέγγενη” της Ευρωζώνης, της ΕΕ και των μνημονίων, αλλά και από κάθε είδους κυβέρνηση που προσφέρεται πρόθυμα να υλοποιήσει τα σχέδια των δανειστών, μπορεί να προσφέρει πραγματική λύση.
(Τετ. 9/3/16 – 20:08)
Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ...  
√ Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, παρά τα τριαντάφυλλα και τα χαμόγελα, δεν μάσησε τα λόγια του για την αμφισβήτηση του ελληνικού εναερίου χώρου των 10 ν.μ. και κυρίως επιβεβαίωσε θρασύτατα ότι εξακολουθεί να ισχύει το Τούρκικο “Casus belli” σε περίπτωση που η Ελλάδα εφαρμόσει τις ρητές προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και επεκτείνει σε οποιαδήποτε σημείο του Αιγαίου τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 ν.μ.  
Ο Αλ. Τσίπρας, μάλλον, δεν έχει αντιληφθεί τίποτε από τον στρατηγικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, ο οποίος προωθεί τις θέσεις του με συστηματικότητα.  
(Τετ. 9/3/16 – 13:32)
ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
√ Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ με τις αντιφατικές δηλώσεις τους για την δήθεν «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους κάνουν «σκωτσέζικο ντους» στην κυβέρνηση, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει επικοινωνιακή τακτική με αυτό το ζήτημα.  
Όλοι μαζί, κυβέρνησηΣόιμπλε και Ντάισελμπλουμ εξαπατούν τον ελληνικό λαό.  
Το θέμα για τη χώρα είναι η διαγραφή του χρέους και όχι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του, την οποία βαπτίζουν μείωσή του, ενώ ισοδυναμεί με μεγαλύτερη ληστεία.  
Γιατί επιμήκυνση του χρέους σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πολύ μεγαλύτερα ποσά για επιτόκια, ενώ ακόμα και τα δισέγγονά μας και η χώρα θα τελούν υπό την ομηρία των πιστωτών.
(Τετ. 9/3/16 – 00:36)
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ;  
√ Διαβάζω σήμερα στην τρέχουσα ειδησεογραφία, ότι οι τρεις Βαλτικές χώρες (ΕσθονίαΛετονία καιΛιθουανία) αποφάσισαν να κατασκευάσουν από κοινού φράχτη στα εξωτερικά τους σύνορα με τηΡωσία, επειδή πιθανολογούν ότι, μετά το κλείσιμο του Βαλκανικού Δρόμου και άλλων εναλλακτικών διαδρομών, οι χώρες τους θα γίνουν το επόμενο «πέρασμα» για τις προσφυγικές ροές.  
Εγώ πάλι, γιατί υποψιάζομαι ότι οι φράχτες αυτοί προορίζονται και για τους... «από μέσα» και όχι μόνο για τους «απ' έξω»; Βλέπετε, οι τρεις συγκεκριμένες χώρες, από τότε που αποσπάστηκαν από την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και προσκολλήθηκαν στο «άρμα» της Δύσης, έχουν χάσει από το 20(Λιθουανία) έως και το 35% (Λετονία) του πληθυσμού τους, εξαιτίας της οικονομικής μετανάστευσης. Με ιδιαίτερη προτίμηση των πολιτών τους ειδικά προς τη Ρωσία, παρόλο που αυτή δεν αποτελεί μέλος της ΕΕ...  
Την απάντηση την αφήνω στην κρίση σας...  
(Τρ. 8/3/16 – 21:31)
Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ  
√ Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής παρουσίασε γκάλοπ της Rass με πηχυαίους τίτλους: ''Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα. Παραμένει βασικός παίκτης στο πολιτικό σκηνικό''!  
Κι' αυτά την ώρα που ο ίδιος ο Τσίπρας, ούτε οι υπουργοί του και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑτολμούν να πατήσουν το πόδι τους σε πεζοδρόμιο, γιατί το λιγότερο που τους απομένει είναι ύβρεις και προπηλακισμός.  
Θαυμάστε, λοιπόν, την αξιοπιστία των κατεστημένων δημοσκοπήσεων.
(Κυρ. 6/3/16 - 15:38)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ  
√ Τρομακτικές πιέσεις ασκεί η Μέρκελ, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να κατασκευάσει με ''ταχύτητα φωτός'', όπως είπε, 50.000 ''προσωρινά'' (;) καταλύματα για πρόσφυγες, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος υπολόγισε σε πάνω από 100.000 τις αφίξεις προσφύγων μέχρι το τέλος Μάρτη (!) και αρκετά πάνω από 10.000 τους στοιβαγμένους πρόσφυγες στην Ειδομένη.  
Την ίδια ώρα, ο Βαυαρός σύμμαχος της Μέρκελ Χορστ Σίχοφερ υποστηρίζει ο ''αθεόφοβος'' την επιβολή συνοριακών ελέγχων από την Αυστρία και άλλες χώρες του Δυτικού Βαλκανικού δρόμου, αφού μειώνουν τις αφίξεις προς τη Γερμανία.  
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί το Συμβούλιο αρχηγών στου Μαξίμου κατάπιε τα ανοιχτά σύνορα και την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.  
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων για να μην έχει πολιτικό πρόβλημα η Μέρκελ και η ξενόφοβη Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από οικονομικό – κοινωνικό – μνημονιακό πειραματόζωο πρέπει τώρα να γίνει και προσφυγικό πειραματόζωο. Δίπλα στο οικονομικό, τώρα τέθηκε και δεύτερο, προσφυγικό μνημόνιο.  
(Σαβ. 5/3/16 – 21:49)
Η συνέχεια εδώ.