ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Τουρκικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Δρ. Νικόλαος Λ. Μωραΐτης*

Με τις επίκαιρες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, προδιαγράφεται μια νέα κατάσταση για το μέλλον, και για τους κίνδυνους που εγκυμονούν προβλέπεται νέος ρόλος της Τουρκίας, που σχεδιάζει την επεκτατική της πολιτική σε γεωπολιτικά πλαίσια.
 (...) (...) (...)

Η Τουρκία, έχουσα σαφή γνώση από τους κύκλους του κατεστημένου στην Ουάσιγκτον ότι, μετά την κρίση του πετρελαίου του 1972, ο χώρος της θα είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Αμερικής, του ΝΑΤΟ και της Δύσεως, βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία και ήγειρε θέμα Αιγαίου. Αμφισβητεί την κυριαρχία μας στην υφαλοκρηπίδα, τον εναέριο χώρο, την αιγιαλίτιδα ζώνη, με επεκτατικές τάσεις στα νησιά και σ’αυτή την Δυτική Θράκη. Δημιούργησε ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα αγνώστων ακόμη διαστάσεων. Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέριες γιατί είναι γνωστά.

Κατά τις εκτιμήσεις των πιο αξιόλογων πολιτικών αναλυτών, που έχουν προσβάσεις και στη Τουρκία, η Άγκυρα συνέδεσε την επεκτατική της πολιτική στο Αιγαίο με την αμερικανική και Νατοϊκή παρουσία στο χώρο της και σε καθαρά γεωπολιτικά πλαίσια.
Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο της υπάρξεως από κοινού σχεδίων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, προσαρμοσμένα στις ανάγκες τάχα του ΝΑΤΟ κατά του ρωσικού επεκτατισμού.
Οι ίδιοι κύκλοι, υποστηρίζουν, ότι η όλη κατάσταση βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο, που οι στρατοκράτες της Άγκυρας αναμένουν μόνο το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον, το ΝΑΤΟ και τις Βρυξέλλες, για ν’αρχίσουν την επιχείρηση εισβολής.

Οι θεωρητικές αυτές εκτιμήσεις έχουν την βάση τους, αν λάβει κανείς υπ’ όψη ότι ο όγκος των τουρκικών στρατευμάτων είναι παρατεταγμένες σε θέση εισβολής στην Ελλάδα και στη Κύπρο.

Η διάταξη έχει ως ακολούθως:

1) Η 1η Στρατιά βρίσκεται στην Ανατολική Θράκη και στο χώρο Ανδριανουπόλεως-Κωνσταντινουπόλεως, απέναντι από τον Έβρο, απαρτιζομένη από: 8 Μεραρχίες Πεζικού, 2 μηχανοκίνητες Μεραρχίες, 3 Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες, Μιά Ταξιαρχία Πεζικού και 1 Σύνταγμα Τεθωρακισμένων.

2) Η 4η Στρατιά, η γνωστή ως Στρατιά Αιγαίου, βρίσκεται σε θέση εισβολής από τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου απαρτιζομένη από: 1 Μεραρχία Πεζικού, 1 Ταξιαρχία Πεζικού με 3 Συντάγματα, 4 Ταξιαρχίες, 1 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, και Μονάδες Κομμάντος και Αλεξιπτωτιστών. Συνολικά σταθμεύουν 150 χιλιάδες στρατεύματα με 120 αποβατικά σκάφη. 

Και 3) Τα στρατεύματα κατοχής της Κύπρου, που ανέρχονται σήμερα σε 40.000 άνδρες και υποστηρίζονται από 30 αποβατικά σκάφη και αεροπορία από τις τουρκικές ακτές. Σ’όλες τις παραπάνω δυνάμεις, θα πρέπει να ληφθούν υπ’όψη το Ναυτικό και η Αεροπορία, που είναι άριστα οργανομένα και σε σχηματισμούς επιθετικούς από τον ‘Εβρο, κατά μήκος του Αιγαίου μέχρι και την Κύπρο.

Γι’αυτή καθ’αυτή την αναμέτρηση επικρατούν δυό θεωρητικές απόψεις:
Η μια διατείνεται πως η εισβολή θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, όταν το επιτρέψουν μόνο ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες. 
Η άλλη υποστηρίζει την άποψη, ότι οι δυο αυτοί φορείς αντιτίθενται, γιατί δεν συμφέρει σε καμιά περίπτωση από στρατηγικής και συμμαχικής πλευράς.
Αν τολμούσε ποτέ η Άγκυρα να το κάνει, θα το έκανε με καθαρά δική της πρωτοβουλία.

Συμφωνούμε με την πρώτη άποψη, γιατί η δεύτερη έχει στοιχεία αναβολής. Αμερικανοί και ΝΑΤΟ δεν εγκρίνουν το εγχείρημα την παρούσα στιγμή. Μπορεί όμως αργότερα και όταν αυτοί νομίσουν πως ενδείκνυται. Κατά συνέπεια ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ανά πάσα στιγμή. 

Αν όντως ενδιαφέρονταν να μην γίνει η αναμέτρηση αυτή, θα έπρεπε μέχρι τώρα ή να σταματούσαν να εξοπλίζουν την Τουρκία ή να έδιδαν εξίσου οπλισμό και στην Ελλάδα, αν ήθελαν να διατηρήσουν την ισορροπία δυνάμεων και να τις καθιστούσαν ικανές για την αντιμετώπιση αυτής της ρωσικής απειλής.

Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα και όλα οδηγούν στην άποψη, ότι και οι τρεις κινούνται συντονισμένα εναντίον μας.

Διαφαίνεται καθαρά, ότι στόχος τους είναι η διχοτόμιση του Αιγαίου. 

Άλλωστε η περίπτωση της Λήμνου είναι χαρακτηριστική. Αρνούνται χρόνια τώρα ν’ασκήσουν οποιαδήποτε πίεση να παραιτηθεί η Άγκυρα των υπερφύαλων αξιώσεών της.

Κανείς δεν μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη, γιατί το παράδειγμα της Κύπρου ήταν κλασσικό.
Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί πια τον πραγματικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι αμερικανικές και Νατοϊκές βάσεις όχι μόνο εντός της Τουρκίας, αλλά και εντός της Ελλάδας και αλλού, όπου υπάρχουν, σε μια επιθετική τουρκική εξέλιξη.

Ο μηχανισμός αυτός της Άγκυρας έχει έλθει στο φως της δημοσιότητας και από απόρρητο χάρτη του Τουρκικού Πενταγώνου, που απεικονίζει την διάταξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σήμερα, και που δεν αμφισβητήθηκε μήτε από τους επιτελείς της Τουρκίας.

Η απειλή είναι προφανής και υπαρκτή χωρίς καμιά αμφιβολία. Και όλα αυτά να φαντασθεί κανείς, κατά ορισμένους Αμερικανούς, για την «ασφάλεια της προστασίας του Περσικού Κόλπου».

Όλοι όμως αυτοί αγνοούν τον παράγοντα ΕΛΛΑΔΑ.

Μπροστά στους εξοπλισμούς και τα σχέδια της Άγκυρας και στην όλη στάση των «συμμάχων» μας, που έφεραν στο σημείο ν’αμυνόμαστε κατά της Δύσης και όχι του Βορρά, απαιτούνται: 
Εθνική στρατηγική για την ασφάλειά μας και την διατήρηση της εδαφικής μας κυριαρχίας. Πολιτική επαγρύπνηση και ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ στο έπακρο γιά την αποτελεσματική άμυνα του εθνικού μας χώρου.
Είμαστε μόνοι και ανυπεράσπιστοι, και πρέπει να κατοχυρώσουμε την επιβίωσή μας. 
Μόνο έτσι θα πατάξουμε τον τουρκικό επεκτατισμό και τους πάτρωνές του. Οι Τούρκοι δεν κατέχουν την μισή Κύπρο, αλλά την Κύπρο. Και αν χάσουμε το Αιγαίο, χάσαμε την ΕΛΛΑΔΑ.

*Νικόλαος Λ. Μωραίτης. Ph.D. Ιούνιος 2015 Διεθνείς Σχέσεις - Συγκριτική πολιτική- Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ. Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας
(πηγή)