ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Κάποιοι σχεδιάζουν την έξοδό μας από την Ευρωζώνη


Πώς φτάσαμε στη Δραχμή - Παίρνουμε τα 86 δις του Τρίτου Μνημονίου και εγκαταλείπουμε την Ευρωζώνη 
(Ακολουθεί ένα χρονικό που θα μπορούσε να έχει σημασία για τον ιστορικό του μέλλοντος). 

22 Μαρτίου 2016: H Όλγα Γεροβασίλη αποκαλύπτει στους πολιτικούς συντάκτες τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ. Είναι το πρωί του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες. Η συζήτηση σύμφωνα με την εκπρόσωπο αφορούσε το προσφυγικό.

31 Mαρτίου 2016: O υπουργός Επικρατείας δίνει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο ραδιόφωνο του Real. Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για την στάση του ΔΝΤ θα αναντήσει:«Oιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο. Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε. 

Η συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει, προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%, στα πλαίσια της συμφωνίας - δεν μιλάμε για νέα μέτρα - θα ψηφιστούν κάποια μέτρα. Υπάρχει το εξής πολύ σημαντικό και πιθανό ενδεχόμενο: τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων».

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2016: Bγαίνει στον αέρα δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει και την ΝΔ να προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Σάββατο 2 Απριλίου 2016: O Mιχάλης Ιγνατίου στον προσωπικό του ιστότοπο θα αποκαλύψει πρώτος την ύπαρξη των ντοκουμέντων του Wikileaks με τις συνομιλίες-φωτιά του Πολ Τόμσεν και των συνεργάτιδών του. Θα ακολουθήσει σάλος στα ΜΜΕ. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός - προφανώς αιφνιδιασμένος - ενημερώνει τηλεφωνικά τους αρχηγούς των κομμάτων. Είναι μια κίνηση που δεν συνηθίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Εκτιμούμε ότι πράγματι αιφνιδιάστηκε. Δεν έχουμε ενημερωθεί εάν στο μεταξύ ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε, μέσα στη μέρα, με την Άνγκελα Μέρκελ (Σ.σ.: επικοινώνησε!) ή άλλους ηγέτες όπως ο Ολάντ. Από την Κομισιόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση για τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

O Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε ότι είναι λάθος να χρεώνουμε μόνο στον Τόμσεν αυτές τις απόψεις. Και οι υπόλοιποι της ομάδας των δανειστών, κινούνται στην ίδια γραμμή σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Ο Σόιμπλε μάλιστα σε κάθε ευκαιρία δεν κρύβει τις απόψεις του για την αυστηρή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων καθώς και την αντιπάθειά του σε κάθε συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Οι αποκαλύψεις των Wikileaks προσθέτουν εκρηκτική ύλη σε ένα σκηνικό που θυμίζει πλέον το τελευταίο δίμηνο της κυβέρνησης Σαμαρά. Εκείνο τον χειμώνα του 2014 που στο μεταξύ ο τότε πρωθυπουργός είχε αδειαστεί από τους εταίρους. Μόνο που στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι τον υπονομεύουν οι δανειστές (με την διαρροή των Wikileaks) για να τα βρουν στην συνέχεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει 4ο Μνημόνιο κι αυτό γιατί κανείς δεν θέλει να δώσει άλλα λεφτά στην Ελλάδα.

Όσο για τα χρήματα του 3ου Μνημονίου θα δοθούν με την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εξέλθει εθελοντικά από την ζώνη του ευρώ. 

Το σχέδιο του Σόιμπλε βρίσκεται στην κορύφωσή του: Mια Ελλάδα με εθνικό νόμισμα και με εκατομμύρια πρόσφυγες στο, υπό διαμελισμό, έδαφός της. Τα σύνορα της Ευρώπης θα είναι τα - ερμητικά κλειστά - βόρεια σύνορά μας...

Για το αν φταίει ο κακός Σόιμπλε και η Μέρκελ για τα δεινά που μας περιμένουν θα αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Ο αντικειμενικός παρατηρητής όμως δεν μπορεί παρά να σημειώσει ότι κάναμε (πολίτες και πολιτική ηγεσία) ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να σκάψουμε το λάκκο μας.

Οι 3.000 εκατομμυριούχοι συμπολίτες μας που προέβλεψαν σωστά την κόλαση που έρχεται έφυγαν νωρίς. Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και όσοι άλλοι έχουν την δυνατότητα της αξιοπρεπούς απόδρασης.

Καλή τύχη μάγκες…

Killbill -Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

(Ξυπνήστε ρε!)