ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Η Ελλάδα χάνει το τρένο λόγω αφασίας των κυβερνώντων...


Εκτροχιασμός εξαγωγών στο μπλόκο της Ειδομένης

Στο 20% οι ακυρώσεις μεταφοράς φορτίων από εταιρείες-πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χάνουν το τρένο στην Ειδομένη οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, καθώς άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις φορτίων από εταιρείες - πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε ένα τοπίο που θυμίζει καζάνι που βράζει, και ενώ η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή για 30ή (Σ.σ.: 34η) συνεχή ημέρα, εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις δεν βλέπουν ούτε να έρχονται ούτε να φεύγουν στην ώρα τους τα εμπορεύματα από και προς την Ελλάδα. Είτε λοιπόν επιλέγουν άλλους δρόμους είτε παγώνουν τις παραγγελίες.

Τις τελευταίες ημέρες πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκαναν πράξη τις προειδοποιήσεις τους και προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», στις πρώτες ακυρώσεις ή σε πάγωμα 300 - 400 φορτίων, τα οποία ισοδυναμούν με το 20% του συνολικού διακινούμενου όγκου του τελευταίου 15νθημέρου.

Πρόκειται για εμπορεύματα που έχουν ως παραλήπτες ελληνικές επιχειρήσεις και θυγατρικές πολυεθνικών από το λιανεμπόριο, τα τρόφιμα, τα βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (χαρτικά, είδη υγιεινής, κ.ά.), την ξυλεία, τα χημικά προϊόντα που προορίζονται για τη βιομηχανία ή ακόμη και για επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ.

Βλέποντας εδώ και έναν μήνα οι εταιρείες αυτές να χάνουν χρήματα, προτιμούν είτε να ακυρώνουν προγραμματισμένες παραγγελίες είτε να μεταφέρουν οδικώς τα εμπορεύματα. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος αυξάνεται τουλάχιστον κατά 25%. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, με ακυρώσεις παραγγελιών από πελάτες τους λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων και του υψηλότερου κόστους που συνεπάγεται το μπλόκο στην Ειδομένη. 

 (πηγή)