ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται στο CNN τις "σωστές" μεταρρυθμίσεις!

Και δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή που θα γίνει πρωθυπουργός για να τις υλοποιήσει!


Απόσπασμα Συνέντευξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN International

Τη βεβαιότητά του ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, στο CNN International και στη δημοσιογράφο κυρία Paula Newton.

Ο κ. Μητσοτάκης, εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας όποτε και αν γίνουν εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού. Έχει μπουχτίσει ο λαός με αυτήν την Κυβέρνηση. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκλογές. Εμείς, όμως, είμαστε έτοιμοι και θα τις κερδίσουμε». 

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας. Μια Κυβέρνηση που θα φέρει πίσω στην Ελλάδα την ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και τόνισε: «Εμείς θα κάνουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία γρήγορα. Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε σήμερα για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα επενδυτικές ευκαιρίες. Όμως, η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Τις σωστές μεταρρυθμίσεις». 


Και συνέχισε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Αυτή είναι η στρατηγική για να πάει η χώρα μπροστά. Όχι η λιτότητα. Αλλά αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί».


Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και σημείωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους φόρους».


---------------------


Αξιότιμε κύριε Μητσοτάκη,


Από Αγγλικά τα καταφέρνεις άριστα, θα μπορούσα να πω, και είσαι ταχύς στο λόγο, που σημαίνει ευστροφία του νου. Καλά μέχρι εδώ.

Ωστόσο έχω να σε επιπλήξω για την τεμπελιά των συνεργατών σου που δεν μετέφρασαν ολόκληρη τη συνέντευξή σου στο CNN, αρκούμενοι στο να μας παρουσιάσουν μόνο ένα μικρό απόσπασμα. Τόσο πολυάσχολοι είναι οι τεμπελχανάδες της ΝΔ; Άραγε θεωρούν ότι όλοι οι Έλληνες είναι αγγλομαθείς; Ή μήπως δεν πιστεύουν ότι ενδιαφέρεται κανείς να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη; 

Πάμε παρακάτω: Το ότι χρειάζεται ξένες επενδύσεις η χώρα μας για να πάρει τα πάνω της το ξέρουν και οι κότες, αφού οι ντόπιοι μεγαλοφοροφυγάδες σταλίζουν τα εκατομμύριά τους σε ξένες τράπεζες ή μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η ανεργία καλπάζει, και τα πνέοντα τα λοίσθια, με ευθύνη όλων των κομμάτων, Ασφαλιστικά Ταμεία δεν εισπράττουν εισφορές.


Όμως, η ανεγκέφαλη Τρόικα των αριθμολάγνων δανειστών-δυναστών μας θέλει να κλείσουν οι αριθμοί εδώ και τώρα, με την επιβολή περισσότερης λιτότητας, όπου και όπως εκείνοι προσδιορίζουν. 


Βεβαίως, κύριε Μητσοτάκη, θα απαιτούσαν το ίδιο και από τη ΝΔ, αν ήσασταν κυβέρνηση, και δεν θα προχωρούσαν στην αξιολόγηση βάσει υποσχέσεων ότι να φέρετε κάααποτε την πολυπόθητη ανάπτυξη σε μια χώρα που οι καταναλωτές έχουν στραγγίσει από ρευστό και δεν τους περισσεύει ευρώ ούτε για σουβλάκι ή παντόφλα.

Σταματήστε λοιπόν τις ανούσιες αντιπολιτευτικές κορώνες και τα "όχι" σε όλα τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ, και ανακοινώστε μας επιτέλους ξεκάθαρα τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνετε αντί αυτών. Σας βαρεθήκαμε απλά να γαβγίζετε ως αντιπολίτευση, ενώ όταν ήσασταν κυβέρνηση μας είχατε κι εσείς αλλάξει τα φώτα στις περικοπές. 


Φοβάμαι, όμως, ότι δεν γνωρίζετε να προτείνετε τίποτα θετικό για την ανακούφιση του λαού, γι' αυτό άλλωστε κι εσείς, αντί να κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή, είχατε επιδοθεί μετά μανίας στις ανελέητες τσεκουριές μισθών και συντάξεων όταν ήσασταν κυβέρνηση. Ή μήπως ξεχάσατε ότι έχετε κι εσείς υπογράψει το δολοφονικό 3ο Μνημόνιο;


Ναι, τις βαριές αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ, το πισωγύρισμα της οικονομίας με τις επιπολαιότητες, το σταριλίκι και τα τσαμπουκαλίκια του Μπαρουφάκη, τις τραγικές συνέπειες του απατηλού δημοψηφίσματος με επακόλουθο τις κλειστές τράπεζες και τους εθνικούς κινδύνους που προκάλεσε η ιδεοληπτική πολιτική των ανοιχτών συνόρων, τα γνωρίζουμε και τα βιώνουμε οδυνηρά στο πετσί μας. Γνωρίζουμε όμως ακόμη, και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ότι η ΝΔ είναι συνυπεύθυνη με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία της χώρας και την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία με ό,τι ολέθριο αυτό συνεπήχθη.


Θέλω ακόμη να σας επισημάνω να μην τρίβετε τα χέρια σας επειδή δημοσκοπικά ανεβήκατε λίγο, διότι ο Τσίπρας και οι ορκισμένοι οπαδοί του έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο επικίνδυνοι στην αντιπολίτευση απ' ό,τι στην κυβέρνηση. Δεν θα σας αφήσουν σε χλωρό κλαρί, υπονομεύοντας μέχρις ακύρωσης κάθε σας προσπάθεια. Άλλωστε κι εσείς τους κάνατε χαλάστρα (επικουρούμενοι από την Τρόικα για προφανείς λόγους) με την ακύρωση ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και τη ματαίωση επιβολής πρόσθετης φορολόγησης στο τζόγο. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...


Μη βιάζεστε λοιπόν να "καείτε" κι εσείς, διότι αναπόφευκτα θα καείτε. Όλοι οι πρωθυπουργοί καίγονται στις διαπλεκόμενες "δημοκρατίες" σαν τη δική μας. Σας συμφέρει, επομένως, να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να βοηθήσετε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο, συνεισφέροντας συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις, παρεμβαίνοντας υπέρ της στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, και όχι υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειές της με ανούσιες κραυγές και αοριστολογίες. Δηλαδή, βρε Κυριάκο, εσύ θα υπέγραφες στο άψε σβήσε μείωση του αφορολόγητου στις 7.000 ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση; Πες μας, ντε, για να ξέρουμε τι μας περιμένει...

Βαρεθήκαμε να μας τραβολογάτε κάθε λίγο στις κάλπες! Βαρεθήκαμε τα φτου κι απ' την αρχή, τις κάλπικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και τις κοκορομαχίες σας, όταν γνωρίζουμε πια ότι οι 300 βΟλευτές απλά βολεύονται, υλοποιώντας εντολές από Βρυξέλλες και ΔΝΤ, και ως εκ τούτου δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.


Ούτως εχόντων των πραγμάτων, εδώ που μας καταποντίσατε δεν ελπίζουμε σε τίποτα καλύτερο από κανέναν σας...


Αφού τα κόμματα δεν είχατε την τσίπα, το φιλότιμο και την υπευθυνότητα να μονοιάσετε και να συνεργαστείτε εποικοδομητικά για το καλό της χώρας στα 7 χρόνια πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, δεν υπάρχει ελπίδα για τους Έλληνες από την ΚυνοβΟλευτική "Δημοκρατία" τους. Οι πιο αισιόδοξοι μπορούν ίσως να ελπίζουν σε... θαύμα "άνωθεν". 


Και δεν εννοώ θαύμα από τον Θεό, τον οποίο έχουμε διώξει προ πολλού από τις καρδιές μας και που, έτσι κι αλλιώς, δεν επεμβαίνει για να ακυρώσει την κυρίαρχη νομοτέλεια και να μας απαλλάξει από τις συνέπειες της πράξεών μας, αλλά από τους επίγειους "θεούς"-αρχιερείς του Μαμμωνά που ίσως κάποια στιγμή αντιληφθούν ότι δεν τους συμφέρει να μας συντρίψουν εντελώς σαν λαό και να διαλύσουν τη χώρα μας και τότε πάψουν να μας μαστιγώνουν ανελέητα. 
Ας πούμε ΑΜΗΝ σε αυτό!