ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Ο τελειωμένος Γιώργος Καρατζαφέρης καλεί όλους τους πατριώτες υπό τη σκέπη του!

Άλλος ένας πολιτικός νάνος που φαντασιώνεται τον εαυτό του ως γίγαντα! Άλλος ένας αμετανόητος πολιτικάντης που αρνείται να κάνει την αυτοκριτική του και θέλει να μας (ξανα)σώσει! Άλλος ένας σπουδαιογελοίος τυχοδιώκτης πολιτικάντης που φιλοδοξεί να μας ξεγελάσει για μια ακόμη φορά.
Ο πρώην ένθερμος υποστηρικτής του 1ου μνημονίου Γιώργος Καρατζαφέρης, γνωστός σε όλους για την αναξιοπιστία του, την καρεκλολαγνεία του, τις γλοιώδεις αυτοσχέδιες παροιμίες, τις οβιδιακές μεταμορφώσεις, τις κωλοτούμπες και τα κατά περίπτωση απροκάλυπτα γλειψίματα των ισχυρών, φαίνεται ότι υποφέρει από στερητικά συμπτώματα εκτός του Κοινοβουλευτικού αχουριού και φτιάχνει "νέο κόμμα", προσκαλώντας σε σύμπραξη όλα τα παλιά πολιτικά απόβλητα, σαν και του λόγου του.
Και γιατί όχι; Όλοι το κάνουν, αφού γνωρίζουν ότι ο επί μακρόν με πολιτικό κουτόχορτο τρεφόμενος ελληνικός λαός ούτε μνήμη διαθέτει ούτε κρίση, και αρέσκεται να ξαναγυρνά, όπως ο κύων, στο ξέρασμα αυτού. 
Άλλωστε δεν υπάρχει φρέσκο πολιτικό πράγμα στο Ελλαδιστάν. Τούτος ο τόπος δεν γεννά πια ούτε ήρωες ούτε πατριώτες ούτε νοήμονες, αξιοπρεπείς και υπεύθυνους πολιτικούς. Γεννά μόνο τυχάρπαστους πολιτικούς, ανδρείκελα, δωσίλογους, κωλοτούμπες και λαμόγια.

Ας θυμηθούμε, όμως, ποιος είναι ο Καρατζαφέρης που ξαναζητάει την ψήφο μας: 


26/02/2010, Γιώργος Καρατζαφέρης:  Στηρίζει  τις «βίαιες αλλαγές και τις αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων», που ανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. Η περικοπή του 14ου μισθού είναι σαν το μουρουνέλαιο που, τότε που ήταν μικρός, του έδινε η μάνα του όταν πονούσε το στομάχι του. Δεν του άρεσε, αλλά το έπινε και γινόταν καλά! Αυτά είπε στις ειδήσεις του ALTER σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου.

14/03/2010, Γιώργος Kαρατζαφέρης (video): «Θα έρθει ημέρα που θα παρακαλάνε να δουλεύουν 20 ώρες και δεν θα υπάρχει δουλειά. (...)
Βάζω το χέρι στην καρδιά ότι για να έρθει ένας επιχειρηματίας, αν δεν του δώσουμε έναν φορολογικό και εργασιακό παράδεισο, δεν θα έρθει».

06/05/2010, Βουλή - Γιώργος Καρατζαφέρης:  ("ΝΑΙ" στο 1ο Μνημόνιο)«Τι ζητάμε σήμερα; Τι ψηφίζουμε; Να καταλάβουμε. Ψηφίζουμε εάν θα έχει μισθό την 1η του μηνός ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, εάν θα πληρωθούν οι συντάξεις. 

Εάν ο οποιοσδήποτε με επιχειρήματα μου πει ότι θα βρούμε λεφτά, χωρίς αυτήν την είσοδο, την εισπήδηση στη χώρα μας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εγώ αμέσως θα προστρέξω στην άποψη αυτή. Ένας να μου πει. Πρέπει να βρούμε 10.000.000.000 ευρώ σε μία εβδομάδα. Έχει κανείς να μου πει από πού; Να μου πει συγκεκριμένα πράγματα, όχι λόγια. 
(….) 
Εδώ, λοιπόν, είναι η ώρα της ευθύνης. Τι πρέπει να κάνουμε; 
Ακούστε, κυρία Υπουργέ, μια και λείπει ο Πρωθυπουργός και δεν θα μπορεί να το ακούσει ο ίδιος. Ξέρετε εμείς πώς προσερχόμεθα προς το "ΝΑΙ"; Όπως η κ. Μυλωνά και η κ. Παναγοπούλου πήγαιναν τα λύτρα στους απαγωγείς. Δεν τα πήγαιναν με χαρά, πήγαιναν να ελευθερώσουν τους άνδρες τους. 

Έτσι και εγώ, αυτήν τη στιγμή αυτό προσπαθώ να κάνω. Έχετε όμηρο την πατρίδα, την οικογένειά μας και καλούμεθα να πληρώσουμε λύτρα για να τους σώσουμε. Αυτό είναι. Κάποιοι ρισκάρουν να μην πληρώσουν τα λύτρα.
(...) 
Έτσι, λοιπόν, έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του θανάτου, της εκτέλεσης, και του κόμματος. Εμείς θα προτιμήσουμε αυτό: Να υπάρχει μία ελπίδα. (…) Εμείς, λοιπόν, πράγματι με μεγάλο βάρος, με μεγάλο πόνο πηγαίνουμε σε μια αναγκαστική εκχώρηση του "ΝΑΙ".»

 29-7-2010, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1, Γιώργος Καρατζαφέρης: «Φοβούμαι πως η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει και άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση και όχι η Τρόικα. 
Την Τρόικα την χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να συγκρατήσει τις αντιδράσεις των βουλευτών της. 
Aλλά όλοι γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα γίνονται.» 

22-09-2010, ΕΤ3- Γιώργος Καρατζαφέρης: «Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους και να γνωρίζουν διαπαντός ότι εγώ είμαι οικοπεδούχος της Δεξιάς πολυκατοικίας, και ως τέτοιος, είμαι αμετακίνητος.» 

01/02/2011- Γιώργος Καρατζαφέρης (video): «Το κανάλι του ΣΚΑΪ το θεωρώ ότι είναι το πιο επικίνδυνο για την Ελλάδα. Εξαιρετικά επικίνδυνο. Επικίνδυνο όσο το Ιndymedia και περισσότερο (...)»

13/03/2011-Γιώργος Καρατζαφέρης: «Δεν μετανιώνω για το μνημόνιο... Είμαι υπερήφανος που υπάρχει σήμερα η Ελλάδα, χάρη και στη δική μου ψήφο. Δεν θα υπήρχε. Θα είχαμε πτωχεύσει και θα είχαμε τελειώσει από πέρσι τον Μάιο.» (imerisia) 

03/11/2011- Γιώργος Καρατζαφέρης (video): «Κύριε Παπανδρέου και κύριε Σαμαρά, έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι ζείτε και κινείστε στον αστερισμό της παράνοιας. Επικοινωνήστε επιτέλους με τη λογική. Στηρίξτε τους Έλληνες, δώστε μια ελπίδα στον ελληνικό λαό, σώστε την Ελλάδα.»

09/11/2011- Γιώργος Καρατζαφέρης (video): «Αυτός ο γάμος (Παπανδρέου-Σαμαρά) μπορεί να έχει τύχη; Και γιατί να πας κουμπάρος;»

15/11/2011- Νέοι φάκελοι- Γιώργος Καρατζαφέρης (video): «Εγώ θα σας δώσω εδώ να διαβάσετε εσείς ένα έγγραφο. Είναι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εβραίων που με καλεί να πάω στο συνέδριό του, με επίσημη προσκεκλημένη τότε την κυρία Χίλαρι. Εδώ είναι το έγγραφο, σας το παραδίδω. (...)»

16/11/2011- Γιώργος Καρατζαφέρης, (video)«Κύριε Παπαχελά, εγώ βλέπω τη δουλειά που κάνετε εδώ μέσα, από το κανάλι και από την εφημερίδα: Εξόχως πατριωτική.»

26/11/2011- Γιώργος Καρατζαφέρης, (video): Για μένα βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι εάν δεν τον είχαμε (τον Παπαδήμο) τέτοιες ώρες, έπρεπε να τον επινοήσουμε.

27/11/2011- Γιώργος Καρατζαφέρης: «(...) Ελληνίδες και Έλληνες, προκειμένου να αποσοβηθούν τεχνητοί και ουσιαστικοί κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων συμπατριωτών, διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει τη στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, μετά των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. 
 (...)
Εξυπακούεται ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει, μέχρι ολοκληρώσεως του έργου της, την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παπαδήμου.»  

24/01/2012- Γιώργος Kαρατζαφέρης, (video): «Εγώ δεν θα 'βγαζα το σωληνάκι που δίνει αναπνοή στην Ελλάδα».
Δημοσιογράφος: Το νομοσχέδιο το είχατε διαβάσει;
Γ. Καρατζαφέρης: «Αυτή τη στιγμή είχα ένα πράγμα να διαβάσω: ότι έσβηνε η πατρίδα μου».

10/02/2012- Γιώργος Καρατζαφέρης: (Βλέποντας τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ να καταρρέουν δημοσκοπικά, στο 2,2%, αποφασίζει "ηρωική" έξοδο) «Δεν ψηφίζω την νέα δανειακή σύμβαση...
Με έχει ενοχλήσει προσωπικά, όπως όλους τους Έλληνες, όχι τόσο αυτές οι αναγκαστικές θυσίες που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά η ταπείνωση της χώρας. 
Μας κλέψανε την αξιοπρέπεια, μας επιβάλανε τον εξευτελισμό. Και δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω. Θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας...
Η χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει, γιατί θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη...
Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός».

21/03/2016- Γιώργος Καρατζαφέρης στο Βελλίδειο. (video)- Απόσπασμα από το 46:45 λεπτό και μετά«Θα προχωρήσουμε λοιπόν όλοι μαζί σε μία ευρύτερη προσπάθεια να ενώσουμε όλους τους πατριώτες. Και πατριώτης και καναπές είναι λέξεις ασυμβίβαστες. Ο Πατριώτης είναι ενεργός, ο πατριώτης είναι στο δρόμο, είναι στο πεζοδρόμιο, είναι στη δουλειά, είναι στο εργοστάσιο, είναι στη δράση. Και η δράσις θα είναι η πρώτη κινητήριος δύναμις σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια. Θα μπορούσα να σας πω μια σειρά προτάσεων. Θα τις κάνουμε βέβαια από την καθημερινή μας συνάντηση. Σήμερα είναι το σύνθημα ότι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τίποτα όπως είναι. 
Από το γόνιμο χωράφι της Ελλάδος σας καλώ από σήμερα να πετάξουμε έξω τα ξερόχορτα του παρελθόντος και έξω τις πέτρες που δεν επιτρέπουνε στο άροτρο να ξεκινήσει. Ελάτε να βοηθήσουμε τον τόπο. Ελάτε να σπείρουμε αισιοδοξία, πνευματικότητα, ελπίδα, προσδοκία. Το χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί δέκτες όλων αυτών που γίνονται κι ακούγονται. Όποιος θέλει θα 'ρθει κοντά μας.
Η πρώτη χρονιά θα φέρει μόνο αίμα,  δάκρυα και ιδρώτα. (Σ.σ.: τι εννοεί ο "ποιητής";)
Η δεύτερη όμως θα φέρει το φωτεινό χαμόγελο της αισιοδοξίας. Θα φέρει το αίσθημα της αξιοπρέπειας. Θα φέρει τη δύναμη ότι είμαστε Έλληνες. Γιατί εμείς οι Έλληνες ερχόμαστε από πολύ μακριά και πρέπει να πάμε μακρύτερα. (...)»