ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Behold! Το "κίνημα αλήθειας" του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα μας φέρει... οξυγόνο!

Είπε πολλά γενικά και αόριστα περί "αλήθειας" και "οξυγόνου" ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έληξε χθες. Για την "ταμπακιέρα" όμως δεν μας είπε τίποτα! 
Την ξέχασε ή σκοπίμως την απέφυγε;

Δεν είπε λέξη για τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που κυοφορούνται, για τις περικοπές στις συντάξεις - παλιές και καινούργιες -, τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ, την επαπειλούμενη μείωση του ύψους του αφορολόγητου ορίου, τον φουσκωμένο ΦΠΑ, τις δολοφονικές ασφαλιστικές εισφορές για τους αγρότες, τα  μονιμοποιημένα capital controls, τις λίστες των μεγαλοφοροφυγάδων, την πάταξη της διαφθοράς, την επιστροφή των καταθέσεων από το εξωτερικό, τις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, την μονιμοποιημένη "έκτακτη" εισφορά αλληλεγγύης, την κλίμακα φορολόγησης και άλλα καυτά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη και τον έχουν καταδικάσει σε μαρασμό. Και δυστυχώς δεν μας είπε τίποτα για τη μείωση του αριθμού των βΟλευτών σε 200 (πάλαι ποτέ πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά) και τη μείωση των αποδοχών τους.

Προφανώς περιμένει τον Τσίπρα να βγάλει το φίδι από την τρύπα ή ίσως για όλα αυτά δεν έχει άποψη, διότι τα αποφασίζουν οι επικυρίαρχοι "Θεσμοί", κι εκείνος σαν καλό παιδί θα λέει "ναι σε όλα"
Ή, ενδεχομένως και να έχει άποψη βασιλικότερη της του βασιλέως, αλλά την κρατάει κρυφή για να υφαρπάξει κι αυτός την εξουσία όπως-όπως και να μας αλλάξει τα φώτα στη συνέχεια, κάνοντας και αυτός μια τρύπα στο νερό της πραγματικής οικονομίας όπως όλοι οι μνημονιακοί προκάτοχοί στον πρωθυπουργικό θώκο. Διότι όπως έχουν αποφανθεί οι καλύτεροι οικονομολόγοι παγκοσμίως, όπως αποδεικνύεται στην πράξη και όπως λέει η κοινή λογική, το πρόγραμμα άγριας λιτότητας των τοκογλύφων δανειστών (ΔΝΤ-ΕΕ) ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ με καμία κυβέρνηση! 

Μάλιστα το ληστρικό νεοαποικιοκρατικό πρόγραμμα έχει συνταχθεί έτσι ώστε να ανακυκλώνει την ύφεση και να προσθέτει νέα μνημόνια στα παλιά μνημόνια, ων ουκ έστιν αριθμός ούτε τέλος, μέχρις ότου η Ελλάδα ξεπουλήσει τα πάντα αντί πινακίου φακής και μείνει πανί-με-πανί. Αυτός, άλλωστε, είναι ο σκοτεινός στόχος των δανειστών, δηλαδή της απατηλής παγκοσμιοποίησης. "Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου".

Έξι χρόνια τώρα μας σέρνετε από μνημόνιο σε μνημόνιο, και αντί για έξοδο από την κρίση ξαναγυρνάμε διαρκώς στο μηδέν ή και κάτω του μηδενός.

Κύριε Μητσοτάκη, υπάρχουν δύο τρόποι για να υφαρπάξει ο αρχομανής πολιτικός τις ψήφους των πολιτών:

1. Να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις, όπως έκανε ο Τσίπρας.
2. Να αποκρύψει επιμελώς τα σχέδιά του.

Εσείς, απ' ό,τι φαίνεται, επιλέγετε τον δεύτερο τρόπο και επιφυλάσσεστε να μας παρουσιάσετε την οδυνηρή αλήθεια κατόπιν υφαρπαγής της ψήφου του λαού.

Η πρώτη περίπτωση προϋποθέτει μεγάλο θράσος, και αυτό το διαθέτει ο Τσίπρας. 
Η δεύτερη περίπτωση, η δική σας, προϋποθέτει κουτοπονηριά, κι αυτή φαίνεται πως την έχετε εσείς.  
Και στις δύο περιπτώσεις οι πολιτικοί που τις υιοθετούν δημαγωγούν εξαπατώντας το λαό, και γι' αυτό είναι κατάπτυστοι.

Βέβαια, εσείς έχετε όλο το χρόνο να με διαψεύσετε και να γίνετε απολύτως συγκεκριμένος ως προς τα σχέδιά σας, ώστε να ξέρουμε τι μας περιμένει προτού πάμε - όσοι τέλος πάντων πάνε - στην κάλπη που βιάζεστε να μας σύρετε.
**********

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις αοριστολογίες του αρχηγού της ΝΔ:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ 10ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

22 Απρ 2016 


Ελληνίδες, Έλληνες

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες
(...)
Εδώ στην Αθήνα
Προτείνουμε μια Συμφωνία Αλήθειας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει. 
(...) 
Σας εγγυώμαι: Δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Από μένα θα ακούτε την αλήθεια – όσο κι αν αυτή μερικές φορές είναι δυσάρεστη. 
(...) 
Φίλες και φίλοι,
Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας ακόμα δυσπιστούν απέναντι σε εμάς. Ειδικά οι πιο νέοι.
Δεν μπορώ να τους πείσω από τη μία μέρα στην άλλη.
Θέλω σήμερα να απευθυνθώ ειδικά σε όλους αυτούς και να τους ζητήσω να μας ακούσουν. Να δουν τη μεγάλη αλλαγή που ξεκινάμε.
Να ακούσουν το σχέδιό μας για να πάρει ξανά μπρος η Ελλάδα.
Θα εκπλαγούν ευχάριστα!
Θα δουν ένα κόμμα που δεν θα υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες.
(...) (...) 
Γιατί στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, το βασικό δίλημμα είναι: στασιμότητα και οπισθοδρόμηση ή νέο ξεκίνημα προς τα μπρος;

Φτωχοποίηση, ισοπεδωτισμός προς τα κάτω, κομματικό κράτος, πόλωση και κοινωνικός διχασμός ή ανάπτυξη, αξιοκρατία, επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις;


Θέλουμε μια Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης ή μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον πυρήνα της; Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα σήμερα για τη χώρα. 

 (...)(...) 
Σήμερα από το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θέλω να εγγυηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι, αν πορευτούμε με συνέπεια, το 2021 μπορούμε να έχουμε ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας εισοδήματος που χάσαμε από την κρίση.

Μπορούμε να έχουμε ποιοτικές δουλειές για πολλούς. Η Ελλάδα να γίνει τόπος προσέλκυσης και όχι απώθησης των νέων της.


Να έχουμε ισχυρούς θεσμούς, καινούργιο Σύνταγμα και να μοιραζόμαστε κοινές θεμελιώδεις αξίες.


Η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στον πυρήνα μιας ασθενούς σήμερα Ευρώπης, στην ισχυροποίηση της οποίας θα συμβάλλει δημιουργικά.


Όχι ως επαίτης αλλά ως ισότιμο μέλος.


Αλλά κυρίως να οικοδομήσουμε τη νέα μας ευημερία πάνω σε στέρεα θεμέλια. 

Αποκρούοντας τον άκρατο καταναλωτισμό και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση, όχι στον ατομικό πλουτισμό, αλλά στην συλλογική ευημερία.

Η Πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η Πολιτική θα το λύσει.


Για τη Νέα Δημοκρατία, η ατομική και η δημόσια ευημερία συνυπάρχουν. Η διχασμένη κοινωνία δεν είναι επιλογή, είναι κίνδυνος.


Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε στην αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας.


Αλλά για εμάς αλληλεγγύη δεν είναι απλώς να επιδοτείς τους μη προνομιούχους. Αλληλεγγύη είναι να δίνεις στα παιδιά τα εφόδια, κυρίως στα πρώτα τους βήματα, να αναπτύξουν το ταλέντο τους.


Αλληλεγγύη είναι να προωθείς την κοινωνική κινητικότητα. Να κάνεις πράξη τις ίσες ευκαιρίες ώστε να δίνεις τη δυνατότητα σε όλους να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την επιτυχία αλλά και την ευτυχία στη ζωή.


Στεκόμαστε απέναντι στον ισοπεδωτικό εξισωτισμό. Γιατί τα πολιτικά άκρα, από τον φασισμό έως τον κομμουνισμό, θέλουν όλοι στο τέλος να είναι ίδιοι.


Για αυτό εχθρεύονται την αξιοκρατία και την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς. Για αυτό εχθρεύονται την αστική δημοκρατία και τον πολιτικό φιλελευθερισμό.


Εμείς δεν θέλουμε αυτό. Θέλουμε οι πολίτες να έχουν ανοιχτό το παράθυρο της ανταμοιβής και της κοινωνικής προόδου.


Και θα έχουμε πετύχει το στόχο μας μόνο αν ένα παιδί φτωχής μονογονεϊκής οικογένειας αισθάνεται ότι στη νέα Ελλάδα που οικοδομούμε έχει και αυτό τις δυνατότητες να κάνει πράξη τα δικά του όνειρα.


Φίλες και φίλοι,


Στηριζόμαστε στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και προτείνουμε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες μια Συμφωνία Αλήθειας.


Η πορεία μας και η μοίρα μας είναι κοινή.


Στην πολιτική του διχασμού, της πόλωσης και του κοινωνικού μίσους, εμείς αντιπαραθέτουμε την ανάγκη για ομοψυχία, για διαταξική συνεννόηση, για συμφωνία των γενεών.


Εμείς επιδιώκουμε ο άνεργος, ο εργαζόμενος και ο επιχειρηματίας να κατανοήσουν ότι το συμφέρον τους για έξοδο από την κρίση είναι κοινό.


Εμείς επιδιώκουμε ο νέος, ο μεσήλικας και ο ηλικιωμένος, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας να κατανοήσουν ότι η ανάπτυξη αφορά όλους.


Έχουμε επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες.


Δεν θέλουμε τους παππούδες να συντηρούν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια. Ούτε όμως και παππούδες που να εξαρτώνται αποκλειστικά από το εισόδημα των παιδιών και των εγγονιών τους.


Γι’ αυτό χρειάζεται μια πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας.


Η Νέα Δημοκρατία είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας τέτοιας συμφωνίας αλήθειας που θα συμπεριλάβει όλες τις δημιουργικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου.


Μία Συμφωνία με δύο μόνο άρθρα:


Άρθρο 1. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε.


Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας.


Εμείς σήμερα δεσμευόμαστε και υπογράφουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες.


Με τη Συμφωνία Αλήθειας και τη συμμετοχή της πλατιάς πλειοψηφίας των πολιτών θα τα καταφέρουμε.


Πληρώσαμε ακριβά τα ψέματα των τελευταίων ετών. Μαζί με αυτά πρέπει να τελειώσουν και οι αντιλήψεις που κυριάρχησαν επί 10ετίες στη χώρα μας και κορυφώθηκαν με την σημερινή κυβέρνηση: Ο δημαγωγικός λαϊκισμός, ο κρατισμός, οι πελατειακές σχέσεις, η πολιτική ατολμία.


Η πρότασή μας στηρίζεται στην ελπίδα που δημιουργεί η αλήθεια. Μόνο έτσι θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα δημιουργήσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα πάει την Ελλάδα μπροστά. 

(...) (...)
********************* 

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το κλείσιμο των εργασιών του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας 
24 Απρ 2016 

Ελληνίδες, Έλληνες 
Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες 

Το 10ο Συνέδριο της ΝΔ φθάνει στο τέλος του. Και σηματοδοτεί μια νέα αρχή. 
(...) (...)

Τα μηνύματα είναι ενθουσιώδη. Δημιουργείται ένα κίνημα αλήθειας. Ένα κίνημα που φέρνει Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά.


Γεννιέται ο νέος Πατριωτισμός που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε μια κοινή ιστορική αποστολή: Την αναμόρφωση της Ελλάδας. 

(...) (...)

Έχουμε διαφορετική λογική και άλλη πρόταση για το ασφαλιστικό.


Έχουμε διαφορετική λογική και άλλη πρόταση για τη φορολογία.


Έχουμε διαφορετική λογική και άλλη πρόταση για τη ρευστότητα στην οικονομία και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.


************** 


 Ο αρμόδιος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές του Κυβερνητικού Προγράμματος 

Επιγραμματικά, οι 25 προτάσεις της ΝΔ που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης, είναι οι εξής:


1. Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις.


2. Φοροδιαφυγή: Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


3. Αυτοματοποιημένο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων δαπανών.


4. Δυναμική αντιμετώπιση του θέματος των «κόκκινων δανείων» με εισαγωγή κινήτρων και κυρώσεων που θα επηρεάζουν τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών.


5. Εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.


6. Ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κεφαλαιακών συμμετοχών.


7. Κανένας νόμος για την αγορά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


8. Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της Ε.Ε. για αγορά κατοικίας.


9. Εγγυητικά κεφάλαια για νέα δάνεια στον αγροτικό τομέα.


10. Υιοθέτηση των προτάσεων του οργανισμού ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας.


11. Επανεκκίνηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».


12. Επίσπευση των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων.


13. Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ.


14. Ελεύθερη πρόσβαση στα ανοιχτά δεδομένα για διαφάνεια, λογοδοσία και επενδυτικές ευκαιρίες.


15. Αξιοποίηση της πληροφορικής για γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης.


16. Η αστυνομία «εκεί που πραγματικά χρειάζεται»: Ένστολη και πεζή αστυνόμευση.


17. Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.


18. Εξοικείωση με την έννοια την επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση μέσω σύγχρονης διδακτικής προσέγγισης.


19. Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων.


20. Θερινά σχολεία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


21. Επέκταση του μοντέλου λειτουργίας του μουσείου της Ακρόπολης και σε άλλα μουσεία.


22. Τρεις ιδέες για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος: Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Επέκταση του μέτρου χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους έξι στους 12 μήνες. Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους.


23. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ): Οι επιχειρήσεις καλύπτουν μέρος των εισιτηρίων και το γλυτώνουν από την εφορία.


24. Υιοθέτηση του ολλανδικού μοντέλου γι α τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις.


25. Επέκταση του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, η Ν.Δ. προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει εντός των επομένων ημερών ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.