ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

O Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδοτήσεων και το Βερολίνο ενεργούν για να καταστρέψουν την Ελλάδατου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

(...) H Συρία καταστρέφεται με στρατιωτικά μέσα. Η Ελλάδα κυριολεκτικά καταστρέφεται ως έθνος, ως κοινωνία και ως κράτος, από τους δικούς της «εταίρους», σε συμμαχία με το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδοτήσεων και τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπό του, το ΔΝΤ, και με τη συγκατάθεση της διοίκησης των ΗΠΑ. (1)

Επ’ ευκαιρία, όλα τα κύρια διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκρύπτουν σαφώς την πραγματικότητα της ελληνικής κατάστασης, υποθέτουμε προκειμένου να προστατεύσουν τους αρχιτέκτονες αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, ενορχηστρωμένης και επιβεβλημένης στη χώρα αυτή υπό τον τίτλο «Διάσωση» και πακέτα «βοήθειας», οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ενεργώντας προφανώς, όλοι τους και παρά τις διαφορές τους, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδοτήσεων.

Διάβαζα, για παράδειγμα, ένα πρόσφατο άρθρο της Washington Post. Περιελάμβανε τα φρικτά στατιστικά στοιχεία για την πτώση του ελληνικού ΑΕΠ – σε κάθε περίπτωση, η Washington Post και οι συντάκτες της οφείλουν κατά κάποιο τρόπο να προστατεύσουν την αξιοπιστία τους. Αλλά μετά από την υποκριτική υπηρεσία τους στην αλήθεια, διέκοψαν πριν εξηγήσουν στους αναγνώστες τους τι σημαίνει μια πτώση άνω του 25% του ΑΕΠ, δηλαδή τι συμβαίνει στη χώρα που υποφέρει μια τέτοια πτώση.

Στη συνέχεια, το άρθρο περιείχε μια μακρά περιγραφή των διαφορών μεταξύ του ΔΝΤ, Ευρωπαίων και Ελλήνων. Ο αναγνώστης ενημερώθηκε για τις διάφορες τεχνικές πτυχές των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις - πώς να κάνεις τον Όργουελ να ζηλεύει

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εξήγηση στο άρθρο για το τι ακριβώς είναι αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» που η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Lew, ο Μπάιντεν, η Λαγκάρντ, ο Ντράγκι κλπ. ζητούν από τους Έλληνες εδώ και μερικά χρόνια να εφαρμόσουν. Τι κρύβεται ακριβώς πίσω από αυτή την ωραία κωδική λέξη «μεταρρυθμίσεις».

Για να δώσω ένα μόνο παράδειγμα, ένα διακεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε προϋπολογισμό  €88,000,000 πριν από την κρίση. Σήμερα έχει €4,000,000, ως αποτέλεσμα των «μεταρρυθμίσεων» που επιβλήθηκαν στη χώρα. 

Τώρα το ΔΝΤ ζητά περισσότερες περικοπές στις ελληνικές κρατικές δαπάνες. Μάλλον θα ήταν απλούστερο να ζητήσει απλά την κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Θα ήταν επίσης πιο ανθρωπιστικό να προβλεφθεί κάποιο είδος ευθανασίας για τους συνταξιούχους, αντί να τους καταδικάζει σε αργό και επώδυνο θάνατο, κόβοντας σταδιακά τις συντάξεις τους κάτω από το απόλυτο απαραίτητο για να τρέφουν τους εαυτούς των και να αγοράζουν τα φάρμακά τους.
Θα έκαναν επίσης οικονομία στις ατέλειωτες και πολύ δαπανηρές ευρωπαϊκές και διεθνείς συναντήσεις για την Ελλάδα, ο μόνος στόχος των οποίων είναι να αποφασίσουν τον ακριβή ρυθμό του θανάτου αυτού του έθνους.

Καταστρέφοντας και ταπεινώνοντας  το ελληνικό κοινοβούλιο

Παρεμπιπτόντως, δεν διάβασα πολλά άρθρα σ’ αυτές τις έγκυρες Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές εφημερίδες που να περιγράφουν τι συνέβη μετά την παράδοση του Τσίπρα, τον Ιούλιο, κάτω από απειλές και εκβιασμούς. Για παράδειγμα, οι πιστωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να εισαγάγει δύο χιλιάδες σελίδες έτοιμης νομοθεσίας που ρυθμίζει τα πάντα. Ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την κατάργηση κάθε προστασίας που οι Έλληνες πολίτες είχαν από οποιουσδήποτε πιστωτές, όπως η προστασία των σπιτιών τους, όταν πρόκειται για τα σπίτια όπου ζουν.

Κανένας ξένος δημοσιογράφος δεν έχει μιλήσει σε αυτήν την κυρία, περίπου 60 ετών, την οποία συνάντησα πριν από μερικές ημέρες, ενώ εισερχόμουν στο σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός, στο κέντρο της Αθήνας. Καθόταν εκεί, παρατήρησε ότι την κοιτούσα και σκέφτηκε μάλλον ότι, μέσα από τα μάτια μου, κοιτάζοντας κατευθείαν σε αυτήν, θα μπορούσε να διαπεράσει την ψυχή μου. «Μου έχουν κάνει έξωση από το σπίτι μου. Είναι ήδη έξι ημέρες. Τι θα κάνω; Πού θα μείνω;» με ρώτησε. Όμως αυτό που ήταν πραγματικά συγκλονιστικό δεν ήταν ό,τι είπε, αλλά ο απόλυτος τρόμος που αντανακλούσε η ματιά της.

Τώρα, το ΔΝΤ πιέζει σκληρά την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει ό,τι ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο και να πωλήσει τα δάνεια των ανθρώπων σε ξένα distress funds, σε συνεργασία με τους τοπικούς τραπεζίτες. Αυτό είναι το είδος των «μεταρρυθμίσεων» που Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί και οι αρχές της ΕΕ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει και δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι από τον τρόπο που οι Έλληνες τις εφαρμόζουν!

Τον Ιούλιο ήθελαν να τιμωρήσουν και να ταπεινώσουν την παραδομένη ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να είναι υποχρεωμένη να περάσει από τη Βουλή όλες εκείνες τις δύο χιλιάδες σελίδες της νέας νομοθεσίας  μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Κανείς δεν θα μπορούσε να τις μεταφράσει εγκαίρως, γι’ αυτό οι ελληνικές αρχές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν προγράμματα αυτόματης μετάφρασης. Τώρα πρέπει να τα διορθώσουν, διότι αυτά τα προγράμματα κάνουν πολλά λάθη! Τέλος, η κυβέρνηση και οι βουλευτές, οι μισοί από αυτούς κοιμούνται, έπρεπε να περάσουν μια ολόκληρη νύχτα συζητώντας το νόμο να τηρήσει την διορία των πιστωτών!

Τα Ευρωπαϊκά και τα Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης δεν μιλούν για όλα αυτά. Πιθανώς επειδή φοβούνται ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κατανοήσουν πως αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα δεν είναι για τους Έλληνες και το "χρέος" τους. Αλλά είναι για το μέλλον που προετοιμάζουν εκεί για όλους τους Ευρωπαίους.

Μεταχειριζόμενοι την Ελλάδα ως κατεχόμενη χώρα

Διαβάζω διάφορα άρθρα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της ΕΕ με την Ελλάδα. Αλλά δεν είδα πουθενά δημοσιευμένη την πληροφορία που η «Αγορά» - μια καλά πληροφορημένη εβδομαδιαία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας στην Ελλάδα - έχει αποκαλύψει στις 2 Απριλίου. Μεταξύ των άλλων, οι πιστωτές ζητούν την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι οι ίδιοι θα ορίζουν και θα επιβλέπουν τους επικεφαλής και τα συμβούλια διοίκησης των κύριων κρατικών επιχειρήσεων που βρίσκονται ακόμη υπό κρατικό έλεγχο (όπως και η εταιρεία υδάτων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η εταιρεία που διαχειρίζεται όλη την ακίνητη δημόσια περιουσία κ.λπ.)

Ελληνική διαφθορά

Ποιος είναι υπεύθυνος γι 'αυτή την καταστροφή; Μπορούν να είναι οι σεβαστές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η ΕΕ ή το ΔΝΤ; Όχι, είναι αδύνατο. Αυτοί είναι σεβαστοί κύριοι. Έτσι, απομένει ένας πιθανός δράστης του εγκλήματος.  Οι ίδιοι οι Έλληνες.

Η Washington Post υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι σε τελευταία ανάλυση υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στη χώρα. Ποιος τώρα μπορεί να αντιταχθεί σε αυτή την παρατήρηση; Αλλά γιατί η εφημερίδα Washington Post ή οι ευρωπαϊκές εφημερίδες δεν αναλύουν στους αναγνώστες τους την έκταση του σκανδάλου της Siemens ή τι έκαναν οι αμερικανικές εταιρείες άμυνας πουλώντας όπλα προς την Ελλάδα; Γιατί δεν αναφέρουν στους αναγνώστες τους το γεγονός ότι αυτή η γερμανική εταιρεία είχε μαζικά δωροδοκήσει τα δύο βασικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα και πολλούς κρατικούς αξιωματούχους; Υπάρχει άφθονο υλικό για όλα αυτά. 

Ποιοι είναι οι διεφθαρμένοι Έλληνες, ποιος τους διαφθείρει και ποιος φέρει την ευθύνη για τις συνέπειες που είχε αυτή η διαφθορά; Ελπίζουμε η Washington Post  σύντομα να δημοσιεύσει μια καλή αναλυτική έκθεση για όλα αυτά. Δεν θα χρειαστεί πολλή ερευνητική εργασία. Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα συμπεράσματα της κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερεύνησε αυτό το σκάνδαλο.

Παρεμπιπτόντως, οι πολιτικοί που δωροδοκήθηκαν ήταν οι πιο φανατικοί στο να βοηθήσουν να επιβληθεί στην Ελλάδα το θανάσιμο γιατρικό ΔΝΤ-Γερμανίας.

Ίσως θα μου πείτε ότι οι Έλληνες τελικά ήταν υπεύθυνοι για την εκλογή αυτών των κομμάτων στην εξουσία. Εντάξει, αλλά τότε γιατί, το 2012, όταν φάνηκε να θέλουν να δοκιμάσουν μια αλλαγή, εκλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΕ ξεκίνησαν μια εκστρατεία τρομοκρατίας και εκβιασμού για να τους πείσουν να ψηφίσουν τα παλαιά διεφθαρμένα κόμματα και τους πολιτικούς;

Είναι αλήθεια ότι δεν επανέλαβαν αυτή την εκστρατεία τον Ιανουάριο του 2015 (το έκαναν πριν από το δημοψήφισμα του Ιουλίου). Αλλά αυτό ήταν μόνο και μόνο επειδή το 2015 είχαν λόγους να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  τελικά δεν θα έκανε ό,τι είχε υποσχεθεί να κάνει.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967-1974, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και τη CIA (ο ίδιος ο Πρόεδρος Κλίντον, σε μια μάλλον σπάνια χειρονομία, έχει ζητήσει συγνώμη γι 'αυτό το 1999), οι Έλληνες προσπαθούσαν να ενημερωθούν μέσω του ξένου τύπου ή της ελληνικής υπηρεσίας του Deutsche Welle, BBC κλπ. Η Ευρώπη ήταν μια πηγή ελπίδας για την απελευθέρωση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια δύο αιώνων. Τώρα, έγινε γι 'αυτούς πηγή φόβου, απογοήτευσης, συνεχών προσβολών. Όπως ο Βαρουφάκης είπε κάποτε, σήμερα τα πραξικοπήματα δεν γίνονται με τανκς, αλλά με τις τράπεζες!

Η Ελλάδα και η Μέση Ανατολή

Τόσο  οι Συριακές διαδικασίες καταστροφής όσο και οι Ελληνικές έχουν μια θεμελιώδη, ιστορική σημασία, πολύ ευρύτερη από τη σημασία της ίδιας της Ελλάδας ή της Συρίας. Επειδή και οι δύο χρησιμοποιούνται για να καταστρέψουν την «Ευρώπη». Με τον όρο αυτό εννοούμε τη συνολική κατάσταση, το «καθεστώς» που έχει επικρατήσει στο δυτικό τμήμα της ηπείρου από το 1945, ένα καθεστώς που χαρακτηρίζεται από μια σχετικά δημοκρατική ατμόσφαιρα και με ένα γενικευμένο κράτος πρόνοιας. Μια τέτοια κατάσταση έχει πράγματι υπάρξει τόσο στα «σοσιαλιστικά» όσο και στα «καπιταλιστικά» μέρη της ηπείρου μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και αντιπροσώπευε μια σχετική, αλλά μια από τις πιο σημαντικές ιστορικές κατακτήσεις των ανθρώπων και του πολιτισμού τους.

Πολλοί άνθρωποι επικρίνουν το καθεστώς αυτό ως ψευτο-δημοκρατικό και ολιγαρχικό ή για πολλές άλλες πτυχές του. Πιθανόν να έχουν δίκιο, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι το καθεστώς αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα πολύ χειρότερο. Η Σοβιετική Ένωση, για παράδειγμα, ήταν μια απολύτως απαράδεκτη δομή. Αλλά η αντικατάσταση μιας υποτιθέμενης «προλεταριακής» δικτατορίας από ένα καθεστώς γραφειοκρατικής-ολιγαρχικής, «κλεπτοκρατικής» και μερικές φορές σαφώς μαφιόζικης "δημοκρατίας", το 1991, (επίσης υπό την εποπτεία του ΔΝΤ) δεν μπορεί να θεωρηθεί ως οποιαδήποτε πρόοδος. Ούτε η εξαφάνιση της ΕΣΣΔ ως αντιστάθμισμα στο μονοπώλιο της παγκόσμιας δύναμης των ΗΠΑ.
Επ’ ευκαιρία, η καταστροφή της μεταπολεμικής Ευρώπης, όπως την ορίσαμε παραπάνω, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των νέων «πολέμων των πολιτισμών», συμπεριλαμβανομένου του γενικευμένου πολέμου με το Ισλάμ, με τη Ρωσία, αύριο με την Κίνα. Και αντίστροφα.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα φαίνεται να καταλαβαίνει τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Ήταν σε θέση με κάποιο τρόπο να ελέγξει τη νεοφιλελεύθερη τρέλα που εκτυλίσσεται εκεί. Είχε ακόμη το θάρρος να κάνει μια τακτική συμμαχία με τον Πούτιν για να επιτευχθεί ο στόχος της σταθεροποίησης της κατάστασης και να σταματήσει τα πολεμικά σχέδια εναντίον του Ιράν, πράγμα που θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει την πρώτη πυρηνική σύρραξη μετά το 1945.

Αλλά στη Μέση Ανατολή, ο Ομπάμα θα μπορούσε να κινητοποιήσει ένα αρκετά λογικό επιχείρημα. Στο κάτω-κάτω, πολλοί άνθρωποι, ακόμη και στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, τις μυστικές υπηρεσίες και το κατεστημένο, κατανοούσαν ότι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή μετά το 2001 δύσκολα εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με την οικονομική πολιτική και τους «πολέμους χρέους» τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς τα επενδεδυμένα συμφέροντα είναι κολοσσιαία, υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και της ΕΚΤ, που εργάζονται ως πράκτορες του «καπιταλισμού της καταστροφής», σύμφωνα με τις αρχές της  Συμφωνίας της Ουάσιγκτον και της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Θα πρέπει να είσαι ένα άτομο με την ιστορική αντίληψη του Helmut Schmitt ή την ποιητική ιδιοφυΐα του Gunder Grass για να κατανοήσεις πού όλο αυτό θα οδηγήσει. Θα πρέπει να μελετήσεις Φάουστ, εάν θέλεις να κατανοήσεις τον μηχανισμό με τον οποίο οι ηγέτες του Βερολίνου, σε συμμαχία με το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδοτήσεων ενεργούν για να καταστρέψουν την Ελλάδα, την Ευρώπη και, τελικά, την ίδια τη Γερμανία.
  
(1)       Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει ευχαριστήσει δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βοήθειά της για την επίτευξη της συμφωνίας συνθηκολόγησης του Ιουλίου 2015, η οποία βεβαίωσε τη συνέχιση της καταστροφής της Ελλάδας.
Και μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, του δεξιού υπέρμαχου της εθνικής κυριαρχίας κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», επανέλαβε ότι χωρίς τη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η συμφωνία του Ιουλίου θα είναι αδύνατη. Προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα και οι ΗΠΑ παραμένουν ισχυροί σύμμαχοι.