ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Ά. Γεωργιάδης: Σας ευχαριστώ για τον εξευτελισμό που δίνετε στην Αριστερά!


Βουλή, 7/5/2016- ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε συνάδελφε, είμαι βέβαιος ότι θα μιλήσετε και εσείς μετά. Μην ανησυχείτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξέρετε είναι μια δύσκολη ομιλία η σημερινή. Είναι αλήθεια. Δεν έχεις τι να πρωτοπείς. 
Ο κ. Κωνσταντινέας μου έκανε την τιμή να αναφέρει μια δήλωσή μου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - είχα κάνει και σε χιλιάδες άλλα Μέσα - για το πόσο κακές είναι οι πρόωρες εκλογές. Φανταστείτε τώρα να αρχίζαμε τις δηλώσεις.

Η κ. Κασιμάτη – ήταν εδώ πριν από λίγο, αλλά έφυγε δυστυχώς  έλεγε στα κανάλια ότι πήγε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν άντεχε να δει να παίρνουν τα hedge funds τα δάνεια των ανθρώπων. Και τώρα διαβάζουμε την επιστολή του κ. Τσακαλώτου που εκλιπαρώντας λέει ότι τα δώσαμε όλα, κρατήσαμε την πρώτη κατοικία για λίγο. Ωραία δήλωση, ε; Αυτή, κύριε συνάδελφε, δεν την φέρατε. Την ξεχάσατε.

Θέλετε να σας θυμίσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τις δηλώσεις σας για την δέκατη τρίτη σύνταξη; Έρχεται τώρα ο καλός συνάδελφος και λέει για τα τριακόσια τόσα ταμεία.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΪΣΑΣ: Τριακόσια εξήντα πέντε ταμεία.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δείξτε μου μια φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ψήφισε ένα νόμο για να μειωθούν τα ταμεία. Μία φορά! Ποτέ! Όποια κυβέρνηση, είτε ήταν της Νέας Δημοκρατίας είτε ήταν του ΠΑΣΟΚ, έφερνε νόμο εδώ για να γίνει η συγχώνευση ταμείων, ο ΣΥΡΙΖΑ όλο ήταν έξω με τους εκάστοτε διαδηλωτές για να μην συγχωνευθούν τα ταμεία. Τώρα το καταλάβατε;

Το δε πιο εξοργιστικό από όλα ξέρετε ποιο είναι; Ότι έρχεστε εδώ εσείς, οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, και υποκρίνεστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Άκουσα το πρωί από άλλον συνάδελφο -δεν αναφέρω το όνομά του, γιατί ακούω ότι εκτός αέρα δεν θέλει να τον αναφέρουμε, μπορεί να το πει μόνος του- ότι γύρισε, λέει, στις διακοπές όλη τη Βόρειο Ελλάδα και τον έραναν με λουλούδια! Τον αποθέωναν οι συμπολίτες του γιατί, λέει, του έλεγαν «κόψε μας κι άλλο αφορολόγητο, βάλε μας πιο μεγάλη περικοπή στη σύνταξη, αύξησέ μας λίγο το ΦΠΑ»! Τέτοια λέτε μεταξύ σας!

Θέλω, λοιπόν, να σας πω, κύριε Υπουργέ, ότι εγώ προσωπικά σας ευχαριστώ θερμά. Ειλικρινά το λέω. Και κυρίως ευχαριστώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας πω και γιατί.

Εγώ μπήκα στην πολιτική με κύριό μου στόχο να σπάσω την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Η κύρια λογική μου ήταν πάντα ότι αυτή η χώρα έχει φτάσει εδώ που είναι, γιατί άνθρωποι σαν κι εσάς εθεωρούντο στην ελληνική κοινωνία περίπου άγιοι. 
Μπορούσατε να πηγαίνετε στα δικαστήρια ως δικηγόρος και να υπερασπίζεστε κάθε φτωχό και αναξιοπαθούντα συνδικαλιστή και να βγαίνετε στα κανάλια, στον Παπαδάκη, στον Αυτιά και στους άλλους και να παρουσιάζεται με ένα φωτοστέφανο αυτός που μάχεται για τους καλούς και τους αδικημένους.

Τώρα που βλέπουν αυτοί οι καλοί και αδικημένοι, που σας είχαν δικηγόρο, ότι έρχεστε στη Βουλή ως Υπουργός και εισηγείστε το ανάποδο από αυτό που υπογράψατε ως δικηγόρος τους - θα το καταθέσω, το έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, τον έχω πάρει και ολόκληρο εγώ τον φάκελο να τον καταθέσω - το ακριβώς ανάποδο, θέλω πάρα πολύ τώρα τον Μάιο στο δικαστήριο - παρακαλώ πολύ, κύριε συνάδελφε, μην απασχολείτε τον κύριο Υπουργό, γιατί θέλω να λάβω απάντηση - να πάω να δω τι θα πείτε όταν θα είναι οι διάδικοι με υπογραφή Κατρούγκαλου και από την άλλη ο δικαστής θα δικάζει με τον νόμο Κατρούγκαλου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θα σας πω.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αλλά, επαναλαμβάνω, θέλω να σας ευχαριστήσω και κυρίως τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε γιατί; Είστε οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί μου για να τελειώσει επιτέλους σε αυτήν τη χώρα η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. 

Σήμερα με τον εξευτελισμό που δίνετε στην Αριστερά – και σας ευχαριστώ γι’ αυτό –, θα τελειώσουμε επιτέλους με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς κι όταν με το καλό θα φύγετε –  και μην ανησυχείτε, κύριε Κωνσταντινέα και μην κλείνει ο λαιμός σας – , θα φύγετε και γρήγορα. Ξέρετε γιατί; Για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Σε μια-δυο βδομαδούλες θα πάρετε άλλα τόσα και σε μια-δυο βδομαδούλες μετά άλλα τόσα. Επίσης, πρέπει να σας πω…

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Εσείς τι θέλετε;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ θέλω να φύγετε.
Επίσης πρέπει να σας πω, για να μην κάνετε δηλώσεις στα κανάλια, 3,6 δισεκατομμύρια προληπτικά θα ψηφίσετε – και συγκεκριμένα θα είναι, διακινδυνεύω να πω εγώ –  και ας ομνύετε τώρα ότι θα κάνετε το ανάποδο. Θα βρείτε ένα καινούργιο παραμύθι ότι δήθεν λόγω του χρέους τώρα μπορείτε να ψηφίσετε τα προληπτικά μέτρα που προχθές δεν μπορούσατε, όπως τώρα μπορείτε να ψηφίσετε το χαμηλότερο αφορολόγητο που προχθές δεν μπορούσατε, όπως ο κ. Πετρόπουλος – δεν είναι εδώ τώρα, δυστυχώς –  μας έλεγε στη Βουλή ότι πάντα ως δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ έλεγε το ίδιο και σήμερα η ΕΣΗΕΑ έχει βγάλει ανακοίνωση και τον κατηγορεί περίπου ως ψεύτη, η ίδια η ΕΣΗΕΑ που τον είχε προσλάβει ως δικηγόρο.
Τέτοιοι ψεύτες είστε! Τέτοια ανθρωπάκια που διψάτε για καρέκλα είστε! Και μπροστά στην καρέκλα σας -και μην κουνάτε το κεφάλι- δεν ντρέπεστε για τίποτα! Για απολύτως τίποτα δεν ντρέπεστε! 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Δεν ντρέπεστε!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ερχόσασταν σε αυτήν τη Βουλή και μας λέγατε «δέκατη τρίτη σύνταξη» -πάει αυτή-, «αφορολόγητο δώδεκα χιλιάδες» -πάει αυτό-, «κατά των ιδιωτικοποιήσεων».

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Ξεχάσαμε να σχολιάσουμε, κύριε Υπουργέ, το κομμάτι της επιστολής του κ. Τσακαλώτου στο Eurogroup, που λέει ότι για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων όλα σας τα δίνουμε, μπορεί και ο κ. Ξανθός, σίγουρα ο κ. Πολάκης. Φαντάζεστε αυτούς που έτρεχαν κατά των ιδιωτικοποιήσεων όλα αυτά τα χρόνια για να τα πουλήσετε όλα ως Υπουργοί τώρα, για να κρατήσετε την καρεκλίτσα σας!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Υφυπουργός Υγείας): Μην ξύνεστε!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς, κύριε Πολάκη, μην πολυμιλάτε.
Θα έρθει μια από αυτές τις μέρες που ένας εισαγγελέας θα ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τότε κάπως θα καταλάβει ότι με την παρέμβασή σας την παράνομη, την κακουργηματικού χαρακτήρα…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Γιατί εσείς διώξατε τους γιατρούς!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Μην διακόπτετε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …σταμάτησε ο νεποτισμός και δεν έχουμε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή και τότε να δω τι θα ψηφίσουν αυτά τα ανθρωπάκια από δω.
Γιατί, κύριε Πολάκη, ξέρετε κι εσείς πολύ καλά, το ξέρετε τέλεια, κύριε Πολάκη…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): …(δεν ακούστηκε)

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:έχετε διαπράξει κακούργημα. Και θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό το κακούργημα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ολοκληρώστε, παρακαλώ, τη σκέψη σας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μπορεί να περνάνε τώρα, αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Να είστε σίγουρος…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): …(δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Μην διακόπτετε, σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να είστε σίγουρος, κύριε Πολάκη.
Μην πετάγεστε, κύριε Ξανθέ! Μην πετάγεστε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πήρε τους φακέλους στο γραφείο του!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ησυχία, σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα. Εσείς δεν το κάνατε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Ντροπή σου!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς δεν το κάνατε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ολοκληρώστε, κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ. Ολοκληρώστε τη σκέψη σας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Λοιπόν, για να κλείσω.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ: Εγώ, το «ανθρωπάκι» αυτό εδώ, θα καταγγείλει εσάς που κλείσατε τις μονάδες!
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ από κάτω! Σας παρακαλώ!
Ολοκληρώστε, κύριε Γεωργιάδη.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Μόνο που σας έμεινε το ψέμα! Ψεύτες είναι όλοι οι δικοί σας συνεργάτες!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σε έναν χρόνο στην εξουσία έχετε προλάβει να κάνετε χειρότερα από τα σαράντα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως. Θα μείνετε λίγο ακόμα…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Ο Παπασταύρου;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ξέρω ότι τον κ. Παπασταύρου, κύριε Φάμελλε, τον έχετε δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, που λέει ο Θουκυδίδης.  

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: ΚΕΕΛΠΝΟ; Panama Papers;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Προσέξτε, όμως, αυτά δεν θα σας σώσουν τώρα, που όλοι οι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να πληρώνουν. Γιατί όσο ωραία και να τα λέτε, τώρα θα αρχίσουν όλοι να πληρώνουν και θα καταλάβουν τι εστί «ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε, κύριε Γεωργιάδη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για να κλείσω ακόμα δύο δευτερόλεπτα.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Τι κρίμα να εύχεστε να πηγαίνει η χώρα χειρότερα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Όχι, κύριε Φάμελλε, από κάτω, σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν απαντήσατε για το θέμα των χωριών με τα δύο χιλιάδες άτομα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Το έχω πει χιλιάδες φορές.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν απαντήσατε. Ωραία, αν λοιπόν, ένας πληρώσει παραπάνω ασφαλιστική εισφορά από ό,τι πλήρωνε χθες, να έλθει στα γραφεία σας να τον πληρώσετε. Διότι αυτό που απαντήσατε είναι υπεκφυγή. Και το έχω παρακολουθήσει πάρα πολύ καλά. Δεν μας εξηγείτε ούτε σε ποια κλάση θα πάει ούτε πόση θα είναι η αύξηση. Εκτός αν το μάθουμε στο τέλος του νομοσχεδίου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Καλώς, κύριε Γεωργιάδη. Κλείστε σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κλείνω αμέσως.
Ένα τελευταίο μόνο σχόλιο, επειδή εδώ μας λέτε ότι είμαστε οι άνθρωποι της τρόικας και όλα τα υπόλοιπα. Στο παρόν νομοσχέδιο η τρόικα έκανε ένα συγκλονιστικό σφάλμα. Για τους δικούς της πολιτικούς λόγους, για να κρατήσουν δηλαδή το Grexit ή επειδή θέλει κάποιος από την Ευρώπη να πάρει τον Τσίπρα στη σοσιαλιστική ομάδα, έχει δεχθεί η τρόικα μέτρα που όλοι γνωρίζουμε ότι θα φέρουν τεράστια ύφεση, τεράστια ανεργία και τεράστια καταστροφή στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας ελεύθερος επαγγελματίας, που θα μπορέσει να προκόψει σε αυτήν τη χώρα, μετά από αυτό το νομοσχέδιο.
Όλοι αυτοί, λοιπόν, να ξέρουν ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει Πρωθυπουργός, αυτά θα τα αλλάξουμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Απολύσεις!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί χωρίς μειωμένους φόρους δεν μπορεί η χώρα να πάει μπροστά. Δεν λέω εύκολα πράγματα. Θα πρέπει αντίστοιχα να γίνει μείωση κρατικών δαπανών, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να υπάρξουν μειωμένοι φόροι. Αλλά, αν δεν υπάρξουν μειωμένοι φόροι, δεν θα υπάρχει προκοπή σε αυτόν τον τόπο.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)