ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Άννα Βαγενά: Από το ¨ΟΧΙ" στο 1ο Μνημόνιο στο "ΝΑΙ" στα 99 χρόνια κατοχής!

85 φυλάνε τον "αριστερό" εργολάβο Φλαμπουράρη... τη λινάτσα πόσοι θα την φυλάνε από αύριο; sibilla

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Είμαστε ανθεκτικός λαός», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου “stigma fm”. (πηγή)
Περασμένες αντιστάσεις και διηγώντας τες να κλαίς...

Άννα Βαγενά, βουλευτής του ΠαΣοΚ για 12 ώρες

Η ηθοποιός κυρία Αννα Βαγενά έκανε ίσως τη πλέον βραχύβια θητεία που είχε ποτέ βουλευτής του ΠαΣοΚ. Ορκίσθηκε βουλευτής του ΠαΣοΚ, την Κυριακή, στις 12.30 μετά το μεσημέρι και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου γιατί καταψήφισε το μνημόνιο:

«Δεν ήμουν ποτέ ΠαΣοΚ, ούτε ποτέ γνώρισα τον κ. Παπανδρέου, ούτε συμφωνούσα ποτέ με την πολιτική του ΠαΣοΚ. Απλώς έτυχε να συνεργασθώ μαζί με το ΠαΣοΚ, μετά από μεσολάβηση, ορισμένων κοινών γνωστών μας», λέει χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει ονόματα και καταστάσεις.

Έγινε βουλευτής, καταλαμβάνοντας την έδρα της κυρίας Πέμη Ζούνη, στην Α΄ εκλογική περιφέρεια. Παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής, αναμένει να παραλάβει σε λίγες ώρες την βουλευτική της ταυτότητα, δεν ξέρει ακόμα εάν θα παραλάβει και το βουλευτικό αυτοκίνητο που δικαιούται, αλλά σίγουρα θα αποδεχτεί τη φρουρά που της παρέχεται, για να μην λέει στον ταξιτζή όταν την μεταφέρει τα βράδια από το θέατρο στο σπίτι της στο Μεταξουργείο «περιμένετε πρώτα να μπω μέσα στο σπίτι και μετά φεύγετε».

Ήταν συναρπαστικές οι 12 ώρες ως βουλευτής στο ΠαΣοΚ, λέει τώρα και αυτό που της έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν το επιβλητικό...κτίριο της Βουλής: «Δεν αισθανόμουν ποτέ ΠαΣοΚ, απλώς θέλω να με θεωρήσετε συνεπή σε κάποιο χώρο. Δεν οφείλω άλλωστε τίποτα στον μηχανισμό του ΠαΣοΚ. Έχω απόλυτη ήρεμη τη συνείδησή μου που δεν ψήφισα το Μνημόνιο». 

 Μνημόνιο, τι είναι τούτο πάλι. Η κυρία Βαγενά παραδέχεται ότι ψήφισε «όχι σε όλα», χωρίς να έχει διαβάσει το Μνημόνιο, αφού το παρέλαβε μόλις ορκίσθηκε και έπρεπε να το είχε μελετήσει μέσα σε λίγες ώρες όταν άρχιζε η ψηφοφορία. Όσο για τις πολιτικές της πεποιθήσεις λέει ότι σήμερα «ανήκει στο χώρο της δοκιμασμένης Αθήνας, στο χώρο της Αριστεράς της Αγωνίας».

 Αυτές τις 12 ώρες στο ΠαΣοΚ η κυρία Βαγενά γνώρισε έναν ολόκληρο κόσμο πολιτικών και μάλιστα σε συνθήκες κρίσιμες για το έθνος. Γνώρισε πρώτα απ΄ όλα τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Βασ. Έξαρχο.

Με το «καλημέρα» του είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το μνημόνιο: «Σεβαστή η απόφασή σου» της είπε. Εν συνεχεία γνώρισε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο «έναν γλυκύτατο άνθρωπο», όπως τον χαρακτήρισε και ανακοίνωσε και σ΄ αυτόν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει. Ουδείς την πίεσε να πράξει το αντίθετο. Τον κ. Παπανδρέου ούτε καν τον συνάντησε, άλλωστε τον είδε μόνον μία φορά στην προεκλογική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και είχε μαζί του μία φιλική χειραψία.

 Στις 12 ώρες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, η κυρία Βαγενά τις χαρακτηρίζει ως το «μακρινό ταξίδι της ημέρας μέσα στη νύχτα» ( του Ευγένιου Ο. Νηλ) και σ΄ αυτό το «ταξίδι» της συνάντησε την κυρία Βάσω Παπανδρέου (γνωρίζονταν από παλιά), την κυρία Σοφία Σακοράφα, τον κ. Δ. Ρέππα, τον κ. Γ. Λιάνη (με τον οποίο επίσης γνωρίζονταν από παλιά), τον κ. Γρ. Ψαριανό (οικογενειακό της φίλο), ενώ όπως λέει παρατήρησε ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας «έχει βελτιωθεί», η κυρία Αλέκα Παπαρήγα «ήταν όπως την ξέραμε», ο κ. Γ. Παπανδρέου «ωσάν να μιλούσε για άλλα θέματα, παρουσίασε μία έκθεση ιδεών» και απέφυγε να σχολιάσει τον κ. Σαμαρά λέγοντας απλώς ότι «δεν με εμπνέει».

 Σχολίασε ωστόσο τον πρωθυπουργό κ. Δ. Παπαδήμο λέγοντας ότι της δίνει την εντύπωση μία ήρεμης δύναμης ότι «η φωνή του και ο τρόπος ομιλίας του δεν σε ταράζει». Δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα είναι και πάλι υποψήφια βουλευτής, «σίγουρα όχι με το ΠαΣοΚ», όπως αναφέρει και θυμίζει ότι τον καιρό των μαθητικών και φοιτητικών της χρόνων ήταν έντονα πολιτικοποιημένη.

tovima, 14/02/2012