ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Grexit υπό προϋποθέσεις η μοναδική διέξοδος

«GREXIT!» 

Μετά από 14 χρόνια λεηλασίας και σκλαβιάς, είναι μοναδική διέξοδος (υπό προϋποθέσεις) για την σωτηρία της πατρίδος μας.
 Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδώρου 

Η μακρόχρονη λεηλασία της Ελλάδος η οποία ακολούθησε την λεηλασία της DOR και της Ισλανδίας, λαμβάνει χώρα σήμερα από μια στενά συνεργαζόμενη «διαπλοκή» από γηγενείς και ξένους μεγαλοαπατεώνες. 

Κατά τους Βουδιστές, η «Επανάληψη δημιουργεί την Πραγματικότητα». Οι μηχανισμοί λεηλασίας των Μεγαλοαπατεώνων, στις δεκαετίες που πέρασαν, καταχράστηκαν τα πάντα για να δημιουργηθεί συστηματικά στους λαούς του πλανήτη μας η εντύπωση, ότι πρόκειται για ένα τελείως συνηθισμένο φαινόμενο. Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται την μεγαλοαπάτη των καθαρμάτων που έστησαν το σύστημα κυκλοφορίας του χρήματος σε κίνηση, το οποίο κάθε 70 έως 80 χρόνια καταρρέει, ότι η μεγαλοαπάτη αυτή εις βάρος τους είναι κάτι το κανονικό που απορρέει από το σύστημα. 

Ένας χαρακτηριστικός τύπος απάτης του συστήματος κεφαλαιαγοράς λειτουργεί έτσι, ώστε κάθε χρηματιστικό προϊόν, π.χ. ένα αξιόχαρτο, να υπόκειται σε καθορισμένους διαδικαστικούς κανόνες, οι όποιοι μαθηματικά μπορούν να υπολογισθούν ενώ ταυτόχρονα στο παρασκήνιο μια μικρή ομάδα «ιδιαίτερα πληροφορημένων», δηλαδή «απατεώνων», συνεχώς μπορούν να μεταβάλλουν τους κανόνες του παιχνιδιού έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στην κεφαλαιαγορά, και οι οποίοι ακολουθούν πάντοτε πιστά τους στατιστικούς υπολογισμούς, να κλέβονται εγκληματικά. 

Επίσης και τα μαζικά όπλα καταστροφής των οικονομιών, τα έτσι ονομασθέντα «Ομόλογα», είναι αξιόχαρτα, των οποίων η άξια εξαρτάται από την αξία μιας άλλης περιουσιακής αξίας, συνήθως πάλι μιας τέτοιας που προκύπτει από την αξία ενός άλλου αξιόχαρτου, μετατρέπουν τις «Κεφαλαιαγορές» κατά τον ποιο απεχθή τρόπο σε μεγάλες «Φούσκες». Δια της στοχευμένης μετακίνησης της σημασίας των εννοιών, δηλαδή της ανταλλαγής σημαδεμένων χαρακτηρισμών «Οικονομία-Φούσκα» στη θέση«Πυραμιδοειδές Παιχνίδι» ‘ή «Ελεύθερη Οικονομία Αγοράς» στην θέση «Καπιταλισμός» , δηλαδή «Πληροφοριακή Ασυμμετρία» αντί «Απάτη», οι άνθρωποι αναμορφώθηκαν τόσο συστηματικά πάνω στην εγκληματική αυτή πράξη απάτης ώστε να την θεωρούν ως κάτι το κανονικό και το συνηθισμένο. 

Συμπερασματικά, το μεγαλύτερο λάθος της νεοελληνικής ιστορίας έλαβε χώρα όταν αποφασίσθηκε το 2002 η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη. Έως τότε η οικονομία της βρίσκονταν σε μια σχετικά σταθερή κατάσταση και σε μια φάση ανάπτυξης. Παρ’ όλων των κλεπτοσοσιαλιστικών κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1974-2002, ο πληθωρισμός βρισκόταν ακόμη σε ανεκτά όρια και η ανεργία υπό έλεγχο. Την απόφαση για την αίτηση εισόδου της Ελλάδος στην Ευρωζώνη την πήρε, με συνεργεία της εγκληματικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας «Goldman Sachs», που ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια των ΗΠΑ, ο εβραιογενής Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, Ααρών Μαρδοχάι’ Αβούρης. 

Η λεηλασία της Ελλάδος που ακολούθησε, στόχο είχε την σωτηρία των τραπεζών των μεγαλοαπατεώνων της Ε.Ε. Οι διεθνείς τραπεζίτες με εκβιασμό των Ελλήνων υπεύθυνων χωρίς χαρακτήρα, όπως ήταν ο επίσης εβραιογενής πολιτικός Γεώργιος Παπανδρέου, ο αντικαταστάτης του Κώστα Σημίτη, δια ισολογισμικών τυποποιήσεων και ευρείας προπαγάνδας δια των εβραιοελεγχόμενων ΜΜΕ, φαινομενικά τουλάχιστον επέτυχαν στον τομέα της κερδοσκοπίας, στην οικονομική ανάπτυξη των πυρήνων χωρών-μελών της Ε.Ε. και δήθεν και στην επίτευξη του τέλους της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ξαφνικά, από την εποχή αυτή της ψευδούς και εγκληματικής προπαγάνδας, οι Έλληνες βρέθηκαν σε μια οικονομικά κεκλιμένη κατάσταση, η οποία υφίσταται μέχρι τις ημέρες μας. 

Δια της σκόπιμα δημιουργηθείσης κατάστασης αυτής, λεηλατείται σήμερα εγκληματικά ο δημόσιος πλούτος (Λιμάνια, Αεροδρόμια, οδικά συστήματα, πόσιμο νερό, τουρισμός κ.α.) και ο ιδιωτικός πλούτος των Ελλήνων πολιτών με τα εγκληματικά Μνημόνια (δανειακές συμβάσεις σε αγγλική γλώσσα!) και την μεταμόρφωση της Ελλάδος, από χώρα μέλος της Ε.Ε., σε τριτοκοσμικό προτεκτοράτο της Γερμανίας. 
 1. Βεβαίως η Ελλάδα ήταν ήδη προ της έκρηξης της οικονομικής κρίσης το 2007 υπερχρεωμένη. Ο μεγάλος απατεώνας πολιτικός της Ελλάδος, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, με την ανάληψη της εξουσίας το 1981, δημιούργησε με ξένο και δανεικό χρήμα μια φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη (τα περίφημα «νέα τζάκια») η οποία ως εσωστρεφής ήταν τελείως εχθρική σε κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα και επεδίωκε την απόκτηση πλούτου χωρίς κόπο και έξω από τους μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού όπως δείχνουν και τα εξής δεδομένα: Μόνο εντός τεσσάρων ετών στην περίοδο 1981-1985, εισέρρευσαν στην Ελλάδα, κυρίως από τράπεζες της Ιαπωνίας, 50 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ και 26 δισεκατομμύρια ευρώ από κοινοτικές επιδοτήσεις. Το δημόσιο χρέος από το 28 % του ΑΕΠ το 1980 εκτινάχθηκε το 1985 στο 47,8 % του ΑΕΠ, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών έπιασε το 14,5 % του ΑΕΠ. 
 2. Κατά την περίοδο 1979-2010 έλαβαν χώρα στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με απώλεια ημερών εργασίας, δηλαδή με απώλεια περίπου 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να απολέσουν οι απεργούντες από τον μισθό τους ούτε ένα ευρώ. 
 3. Κατά την περίοδο 1993-2009 προσελήφθησαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα με επιπλέον επιβάρυνση του δημοσίου τομέα με 500 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 
 4. Περίπου 180.000 άτομα έλαβαν παράνομες συντάξεις αξίας 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογισθούν εδώ τα «Εφάπαξ»! 
 5. Μεταξύ 1990-2000 έλαβαν χώρα μόνο στην Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, με απίστευτο μέγεθος καταστροφών στην ιδιωτική περιουσία. 
Με 125 % του ΑΕΠ δημόσιο χρέος, κατά την έκρηξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2007, η Ελλάς αδυνατούσε και προ της κρίσης να πληρώνει τις εισαγωγές προϊόντων από την εγκληματική γερμανική εταιρεία SIEMENS και τις άλλες γερμανικές εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Προ της έκρηξης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Γερμανία ανήλθε - με ευρείες μειώσεις μισθών, με στέρηση της εξουσίας των συνδικάτων και με μια σκληρή σταθμική πολιτική - σε έναν πρωταθλητή των εξαγωγών. Από την άλλη πλευρά της Ευρωζώνης οι εισαγωγικές χώρες, όπως η Ελλάς, αδυνατούσαν να πληρώνουν τις εισαγωγές τους. Δεν είχαν άλλη λύση από να χρεώνονται στις γερμανικές τράπεζες και αυτές να πληρώνουν τις εξαγωγικές εταιρείες έτσι ώστε το χρήμα να παραμένει στην Γερμανία. 

Τα χρέη όφειλαν να πληρωθούν με φορολογικές επιβαρύνσεις των λαών των χρεωμένων κρατών. Δια του τόκου επί τόκου μηχανισμού δανειοδότησης, εξασφαλίζονταν ακόμη και τα μελλοντικά κέρδη των γερμανικών τραπεζών, έτσι ώστε η ανισότητα να συνεχίζεται αιώνια, που για την Ελλάδα σημαίνει εξόφληση των χρεών της με νέα χρέη. Στην τραγική αυτή κατάσταση η Ελλάς χαροπαλεύει εδώ και 14 χρόνια, και εδώ και ένα χρόνο και με τα Capital Controls των τραπεζών της, δήθεν για να αποφευχθεί διαρροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό, στην πραγματικότητα όμως για να εκπληρωθούν οι επιθυμίες των τραπεζών, που πάντοτε ήταν κατά του ρευστού χρήματος. Αυτό που φοβούνται οι τράπεζες διαχρονικά είναι μια επίθεση των καταθετών τους στις καταθέσεις τους, δηλαδή το γνωστό «Run auf die Bank». Προ του ιδίου προβλήματος με την Ελλάδα βρίσκονταν και βρίσκονται ακόμη η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, μάλιστα και η Γαλλία η οποία στηρίζεται ιδιαίτερα από την Γερμανία. 
 
Αυτός είναι και ο λόγος που οι εισαγωγές χρηματοδοτήθηκαν με δάνεια και δη στο μεγαλύτερό τους μέρος από την εγκληματική γερμανική τράπεζα Deutsche Bank υπό την διοίκηση του εβραιογενούς Ελβετού κ. Ackermann. Ειδικά αυτή η εγκληματική γερμανική τράπεζα σώθηκε στην πραγματικότητα σε βάρος των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών με σύμπραξη των εβραιοδιαβρωμένων γερμανικών ΜΜΕ που κραύγαζαν για «τεμπέληδες και διεφθαρμένους Έλληνες» και δήθεν υπεύθυνους για την «αποτυχούσα οικονομική ανάτασή» τους. 

Εάν θελήσει η Ελλάς να ζήσει μαζί με τους ως άνω ονομασθέντες «υπεραπατεώνες» είναι σαν να «αυτοκτονεί». Προτού λεηλατηθεί τελείως από το 4ον Γερμανικό Ρά’ι’χ, η Ελλάς οφείλει να εγκαταλείψει πολύ σύντομα την Ευρωζώνη και να σπάσει τις αλυσίδες της σημερινής σκλαβιάς με ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως αυτό του 1967. Βάσει ενός στρατιωτικού επαναστατικού νόμου θα επαναφερθεί η θανατική ποινή και θα ακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη με τις εξής σταδιακά εφαρμόσιμες διαδικασίες: 
 1. Εθνικοποίηση κατά 100 % της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή της Τράπεζας της Ελλάδος. 
 2. Εισαγωγή ενός νέου εθνικού νομίσματος, δηλαδή της «Νέας Δραχμής» σε ισοτιμία 1 Νέα Δραχμή = 1 Ευρώ. Με άμεση ισχύ, οι υπαλληλικές αποδοχές, οι μισθοί των εργαζομένων, οι συντάξεις και τα διάφορα άλλα εισοδήματα, ως δε και οι τιμές των προϊόντων και παροχής υπηρεσιών και όλα τα είδη δανείων στο εσωτερικό, θα πληρώνονται με τη Νέα Δραχμή. Θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, η υποτίμηση της Νέας Δραχμής που επιδιώκουν οι γηγενείς τυχοδιώκτες με μεγάλα χρέη στο εσωτερικό και μεγάλες και παράνομες καταθέσεις σε ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, για να εισάγουν τα υπερτιμημένα ευρώ προς εξόφληση των χρεών τους σε υποτιμημένες Νέες Δραχμές. Θα πρέπει δηλαδή να αποφευχθεί πάση θυσία αυτό που συνέβη στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλιού δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. 
 3. «Κλείδωμα» της ως άνω ισοτιμίας της Νέας Δραχμής και ελεύθερα εμπορεύσιμης σε όλα τα χρηματιστήρια του εξωτερικού με αποκλεισμό κάθε κερδοσκοπικής επίθεσης από τους απατεώνες για την υποτίμηση αυτής. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η άνοδος της άξιας των εισαγομένων προϊόντων και η πίεση να χρησιμοποιείται συνάλλαγμα από εξαγωγικές εισπράξεις προϊόντων, από τουριστικές εισπράξεις, από εισπράξεις της ναυσιπλοΐας και από αλλού. 
 4. Οι τραπεζικές καταθέσεις σε συνάλλαγμα ιδιωτών και εταιριών σε ελληνικές τράπεζες είναι επιτρεπτές και θα θεωρούνται ως καταθέσεις σε ξένο νόμισμα. 
 5. Επειδή θα έχει εξασφαλιστεί μεγάλο απόθεμα σε συνάλλαγμα, διότι ο ισολογισμός του εξωτερικού εμπορίου είναι ισοσκελισμένος ‘ή διότι αυτός έχει πλεόνασμα, κάθε σκέψη για υποτίμηση της Νέας Δραχμής δεν θα έχει κανένα νόημα. Η εσωτερική υποτίμηση έλαβε ήδη χώρα με την μείωση των υπαλληλικών αποδοχών, των μισθών, των συντάξεων και των άλλων εισοδημάτων. Εάν οι δανειστές της Ε.Ε. είχαν το θράσος να λάβουν αντίμετρα θα έχαναν περισσότερα απ’’ ό,τι θα κέρδιζαν. Επιπλέον μια πατριωτική επαναστατική κυβέρνηση θα ήταν σε καλύτερη θέση να λαμβάνει προστατευτικά μέτρα για να διατηρεί σταθερά ισοσκελισμένο τον ισολογισμό του εξωτερικού εμπορίου. 
 6. Το μεγάλο δημόσιο χρέος των 321 δισεκατομμυρίων ευρώ του 2015 φυσικά δεν είναι δυνατό να εξοφληθεί αμέσως και χωρίς απαραίτητες έρευνες της νομιμότητας δημιουργίας αυτού. Όταν οι Έλληνες με τη Νέα Δραχμή σταθεροποιήσουν την Οικονομία τους, δεν θα είναι πλέον σε θέση οι απατεώνες να εκβιάζουν με Capital Controls την Ελλάδα. Το πρώτο βήμα αντίδρασης θα ήταν η καταγγελία των τριών Μνημονίων (δανειακών συμβάσεων) και η διακοπή πληρωμών των τόκων και πανωτοκιών των δανεικών, όσο καιρό θα απαιτηθεί για την έρευνα σχετικά με την νομιμότητα αυτών. Στις σκληρές διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν θα αφαιρεθούν από τον λογαριασμό όλες οι παρανομίες και θα αξιωθεί δικαστικώς (διεθνή δικαστήρια!) η αποζημίωση του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τόσο των πολεμικών αποζημιώσεων όσο και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, που ξεπερνούν τα 278 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Εάν η Ελλάς εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τα δάνειά της μετά την ως άνω έρευνα θα ξεπληρωθούν με τη Νέα Δραχμή και με την ισοτιμία που διατυπώθηκε. Η Ελλάς θα συμπεριφερθεί στη έξοδό της με τον ίδιο τρόπο όπως της συμπεριφέρθηκαν οι Ευρωπαίοι κατά τις διαπραγματεύσεις για την είσοδό της στην Ευρωζώνη το 2001-2002. Το έτος 2001 το 75 % του δημοσίου χρέους ήταν εσωτερικό χρέος ύψους 36 δισεκατομμυρίων δραχμών. Εντός μόνο μιας νύχτας, δηλαδή από την 01.01.2002 αυξήθηκε το χρέος αυτό σε 105 δισεκατομμύρια Ευρώ. Για τον λόγο αυτό το δημόσιο χρέος της Ελλάδος θα ξεπληρωθεί με τη Νέα Δραχμή και στην δοθείσα ισοτιμία. 
Με την Νέα Δραχμή θα αρχίσει και η νέα επενδυτική δραστηριότητα στα πλαίσια ενός κρατικού και ιδιωτικού αναπτυξιακού προγράμματος της οικονομίας. Η αύξηση της ποσότητας χρήματος στην κυκλοφορία αυτού θα καθορισθεί από τις επενδύσεις στην Γεωργία, στην Βιοτεχνία και στην Βιομηχανία. Οι αποδοχές, μισθοί και συντάξεις θα αυξάνονται υγιώς ανάλογα με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Έτσι θα καταπολεμηθεί σταδιακά και η ανεργία με αύξηση του ΑΕΠ. 

Στην πραγματικότητα υφίσταται ένα απεριόριστο φάσμα δυνατών κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων πέραν αυτού της Ε.Ε. Τα παλαιά ψεύδη της κατευθυνόμενης προπαγάνδας περί του δυαδισμού του συστήματος, δηλαδή περί του Καπιταλισμού ‘ή Σοσιαλισμού, δηλαδή Κομμουνισμού, είναι ψεύδη και παραμύθια όπως μας δείχνει και το οικονομικό σύστημα που εφαρμόζει σήμερα η Κίνα. Εάν επιτέλους κατανοήσει η ελληνική κοινωνία ότι και η Νέα Δραχμή ως νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι ένα εργαλείο διαπαιδαγώγησης για την εξέλιξη εκάστοτε των κυριότερων ελληνικών ικανοτήτων, έτσι θα ανοίγονται με την σημερινή στάθμη της τεχνολογίας και για τους Έλληνες νέοι δρόμοι για την αμοιβή των εργαζόμενων Ελλήνων. Θα αμείβονται ιδιαίτερα εκείνοι οι Έλληνες η οποίοι εξελίσσουν τις εφευρέσεις τους για το καλό της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο όταν οι Έλληνες θάψουν τελεσίδικα το πρόσφατο παρελθόν τους της περιόδου 1974-2016, εφ’’ όσον προηγουμένως θάψουν και όλα τα καθάρματα που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια τους χωρίς καμιά εξαίρεση, θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες τόσο για μια οικονομική όσο και πνευματική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.


PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de