ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει απολέσει επαφή με κάθε ηθικό έρμα


ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΚΑΣ, ΚΑΤΑΝΤΙΑ…


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Η νέα Κυβέρνηση φέρνει μαζί της μια νέα αντίληψη (…). 
Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων! Διατηρούμε τον δημόσιο αναδιανεμητικό καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης (…). 
Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης (…)».
Πρόκειται για αποσπάσματα από τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα, τον Φλεβάρη του 2015.
Πάμε τώρα παρακάτω. Ό,τι θα δείτε και θα ακούσετε είναι από συνεδρίαση της Βουλής, τέτοιες μέρες, πριν από ένα χρόνο.
Ήταν 5 Ιουνίου 2015, όταν ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε την Ολομέλεια για να πληροφορήσει την εθνική αντιπροσωπεία για την εξέλιξη της… διαπραγμάτευσης.
Ήταν σε εκείνη ακριβώς συνεδρίαση που ακούστηκε η… ηρωική και πασίγνωστη φράση του κ.Τσίπρα ότι «αυτή η Βουλή και αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο Μνημόνιο»…
Όμως, λίγο νωρίτερα, ο κ.Τσίπρας είχε πει και κάτι ακόμα, την «βαρύτητα» του οποίου μπορούμε πλέον να αποτιμήσουμε σήμερα με απόλυτη ακρίβεια.
Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας, παριστάνοντας τον κυματοθραύστη των πιέσεων της τρόικας και στρώνοντας το χαλί για την επερχόμενη εξαπάτηση του δημοψηφίσματος, είχε τότε αναρωτηθεί:
«(…) θα μπορούσε να βρεθεί Έλληνας βουλευτής που θα ψηφίσει σε αυτή εδώ την αίθουσα την κατάργηση του ΕΚΑΣ δηλαδή του μικρού αυτού επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους»;…
Απολαύστε τον:


Ε, λοιπόν, η απορία του κ.Τσίπρα, λύθηκε.
Ναι, υπάρχουν βουλευτές που μπορούν ψηφίσουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Είναι οι δικοί του βουλευτές!
Ναι, υπάρχει πρωθυπουργός που μπορεί να ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Δεν είναι δύσκολο να του τον υποδείξει κανείς. Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη του!
Ναι, υπάρχει κυβέρνηση, που όχι μόνο μπορεί να αφαιρέσει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά που έχει απολέσει την επαφή της με κάθε ηθικό έρμα και σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιβάλλει στους χαμηλοσυνταξιούχους να της επιστρέψουν (!) και εκείνο το ΕΚΑΣ που μέχρι τώρα νομίμως το ελάμβαναν!
Ποια κυβέρνηση είναι αυτή; Τίνος κυβέρνηση είναι αυτή; Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι.
Δική του η κυβέρνηση. Δική του και η κατάντια. Δική του και η ξεφτίλα.

*Δημοσιεύθηκε στο e-nikos.gr την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016