ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Ν. Μιχαλολιάκος: Τα μέτρα δεν θα αποδώσουν και θα οδηγηθούμε σε νέο αδιέξοδο


ΒΟΥΛΗ - 22/05/2016 - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πριν αναφερθώ στο αντικείμενο της σημερινής συνεδριάσεως, να αναγγείλω ότι σύμφωνα με τα πρώτα exit poll που μεταδίδονται από τα κανάλια της κυπριακής τηλεοράσεως, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου αποκτά το κοινοβούλιο εθνικιστές βουλευτές. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είναι στη Βουλή της Κύπρου!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)

Μιλάμε σήμερα για ένα μνημονιακό νομοσχέδιο. Και επειδή τα γραπτά μένου, θα σας θυμίσω τι είχα πει στις 4.10΄ το πρωί –ώρα όχι κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά πραξικοπημάτων, όπως είχε τότε τονιστεί, όχι μόνο από εμένα, αλλά από πολλούς- στις 14 Αυγούστου. Και αυτό δεν απευθύνεται αυτό μόνο στην Κυβέρνηση, αλλά και σε όλους αυτούς οι οποίοι ψήφισαν τότε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το μνημόνιο της Αριστεράς.

Είχα, λοιπόν, χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κατεπείγον, λοιπόν, το ζήτημα του νέου μνημονίου. Τα μέτρα του νέου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι σκληρά και αυστηρά». 
Το ακούτε, κύριοι της σημερινής Αντιπολιτεύσεως, που θα ψηφίσετε «Όχι»; 
Είναι σκληρά και αυστηρά. Λέγατε, όμως, «ναι στη συμφωνία και τα μέτρα είναι δική σας υπόθεση». Και σήμερα που έρχονται τα μέτρα, τα καταψηφίζετε.

Έχετε αυτό το δικαίωμα; Ναι, το έχετε. Εν ονόματι του πολιτικαντισμού, της ψηφοθηρίας, για να κάνετε σήμερα τους αντιμνημονιακούς – το μόνο που δεν ακούσαμε.

Τόνιζα: «Δεν καλύπτεται με κανέναν τρόπο ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, που θα υπεψηφίσουν τη συμφωνία αυτή». Αλήθεια, σύμφωνα με αυτά που προτείνει το σχέδιο αυτό, η συμφωνία αυτή λέτε ότι δεν διέπεται από το αγγλικό δίκαιο – αυτό το λέγατε εσείς, κύριοι της Κυβερνήσεως.

Μα, αφού αποδεχθήκατε το μνημόνιο Ι και ΙΙ, την υποθήκευση της Ελλάδος, τι σημασία έχει αν το μνημόνιο ΙΙΙ δεν διέπεται από το αγγλικό δίκαιο; Είναι σαν να έχεις υποθηκεύσει το σπίτι σου δύο φορές και να λες ότι είσαι υπερήφανος γιατί δεν το υποθηκεύεις τρίτη φορά.

Και πράγματι είναι γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή από το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πληγούν όχι μόνο οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και πολλοί άλλοι κλάδοι. 

Όμως, το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν θα αποδώσουν τα μέτρα και θα οδηγηθούμε σε νέο αδιέξοδο, στο αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε πράγματι σήμερα, σ’ ένα αδιέξοδο το οποίο βέβαια διανθίστηκε με διάφορες διαδικαστικές, πραγματικά εξωφρενικές πράξεις, όπως το νομοσχέδιο των επτάμισι χιλιάδων σελίδων.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας Βουλευτής, της Αντιπολιτεύσεως ή της Κυβερνήσεως, ο οποίος να διάβασε το νομοσχέδιο αυτό. Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει κανένας, γιατί, αν υπήρχε, θα είχε γραφτεί το ρεκόρ του στο βιβλίο Γκίνες.

Ζούμε όμως εδώ πραγματικά μια ιλαροτραγωδία. 

Σκηνή πρώτη: Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου κατ’ αρχάς, Παπαδήμου στη συνέχεια και έπειτα Σαμαρά-Βενιζέλου. Στην πρώτη σκηνή του έργου, μνημονιακοί είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και αντιμνημονιακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που φωνάζει για ξεπουλημένους, για προδότες, για γερμανοτσολιάδες κ.λπ.

Σκηνή δεύτερη, μετά τον Ιανουάριο του 2015: Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά από λίγους μήνες αναμονής, έχουμε πλέον τη Νέα Δημοκρατία να πιστεύει ότι αυτός ο λαός τρώει κουτόχορτο – και ίσως ένα μεγάλο μέρος του να τρώει –, ότι επικρατεί ο νόμος της λήθης και έτσι ξαφνικά βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία στον νέο αντιμνημονιακό της ρόλο. Μακάρι να είναι ειλικρινής, αλλά θα εξετάσουμε κατά πόσο αυτό έχει κάποια έννοια ή κατά πόσο είναι απλά μια μάχη εντυπώσεων.

Αναφέρθηκε χθες ο συνάδελφος, ο κ. Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ στον διεθνή οικονομικό έλεγχο. Είπε ότι θυμάται από τα χρόνια της νεότητάς του ότι υπήρχε το περίφημο μονοπώλιο. Θυμίζω ότι ο διεθνής οικονομικός έλεγχος επεβλήθη στη χώρα μας, στην πατρίδα μας το 1898, μετά από έναν χαμένο πόλεμο, τον πόλεμο το 1897.

Εδώ δεν είχαμε κανέναν χαμένο πόλεμο. Είχαμε τον χαμένο πόλεμο από τους νταβατζήδες, τους εργολάβους, τους εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού, που πολεμάει με συνέπεια –και για αυτό την πολεμούν- μόνο η Χρυσή Αυγή.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή)

Τότε λοιπόν, όπως ανέφερε, επαναλαμβάνω, ο κ. Κουτσούκος, υπήρχε το μονοπώλιο στο αλάτι, στον καπνό, στο φωτιστικό οινόπνευμα και σε κάποια ελάχιστα άλλα είδη. Σε σχέση με αυτά που υπογράφουμε τώρα, με τα μνημόνια, ήταν εξαιρετικά ανθρωπιστικός. Γιατί τότε έλεγαν ότι ο ελληνικός λαός από αυτό το είδος, θα πληρώσει αυτόν τον φόρο.

Τώρα ζητάνε συγκεκριμένο ποσό, το οποίο, αν δεν εκπληρωθεί, έρχονται άλλα πράγματα και συγκεκριμένα αρχίζουμε με τον περίφημο «κόφτη», ο οποίος είναι δέσμευση, την οποία θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, για την περίπτωση που δεν αποδίδουν τα φοροεισπρακτικά μέτρα, τα οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα αποδώσουν.

Θυμίζω επί του θέματος ότι η Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, έχει να εισπράξει από τους πολίτες της 87 δισεκατομμύρια και δεν μπορεί να τα εισπράξει. Πώς εσείς ελπίζετε ότι θα τα εισπράξετε και δεν θα υπάρξει ο «κόφτης», είναι ένα θαύμα.

Αυτός ο «κόφτης» επί της ουσίας καταργεί την ελληνική Κυβέρνηση, αφού μεταθέτει την πολιτική εξουσία και την απόφαση σε ξένα κέντρα αποφάσεων και συγκεκριμένα στην περίφημη Κομισιόν και στους λοιπούς εταίρους δανειστές.

Να μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες για την πρόβλεψη για μείωση του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβερνήσεως κατά 2% του ΑΕΠ στο 3,6% και να μιλήσω για τις εξαιρέσεις, διότι ο «κόφτης» αυτός έχει και εξαιρέσεις. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να περικοπούν και ορίζονται σαφώς.

Ορίζονται σαφώς οι κατηγορίες δαπανών που εξαιρούνται από την περικοπή για λόγους κοινωνικής προστασίας, προστασίας των δημοσίων επενδύσεων, αλλά και βασικής λειτουργίας των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Εδώ έχουμε δύο εξειδικεύσεις. Σε δύο θα σταθώ.

Η μια αναφέρεται σαφώς –  είπαν και οι συνάδελφοί μου από τη Χρυσή Αυγή – σε όσους σχετίζονται με αξιώσεις ιδιωτών από την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων. Πού παραπέμπει αυτό; Στην ευγενή τάξη των «νταβατζήδων», όπως την είχε αποκαλέσει ο πρώην Πρωθυπουργός, οι οποίοι συγχρόνως είναι εργολάβοι δημοσίων έργων, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων και ενίοτε και ποδοσφαιρικών ομάδων.

Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, γιατί να μας το επιβάλλει αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση; Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει την εξαίρεση αυτού του ευγενούς κλάδου, ο οποίος λυμαίνεται την πατρίδα μας; Για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν συνεταίρους. Είναι κοινοπραξίες τεχνικών εταιρειών, όπου συμμετέχουν οι έντιμοι – έτσι μας λένε – Γερμανοί και Γάλλοι, όλοι αυτοί που μας πούλησαν τα οπλικά συστήματα σε τριπλάσια τιμή από όσο είχαν στην πραγματικότητα και που έχει αποδειχθεί ότι έδιναν μίζες.

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη εξαίρεση, που δεν επισημάνθηκε από κανέναν και η οποία μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Υπάρχει, επίσης, ρήτρα εξαίρεσης για περιπτώσεις καταστροφών ή ανωτέρας βίας. Τι εννοούμε με τον όρο «ανωτέρα βία»; Είναι πολύ απλό. Εννοούμε την περίπτωση πολέμου. Και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να γίνει διαβούλευση με τους θεσμούς, όπως και σε περιπτώσεις μείωσης του πραγματικού ρυθμού ΑΕΠ κατά 0,5% από τον στόχο του μνημονίου.

Δηλαδή τι μας λέει αυτό το πράγμα; Μας λέει ότι αν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας – και λόγος ανωτέρας βίας είναι ο πόλεμος – τότε θα πρέπει η Κομισιόν να μας δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα ελληνικά νησιά και την ελληνική πατρίδα. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα έπρεπε τουλάχιστον να παραλειφθεί!

Έρχομαι στους έμμεσους φόρους. Το είπε και ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του οποίου θα αναφερθώ, ότι οι φόροι αυτοί είναι εξαιρετικά άδικοι. Αλλά αφού είναι τόσο εξαιρετικά άδικοι οι έμμεσοι φόροι, γιατί πράγματι επί των ημερών της Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζονταν;

Συνολικά, οι έμμεσοι φόροι θα έχουν ύψος 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται περί ενός κεφαλικού φόρου ύψους 180 ευρώ, αν υπολογίσουμε ότι έχουμε δέκα με έντεκα εκατομμύρια πληθυσμό, τον οποίο θα πληρώσει, όμως – προσέξτε – και ο ανέστιος και ο πένητας και ο πάμπτωχος, αλλά και ο πολυεκατομμυριούχος. Αυτό λέγεται ισοπέδωση. Αυτό λέγεται αδικία. Αυτό λέγεται καπιταλισμός.

Μέσα στους έμμεσους φόρους φυσικά υπάρχουν πολλά αντιλαϊκά μέτρα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης, κι επίσης, η αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, στη Θάσο, την Άνδρο, την Τήνο, την Κάρπαθο, τη Μήλο, τη Σκύρο, την Αλόννησο, την Κέα, την Αντίπαρο και τη Σίφνο.

Συνεχίζω σχετικά με το νομοθέτημα των ημερών. Φόροι και στα καπνά, φόροι και στα καύσιμα, παντού έμμεσοι φόροι. Και θα ήθελα στο σημείο αυτό να σχολιάσω την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, του κ. Μητσοτάκη.

Είπε σε ένα απόσπασμα της ομιλίας του, αναφερόμενος σε μειώσεις κάποιας κατηγορίας συνταξιούχων, ότι ο συνταξιούχος, χάνοντας 2.000 ευρώ, χάνει την αξιοπρέπειά του. Ε, όχι, κύριοι! Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου δεν εξαρτάται από τα χρήματα. Αυτή είναι μια άκρως νεοφιλελεύθερη άποψη, την οποία θεωρώ απαράδεκτη.

Ο ελληνικός λαός ήταν υπερήφανος ακόμη κι όταν ήταν φτωχός, αλλά είχε την εθνική του κυριαρχία.

Ο «κόφτης» είναι το μέτρο της δικής σας αναξιοπιστίας, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα. Συμφωνούμε απολύτως. Τι θα κάνει, όμως, αυτός για τον «κόφτη», δεν μας είπε. Δεν δεσμεύτηκε.

Ακόμη, τον πήρε το παράπονο, γιατί ο Τσίπρας κάνει φιλελεύθερη πολιτική και κάνει και ιδιωτικοποιήσεις. Πραγματικά, είναι άξιο συμπόνοιας το γεγονός ότι εάν τα ιδιωτικοποιήσει όλα ο Τσίπρας, τι θα απομείνει πλέον για να ιδιωτικοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του;

Είπε ακόμη ότι ψηφίζουν «Ναι» για κάποιες διατάξεις. Για ό,τι πρόλαβαν να το ξεπουλήσουν ψηφίζουν «Ναι», όπως τα δεκατέσσερα αεροδρόμια. 

Για τα άλλα που δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν, λένε «Όχι», ενώ διέπονται κατ’ ουσίαν από την ίδια φιλοσοφία αυτά τα μέτρα. 
Και τόνισε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο και αναφέρθηκε στη νέα κυβέρνηση της πενταετίας 2017-2021. 

Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει; Ή ομολογία ότι ο κ. Μητσοτάκης, πράγμα το οποίο στην πραγματικότητα συμβαίνει, δεν θέλει εκλογές;

Άκουσα προσεκτικά την ομιλία του. Καμία δέσμευση για κατάργηση αυτών των οποίων θα ψηφιστούν σήμερα. Καμία δέσμευση για όλα αυτά τα οποία προβλέπει το σημερινό νομοθέτημα, το οποίο είναι πραγματικά εθνικά απαράδεκτο και οδηγεί στο ξεπούλημα της χώρας.

Μίλησε για μια νέα πολιτική, η οποία θα φέρει 4% ανάπτυξη. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι θα γίνει η Ελλάδα Κίνα. Για να γίνει, όμως, η Ελλάδα Κίνα χρειάζεται ο πληθυσμός της να τρώει και αυτός από μία κούπα ρύζι την ημέρα και να είναι ικανοποιημένος. Εάν μετατρέψει σε τέτοιο βαθμό τον ελληνικό λαό, πράγματι ίσως έχουμε 4% ανάπτυξη.

Έχουμε δύο κύρια θέματα – δυστυχώς ο χρόνος δεν φτάνει , το θέμα των κόκκινων δανείων και της παραχώρησης των κόκκινων δανείων στα περίφημα funds. Καταρχάς εδώ παίζεται μια κωμωδία. Σήμερα έρχεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα κόκκινα funds, μια εβδομάδα πριν έκανε δήλωση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας ότι είναι καλά τα ξένα funds και δεν θα βλάψουν την εθνική οικονομία και ήδη τα ξένα funds έχουν νοικιάσει και γραφεία, έχουν κάνει και προσλήψεις υπαλλήλων. Φαίνεται ήταν σίγουροι.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Όταν ένα στεγαστικό δάνειο θα πουληθεί για το 25% της αξίας του, δηλαδή ένα στεγαστικό δάνειο των 200.000 ευρώ πουληθεί για 50.000 ευρώ, γιατί η τράπεζα να μην το πουλήσει κατ’ ευθείαν στον ιδιώτη; Διότι έχετε ένα μεγάλο πρόβλημα, πρόβλημα ρευστότητος. 
Λέτε πώς θα βγουν τα λεφτά από τα μπαούλα και από τα συρτάρια. Να πώς θα βγούνε, αν δώσετε τη δυνατότητα να αγοράσουν οι πολίτες τα κόκκινα δάνεια. 

Αυτό όμως δεν το θέλουν οι τράπεζες και δεν το θέλουν οι τράπεζες, γιατί έχουν κάνει συνεταιριστικά με ξένα κοράκια τα ξένα funds και είναι συμμέτοχες οι συστημικές τράπεζες, τις οποίες ανακεφαλαιοποίησε με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός.

Έρχομαι στο σημαντικότερο. Ιδρύεται μια ελληνική εταιρεία συμμετοχών περιουσίας, ανώνυμη εταιρεία. Μέσα σ’ αυτή συμπεριλαμβάνονται εβδομήντα χιλιάδες ακίνητα του ελληνικού κράτους, μεταξύ των οποίων και πεντακόσια τριάντα εννέα νησιά. 

Κάνετε, όμως, μια εξαίρεση. Δεν πουλάτε τον αιγιαλό. Αφήνετε τις θάλασσες ελεύθερες, ίσως για να πάνε να πνιγούν οι Έλληνες, έτσι όπως κατάντησε την Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πω τα αυτονόητα. Ελέχθησαν εδώ δύο μέρες. Αυτή η ανώνυμη εταιρεία κατ’ ουσίαν θα κατέχει την ελληνική πατρίδα και θα βρίσκεται στα χέρια ξένων.

Θα ήθελα να τελειώσω λέγοντας δύο πράγματα. Να απευθυνθώ προς τους προηγούμενους κυβερνώντες, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, και προς τους σημερινούς κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και να τους πω ότι παραλάβατε ως κράτος το κράτος του ελληνικού έθνους και το μετατρέπετε σε μια ανώνυμη εταιρεία.

Εμείς, η Χρυσή Αυγή, δεν αναγνωρίζουμε αυτήν την ανώνυμη εταιρεία και θα την πολεμήσουμε μέχρι να ξαναγεννηθεί το κράτος του ελληνικού έθνους.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Εις ό,τι αφορά τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ισχυρίζεται – και έχει δίκιο – ότι καταστρέφεται η χώρα, ότι είναι εξευτελιστικό να ενοικιάζεται η ελληνική πατρίδα για ενενήντα εννέα χρόνια, θα του πούμε το εξής: Τι είναι δυο μήνες μπροστά σε ενενήντα εννέα χρόνια; Ένα τίποτα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2013 στο περιστύλιο της Βουλής έκανα μια δήλωση ότι θα προκαλέσω εκλογές σε διάφορες περιφέρειες με την παραίτηση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Την επόμενη μέρα συνελήφθην με διαδικασίες εξπρές, εγώ και άλλοι πέντε συνάδελφοί μου.

Ιδού, λοιπόν, στάδιον δόξης λαμπρόν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Εάν θέλετε, μπορείτε να προκαλέσετε εκλογές στο 90% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, να ρίξετε την Κυβέρνηση, αφού θα πάρετε την πλειοψηφία, όπως ισχυρίζεστε. 

Αλλιώς, όλα τα άλλα, είναι λόγια του αέρα. Και δεν θα κάνετε τίποτα άλλο και με τη σημερινή συμφωνία απ’ ό,τι έκανε ο Σαμαράς λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, όταν σε συνέντευξή του στον Πρετεντέρη είπε: «Θα τιμήσουμε την υπογραφή μας και υπάρχει συνέχεια του κράτους». 

Αυτό θα κάνετε κι εσείς, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Θα τιμήσετε το μνημόνιο, θα τιμήσετε το ξεπούλημα της πατρίδας.

Η Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)