ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΣΤΑΘΗΣ: Ο Τσίπρας παραδίδει την περιουσία της χώρας στους ξένους τοκογλύφους


ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑ (Ή «ΦΑΙΟ ΝΤΑΜΑΡΙ»)...

Του ΣΤΑΘΗ*
Η Κίνα, υπό τη βία των όπλων, είχε παραχωρήσει στη Βρετανία το Χονγκ Κονγκ για 99 χρόνια. Η Ελλάδα υπό το κράτος των απατεώνων πάσης φύσεως παραχωρεί τη Δημόσια Περιουσία στους δανειστές για 99 επίσης χρόνια. 
Μέσω ενός Υπερταμείου, με διοικητή ξένον εκπρόσωπο των δανειστών, ή Έλληνα σμπίρο της επιλογής των εν λόγω δανειστών και στη βάση του ευρωπαϊκού δικαίου (υπερέχοντος σ’ αυτήν την περίπτωση του εθνικού δικαίου - που άλλωστε για πολλούς Συριζαίους είναι... εθνικιστικό), η κυβέρνηση Τσίπρα - Σόιμπλε παραδίδει για 99 χρόνια ό,τι έχει και δεν έχει η χώρα στους ξένους τοκογλύφους.
Έως τώρα οι Συριζαίοι πλακώνονταν μεταξύ τους ιδεολογικώς(!) αν οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πιο αριστερές από τις αποκρατικοποιήσεις ή αν οι αποκρατικοποιήσεις είναι πιο φιλολαϊκές από τις μετοχοποιήσεις.
Εν τέλει έλυσαν το πρόβλημα διά της δημιουργίας μιας ακόμα Ανεξάρτητης Αρχής (Σχήματα, διά των οποίων υπονομεύεται το πολίτευμα, με τη συσκότιση της διάκρισης των εξουσιών ήδη από την εποχή Σημίτη). Μόνον που με αυτήν την Αρχή το πολίτευμα δεν υπονομεύεται απλώς, αλλά καθαιρείται. Αν ως τώρα το πρόβλημα, δια των μνημονίων της δεξιάς, αφορούσε στο Σύνταγμα και την Ασυλία της χώρας, δια χειρών ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα αφορά πλέον την ψυχή της. 
Η Ελλάδα παραδέχεται ότι θα υπάρχει ένα χρυσοπληρωμένος Βοεβόδας υπεράνω των νόμων, άπληκτος κι απρόσβλητος, μπροστά στον οποίον θα προσκυνάει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών και θα χαίρεται ο κόσμος (και θα χαμογελά, πατέρα) κάθε φορά που θα πουλάει σπάλα ή νεφραμιά απ’ το σώμα της πατρίδας, παίρνοντας bonus διακεκριμένου χασάπη!
Ποιος θα τα υπερψηφίσει όλα αυτά τα βρωμοραγιάδικα; Ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος που έλεγε ότι αγωνίσθηκε 17 ώρες στα μαρμαρένια αλώνια των Βρυξελλών για να μη συμβούν! Ο ίδιος που κατηγορούσε όσους έλεγαν από τότε την αλήθεια, για συκοφάντες. 
Τώρα το δίδυμο Τσίπρας - Παππάς φέρνουν στη χώρα για 99 χρόνια έναν γιάπη Ύπατο Αρμοστή, ένακαρακόλι των τοκογλύφων, για να κάνει κουμάντο σε όσα οι Ελληνες έχτισαν με αίμα ήδη απ’ την εποχή της Ακρόπολης. Έναν Ανθύπατο για 99 χρόνια.
Δεν ξέρω πόσο δρόμο έχει μπροστά του αυτός ο θίασος των ξεπεσμένων (όταν μιλάει η Αυλωνίτου,τύφλα να ’χει η Καρακώστα), αλλά ακόμα ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του κ. Τσίπρα, όταν έλεγε πως«δεν μπορώ να φαντασθώ ότι θα υπάρξει βουλευτής που θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ». Τώρα όχι μόνον βάζει τους βουλευτές του να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, αλλά προσέτι να ζητήσουν από τα σπλάχνα των φτωχών την επιστροφή όσων οι φτωχοί έφαγαν μαζί με τη διαπλοκή, χωμένοι μέσα στις Λίστες Λαγκάρντ και τα Panama Ρapers. 
Ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να εκφωνήσει του χρόνου την Ομιλία του Θρόνου στη Μεγάλη Βρετανία. Φύγει δε φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να παραδώσει αμανάτι στο Σίτυ την Αριστερά για 99 χρόνια. Ποια Αριστερά θα μου πείτε; αυτήν που ξεφτιλίζει τοπολυνομοσχέδιο-τιρμπουσόν του Τρύφων. Γράφει ο «Guardian»: «Στην Ελλάδα μόνον ο αέρας δεν φορολογείται»(!!!). Και οι αερολογίες. Αυτές δεν φορολογούνται, αλλά πληρώνονται.
Ο κ. Τσίπρας μέσα σε λίγες μέρες, μετά από ένα αερογκάστρι αερολογιών πολλών μηνών, στόλισε τη χώρα με έναν πετσοκόφτη Κόφτη. Με έναν Υπατο Αρμοστή Γδάρτη. Και μια στρατιά ψεύδη. Την επιμελητεία των οποίων έχουν υποχρεωθεί να αναλάβουν οι Ελληνες. Ενδυση, υπόδηση, σίτιση, χαρτζιλικάκι να πίνει και ο Καρανίκας το καφεδάκι του. Ψέματα για τα πάντα, όταν ένας Συριζαίος λέει πλέον «καλημέρα» μπορεί και να νυχτώνει...

*************
ΥΓ.1: Όταν σας έρθει ο ΕΝΦΙΑ, μην τρελαθείτε. Αναζητήστε ψυχολογική υποστήριξη (στους θρήνους του Τσακαλώτου ή σε τίποτα διαδηλώσεις και αγώνες) - η επιλογή δική μας...
ΥΓ.2: Αναρωτιέμαι πώς θα μπορέσω να ζήσω ακόμα 99 χρόνια, για να εκδίδομαι ο ίδιος κι όχι τα παιδιά μας...

*Δημοσιεύθηκε στο e-nikos.gr την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016