ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Για έναν αιώνα και για όλα θα αποφασίζουν ανεξέλεγκτα οι ξένοι!


Κι αφού για έναν αιώνα θα αποφασίζουν οι ξένοι για όλα, η κοινή λογική λέει ότι για έναν αιώνα η Βουλή των 300 χαραμοφάηδων δεν χρειάζεται!
Οποία κατάντια...

ΒΟΥΛΗ , 21/05/2016 - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε επίρρωση όσων πολύ ορθά είπε ο συνάδελφος κ. Λοβέρδος, θα ήθελα δι’ ολίγον να πω πρώτα για την περίφημη Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας δυο λόγια και μετά για το λεγόμενο «κόφτη».

Θυμίζω ότι για την Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, ΤΑΙΠΕΔ, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, κτηριακό σύστημα δημοσίου, σχολεία, νοσοκομεία κ.λπ., δημόσιες επιχειρήσεις, δίκτυο ενέργειας, συγκοινωνίες, αεροδρόμια, λιμάνια εντάσσεται σε εταιρεία holding, η οποία ανήκει μεν στο δημόσιο, αλλά κατά ρητή πρόβλεψη δεν ανήκει καν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και διοικείται ουσιαστικά από ξένους, αφού από τα μέλη της, τα τρία ορίζονται κατόπιν εγκρίσεως ξένων, τα δύο δε απευθείας από ξένους. Χρειάζεται δε πάντοτε τέσσερις να έχουν συμφωνήσει για να υπάρξει απόφαση.

Στην πραγματικότητα εδώ βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου το ελληνικό κράτος έχει απωλέσει για πολλά χρόνια ένα πάρα πολύ μεγάλο τμήμα της δημόσιας και εθνικής περιουσίας του, καθώς και τη διαχείριση των δημοσίων εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι διατάξεις αυτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν απαντώνται ούτε στα πιο ακραία αποικιοκρατικά συστήματα. Η παραβίαση του Συντάγματός μας είναι κατάφωρη και θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα άρθρα για να μην θεωρηθεί ότι κάνουμε γενική συζήτηση.

Η αποξένωση του κράτους από μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του και η διαχείρισή της από ξένους, θίγει τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική κυριαρχία και επιφέρει βάναυσο κτύπημα στην ουσία της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αναφέρομαι στις τρεις συντεταγμένες εξουσίες. 

1ον: Εκτελεστική εξουσία, Κυβέρνηση. Θίγεται το άρθρο 82 του Συντάγματος που ορίζει ότι η Κυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας και ο Πρωθυπουργός συντονίζει την ενότητά της, καθώς και τις δημόσιες γενικά υπηρεσίες. Ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός θα επιτελέσουν ποιο συνταγματικό ρόλο, όταν δεν έχουν τον έλεγχο και τη διαχείριση των οικονομικών του κράτους; Χωρίς οικονομικά μέσα δεν νοείται διακυβέρνηση της χώρας.

2ον: Θίγεται η νομοθετική εξουσία, η Βουλή και ειδικότερα θίγεται και κατά την άσκηση του νομοθετικού έργου της, αλλά και κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Για το νομοθετικό έργο, το άρθρο 70 παρ. 1 του Συντάγματος, προβλέπει ότι η Βουλή ασκεί το έργο της με τεκμήριο αρμοδιότητας. Αν από το νομοθετικό έργο εξαιρεθούν οι υπηρεσίες και τα οικονομικά του δημοσίου, το έργο της Βουλής καθίσταται άνευ αντικειμένου. Η Βουλή έχει τη συνταγματική υποχρέωση να ασκεί αυτό το έργο η ίδια, χωρίς να επιτρέπεται να αποξενωθεί από αυτό ακόμα και αν η ίδια το επιθυμεί.

Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας περιλαμβάνει και την εξουσία μεταβίβασης των αντικειμένων της, αποτελεί τμήμα της γενικότερης κρατικής κυριαρχίας, η οποία είναι ανεπίδεκτη μεταβίβασης, είναι ανεπίδεκτη παραχώρησης και αναπαλλοτρίωτη. Το έργο αυτό αναλαμβάνει, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πλέον η νέα εταιρεία.

Θίγεται ο συνταγματικά προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος της Βουλή και ειδικότερα το άρθρο 70 παρ. 6 που προβλέπει ότι η Βουλή ασκεί τον κοινοβουλευτικό της έλεγχο, όπως ορίζει ο Κανονισμός της. Εφόσον από τον έλεγχο αυτό αφαιρείται η περιουσία του δημοσίου και οι υπηρεσίες του, ο έλεγχος καθίσταται γράμμα νεκρό. Η Βουλή δεν επιτρέπεται να αποξενωθεί από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που της έχει συνταγματικά ανατεθεί. Σημειώνω ότι, όπως ήδη τονίστηκε, η νέα εταιρεία δεν λογοδοτεί στη Βουλή.

3ον: Τρίτον, θίγεται η δικαστική εξουσία. Το άρθρο 98 παρ. 1 περ. α’ του Συντάγματος προβλέπει ότι στην αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου περιλαμβάνεται ο έλεγχος συμβάσεων μεγάλης οικονομικής αξίας, στις οποίες αντισυμβαλλόμενος είναι το δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο που εξομοιώνεται με αυτό.

Ο έλεγχος αυτός προβλέπεται – προσέξτε! - επί ατομικών συμβάσεων και όχι επί κατηγορίας συμβάσεων, αντίθετα με ό,τι προβλέπει το νομοσχέδιο. Παραβιάζεται κατά τον τρόπο αυτό η συνταγματική διάταξη που διασφαλίζει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια κατά τη σύναψη των συμβάσεων του δημοσίου.

Πέραν, όμως, των τριών λειτουργιών –εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής- θίγεται βάναυσα η συνολική πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, που προβλέπει το άρθρο 1 του Συντάγματος, δεδομένου ότι η διαχείριση της περιουσίας και των υπηρεσιών του δημοσίου ανατίθεται σε οργανισμό ιδιωτικού δικαίου, που διοικείται και ελέγχεται από πρόσωπα η επιλογή των οποίων εκφεύγει της εξουσίας της Κυβέρνησης και της Βουλής.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η νέα εταιρεία εξαιρείται από το δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ κατέχει τεράστιο κομμάτι της περιουσίας του δημοσίου, στην πραγματικότητα καταλύει την έννοια του δημοσίου τομέα, καθώς και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που εντούτοις είναι έννοιες συνταγματικά κατοχυρωμένες στο άρθρο 14 παράγραφος 9 και άρθρο 103, παράγραφοι 7 και 8 του Συντάγματος. Επομένως, η άσκηση εκτελεστικής εξουσίας, η άσκηση νομοθετικού έργου και κοινοβουλευτικού ελέγχου αναλαμβάνεται πλέον από μια ανώνυμη εταιρεία υπό ξένη διοίκηση ανεύθυνη, χωρίς τον δικαστικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εν τέλει, καταλύεται η διάκριση των εξουσιών του άρθρου 26 και ένα μεγάλο κομμάτι της λαϊκής κυριαρχίας, που κατοχυρώνει το άρθρο 1 του Συντάγματος, ανατρέπεται, ανατρέποντας έτσι και τη συνολική δομή λειτουργίας του Συντάγματος κατά κατάλυση της δημοκρατικής αρχής του πολιτεύματός μας αλλά και της εθνικής κυριαρχίας, αφού για όλα πλέον αποφασίζουν για έναν αιώνα ανέλεγκτοι ξένοι.

Πραγματικά εγώ, ως μέλος αυτής της Βουλής, αισθάνομαι ντροπή να συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση και αισθάνομαι ντροπή που βλέπω ότι η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει τέτοιες διατάξεις.
Θα ήθελα να κλείσω σε λιγότερο από ένα λεπτό, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Πρέπει να ολοκληρώσετε, όμως.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Σε τριάντα δευτερόλεπτα.
Μιλώντας για τον περίφημο «κόφτη» -τα είπε και ο κ. Λοβέρδος- τρεις είναι οι διατάξεις του Συντάγματος που προσβάλλονται βάναυσα. 

  1. Είναι το άρθρο 78 για τη φορολογία που προβλέπει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε τυπικός νόμος για φορολογικά θέματα. 
  2. Είναι το άρθρο 79, παράγραφος 4 του Συντάγματος -σας παρακαλώ διαβάστε το, διότι προφανώς δεν έχει αναγνωστεί επαρκώς από πολλούς συναδέλφους- το οποίο expressis verbis λέει ότι όταν υπάρχει απόκλιση από τον προϋπολογισμό, χρειάζεται η Βουλή να ψηφίσει ειδικό νόμο. Διαβάστε το άρθρο. Είναι εντελώς σαφές. Επομένως, δεν επιδέχεται καν συζήτηση το θέμα αυτό.
  3. Και τρίτον, είναι το άρθρο 43, παράγραφος 2 το οποίο προβλέπει ότι όταν υπάρχει εξουσιοδότηση, πρέπει να είναι σαφής, ειδική και ορισμένη σύμφωνα και με τη νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων. 
Άρα, με γεγονότα αβέβαια, τα οποία τελούν υπό αιρέσεις που δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούν, προσβάλλεται βάναυσα και η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη αλλά και η ασφάλεια δικαίου και, επομένως, έχουμε κατάφωρες αντισυνταγματικότητες.

Αυτά κύριοι συνάδελφοι είναι πάρα πολύ σοβαρά θέματα, πάρα πολύ μεγάλα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Φορτσάκη, σας παρακαλώ, κλείστε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.
Είναι πραγματικά ντροπή για τη Βουλή μας να έχει φτάσει στο σημείο να αποξενώνεται το κράτος μας από την περιουσία του και να τίθεται υπό ξένη κατοχή για έναν αιώνα.
Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)