ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Χρήστος Παππάς: Στον πυρήνα των ιδεών των "αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εθνομηδενισμός


Βουλή, 8/5/2016- ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό έρχεται με ανορθόδοξο τρόπο μέσα στο Σαββατοκύριακο για να προλάβει η Κυβέρνηση τη συνεδρίαση του Eurogroup. Και μας κάνει εντύπωση πως αυτός ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων δήλωσε ρητά ότι αυτό το κατάπτυστο για εμάς νομοσχέδιο δεν είναι προαπαιτούμενο της τρόικα. 

Βεβαίως, εσείς αναφέρεστε στο τρίο των δυνάμεων κατοχής της χώρας, δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα –να προσθέσω και ΝΑΤΟ- με τον όρο θεσμοί. Και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως χρησιμοποίησαν και χθες και σήμερα τον ίδιο όρο: «θεσμοί». Είναι μια επιβεβαίωση για το ότι προφανώς και από τις λεπτομέρειες μπορείς να εξάγεις συμπέρασμα για το όλον.

Χωρίς, λοιπόν, να είναι προαπαιτούμενο, το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα, είναι απλώς για να παραστήσει η υποτελής η Κυβέρνηση το καλό παιδί έναντι της αυστηρής δασκάλας Μέρκελ και των θεσμών και να προβιβαστεί στην επόμενη τάξη. 

Με λίγα λόγια καταστρέφετε την πατρίδα μήπως και κερδίσετε λίγο πολιτικό χρόνο. Η παραμονή σας στην εξουσία και η καταστροφή και δυστυχία του ελληνικού λαού είναι σπουδαιότερη για εσάς από την πατρίδα. Προφανώς εσείς, οι μαρξιστές της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όλοι κοινή μήτρα, έτσι αντιλαμβάνεστε το πατριωτικό σας καθήκον. 

Χωρίς βέβαια να εξαιρώ τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, που χάριν της καρέκλας μπορούν να μεταμφιεστούν με οποιαδήποτε στολή, μπορούν και να πουλήσουν την πολιτική τους ψυχή -και όχι μόνο- στον οποιονδήποτε.

Το τι προβλέπει το νομοσχέδιο έχει γίνει κατανοητό και ειπώθηκε κατά κόρον χθες και σήμερα. Συνοπτικά, επανακαθορίζεται ο φόρος εισοδήματος θέτοντας νέο αφορολόγητο τα 8.600 ευρώ και μέτρο πλούτου το εισόδημα 700 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή, σύμφωνα με τη δική σας λογική θεωρούνται πλούσιοι οι μισθωτοί και μεροκαματιάρηδες των 700 ευρώ.

Να θυμίσω στο σημείο αυτό και τη δήλωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2011, ο οποίος είπε πως δεν ξέρει πως είναι να περνάς έναν μήνα με 700 ευρώ και ευχήθηκε να μη χρειαστεί ποτέ να το βιώσει. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο άνθρωπος αυτός λέει πως θέλει να σώσει και να κυβερνήσει τον τόπο, μη γνωρίζοντας τίποτα από την πραγματική ζωή.

Επίσης, το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων θα φέρει μειώσεις στους νέους συνταξιούχους. Καταργείτε την οικογενειακή παροχή στους νεοσυνταξιούχους και θεσπίζετε πλαφόν στις συντάξεις. Ωραία ισότητα! Μαρξιστική ισότητα!

Σας λείπει το προλεταριάτο, κύριοι της Κυβέρνησης, για να κάνετε την επανάσταση που οραματίζεστε; Διότι ξεκινάτε από το μηδέν. Δημιουργείτε μια βίαιη φτωχοποίηση, που μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια Δεξιάς και Αριστεράς, θα φέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου σας. Δημιουργείτε ένα ελληνικό προλεταριάτο. Μακάρι να υπήρχαν δουλειές και ελληνικές βιομηχανίες. Φρόντισε όμως η Μεταπολίτευση, φρόντισαν δεξιοί και αριστεροί να εξοντώσουν την ελληνική βιομηχανία, να εξοντώσουν την εθνική παραγωγή, να εξοντώσουν τον ελεύθερο επαγγελματία, να εξοντώσουν τους βιοτέχνες, να εξοντώσουν τους απόμαχους της εργασιακής ζωής, να εξοντώσουν τους εργάτες και τους αγρότες.

Στους αγρότες δίνετε χαριστική βολή. Καλούνται τώρα να πληρώσουν 74 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον μέσα στο 2016 λόγω της αναδρομικής αύξησης των εισφορών τους, το 2017 95 εκατομμύρια, το 2018 112 εκατομμύρια και 157 εκατομμύρια το 2019. Αυξάνετε τις ασφαλιστικές εισφορές και περικόπτετε το εφάπαξ. Καταδικάζετε σε οριστικό λουκέτο χιλιάδες επαγγελματίες με τη φορολόγηση 29%.

Και να ήταν μόνο αυτά; Να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πως έρχονται χειρότερες μέρες στην κατεχόμενη Ελλάδα. Εφαρμόζετε την τακτική του σαλαμιού, τη γνωστή λενινιστική αρχή και τακτική.

Το μεγαλύτερο έγκλημα αυτού του νομοσχεδίου είναι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, η εξόντωση των ΑμΕΑ, τους οποίους οδηγείτε κυριολεκτικά όχι μόνο στον οικονομικό αλλά στον βιολογικό θάνατο.

Υπάρχουν βέβαια εκτός των άμεσων φόρων και οι έμμεσοι φόροι. Γι’ αυτό στο σημείο αυτό θα ξαναθέσω το ερώτημα στην Κυβέρνηση να μας πουν πού καταλήγει ο φόρος υποτελείας, ο λεγόμενος ΦΠΑ. Να μας πουν πού καταλήγει το αίμα του ελληνικού λαού.
Καταθέτω για τα Πρακτικά το φύλλο της εβδομαδιαίας εθνικής εφημερίδος «ΕΜΠΡΟΣ» με τη σχετική αποκάλυψη.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στην στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

Ο ΦΠΑ, κυρίες και κύριοι, να το ξέρει ο ελληνικός λαός, να το μάθει, καταλήγει στα τοκογλυφικά κοράκια των Βρυξελλών.

Έρχεστε να πείτε, κύριοι της Κυβέρνησης: «Δεν φταίμε εμείς. Εμείς παραλάβαμε την καυτά πατάτα». Έρχεστε να πείτε, όπως ακούστηκε και σ’ αυτή την Αίθουσα, τη σοφιστεία «αυτές είναι οι θέσεις μας τον παρόντα χρόνο, την παρούσα στιγμή, αλλά δεν είναι αυτά που πιστεύουμε».

Αλήθεια, ποιον προσπαθείτε με τόσο φθηνά επιχειρήματα να κοροϊδέψετε, κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης;

Η ένσταση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ανέφεραν τα προηγούμενα ληστρικά νομοσχέδια των κυβερνήσεων από το 2009 έως σήμερα και η οποία οδήγησε τους συνταξιούχους που ελάμβαναν κύρια σύνταξη και επικουρικό, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, από ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ, σε εισόδημα 22.000 ευρώ, δεν έχει καμία αξία. 

Δεν είναι να λες «Δεν φταίμε εμείς».

Όμως, κυρίες και κύριοι, το ζητούμενο είναι να μην ακολουθήσεις μία λανθασμένη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική επειδή είσαι ανίκανος ή ανήμπορος να διαχειριστείς τα κοινά, αλλά ως ιδεολόγος, ως πατριώτης να αγωνιστείς με όλες σου τις δυνάμεις για να επιτύχεις έστω το ευκταίο της εθνικής ανεξαρτησίας, της οικονομικής ευμάρειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δυστυχώς, για σας τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει. Ακόμα και ο γόνος της οικογενείας Μητσοτάκη, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενίοτε κυνικός και αληθής, είχε δηλώσει στο κανάλι STAR προ τριών ετών «Η Χρυσή Αυγή ως προς την ιδεολογία της διαφέρει απ’ όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου». Βεβαίως και η Χρυσή Αυγή, το ελληνικό λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, είναι το μόνο που διαφέρει ως προς την ιδεολογία του από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Όλα τα άλλα είναι ίδια, όπως παραδέχεται και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μπορεί το ένα να παρουσιάζεται ως κεντροδεξιό, το άλλο ως κεντροαριστερό, το άλλο ως κομμουνιστικό, κλπ, όμως πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες, όλα είναι όψεις του ιδίου νομίσματος, του αμαρτωλού μεταπολιτευτικού κλεπτοκρατικού συστήματος εξουσίας και όλοι σας πιστοί υπηρέτες του ίδιου παγκόσμιου αφέντη. Κατά τη δική σας ομολογία, λοιπόν, είστε όλοι ίδιοι και το καταλαβαίνει πια ο ελληνικός λαός.

Κυρίες και κύριοι, θα μπορούσα κάλλιστα να μην αναφέρω τίποτα από τα προηγούμενα. Όμως, θα κάνω ακριβώς αυτές τις σκέψεις που θα ακολουθήσουν.

«Είναι η δεύτερη ημέρα της συζήτησης σχετικά με το φορολογικό –φορομπηχτικό και κατάπτυστο το λέμε εμείς- σχέδιο νόμου. Συζητήσαμε χθες εδώ για την αντισυνταγματικότητα του εν λόγω σχεδίου και ακούσαμε κάποιες κενολογίες, κάποιες τοποθετήσεις εκ μέρους των συγκυβερνητικών Βουλευτών που στάθηκαν ενάντια στην αντισυνταγματικότητα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά καμωμένα».

Παρακάτω: «Γνωρίζει ο ελληνικός λαός όλα αυτά που κάνετε εσείς σήμερα; Τα γνωρίζει. Γνωρίζει τις προθέσεις σας; Βάσει ποιων δεσμεύσεων εκλεγήκατε; Να σας τις θυμίσω; Αύξηση χαμηλών συντάξεων. Όχι άλλες μειώσεις μισθών. Τέλος στο χαράτσι. Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, αυτό που ζητάμε σήμερα. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ. Σαμαράς. Εδώ είναι.

Αυτά είπατε κι έτσι σας ψήφισαν. Και τι κάνατε; Κάνατε τα αντίθετα. Κοροϊδέψατε τον λαό. Είπατε ψέματα. Η εκλογή σας στηρίχθηκε στην απάτη. Είστε κοινοί απατεώνες. Ηθικά δεν στέκεστε. Το πρόβλημα, βέβαια, επειδή συζητάμε εδώ για φορολογία, για οικονομία, δεν είναι η οικονομία. Για εμάς δεν είναι καν η φοροδιαφυγή. Δεν είναι καν οι λίστες Λαγκάρντ, ψεύτικες, πραγματικά, όλες αυτές που έχουν πεταχτεί αυτήν τη στιγμή, που έχουν πετάξει διάφοροι στο τραπέζι.

Το πρόβλημά μας είναι η ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης να πουλήσει την Ελλάδα, να παραδοθείτε αμαχητί στον οικονομικό πόλεμο, όπως εσείς λέτε, τον οποίο υφίσταται η Ελλάς. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι οικονομικό. Το πρόβλημα είναι πολιτικό».

Παρακάτω λέει «Για να κλείσω το θέμα με την κυρία Μπακογιάννη, αναφέρθηκε και στο τι είναι βία, αναφερόμενη κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνοντας κάποιες αιχμές προς το τέλος του λόγου της προς τη Χρυσή Αυγή. Να πω τούτο. Βεβαίως η Χρυσή Αυγή ως πολιτικό κόμμα στέκεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Άλλοι μέσα εδώ θεωρούν ότι η βία είναι η «μαμή» της ιστορίας. Άλλοι έχουν στηρίξει τα ιδεολογήματά τους στη βία των γκουλάγκ αλλά και στη βία της γκιλοτίνας. Άλλων τα ιδεολογήματα έχουν στηθεί πάνω σε εκατομμύρια νεκρούς.

Εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ θα μιλήσουμε για τη βία που παράγουν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες εισβολείς που έχουν έλθει στην πατρίδα μας απροσκάλεστοι. Θα μιλήσουμε για τις δολοφονίες, για τις κλοπές. Θα μιλήσουμε για τους Έλληνες που νιώθουν ξένοι μέσα στην πατρίδα τους, μέσα στη γειτονιά τους.

Μιλώντας ως Έλληνας, ως εθνικιστής, ως πραγματικός πατριώτης και όχι δωσίλογος, θα πω τούτο. Η μόνη βία η οποία παρήγαγε ιστορία, η μόνη βία την οποία αποδεχόμεθα είναι η βία της Επανάστασης του 1821, η βία η οποία ήταν η μόνη εθνικιστική επανάσταση «ορόσημο» για όλη την Ιστορία διεθνώς και ήταν η επανάσταση όπου οι αγωνιστές αγωνίστηκαν για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, αυτά για τα οποία αγωνίζεται και σήμερα η Χρυσή Αυγή και καλεί τον ελληνικό λαό στο πλευρό της.

Κύριοι, πρέπει να τελειώνουν τα ψέματα με τους προδότες και με τους ψεύτες. Τι να σας πω σε πέντε δευτερόλεπτα; Να σας πω σε πέντε δευτερόλεπτα ότι στη Χρυσή Αυγή υψώνουμε τη φωνή μας και στο σημερινό νομοσχέδιο.

Έχουμε μοναδικό οδηγό τη γαλανόλευκη. Τραγουδάμε το αιώνιο τραγούδι που λέει «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή». Αυτή είναι η βία, η βία της ελευθερίας. Αυτό φοβάστε, τον ελληνικό λαό. Φοβάστε την τρομερή έκρηξη του ελληνικού λαού, ο οποίος θα σας σαρώσει, όσο προπαγανδιστική και ψυχολογική βία και αν ασκείτε εναντίον του.

Κυρίες και κύριοι, ήταν η ομιλία μου από το Βήμα τούτο στις 11 Ιανουαρίου 2013, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο της Συγκυβέρνησης Σαμαρά, σχετικά με τις «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις». Αυτά θα μπορούσα μόνο να πω, χωρίς να αλλάξω ούτε έναν τόνο ούτε μία τελεία.

Για του λόγου του αληθές, καταθέτω και το αντίγραφο της ομιλίας μου από το αρχείο των ομιλιών, θέλοντας να σας αποδείξω ότι η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά της Νέας Δημοκρατίας είναι το αυτό με τη μνημονιακή Κυβέρνηση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Αντώνης Τσίπρας και Αλέξης Σαμαράς ταυτίζονται. Και οι δύο Πρωθυπουργοί και οι δύο παρατάξεις ξεγέλασαν και κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Σε ό,τι αφορά τους λεγόμενους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς οι εθνικιστές τους γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι στον πυρήνα των ιδεών τους είναι εθνομηδενιστές και αλλεργικοί σε καθετί πατριωτικό. Είναι άθεοι, μεταναστόπληκτοι και ισλαμόφιλοι.

Το ζητούμενο είναι για τη λεγόμενη «Δεξιά» - εντός εισαγωγικών η λέξη - που προσδοκά να κυβερνήσει, ξεγελώντας για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, Δεξιά που δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», όταν ο Αρχηγός της ψηφίζει μνημόνια, ψηφίζει σύμφωνα συμβίωσης, που πλήττουν τις παραδοσιακές αξίες του ελληνικού λαού.

Δεσμεύεστε, κύριοι, ότι θα καταργήσετε με ένα άρθρο το σημερινό νομοσχέδιο; Μιλάμε για δέσμευση όχι γιαλαντζί, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που είπε «με ένα άρθρο θα καταργήσουμε το μνημόνιο». Δεσμεύεστε;

Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, τηρώντας την υπόσχεσή μου στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, τον αξιότιμο κ. Κουράκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής για ρατσιστικό μίσος και τη στιγμή που οι περισσότεροι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα εναντίον των Βουλευτών της Χρυσής Αυγή, παρ’ όλα αυτά ψήφισαν υπέρ της άρσεως ασυλίας.

Κλείνω, λοιπόν, με τις φράσεις που είπα τότε στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης και υποσχέθηκα στον κ. Κουράκη ότι θα επαναλάβω και στην Ολομέλεια: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Έξω τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες! Πάνω από όλα η Ελλάδα, πριν από όλα οι Έλληνες!».
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)