ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Με αυτό το πολιτικό σύστημα η Ελλάδα δεν έχει μέλλον


Η ελληνική κοινωνία συμπιέζεται ασφυκτικά και βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης, υπό το βάρος του πτωχευμένου κρατισμού και της εκτεταμένης διαφθοράς του.

Φτάσαμε δε πλέον σε τέτοιο σημείο, ώστε να θεωρείται από πολλούς συμπολίτες μας, ηθική κοινωνική αντίδραση ή και υποχρέωση επιβίωσης, η παραβίαση των αντισυνταγματικών νόμων οικονομικής αφαίμαξης, που επιβάλει με τη βία ο πτωχευμένος κρατισμός κατ’ εντολή των δανειστών.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ήρθαν στα χέρια του ελληνικού κράτους πάνω από 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια και επιδοτήσεις. Και όμως αυτό κατάφερε να χρεοκοπήσει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται.

Πιστεύετε ακόμα ότι με αυτό το κράτος, με αυτό το πολιτικό σύστημα επικεφαλής, με αυτό το πολίτευμα που παράγει αυτό το πολιτικό σύστημα και με αυτό το Σύνταγμα που δημιουργεί αυτό το πολίτευμα, έχουμε κανένα μέλλον;

Ήδη τα καλύτερα μυαλά της χώρας φεύγουν στο εξωτερικό και δεν θέλουν να ξανακοιτάξουν πίσω.

Πέτρος Χασάπης

***********

Απάντηση πυγολαμπίδας: Όταν ακούω ότι τα καλύτερα μυαλά της χώρας φεύγουν, μου ανάβουν τα λαμπάκια! 
Αυτοί που τα γράφουν δεν γνωρίζουν άραγε ότι η Ελλάδα καταστράφηκε με τα καλύτερα μυαλά της χώρας επικεφαλής; 
Δεν είχαν οι περισσότεροι απ' αυτούς που μας εξαθλίωσαν - τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές - περγαμηνές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού;
Δεν δίδαξαν κάποιοι από δαύτους σε ξένα πανεπιστήμια; 
Δεν κατείχαν μερικοί περίοπτες θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς, προτού επιστρέψουν στην Ελλάδα για να την χρεοκοπήσουν;

Θα αναφέρω μερικά από τα "καλύτερα μυαλά" που συνέβαλαν, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, με αντεθνικές πράξεις και εγκληματικές παραλήψεις, είτε εξ' αμελείας είτε λόγω βλακείας είτε λόγω ιδεοληψίας, ιδιοτέλειας και μωροφιλοδοξίας, στην χρεοκοπία και εξαθλίωση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας: Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Γεράσιμος Αρσένης,  Λούκα Κατσέλη, Αντώνης Σαμαράς,  Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιώργος Προβόπουλος, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Γκαργκάνας, Γιάννης Στουρνάρας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννος Παπαντωνίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάνης Βαρουφάκης, Γκίκας Χαρδούβελης, Προκόπης Παυλόπουλος. Κάρολος Παπούλιας, Θεόδωρος Πάγκαλος, κλπ., κλπ.

Τα καλά μυαλά, λοιπόν, δεν μας έλειψαν ποτέ στην Ελλάδα. Εκείνο που μας έλειψε είναι: καλά μυαλά με εντιμότητα, χαρακτήρα, πατριωτισμό, ανιδιοτέλεια, διορατικότητα, ταπεινοφροσύνη, εθνικό όραμα και πνεύμα ενότητας και αυτοθυσίας. Τέτοια μυαλά ούτε είδαμε ούτε ακούσαμε.

Όσο γι' αυτά τα υποτιθέμενα "καλά μυαλά", τους απάτριδες που εγκαταλείπουν τα τελευταία έξι χρόνια την Ελλάδα επειδή δεν αντέχουν τη φτώχεια και, αντί ν' αγωνιστούν εναντίον των δοσίλογων και των λαμογιών για να ξαναχτίσουν την πατρίδα τους σε υγιή και ισχυρά θεμέλια, δραπετεύουν στο εξωτερικό για να πλουτίσουν, είναι προφανές ότι δεν διαθέτουν καμία από τις αρετές που προανέφερα. Γι' αυτό καλά θα κάνουν θα μείνουν έξω και να μην επιστρέψουν κάποια στιγμή για να μας "σώσουν" κι αυτοί, δηλαδή να μας σπρώξουν παρακάτω στο γκρεμό.

Σχετικά με αυτό το πολίτευμα που αναπαράγει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, θα ήθελα να γνωρίζω ποιο πολίτευμα προτείνει ο κύριος Χασάπης για να έχει η χώρα μας κάποιο μέλλον.

Η θέση η δική μου είναι γνωστή, αφού και κοινό νου διαθέτω και δεν τρέφω ψευδαισθήσεις: Μόνο μια έντιμη, πατριωτική δικτατορία ανθρώπων με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγάπη προς τον ελληνικό λαό μέχρις αυτοθυσίας θα μας έσωζε από το φαύλο κύκλο της καταστροφικής ψευτοδημοκρατίας. Αλλά πού τέτοια τύχη; 
Απλά ονειρεύομαι...

Τι είπατε; Είμαι φασίστρια; Μα υπάρχει χειρότερος φασισμός από αυτόν που υφιστάμεθα κάτω από δημοκρατική μάσκα; Δυστυχώς όμως, στην εποχή της απατηλής παγκοσμιοποίησης και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών του πλανήτη στους δανειστές, δεν υπάρχει χώρος για εθνικές δικτατορίες. Για μία μόνο δικτατορία υπάρχει χώρος: Την Παγκόσμια Δικτατορία.

Άντε τώρα, καραδημοκράτες μου εσείς, που ακούτε για ντόπια δικτατορία και βγάζετε σπυράκια ενώ ανέχεστε με ιώβεια (γαϊδουρινή) υπομονή την ξένη μπότα, ετοιμαστείτε να προσέλθετε ξανά στις κάλπες για να εκλέξετε αυτούς που θα σας υπαγορεύσουν (με την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ), τα ξένα κέντρα, ώστε να συνεχίσουν την εθνική προδοσία και να φάνε κι αυτοί τον αγλέορα, καθώς ο λαός θα  σφίγγει ακόμη περισσότερο το ζωνάρι από τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που με τη σειρά τους θα του επιβάλουν, για τη "σωτηρία" του...