ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Η Βουλή ψήφισε το κείμενο για "ΚΟΦΤΗ" και "ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ" χωρίς ν' αλλάξει ένα "ν"!


Αποσπάσματα από την ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, στις 22/05/2016: 

Β. Λεβέντης: Καλησπέρα σας, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κύριοι Υπουργοί, όσοι έχουν απομείνει στην Αίθουσα. Απ’ ό,τι βλέπω λάμπει δια της απουσίας του ο κύριος Πρωθυπουργός. Λάμπει δια της απουσίας του, έχει πιο σοβαρότερα πράγματα να κάνει στο γραφείο του. Και λάμπει, επίσης, διά της απουσίας του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος και αυτός έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνει.
(...) (...)
Έχω μία πληροφορία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την οποία οφείλω να την μεταφέρω στο Κοινοβούλιο, μία πληροφορία που με ανησυχεί πάρα πολύ, ότι όσον αφορά τον «κόφτη» και το Υπερταμείο, συνέταξαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι το κείμενο και η Ελλάδα δεν άλλαξε ούτε ένα «ν». 
Αυτό το ακούσατε; Και ήθελα ειδικά σήμερα τον κύριο Πρωθυπουργό απαραιτήτως εδώ.

Όσον αφορά τον «κόφτη» και το Υπερταμείο ήρθε το κείμενο απέξω, η Ελλάδα δεν πρόσθεσε ούτε ένα «και», ούτε ένα «ν», ούτε ένα «σ», έγινε δεκτό το κείμενο όπως ήρθε.

Αυτό αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει. Σημαίνει ότι δόθηκε ένα κείμενο πίσω από την άποψη ότι υπάρχει αναξιοπιστία στην Ελλάδα και είπαν ότι όταν εκτροχιάζονται οι στόχοι θα κόβουμε από κάποιους κωδικούς χρήματα ή θα πουλάμε γη, τη δημόσια περιουσία, από την οποία δεν εξαιρέθηκαν ούτε τα κτήρια, ας πούμε, του Αρείου Πάγου. Το κτήριο του Αρείου Πάγου είναι μέσα στο Υπερταμείο.

Από το υπερταμείο αφαιρέθηκαν μόνο οι παραλίες, που είναι μόνο τα δεκαέξι μέτρα μέχρι εκεί που σκάει το χειμέριο κύμα, η ερυθρά γραμμή, οι περιοχές NATURA και οι δασικές εκτάσεις, δηλαδή πολύ συγκεκριμένα, και οι αρχαιολογικοί χώροι. Αυτά τα τρία.

Άρα, το κτήριο του Μεγάρου της Αστυνομίας υπάγεται σε αυτά που μπορεί να κατάσχουν οι ξένοι. Εκτός, αν δεν το έχετε καταλάβει δηλαδή, γιατί ό,τι εξαιρείται αναφέρεται. Επομένως, ό,τι δεν αναφέρεται, δεν εξαιρείται.

Το ότι ελληνική Κυβέρνηση απεδέχθη το κείμενο για τον «κόφτη» και το κείμενο για το Υπερταμείο, χωρίς να αλλάξει ούτε ένα «ν» ούτε ένα «σ», αυτό είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο. 

Και δεν συγχωρείται αυτό υπό τη λογική ότι έγινε για να πάρουμε τη δόση. Τα ίδια φαντάζομαι ότι έλεγε και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Για να πάρουν τη δόση κάθε φορά οδηγούσαν τη Βουλή σε εκβιαστική ψήφο. Αν δεν κάνω λάθος, την ίδια λογική είχαν, που την υιοθετήσατε κι εσείς.
(...) (...)
Αν έχετε καταλάβει τι σημαίνει αυτό, αυτή η Βουλή, μετά από μία-δυο ώρες όταν θα ψηφίσει, θα έχει εγκληματήσει. Θα έχει παραχωρήσει την εθνική περιουσία. 
Αυτό τουλάχιστον να το ξέρετε ότι σας το είπε ο ταπεινός Βασίλης Λεβέντης. Και αν το δέχεστε ως Βουλευτές, ψηφίστε το. Αν θεωρείτε ανώτερη τη δόση από το να υποθηκευθεί όλη η εθνική περιουσία, είναι στην κρίση σας. Είναι η συνείδηση του κάθε Βουλευτή.
(...) (...)
Ο κ. Κατρούγκαλος καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να πείσει ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις, πολύ φιλότιμες προσπάθειες λέγοντας ότι δεν θα μειωθεί τίποτα. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αφαίρεσε 1,8 δισ. από το ασφαλιστικό, αλλά οι συντάξεις δεν θα μειωθούν! Αδέκαρο είναι το κράτος. Από πού θα βρει αυτά τα συμπληρωματικά που λέει, δεν το αντιλαμβάνομαι. Άνθρωπος δεν έρχεται. 

Έχω πει ότι η λύση του ελληνικού προβλήματος θα ανατείλει όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις, πρώτον, κι όταν έρθουν επενδύσεις. 

Είδατε κάτι εκ των δύο; Όχι. Άρα, οδηγείτε τη χώρα, με μονομανία και εξουσιομανία, στην αυτοκαταστροφή της. 
Δεν το έχετε όμως αυτό το δικαίωμα, γιατί είστε κι εσείς πολίτες αυτής της χώρας. Έχετε συγγενείς. Έχετε παιδιά. Απέναντι σε αυτούς τους άλλους, των οποίων το μέλλον υποθηκεύετε, έχετε υποχρέωση να σκεφθείτε την ψήφο τη σημερινή. Διότι εγκληματείτε, αν τη δώσετε. Αυτή είναι η άποψή μου.

Εγώ πιστεύω ότι όταν ζητάς από τον κόσμο να του κόψεις μισθούς, απολαβές, συντάξεις κλπ, πρέπει να κόβεις και από τον εαυτό σου και να δίνεις πρώτος το παράδειγμα. Αυτή είναι η πίστη μου. Διαφωνείτε;

Ας αποφασίσει σήμερα αυτή η Βουλή, πριν ψηφίσει αυτόν τον νόμο, να μειώσει στο ήμισυ τον μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, Υπουργών, Βουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων. Αυτό θα ήταν αντρίκιο, αν το έκανε αυτή η Βουλή. Δεν έχετε το δικαίωμα, όμως, να οδηγείτε μόνο τον λαό σε περικοπές.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Δεν κάνετε το καλύτερο για να αγαπήσει ξανά, ιδιαίτερα η νεολαία, την πολιτική. Δεν κάνετε το καλύτερο!
(...) (...)
Μου ανεφέρθη ότι στη Fraport, που διοχετεύθηκαν, αγοράστηκαν τα αεροδρόμια της Κω και της Ρόδου, δεν συμπεριλαμβάνεται ο όρος «σε περίπτωση εκτάκτων συνθηκών να έχει ο ελληνικός στρατός τον έλεγχο».
Αυτό το γνωρίζετε, ότι επωλήθησαν τα αεροδρόμια της Κω και της Ρόδου και εις τη σύμβαση δεν περιλαμβάνεται η υποχρέωση του αγοραστή να διευκολύνει τον ελληνικό στρατό σε περίπτωση ανάγκης; Αυτά τα δύο αεροδρόμια ανήκουν στα Δωδεκάνησα, όπου η Τουρκία τα θεωρεί αποστρατικοποιημένη ζώνη. Αντιλαμβάνεστε τι συμβάσεις υπογράφονται; Ο κ. Καμμένος κάνει τον πατριώτη, ότι τα παίρνει όλα υπ’ όψιν του κ.λ.π..
Παρακαλώ, λοιπόν, τον κ. Καμμένο να ελέγξει τη σύμβαση.
(...) (...)
Είχα στείλει τη νύχτα των εκλογών μια επιστολή στον κ. Τσίπρα. Αφού του έλεγα τα σημεία, να κόψει το ένα, να κόψει τις παθογένειες, κατέληγα –ακούστε πού κατέληγα- να αναζητήσουμε να συμφωνήσουν οι δανειστές μας τα ομόλογα και οι υποχρεώσεις της χώρας μας της προσεχούς πενταετίας, δεκαετίας, εικοσαετίας να μετατεθούν προς πληρωμή στο περαιτέρω μέλλον με μηδενικό επιτόκιο, ώστε με τα χρήματα αυτά να αναγεννηθεί η οικονομία μας και εξασφαλιζομένου ομαλού πολιτικού βίου να έλθουν οι ξένοι επενδυτές.

Αυτή η επιστολή μου δόθηκε στον κ. Τσίπρα στις 22-9-2015 και την καταθέτω για τα Πρακτικά.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ένωσης Κεντρώων)