ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Donald Trump: Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει το βάρος του μεταναστευτικού μόνη της


Μηνύματα από Χίλ. Κλίντον και Ντ. Τραμπ για Ελλάδα

Oυάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Μηνύματα και θέσεις των δύο υποψηφίων των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τράμπ, για ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα μετέφεραν εκπρόσωποί τους στο πλαίσιο του 32ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) που ολοκληρώθηκε χθες στην Ουάσιγκτον.

Tον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, εκπροσώπησε ο βουλευτής της Πενσυλβάνια, Toμ Μαρίνo. 
O Aμερικανός βουλευτής στην παρέμβασή του σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ. “Οι ΗΠΑ όπως και η Ελλάδα είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Η επίθεση προς μια χώρα του ΝΑΤΟ είναι επίθεση προς όλη τη συμμαχία. Η Αμερική υποστηρίζει τους συμμάχους της” είπε ο κ. Μαρίνο. 
 Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο Αμερικανός βουλευτής σημείωσε ότι “η Ελλάδα έχει υποδεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες που φτάνουν στο έδαφος της” και ότι ο Ντόναλντ Τράμπ “θεωρεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα σ’ αυτόν τον τομέα. Η Ελλάδα θα έχει έναν σύμμαχο όσον αφορά αυτό το ζήτημά, δεν μπορεί να συνεχίσει να κουβαλάει αυτό το βάρος μόνη της”, κατέληξε.

Την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, εκπροσώπησε η Ελληνο-αμερικανίδα πρώην Πρέσβης στην Ουγγαρία Eλένη Κουναλάκη-Τσακοπούλου η οποία μετέφερε μήνυμα της προς το 32o Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον. 
Το μήνυμα, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε ότι οι προτεραιότητές της για την περιοχή της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου είναι η αύξηση της σταθερότητας, και ειδικότερα για την Κύπρο. Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε επίσης ότι υποστηρίζει τη στενή συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των κοινών διατλαντικών προτεραιοτήτων, ως στρατηγικός εταίρος και σε συντονισμό με την Ε.Ε. 
 (πηγή)

********
Όπως είδατε, η πολεμοχαρής Χίλαρι (Κίλλαρι) δεν πήρε σαφή θέση για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας, διότι έχει άλλα κατά νουν. Δηλαδή να υπηρετήσει πιστά την ατζέντα της  εθνοκτόνου Παγκοσμιοποίησης, με ό,τι οδυνηρό αυτό συνεπάγεται...
Περισσότερα για την Κίλλαρι διαβάστε εδώ, εδώ, κι εδώ.