ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Βασίλης Λεβέντης προς Τσίπρα: Ονομάστε τον εαυτό σας


Δύσκολα έβαλε ο Λεβέντης στον Τσίπρα, αλλά το υβρίδιο δεν πτοήθηκε. Μεταξύ μας, πώς να αυτοπροσδιοριστεί κάποιος που δεν έχει αυτογνωσία, κάποιος με τρικυμία εν κρανίω και ηθικοπενία;
Ρίχνω στο τραπέζι μερικές ιδέες μπας και τον βοηθήσω να δώσει τον ορισμό του εαυτού του, ώστε να διευκολύνει και την ιστορία να τον χαρακτηρίσει.
 1. Πρώην αιθεροβάμων, νυν ρεαλιστής;
 2. Πρώην αριστερός, νυν νεοφιλελεύθερος;
 3. Πρώην ψεύτης, νυν φιλαλήθης;
 4. Πρώην λαϊκιστής, νυν υπεύθυνος;
 5. Πρώην απατεώνας, νυν έντιμος;
 6. Πρώην αναξιόπιστος, νυν αξιόπιστος;
 7. Πρώην ηλίθιος, νυν γνωστικός;
 8. Πρώην εξουσιομανής, νυν υπηρέτης του λαού;
 9. Πρώην "όχι σε όλα"νυν "ναι σε όλα";
 10. Πρώην αντιμερκελιστής, νυν μερκελολάτρης;
 11. Πρώην αντιμνημονιακός νυν μνημονιακότερος των μνημονιακών;
Και βέβαια, όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δικαίωμα στη μετάνοια, αρκεί ως ηγέτης να το ομολογεί και να το δείχνει εμπράκτως. Δυστυχώς όμως ο Αλέξης μας ούτε ομολογεί ποιος ήταν πριν και ποιος έγινε, ούτε δείχνει εμπράκτως ότι έγινε κάτι άλλο από αυτό που ήταν πριν. Παραμένει, δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το ίδιο επικίνδυνο πολιτικό ΤΙΠΟΤΑ - ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα μας...

Βουλή, 01/06/2016- ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Κυρία Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η ένταση, η οποία προξενείται, δεν είναι οιωνός καλών εξελίξεων. Αν πιστεύετε ότι σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή η χώρα βοηθιέται από τις εντάσεις, πλανάσθε. Αν πιστεύετε, επίσης, ότι θα έλθουν κι επενδυτές ακούγοντας αυτά τα πράγματα, τότε είστε και αφελείς όσοι το πιστεύετε.

Ο κύριος Πρωθυπουργός έφερε μια διάταξη προχθές, με την οποία επιτρεπόταν να είναι πολιτικά πρόσωπα σε offshore. Επιτρεπόταν. Και την ψήφισε όλη η Βουλή. Νομίζω ότι και ο κ. Θεοδωράκης ψήφισε τη διάταξη αυτή. Έτσι μου είπαν.
Εμείς δεν την ψηφίσαμε ως Ένωση Κεντρώων, αλλά διεπίστωσα ότι τη διάταξη για να επιτρέπεται να έχουν offshore εταιρείες οι πολιτικοί, την ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Θεοδωράκης. Δεν ξέρω το ΠΑΣΟΚ τι έκανε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, κύριε Πρόεδρε. Ξέρετε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το λέτε!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Τι έκανε;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την καταψήφισε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Καταψήφισε;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Εν πάση περιπτώσει, αν καταψηφίσατε, ορθώς πράξατε και έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη.  
Από μία διάταξη, λοιπόν, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται όλα, ερχόμεθα εις άλλην διάταξη να απαγορεύονται όλα, από την ίδια Κυβέρνηση. Πότε είχε δίκιο; Τι ήθελε δηλαδή; Ποιο ήταν το σωστό; Μία Βουλή να τα επιτρέπει όλα και μετά τριήμερον να τα απαγορεύει όλα.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Θα αφήσετε να μιλήσω; Εάν έχετε γίνει ταραξίες οι Βουλευτές, λυπούμαι για λογαριασμό σας. Εμείς πώς σας ακούμε ήρεμα και ωραία; Πώς ακούσαμε τον κ. Τσίπρα ήρεμα; Μίλησε κανείς από την Ένωση Κεντρώων; Φωνάσκησε κανείς;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: (…Δεν ακούστηκε)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Αφήστε εσείς, κύριε, τώρα! Σε ξέρουμε και εσένα. Σεσημασμένος είσαι εδώ για φασαρίες. Στην περιφέρειά σου, όμως, δεν τολμάς να πας! Στην περιφέρειά σου θέλω τσαμπουκάδες!

Μία Βουλή, λοιπόν, τα επιτρέπει όλα και μετά τριήμερον η ίδια Βουλή τα απαγορεύει όλα.
Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα καταπέσει αυτός ο νόμος στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ιδιαίτερα όταν βάζει και συγγενείς; Πιστεύει ότι δεν θα καταπέσει; Η διάταξη αυτή που φέρατε είναι «φωτογραφική» για την οικογένεια Μητσοτάκη. Αυτό δεν έπρεπε να το κάνετε, σας λέω εγώ που γνωρίζω.

Δεν είναι ωραίο να ψηφίζονται στη Βουλή νόμοι εκδικητικοί, εκτός εάν η εκδίκηση είναι ο τρόπος συμπεριφοράς σας. Αυτή είναι η άποψή μου.

Εγώ ξέρετε ότι την οικογένεια Μητσοτάκη τη θεωρώ υπεύθυνη και για την τραγωδία της Κύπρου και για τη δικτατορία και όλα όσα έγιναν. Ποτέ, όμως, δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να εμφορείται από εκδικητικότητα, να κάνω έναν νόμο για να εξοντώσω μία οικογένεια. Εάν έχετε επιχειρήματα, εξοντώστε την πολιτικά δι’ άλλου τρόπου. Με αυτόν τον τρόπο την ανεβάζετε, την ηρωοποιείτε. Αυτή είναι η άποψή μου.

Εάν πιστεύετε ότι αυτή η διάταξη που περνάτε τώρα - ιδιαίτερα και με τους συγγενείς - θα μείνει, τι να πω; Ρωτήστε έναν δικηγόρο που ξέρει λίγα νομικά. Θα καταπέσει αμέσως. Και δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Τσίπρας να χρεωθεί αυτήν τη διάταξη ως εκδικητική πράξη. Δεν του χρειαζόταν.

Από τη μια ζητάτε συναίνεση, κύριε Τσίπρα, και από την άλλη δια πράξεών σας οδηγείτε σε όξυνση. Αυτά που κάνετε δεν είναι ούτε προς το συμφέρον σας. Από τη μια λέτε να έρθουν επενδύσεις, ότι μπαίνουμε το δεύτερο εξάμηνο σε ανάπτυξη και από την άλλη αδειάζετε τα έδρανα της Βουλής. Αν χαίρεστε που αδειάζουν τα έδρανα, σας λέω ότι αυτό θυμίζει άλλες εποχές.

Ο κύριος Πρόεδρος του Ποταμιού είπε τις απόψεις του, ότι κάποιοι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου είναι δίπλα σας. Ασχέτως εάν είναι του Τσοχατζόπουλου ή όχι, το παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι μέσα σας, όχι δίπλα σας. Μέσα σας, κύριε Τσίπρα, το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Γυρίζω στην Τροιζηνία, στα Γρεβενά, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη. Όλες οι νομαρχιακές του παλαιού ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει στις τάξεις σας. Τώρα, αν συγκεκριμένα δεν είναι κάποιοι που διώχθησαν με τον Τσοχατζόπουλο, είναι όμως και άλλοι που συνυπήρχαν στην εποχή Τσοχατζόπουλου.

Αυτοί γιατί νομίζετε ότι ήρθαν σε εσάς; Γιατί σας ηράσθησαν; Γιατί σας αγάπησαν ήρθαν; Θα σας πω εγώ γιατί ήρθαν. Για να σώσουν τα κεκτημένα τους. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ όταν είδαν ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε σε δεξιό κόμμα, ήρθαν σε εσάς για να προστατεύσουν τα βολέματά τους και τα κεκτημένα τους. Και εσείς τους δεχθήκατε με αγάπη για να γίνετε κυβέρνηση. Και τώρα βέβαια όλος αυτός ο κόσμος, στη νέα σας πορεία, που είναι δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, που λείπει τώρα - δεν πιστεύω να αμφιβάλλετε ότι ελληνικός λαός σας θεωρεί δεξιότερο και του Σαμαρά με όλα αυτά που υπογράψατε - είναι βαρίδια. Έτσι δεν είναι; Αυτοί ήρθαν για να προστατεύσουν το δημόσιο, τον εαυτό τους, τις διπλές, τις τριπλές συντάξεις τους, εν γένει τα προνόμιά τους.

Διερωτώμαι εάν ο κύριος Πρωθυπουργός έχει κάνει εκτίμηση πού τον οδηγούν κάποιοι σκληροί του περιβάλλοντός του και ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει το ίδιο, την αυτοκριτική του.

Γιατί σήμερα το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ενότητα και το ομολογείτε όλοι. Εγώ έχω ακούσει τον Πρωθυπουργό πολλές φορές να λέει ότι θέλει συναίνεση. Τι συναίνεση θέλει; Κάνοντας διατάξεις για να έχουν πρόβλημα οι αρχηγοί των αντιπάλων του; Αυτό είναι συναίνεση; Τέτοιου είδους συναίνεση θέλει;

Εσείς την προσφέρατε τη συναίνεση, κύριε Τσίπρα, όταν κυβέρναγε το ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης και όταν κυβέρναγε ο Σαμαράς; Προσφέρατε αυτή τη συναίνεση που ζητάτε; Όχι, δεν την προσφέρατε και είστε υπόλογος! 

Τώρα μεταλλαχθήκατε σε ρεαλιστή πολιτικό που θέλει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις, που υπογράφει τα πάντα, που κόβει μισθούς από τον κόσμο, που κόβει διάφορα πράγματα. Ρεαλιστής πολιτικός. Πρώτα πώς ονομάζατε τον εαυτό σας; Θα ήθελα εσείς να ονομάσετε τον εαυτό σας έξι ετών.

Δώστε έναν ορισμό του εαυτού σας! Έχετε υποχρέωση απέναντι στον λαό στον οποίο λέγατε αυτά τα συνθήματα που λέγατε. 
Αν σήμερα είστε ρεαλιστής και είχατε αυταπάτες επί πολλά χρόνια, ονομάστε τον εαυτό σας.

Τι πρέπει να καταγράψει ο ιστορικός για εσάς, για την εξαετία που φάγατε από την Ελλάδα, που της αυξήσατε τις μαύρες τρύπες, που την καταστρέψατε, που πίστεψε ο κόσμος σε εσάς ότι θα κόψετε το χρέος και μιλάγατε συνεχώς για το κόψιμο του χρέους;   
 
(Αποδοκιμασίες και θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Και είχα προειδοποιήσει για το χρέος ότι δεν θα κοπεί ούτε ένα ευρώ. Μετακύλιση του χρέους θα γίνει.
Και στην επιστολή που σας έστειλα, κύριε Τσίπρα, σας είπα ότι δύο είναι οι λύσεις για να σωθεί η Ελλάδα: Να επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων και, δεύτερον, να πειστεί η Μέρκελ να στείλει πενήντα-εξήντα βιομηχάνους να βάλουν «πλάτη», να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και να μετακυλισθούν τα ομόλογα που λήγουν την προσεχή δεκαετία πιο πέρα.
Αυτές ήταν οι λύσεις, τις οποίες τώρα εναγωνίως αναζητείτε και τις οποίες σας υπέδειξα εγώ την ίδια την ημέρα των εκλογών με την επιστολή που σας έστειλα. Και απορώ γιατί χρειαζόταν τόση φαντασία και τόση προσπάθεια για να καταλήξετε στις δικές μου θέσεις!

(Στο σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων)
Δεκαπέντε λεπτά ζήτησα, κυρία Πρόεδρε.

Ωστόσο, πιστεύω ότι ακολουθείτε λάθος δρόμο. Δεν είναι συνταγή η όξυνση. Δεν είναι συνταγή να κάνετε φωτογραφικές διατάξεις για τους αντιπάλους σας.
Δεν είναι ωραίο να έρχεστε τη μια μέρα να αθωώνετε και να επιτρέπετε τις offshore και την άλλη μέρα να απαγορεύετε τα πάντα. Αυτές οι μεταλλάξεις είναι εκδικητικές, είναι αφιλοσόφητες και δείχνουν και μικρότητα.

Και πιστεύω ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι και αναρωτιέμαι γιατί σας άφησαν να εκτεθείτε σε τέτοιο βαθμό. Ο νόμος του 2010 ήταν επαρκής. Δεν ήταν επαρκής; Είχατε στοιχεία ότι δεν ήταν επαρκής;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ: Πολλά στοιχεία!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Είχατε στοιχεία που αφορούν κάποιους; Φέρτε κι εσείς, λοιπόν, τα στοιχεία που ζητάτε από τον κ. Θεοδωράκη. Φέρτε τα στοιχεία κι εσείς, για ποιους δεν ήταν επαρκής ο νόμος.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Το έκανα εγώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Φερθείτε σοβαρά, με την ίδια σοβαρότητα που αξιώνετε από την αντίπαλό σας. Επιδείξτε την εσείς, που μόνο να φωνασκείτε ξέρετε!

Εγώ θέλω να πω ότι ακούει ο λαός που του κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Και είπα ότι είναι γαϊδουριά η Βουλή να μην κόβει τίποτα από τον εαυτό της και ο λαός να βλέπει να κόβονται τα πάντα από αυτόν. Αυτό είναι όμορφο, κύριε Πρωθυπουργέ;

Αφού είχατε τόση μανία να μην έχουν offshore οι πολιτικοί, γιατί δεν έχετε την ίδια μανία να κόψετε τον μισό μισθό των Βουλευτών, ώστε αντρίκεια να μπαίνετε μπροστά στον λαό και να πείτε «η εξουσία έκανε τις δικές της θυσίες, τώρα κάνε κι εσύ, λαέ, τις δικές σου»;

Η πολιτική, κύριε Τσίπρα, θέλει να μπορείς να κοιτάξεις τον λαό. Κι εσείς, πίσω από τους αστυνομικούς και τις κλούβες που σας προφυλάσσουν, φοβάσθε τον λαό. 
Ο λαός, όμως, είναι εκεί. Είναι αυτός που σας ψήφισε, το 35% που τώρα έχει γίνει 17%. Είναι ο λαός που σας ψήφισε. Απέναντί του δεν μπορείτε να είστε τόσο αγνώμων, κύριε Τσίπρα! Έχετε υποχρέωση να απολογηθείτε απέναντι στον λαό. Του είπατε πολλά και δεν κάνατε τίποτα. Και λέτε «θα, θα, θα».

Λοιπόν, αυτές είναι οι τελευταίες μου κουβέντες. Αυτή η Βουλή έχει καταστρέψει την εικόνα της. Σας παρακαλώ θερμά να τελειώνουμε με τη Βουλή, κύριε Τσίπρα.

Σας ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ένωσης Κεντρώων)