ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Η επαπειλούμενη αναθεώρηση του κουρελοΣυντάγματος

"Après moi le déluge" 

Καλημέρα συμπατριώτες μου, παραδαρμένοι από το ανελέητο μαστίγωμα της βαρβάτης "δημοκρατίας" που απολαμβάνουμε τα τελευταία έξι χρόνια, στα πλαίσια της άνωθεν επιβεβλημένης σωτηρίας των τοκογλύφων δανειστών μας.

Όπως σας έχω εξομολογηθεί, εδώ και ένα χρόνο έχω πάψει να βλέπω τηλεόραση διότι δεν αντέχω τους γλοιώδεις δημοσιογράφους να με κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποκριτική σοβαροφάνεια ή με αυτιστική άγνοια.

Παρ' όλα αυτά, αντέχω ακόμη να ενημερώνομαι από τους τίτλους άρθρων σε τυχαία επιλεγόμενα ιστολόγια, κι έτσι πληροφορήθηκα για την επαπειλούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο έχει άγρια βιαστεί και de facto καταργηθεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Κι εκεί που ήλπιζα, εγώ η αφελής και αιθεροβάμων, να ανακοινωθεί μείωση του αριθμού των βΟλευτών στους 150, όπως έχουν ευνομούμενες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, ή έστω στους 200, πράγμα που προβλέπει το υπάρχον Σύνταγμα, δεν άκουσα ούτε ψίθυρο επ' αυτού. Κι όχι μόνο οι βΟλευτές δεν ανακίνησαν κάτι τέτοιο - κατανοητό - αλλά ούτε και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ή έστω κάποια (ψευτο)ανεξάρτητα ιστολόγια.

Διότι, εδώ που τα λέμε, γιατί να ακριβοπληρώνει ο παραδαρμένος φορολογούμενος 300 ρεμάλια, υποτιθέμενους νομοθέτες, όταν το μόνο που κάνουν είναι να υπογράφουν με κλειστά τα μάτια και χωρίς καν να τα διαβάσουν τα κατοχικά νομοσχέδια που φιλοτεχνούνται στις Βρυξέλλες;

Κι εκεί που ονειρευόμουν, που λέτε συμπάσχοντες ή χαζοαισιόδοξοι συμπατριώτες, πλήρη κατάργηση του άχρηστου πλέον Κοινοβουλίου, ή έστω μείωση του αριθμού των χαραμοφάηδων, τυχάρπαστων και συχνά νοητικά καθυστερημένων βΟλευτών, ώστε να αναβαθμιστεί η δίκην χάβρας λειτουργία της Ολομέλειας, για να μην προσομοιάζει με κωλοχανείο λόγων των πεζοδρομιακών ύβρεων που εκτοξεύονται ένθεν-κακείθεν, των κοκορομαχιών και των σκυλοκαβγάδων, αλλά και για να γίνονται λιγότερα ρουσφέτια και διορισμοί κολλητών, διαβάζω περίλυπη ότι λογαριάζουν να φέρουν την απλή απλούστατη Αναλογική, ένα προαιώνιο αίτημα της Αριστεράς, και ίσως να μειώσουν το απαιτούμενο ποσοστό εισόδου κόμματος στη Βουλή κάτω του 3%!

Holy Cow!

Φανταστείτε μια Βουλή με καμιά τριανταριά κόμματα και κομματίδια τυχάρπαστων να συνεδριάζει για να ψηφίσει νομοσχέδια των δανειστών που δεν έχουν διαβάσει! Κόλαση! Μπουρδέλο! Ε ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας!

Βέβαια, στο Ελλαδιστάν οι αλλαγές του εκλογικού νόμου γίνονται πάντα με γνώμονα το τι συμφέρει το κυβερνόν κόμμα. Στην προκειμένη περίπτωση ο Τσίπρας, γνωρίζοντας το κατάπτυστο ιστορικό του, δεν θα διστάσει να τα κάνει όλα μπάχαλο για να να μην μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση το πρώτο κόμμα που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές, που σίγουρα δεν θα είναι ο τΣΥΡΙΖΑ. Και ούτε θα διστάσει να μειώσει το ποσοστό εισόδου κάτω από το 3% για να εξασφαλίσει την είσοδο στη Βουλή του κομματιδίου του αρχιπροδότη Καμμένου...