ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Νίκη του Bremain "προεξοφλούν" οι (χειραγωγούμενες) διεθνείς αγορές


Από τη χαρά της που η Βρετανία θα μείνει παγιδευμένη στη στάνη της ΕΕ, η στερλίνα πέταξε (την πέταξαν) στα ύψη έναντι του δολαρίου. Ό,τι πει ο αόρατος και πολυπλόκαμος παγκόσμιος Ηγεμόνας, αυτό θα γίνει. Εκεί που τη θέλει, εκεί θα πάει, stupid! Τι δεν καταλαβαίνεις;
Δεν σας κάνει όμως εντύπωση που παρόλο ότι το ευρώ έχει υποτιμηθεί έναντι της στερλίνας κατά 17% από τις 15/12/2009, όταν 1 GBP = 1.116 EUR, και σήμερα 1.00 GBP = 1.30271 EUR, ουδείς λέει ότι τούτο είναι κακό για τις εξαγωγές της Βρετανίας ενώ λένε ότι αυτό είναι πολύ καλό για τις εξαγωγές της Γερμανίας, η οποία ουδέποτε παραπονέθηκε για την υποτίμηση του ευρώ;

Πώς είναι δυνατό σε μια χώρα εξαγωγών (Γερμανία) το υποτιμημένο νόμισμα (ευρώ) να είναι όφελος και σε μια άλλη χώρα, επίσης εξαγωγών (Βρετανία), το υπερτιμημένο νόμισμα (στερλίνα) να είναι επίσης προς όφελός της; Με άλλα λόγια, πώς είναι δυνατόν  το υποτιμημένο νόμισμα σε μια εξαγωγική χώρα να αυξάνει την ανταγωνιστικότητά της και σε μια άλλη χώρα το υπερτιμημένο νόμισμα να είναι απόδειξη ισχυρής οικονομίας και να την συμφέρει;

Καταλαβαίνετε τα παιχνίδια που μας παίζουν για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν οι χειραγωγούντες την παγκόσμια χρηματιστηριακή φούσκα και τις αλλοπρόσαλλες ισοτιμίες;

«Νίκη Bremain προεξοφλούν στερλίνα και διεθνείς αγορές

Αισιοδοξία ότι η Μ. Βρετανία θα μείνει στην Ευρωπαίκή Ένωση δείχνουν οι διεθνείς χρηματαγορές, οι οποίες σημειώνουν σημαντική άνοδο, ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του δημοψηφίσματος. Την ίδια στιγμή, η στερλίνα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η κάλπη θα βγάλει τελικώς νικητή το στρατόπεδο του Bremain.

Στα ύψη η στερλίνα

Σημαντική ενίσχυση έναντι του δολαρίου και του ευρώ καταγράφει αυτήν την ώρα η στερλίνα. Στις 13.43, το βρετανικό νόμισμα κινείτο ανοδικά κατά 1,43% στα 1,4917 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και το επίπεδο των 1,4946 δολαρίων.

Έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, η στερλίνα έφθασε γύρω στις 13:30 (ώρα Ελλάδας) τις 76,23 πένες για ένα ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, ενώ χθες χρειάζονταν 76,77 πένες για ένα ευρώ.

"Νέα δημοσκόπηση που δείχνει πως η χώρα θα παραμείνει στην ΕΕ επέφερε ένα νέο υψηλό έξι μηνών για τη λίρα και άλμα στις αγορές αξιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη" σχολίασε ο Τζάσπερ Λόουλερ, αναλυτής του χρηματιστικού γραφείου CMC Markets.

Η αισιοδοξία των επενδυτών εδράζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις των Ipsos και Populus, που δείχνουν προβάδισμα του Bremain έναντι του Brexit.


Ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan αναμένει αύξηση της στερλίνας στα 1,51 δολάρια, εφόσον οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της Ε.Ε., ενώ αντίθετα, σε περίπτωση Brexit, εκτιμά ότι το βρετανικό νόμισμα θα διολισθήσει στα 1,32 δολάρια.


Bremain «ψηφίζουν» και τα διεθνή χρηματιστήρια


Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν τελικά υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν τα διεθνή χρηματιστήρια.


Στο μέσο της συνεδρίασης, η άνοδος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ξεπερνούσε το 1%, ενώ σε Φρανκφούρτη και Παρίσι ήταν πάνω από 2%.


Με θετικό πρόσημο έκλεισε και ο Nikkei, στο Τόκιο, ενώ διάθεση για εκτίναξη δείχνουν και τα στοιχεία από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Wall Street. (...)» 


(πηγή)