ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Μνημείο υποκρισίας η ομιλία του αρχιπροδότη Καμμένου στη Συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ


12/06/2016 - Πάνος Καμμένος: «Καλώς ήρθατε, από όλη την Ελλάδα και από την Κύπρο, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος του τρίτου μας Συνεδρίου. Ένα Συνέδριο το οποίο δεν πρέπει να μοιάζει με όλα τα άλλα Συνέδρια. 

Στο τρίτο Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχουμε πλέον υποχρέωση όλοι να ανοίξουμε τις πόρτες σε όλη την ελληνική κοινωνία και να κάνουμε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όχι ένα μικρό κόμμα που συμμετέχει στην εξουσία, αλλά ένα Κίνημα εξουσίας με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Σχεδόν όλοι όσοι βλέπω εδώ σήμερα, είστε από εκείνους που ξεκινήσαμε. Ξεκινήσαμε μαζί μέσα από το Facebook, ξεκινήσαμε μαζί δειλά - δειλά να κάνουμε τις πρώτες συναντήσεις, ξεκινήσαμε μαζί και χτίσαμε ένα Κίνημα που ο πρώτος τίτλος που του έβαλαν μετά τη «γέννησή» του, αν θυμάστε, ήταν «θνησιγενές».

Μετά μας είπαν ότι είμαστε «προσωρινοί», μας είπαν ότι είμαστε μόνο για τις εκλογές του 2012, στις ευρωεκλογές μας είπαν ότι θα εξαφανιστούμε, εξαγόραζαν στελέχη, άλλους τους φόβισαν λέγοντάς τους ότι τελειώνουμε και πήδηξαν πρώτοι από το καράβι. Τους νικήσαμε ξανά, κερδίσαμε ξανά τις εκλογές και όταν ήρθε η συμφωνία του Ιουλίου δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό, του είπαμε την αλήθεια. Ζητήσαμε την εμπιστοσύνη του και ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε. 

Κερδίσαμε μαζί έξι εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό. Όποτε ήρθε η ώρα να πάρουμε μία σημαντική απόφαση ρωτήσαμε τον ελληνικό λαό, και του είπαμε ξεκάθαρα ότι πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή που μας είχε δώσει την προηγούμενη φορά, γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι που θα έπρεπε πάλι να αποφασίσει ο ίδιος.

Σήμερα, όμως, μετά από την τελευταία απόφαση των δανειστών να βγει η Ελλάδα από την εποχή των μνημονίων, εμείς δικαιωνόμαστε, γιατί όταν πρώτοι είπαμε για διαγραφή του χρέους, όλοι έλεγαν ότι είμαστε υπερβολικοί. 

Τώρα μιλάει όλος ο κόσμος για τη διαγραφή και ρύθμιση του χρέους, για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Αυτό το πετύχαμε χάρη στην υπομονή, την επιμονή και την αντοχή σας, την αντοχή όλων όσοι βρίσκεστε σήμερα εδώ. Την αντοχή της σημερινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και των προηγούμενων που δεχθήκαμε τον ισχυρότερο πόλεμο, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. Πλέον έχουμε υποχρέωση να φτιάξουμε το Κίνημα.

Θέλω, λοιπόν, να σας ζητήσω στην πορεία αυτή μέχρι να κάνουμε το Συνέδριό μας να ξεχάσουμε όλοι τις διαφορές που μπορεί να είχαμε μέχρι τώρα με κάποιους που ήρθαν, δεν άντεξαν και έφυγαν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και να καλέσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού να έρθει κοντά μας. Είμαστε η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη σε αυτό τον τόπο. Είμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Καταφέραμε κατ' αρχήν αυτό που είπε προηγουμένως ο Παναγιώτης Σγουρίδης, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω, για τον αγώνα που έχει κάνει, όπως και όλη την Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και όλους εσάς. Κάναμε πράξη αυτό που ήταν το ζητούμενο, το λέγαμε αλλά ποτέ δεν το είχαμε καταφέρει, φέραμε την εθνική συμφιλίωση. Ενώσαμε δυνάμεις που στο παρελθόν τις χώριζε αίμα, γιατί αν θυμάστε καλά από την ομιλία του Οκτωβρίου που διαχώρισα τη θέση μου μετά την αλλαγή που έκαναν οι εταίροι και το συνεταιρισμό του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, είπα προς τους βουλευτές «ελάτε να ενώσουμε τους Έλληνες».

Αυτό κάναμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ενώσαμε τους Έλληνες. Σήμερα, είμαστε εδώ άνθρωποι που προερχόμαστε από την καραμανλική κεντροδεξιά, άνθρωποι που προέρχονται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, πολιτικοί που προέρχονται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν συμφώνησαν με τις λογικές του Σημίτη και τη σημαία που θα την έπαιρνε ο άνεμος, ανένταχτοι κεντρώοι, κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί. Είμαστε ενωμένοι, συνασπισμένοι και συμπαγείς, όπως είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και είμαστε έτσι γιατί αυτά τα οποία αποφασίσαμε και πράξαμε δεν τα κάναμε ερήμην του ελληνικού λαού, αλλά μαζί με τον ελληνικό λαό. Με ξεκάθαρες απόψεις, ξεκάθαρες θέσεις, ξεκάθαρη εντολή, μέσα από εκλογικές διαδικασίες.

Αυτή η Κυβέρνηση πολεμήθηκε όσο καμία άλλη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση. Μας είχαν όλοι τελειωμένους και από αριστερά και από δεξιά εδώ και στην Ευρώπη. Παντού μας είχαν τελειωμένους. Δεν υπολόγιζαν ότι θα κρατούσαμε μία συμπαγή στάση, ότι δύο πολιτικοί χώροι θα έχουμε τις δικές μας απόψεις και θα διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού τις γραμμές μας για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό. Εκεί που χρειάζεται παρεμβαίνουμε και σταματάμε μία πολιτική με την οποία δεν συμφωνούμε, αλλά με σεβασμό και δημοκρατικές διαδικασίες ο ένας με τον άλλο.

Για κοιτάξτε τι γίνεται λοιπόν στο σκηνικό γύρω μας. Πρώτον, καταφέραμε το βασικό πολιτικό μας στόχο, βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και η ανάπτυξη δεν ακούγεται πλέον από το βάθος του τούνελ, είναι εδώ. Έχουν ξεκινήσει επενδύσεις στη χώρα, έχει ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή. Σε αυτό έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς δεν είπαμε ποτέ «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είπαμε «όχι» στον ιδιωτικό τομέα. Ήμασταν εκείνο το αναγκαίο καλό που καταφέραμε στην Κυβέρνηση - πέραν της προάσπισης των αρχών μας, της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού, των πατριωτικών αρχών τις οποίες πρεσβεύουμε, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε - να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία.

Ήμασταν εκείνος ο παράγοντας της Κυβέρνησης που είπαμε «ναι» στις επενδύσεις, «ναι» στον ιδιωτικό τομέα, «ναι» στην ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση όπου η Ελλάδα έχει πάρει μπρος και αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας. Σημαίνει να χτυπήσουμε τη μεγαλύτερη ασθένεια που έφεραν τα μνημόνια, δηλαδή την ανεργία, το διωγμό των παιδιών μας από την Ελλάδα στο εξωτερικό, την αγανάκτηση, την απόγνωση που νιώθει ένας νέος όταν δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στη δουλειά. 

Αυτό θα είναι το πρώτο αποτέλεσμα που θα δουν οι πολίτες μέσα στους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Ξεκινούν μεγάλα έργα στην Ελλάδα, θα απασχοληθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, θα ξεκινήσει να ρέει χρήμα στην αγορά και αυτό θα είναι επιτυχία της δικής μας Κυβέρνησης.

Το δεύτερο είναι, ότι για πρώτη φορά δεν συγκρουστήκαμε απλώς με τη διαπλοκή και τη διαφθορά και τους νταβατζήδες, όπως έλεγε ο Καραμανλής. Τους νταβατζήδες τους τελειώσαμε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω για κάτι, ότι όλο αυτό τον καιρό μέχρι σήμερα, ποτέ δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να μην βρήκαμε τη λύση ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, κάνοντας μία έντιμη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού και χωρίς κανένα συμφέρον.

Κλείνω, λέγοντάς σας ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο την ίδια μέχρι σήμερα πορεία, που είχαμε σε μία δύσκολη περίοδο, όπου πράγματι λειτουργήσαμε σε πολεμικές συνθήκες. Έρχεται η ανάπτυξη, έρχεται η μείωση της ανεργίας, έρχεται η δικαίωση της πολιτικής μας. 

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τώρα, θα πρέπει να καλέσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, σε κάθεπεριφέρεια. 
Συγχωρώ όλους όσοι μέχρι σήμερα μου επιτέθηκαν προσωπικά και τους καλώ πίσω. 

Σας ζητώ να κάνετε και εσείς το ίδιο».

(Αποσπάσματα από την ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ)