ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Ποιοι είναι οι κυρίαρχοι της παγκόσμιας οικονομίας;

Ένας μικρός αριθμός πολυεθνικών κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία. Σε ποιόν όμως ανήκουν; 
Η πολιτική τάξη έχει εκφυλιστεί, οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκαλο, οι φυσικοί πόροι βαίνουν προς το τέλος τους και ο μισός πληθυσμός της γης λιμοκτονεί, ενώ ένας μικρός αριθμός γιγαντιαίων πολυεθνικών επιχειρήσεων κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία

Τίτλος πρωτοτύπου: "Weltherrschaft weniger Konzerne – wer mit wem?"
Μετάφραση από τα γερμανικά: Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Το 2022 για τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης Νέας Υόρκης η ζωή έχει γίνει δύσκολη, γιατί τους λείπουν τα βασικά είδη διατροφής, το νερό και η κατοικία. Οι άνθρωποι, από τους οποίους μόνο λίγοι προνομιούχοι γνωρίζουν τι είναι πραγματικά γνήσιο κρέας και ψωμί, τρέφονται απο τεχνητά παραχθέντα τρόφιμα, τα οποία διανέμει δημόσια η εταιρεία τροφίμων Soylent.

Το σενάριο αυτό έγινε στη δεκαετία του 70 μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στο φιλμ: Soylent Green – … 2022 … που θέλουν να επιβιώσουν! 

Από την υπερεκμετάλλευση, η γη είχε μεταβληθεί σε μια έρημο, η παραγωγή τροφίμων από πλαγκτόν ήταν επομένως ένα ψέμα: Η μονοπωλιακή επιχείρηση Soylent δραστηριοποιείτο στην παραγωγή συνθετικών τροφίμων από ανθρώπινα πτώματα.

Είναι αυτό το μέλλον ή ήδη το παρόν; Τουλάχιστον το τελευταίο σημείο είναι σίγουρα αληθινό. Ένας μικρός πυρήνας εταιρειών με εξαιρετικά μεγάλη επιρροή ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, τις περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες και η Nestlé, παραδείγματος χάριν, εργάζεται με ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα. Το δε το σχεδιασμένο μωρό θα μπορούμε στο μέλλον να το παραγγέλνουμε.

Νερό, τρόφιμα, ενέργεια ή τραπεζικές εργασίες – Αρκεί να δούμε τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για να καταλάβουμε, με ποιες δουλειές βγαίνουν τα περισσότερα χρήματα.

Και εκει ξαφνικά εμφανίσθηκε το κίνημα διαμαρτυρίας Occupy Wall Street (OWS) με την σύνθημα „Είμαστε το 99%“. Και έστησαν μια „πόλη“ απο αντίσκηνα στο Zuccotti Park. Το OWS είχε στοχοποιήει κυρίως τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία συνήθως συνδέουμε με την Wall Street. Η κίνηση αποσκοπούσε όμως πολύ παραπέρα, στην ισχύ της ιδιωτικής οικονομίας στο σύνολό της. 

Σύμφωνα με την κίνηση η ισχύς της οικονομίας αυτής οφείλεται στην κατάσταση ανάγκης που βρίσκεται το 99 τοις εκατό των κατοίκων ΗΠΑ και του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι ακτιβιστές του OWS στη Νέα Υόρκη ήταν θυμωμένοι με την απληστία αυτών των πολυεθνικών εταιρειώνΣτην συνέχεια δημιουργήθηκαν παντού στον κόσμο πολλές άλλες τέτοιες ομάδες Occupy.

Εμείς σ‘ αυτό το ιστολόγιο εξηγήσαμε πολλές φορές την διαπλοκή των μεγάλων αυτών επιχειρήσεων. Είναι μια ιδιαίτερη επιστήμη και θα χρειάζονταν χρόνια για να αναλύσουμε αυτές τις διασυνδέσεις με βάση το όνομά τους. 

Το 2011 επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH) επιβεβαίωσαν, ότι λιγότερο από ένα τοις εκατό των παγκόσμιων εταιρειών ελέγχει το 40 τοις εκατό του παγκοσμίου πλούτου. Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο  "The network of global corporate control ("Δίκτυο του παγκοσμίου εταιρικού ελέγχου“).

Ο στόχος ήταν να διερευνηθούν 43.000 επιχειρήσεις, και αφού το πανεπιστήμιο ξεκίνησε το προγιέκτ το 2007, ήταν τον Οκτώβριο του  2011 σε θέση να παρουσιάσει το αποτέλεσμα. Παρά το ότι η κατάσταση πολλών εταιρειών έχει αλλάξει μετά την οικονομική κρίση και σίγουρα θα υπάρχουν σήμερα λιγότερες από 147 εταιρείες, τα αποτελέσματα του έργου είναι εις θέσιν να δώσουν μια εικόνα του πως είναι διαμορφωμένος ο κόσμος των επιχειρήσεων.

Ένας στενά συνυφασμένος πυρήνας απο 147 εταιρείες με πάμπολλες διασταυρούμενες συνδέσεις, φερ‘ ειπείν μέσω επενδύσεων (π.χ. με μετοχές), σημαίνει έναν υψηλό βαθμό επιρροής. Διότι όποιος κατέχει μετοχές μιας εταιρείας, έχει και την δυνατότητα λόγου. Και από αυτές οι Eλβετοί οικονομολόγοι κατάρτισαν μια λίστα με τις πλέον σημαίνουσες εταιρείες.

Το αποτέλεσμα της μελέτης εγείρει όμως κάποια ερωτήματα. Πριν ασχοληθούμε με κάποια από αυτά, ας κοιτάξουμε τα νούμερα απο το 1 έως το 28 στη λίστα των 147 εταιρειών, που σχηματίζουν την "οικονομική υπερ-οντότητα“ (την παγκόσμια οικονομία):
 1. Barclays plc
 2. Capital Group Companies Inc
 3. FMR Corporation
 4. AXA
 5. State Street Corporation
 6. JP Morgan Chase & Co
 7. Legal & General Group plc
 8. Vanguard Group Inc
 9. UBS AG
 10. Merrill Lynch & Co Inc
 11. Wellington Management Co LLP
 12. Deutsche Bank AG
 13. Franklin Resources Inc.
 14. Credit Suisse Group
 15. Walton Enterprises LLC
 16. Bank of New York Mellon Corp
 17. Natixis
 18. Goldman Sachs Group Inc.
 19. T Rowe Price Group Inc.
 20. Legg Mason Inc.
 21. Morgan Stanley
 22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.
 23. Northern Trust Corporation
 24. Société Générale
 25. Bank of America Corporation
 26. Lloyds TSB Group plc
 27. Invesco plc
 28. Allianz SE
Όπως βλέπουμε στην παραπάνω λίστα, το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από τράπεζες και εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Πρώτος στη σειρά είναι ο βρετανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Barclays, ακολουθούμενος από τη γαλλική Axa Group, τον ελβετικό τραπεζικό γίγαντα UBS και τους αμερικανικούς κολοσσούς Merrill Lynch και Goldman Sachs. Η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία, η Deutsche Bank είναι 12η και ο όμιλος Allianz 28ος.

Έτσι, μέσω συμμετοχών 1318 μεγάλες εταιρείες, οι οποίες μαζί συνιστούν το περίπου 20 τοις εκατό των παγκόσμιων επιχειρηματικών συναλλαγών, ελέγχουν την πλειοψηφία των μεγαλυτέρων βιομηχανικών εταιρειών του κόσμου και των εταιρειών με τις υψηλότερες τιμές του χρηματιστηρίου

Και όποιος προσπαθήσει να βρει, σε ποιον ανήκουν ποιες εταιρείες, θα βρεθεί σ‘ έναν δαίδαλο από ατέλειωτες διακλαδώσεις, Holdings, ονομάτων που επαναλαμβάνονται με διαφορετικές κοινωνικές μορφές, διασυνδέσεις, μη ανιχνεύσιμες μετοχές διαφόρων κατόχων
Με λίγα λόγια, μέσω των αγορών και των πωλήσεων μετοχών, χάνονται τα ίχνη τους.


Σημείωση Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδη

Οι πληροφορίες για τον συγκεντρωτισμό που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία είναι εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές.
Δυστυχώς δεν βλέπουμε τους ιδιοκτήτες των πολυεθνικών και των άλλων συνυφασμένων με αυτές εταιρειών, το μεγάλο κεφάλαιο, που η κυρία Παπαρήγα, το ΚΚΕ και τα εκ ΚΚΕ προερχόμενα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ το έβλεπαν – και το βλέπουν ακόμη – στην Ελλάδα.

Σε ποιόν λοιπόν ανήκει το μεγάλο κεφάλαιο ή για να σοβαρευθούμε, σε ποιόν ανήκουν οι πολυεθνικοί γίγαντες που κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία; Την απάντηση θα βρείτε στο άρθρο που δημοσίευσα εδώ τον Νοέμβριο 2011: "Σε ποιόν ανήκει η Γη; Ποιός είναι το αφεντικό της παγκόσμιας Οικονομιας;

Σε ποιόν ανήκει η Γη; Ποιος είναι το αφεντικό της παγκόσμιας Οικονομιας;


Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Ας μάθουν τα πρόβατα και ιδιαίτερα η νεολαία μας, που ταλαιπωρείται απο αριστερά κόμματα όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ποιόν τελικά ανήκει το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο συνεχώς αναφέρουν χωρίς όμως να το κατονομάζουν. Διότι δεν τους συμφέρει να το κατονομάσουν, γιατί θα χάσουν αμέσως τις παροχές και την υποστήριξη που αυτό τους παρέχει, πλουσιοπάροχα μάλιστα.

Κατα την κυρία Παπαρήγα του ΚΚΕ τα πράγματα είναι απλά. Κυρίαρχος της οικονομίας είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Ποιό όμως; Τσιμουδια, αυτό φτάνει για τα συντρόφια, που πολλά καλοπροαίρετα κουβαλάνε κατα τις συχνές-πυκνές διαδηλώσεις τις κόκκινες σημαίες του κόμματος και άλλοι, οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ, που σπάζουν τα κοντάρια τους …στα κεφάλια αστυνομικών, το εννοούν σαν ένα μεγάλο κεφάλαιο που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Και αν πάλι ρωτούσαμε την κυρία Παπαρήγα ποιός είναι ο κυρίαρχος της παγκόσμιας οικονομίας, πάλι τα ίδια θα μας έλεγε: Το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτό το μεγάλο κεφάλαιο έχει όμως όνομα. Αποτελείται απο εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αν τις θεωρούσαμε προς στιγμήν σαν νήματα και τα ενώναμε μεταξύ τους, θα αποτελούσαν ένα χοντρο σκοινί, μια τριχιά, που θα έφερε το όνομα Rothschild!

Το να βρεί όμως κάποιος τις μεγάλες επιχειρήσεις αυτουνού του Ηγεμόνα, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Είναι σαν να γυρεύεις ψύλλους στα άχυρα. Μια παροιμία, που την λέμε όταν βλέπουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί το ζητούμενο. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι όμως σχετικά απλό. Όποιος ψάχνει, βρίσκει.

Και αυτό το έψαξε ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας Lupo Cattivo και βρήκε, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κόσμου. Διαβάστε λοιπόν τι βρήκε.

Τα "νήματα της οικονομίας“ ξεσκεπάσθηκαν πρώτα σ‘ ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http:/www.theintelligence.de.

Ένας αναγνώστης του Lupo Cattivo το πήρε στα χέρια του και …ώ του θαύματος, με τη βοήθεια του Google διαπίστωσε, ότι τα μεμονωμένα νήματα καταλήγουν σ‘ ένα χοντρο σχοινί, την τριχιά, που λέγαμε παραπάνω.
Το ότι αυτή η τριχιά φέρει το όνομα Rothschild είναι βέβαια γνωστό, ποτέ όμως δεν παρουσιάστηκε με μια τέτοια μορφή και μια τέτοια καθαρότητα.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Το εν λόγω άρθρο το έγραψε ο Konrad Hausner στις 20.10.2011 και έχει τον τίτλο "147 Unternehmen herrschen über die Weltwirtschaft("147 εταιρείες κυριαρχούν την παγκόσμια οικονομία").
Η  Deutsche Bank (η Γερμανική Τράπεζα) βρίσκεται στην 12η θέση!

Όποιος προσπαθεί να μάθει σε ποιον ανήκει μια επιχείρηση, βρίσκεται όμως μπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια, γιατί αντί για ιδιοκτήτη, θα βρει μια σειρά από ατέλειωτες διακλαδώσεις, Holdings, επαναλαμβανόμενα ονόματα με διαφορετικά είδη επιχειρήσεων, διασταυρούμενες συνδέσεις, μετοχές σε ελεύθερη διασπορά – εν ολίγοις, η έρευνα βαλτώνει.
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα 37 εκατομμυρίων επενδυτών και επιχειρήσεων, μια μικρή ομάδα Ελβετών αναλυτών κατάφερε να ρίξει περισσότερο φως σ‘ αυτή την διαρθρωτική ζούγκλα.

Εδώ και πολύ καιρό οι ασκούντες κριτική στο επικρατούν σύστημα, υποθέτουν, ότι τα νήματα της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να καταλήγουν κάπου. Όμως οι διεθνείς διασυνδέσεις κάνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πολυεθνικών εταιρειών τόσο συγκεχυμένο και δυσδιάκριτο, ώστε η κάθε προσπάθεια για να λυθεί μοιάζει με έναν "γόρδιο δεσμό“.

"Η πραγματικότητα είναι πολύπλοκη. Πρέπει να απαλλαγούμε από όλα τα δόγματα, ανεξάρτητα από το αν είναι θεωρίες συνομωσίας ή οι ελεύθερες αγορές. Η ανάλυσή μας βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά", δήλωσε ο Dr. James Glattfelder απο την Eidgenössische Technische Hochschule (το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο) στη Ζυρίχη σχετικά με την παρούσα μελέτη.

Αξιολογήθηκαν 37 εκατομμύρια μεμονωμένα στοιχεία από διεθνείς εταιρείες και επενδυτές του έτους 2007. Διαπιστώθηκαν 43.060 πολυεθνικές εταιρίες. Το επόμενο βήμα ήταν η ανάλυση των μεταξύ τους διασυνδέσεων. Απο τις λεγόμενες Holdings και άλλες δικτυώσεις προέκυψε, ότι καθε μία από αυτές τις εταιρείες συμμετέχει κατα μέσον όρο σε 20 άλλες. Αυτό έδειξε με τη σειρά του, ότι υπάρχουν μόνο 1.318 επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα αυτων των πολυσύνθετων ιδιοκτησιών.

Μ‘ αυτό όμως η ανάλυση δεν είχε τελειώσει. Ακόμη και μέσα σ‘ αυτό τον „σκληρό πυρήνα“ διαπιστώθηκε μια δομή διασταυρούμενων δεσμών. Και στο κέντρο της δεν υπήρχαν πάνω από 147 εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τράπεζες, που ελέγχουν σε τελική ανάλυση το 40 τοις εκατό του συνόλου της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην κορυφή τους βρίσκεται η Barclays PLC με έδρα το Λονδίνο, ακολουθούμενη απο την Capital Group Companies Inc. και την FMR Corporations. Στην κορυφή βρίσκονται επίσης η γερμανική Deutsche Bank, η UBS, η Goldman Sachs, η JP Morgan Chase και η Merrill Lynch & Co. Η μελέτη αυτή θα δημοσιευθεί στο διάσημο επιστημονικό περιοδικό «Public Library of Science“ (PLoS ONE). Οι ήδη διαθέσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ισυρότατων εταιριών που θα αναφερθούν παρακάτω, δημοσιοποιήθηκαν στις 19. Οκτωβρίου 2011 απο το NewScientist.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση το Mail-Online, δεν έκαναν μέχρι τώρα τον κόπο να αφιερώσει ούτε ένα άρθρο για τα δεδομένα αυτά.

Ο Dan Braha, καθηγητής της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, δήλωσε, ότι αυτή η συγκέντρωση κεφαλαίου είναι απολύτως φυσιολογική.
Όπως είπε, οι πολυεθνικές εταιρείες αποκτούν μερίδια εταιριών για οικονομικούς λόγους και όχι με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία.
Πιστεύει όμως, ότι αυτές οι 147 υπέρ-εταιρείες βρίσκονται μεν σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά συνενώνονται, όταν πρόκειται να διεκδικήσουν κοινά συμφέροντα.
Σε περίπτωση που η διεθνής πολιτική θα ζητούσε μια αλλαγή της δομής αυτού του δεσπόζοντος δικτύου, μπορούμε να υποθέσουμε, ότι αυτό θα το θεωρούσε σαν μια επίθεση εναντίον των κοινών συμφερόντων του.


Οι 50 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου:


1. Barclays plc – Marcus A.P. Agius – η σύζυγος του οποίου είναι η κόρη του Edmund de Rothschild

2. Capital Group Companies Inc – Steven M. Rothschild Return to Capital Research Group, Inc … He is Director of three companies, the College of St. Benedict and

3. FMR Corporation – Rothschild Bank AG

4. AXA – M&ARothschild GmbH

5. State Street Corporation – Edmond de Rothschild

6. JP Morgan Chase & Co – συνδεδεμένη με τον Rothschild – μέσω FED

7. Legal & General Group plc – JP Morgan Europe Ltd, N M Rothschild

8. Vanguard Group Inc – ROTHSCHILD ASSET MANAGEMENT INC

9. UBS AG – Rothschild

10. Merrill Lynch & Co Inc – συνδεδεμένος με τον Rothschild

11. Wellington Management Co LLP – Rothschild Asset Management, Inc.

12. Deutsche Bank AG – ιστορικά συνδεδεμένη με την Mayer Carl και Wilhelm Carl v. Rothschild, υπερχρεωμένη στους Rothschild

13. Franklin Resources Inc – Rothschild Fund Management

14. Credit Suisse Group – Ο μακροχρόνιος διευθυντής του Private Banking της Credit Suisse έγινε δεκτός στην διοίκηση της Genfer Edmond de Rothschild Holding

15. Walton Enterprises LLC – Ο John Walton έχει μακροχρόνιες στενές σχέσεις με τους Rothschild

16. Bank of New York Mellon Corp – Στενές σχέσεις με Rothschild

17. Natixis – N M Rothschild & Sons • Oppenheimer

18. Goldman Sachs Group Inc – ιστορικά δεμένη με Rothschild – FED

19. T Rowe Price Group Inc – Citigroup Inc., Wells Fargo & Co., J.P. Morgan Chase & Co., and Morgan Stanley. Merrill Lynch & Co. and T. Rowe Price … Rothschild 
Group (LCF Rothschild …

20. Legg Mason Inc – from Rothschild Asset Mangement Ltd

21. Morgan Stanley – Η Federal Reserve Bank FED είναι ιδιωτικής ιδιοκτησίας του Rockefeller (Chase Manhattan Bank), Morgan Stanley, Rothschild, Goldmann Sachs κ.λπ

22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc – Banque Privée Edmond de Rothschild

23. Northern Trust Corporation – NM Rothschild Northern Trust Novartis

24. Société Générale – Société Générale (SocGen) απευθύνθηκε στους Merrill Lynch και Rothschild, για να αναπτύξει ένα σχέδιο αμύνης

25. Bank of America Corporation – They join Bank of America from N M Rothschild & Sons Limited

26. Lloyds TSB Group plc – N M Rothschild & Sons

27. Invesco plc – British investment bank, whose investment division subsequently became INVESCO Plc amd … In addition he sat on the Asia Strategy Committee and was Chairman of Rothschild Japan KK

28. Allianz SE 29. TIAA – Allianz SE 29. TIAA 30. Old Mutual Public Limited Company 31. Aviva plc 32. … All controlled by Rothschild Fronts

30. Old Mutual Public Limited Company – Group Limited, Nedbank Limited and Old Mutual Life Assurance Company … He joined Rothschild in 1977

31. Aviva plc – Aviva plc, the savings, investments and insurance group, announces today that Alain … that he was director of capital markets at La Compagnie Financiere Edmond de Rothschild

32. Schroders plc – fund manager in 1998 and managed retail funds at HSBC Asset Management and Rothschild … Authorised and regulated by the Financial Services Authority © Copyright 2010 Schroders plc.

33. Dodge & Cox – Rothschild Investments : SNC Capital Management Stifel Financial … Dodge & Cox Invstmnt. Mgrs East West Securities Freemont Group J.P. Morgan Chase &Co

34. Lehman Brothers Holdings Inc* – ώσπου να ρίξει φαλιμέντο ανήκε στους Rothschild, αλλά η – Jack Klues Return to Lehman Brothers Holdings Inc … La Compagnie Financière Edmond de Rothschild Banque

35. Sun Life Financial Inc – Fidelity Investments, Sr. Operations Manager at Sun Life Financial … Human Resources at Hometown Forecast Services, Inc. … Partner at Fox Rothschild

36. Standard Life plc – Legal & General Group; Prudential PLC; Standard Life. Key Dates: 1977: Lord Jacob Rothschild forms an entity to control financial services and investment companies.

37. CNCE – BNP Paribas: Société Générale: Axa: Crédit Foncier: CNCE: Edmond de Rothschild Asset Management

38. Nomura Holdings Inc – Press Release Tokyo, 15 February 2005 Nomura and Rothschild Form M&A Alliance Nomura Securities Co., Ltd., a wholly-owned subsidiary of Nomura Holdings, Inc

39. The Depository Trust Company – Rothschild Bank of London Rothschild Bank of Berlin Warburg Bank of Hamburg … OrgName: The Depository Trust Company OrgID: THEDEP Address: 55 Water Street, 19th Floor New York

40. Massachusetts Mutual Life Insurance – Rothschild Bank of London Rothschild Bank of Berlin Warburg Bank of Hamburg … OrgName: The Depository Trust Company OrgID: THEDEP Address: 55 Water Street, 19th Floor New York

41. ING Groep NV – ING Group still operates ING Bank of Canada, also known as … Moelis & Company • N M Rothschild & Sons • Oppenheimer … ABN Amro Bank NV • De Nederlandsche Bank • ING Bank NV

42. Brandes Investment Partners LP – dissolution of Atticus Capital in 2009, Rothschild became co-chairman of the hedge fund Attara Capital LP, the successor investment … retailer and owner of the Kookai clothing Brandes Investment Partners LP

43. Unicredito Italiano SPA – όλες οι ενδείξεις δείχνουν Rothschild

44. Deposit Insurance Corporation of Japan – The Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is an independent agency … Japan-United States Friendship Commission; Joint … Rothschild North America, Inc.; Rothschild, Inc

45. Vereniging Aegon – €3.5 billion secondary offering ABN Amro Rothschild LLC, AEGON NV, Morgan Stanley & Co Inc, Vereniging AEGON. Vereniging Aegon, Aegon NV’s (Aegon) largest shareholder, has disposed

46. BNP Paribas – BNP Paribas is a European banking and financial group specialized in corporate, private … Η καρριέρα του διευθυντή ξεκίνησε στην Deutschen Bank μέχρι που το 2000 πήγε στον Rothschild

47. Affiliated Managers Group Inc – Petroleum Exporting Countries (OPEC) investment managers … complete without some mention of the missions of Rothschild Capital Group and its more than 3,500 world-wide affiliated

48. Resona Holdings Inc – Simon Rothschild

49. Capital Group International Inc – James Rothschild. Prior to joining Monument Capital Group, Mr. Rothschild was an investment professional with … focused role, being responsible for identifying international partners

50. China Petrochemical Group Company – Resona Holdings Inc 49. Capital Group International Inc 50. China Petrochemical Group Company … All controlled by Rothschild


*Με υλικά απο άρθρο της Maria Lourdes στο http://lupocattivoblog.wordpress.com και 


Μόνο αν συνειδοποιήσουμε γιατί "απελευθερώθηκαν“ τα Βαλκάνια, γιατι η οικονομία τους άγεται και φέρεται απο την δυναστεία των Rothschild και γιατί ο κόσμος έχει χάσει σήμερα πολιτικά και ιδεολογικά τον μπούσουλα, θα καταλάβουμε και γιατί ο Geoffrey μας πήγε στο ΔΝΤ όπου η Ελλάδα θα ξεπουληθεί παντελώς     Marxism, globalism, the new world order, … The Rothschild Octopus – Το οκταπόδι Rothschild στα Βαλκάνιαweiterlesen