ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Πρέπει ν' αρχίσουμε πραγματικά να ζούμε κι όχι απλά να υπάρχουμε


Απόσπασμα από το βιβλίο: Thought Vibration or the Law of Attraction in the Thought World 
(Η Δόνηση της Σκέψης ή ο Νόμος της Έλξης στον Κόσμο της Σκέψης) - 1906

Tου Willian W. Atkinson

Πολλοί  άνθρωποι κυκλοφορούν σ' αυτόν τον κόσμο σαν να είναι νεκροί - χωρίς φιλοδοξίες, χωρίς ενεργητικότητα, χωρίς ζωτικότητα, χωρίς ενδιαφέροντα, χωρίς ζωή. Βρίσκονται σε μια μουχλιασμένη στασιμότητα. Αυτό δεν θα 'πρεπε να γίνεται ποτέ. 
Ξυπνήστε, λοιπόν, και φανερώστε μερικά σημάδια ζωής!

 Αυτός ο κόσμος δεν είναι τόπος όπου θα μπορούσε κανείς να κυκλοφορεί σαν ζωντανό πτώμα! Είναι ένας τόπος για αφυπνισμένα, δραστήρια, ζωντανά άτομα. 

 Αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή γενική αφύπνιση.

Ωστόσο, θα χρειαζόταν ίσως το δυνατό σάλπισμα από τη χρυσή τρομπέτα του Αρχάγγελου Γαβριήλ για να ξυπνήσουν μερικοί από τους ανθρώπους που κυκλοφορούν σ' αυτόν τον κόσμο και νομίζουν ότι είναι ζωντανοί, ενώ στην πραγματικότητα είναι νεκροί σε σχέση με όλα εκείνα που κάνουν τη Ζωή άξια να τη ζήσει κανείς.

Πρέπει ν' αφήσουμε τη Ζωή να κυλήσει μέσα μας, και να της επιτρέψουμε να εκφράσει τον εαυτό της φυσιολογικά. 

Μην αφήνετε τις μικρές στενοχώριες της ζωής, ή ακόμη και τις μεγάλες, να σας κατανικήσουν και να σας προκαλέσουν απώλεια της ζωτικότητάς σας. 

Επικυρώστε τη Δύναμη της Ζωής μέσα σας, κι εκδηλώστε την με κάθε σας σκέψη.

Αν το κάνετε αυτό, πολύ σύντομα θα πλημμυρίσετε από ενθουσιασμό και θ' αστράφτετε κυριολεκτικά από ζωτικότητα και ενέργεια.

Βάλτε λίγη ζωή στην εργασία σας, στις απολαύσεις σας, στον ίδιο τον εαυτό σας.

Σταματήστε να κάνετε το καθετί με μισή καρδιά, κι αρχίστε να δείχνετε ενδιαφέρον για όλα όσα κάνετε. λέτε, ή σκέφτεστε. 

Είναι εκπληκτικό στο πόσο πολύ ενδιαφέρον μπορούμε να βρούμε στα παραμικρά, συνηθισμένα πράγματα της ζωής, αν μονάχα ξυπνήσουμε.

Υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα γύρω μας - ενδιαφέροντα περιστατικά συμβαίνουν την κάθε στιγμή - αλλά εμείς δεν τα συνειδητοποιούμε, παρά μόνο αν επικυρώσουμε μέσα μας τη δύναμη της Ζωής κι αν αρχίσουμε πραγματικά να ζούμε κι όχι απλά να υπάρχουμε.

 Κανένας άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει κάτι σπουδαίο, αν δεν βάλει Ζωή στις προσπάθειες της καθημερινής του ζωής, στις πράξεις και στις σκέψεις.

Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι ζωντανούς άνδρες και γυναίκες.

Κοιτάξτε μόνο στα μάτια τους ανθρώπους που συναντάτε και δείτε πόσο λίγοι απ' αυτούς είναι πραγματικά ζωντανοί. Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν έχουν καθόλου την έκφραση της συνειδητής ζωής που διακρίνει τον άνθρωπο που ζει απ' αυτόν που απλά υπάρχει.

 Πρέπει να αποκτήσετε αυτή την αίσθηση της συνειδητής ζωής, έτσι που να την εκδηλώνετε στη ζωή σας. 

Αρχίστε από σήμερα να αλλάζετε τον εαυτό σας. 
Μπορείτε να το κάνετε αν δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον.

Αφήστε τις σκέψεις σας να παίρνουν μορφή μέσα στη δράση. Μην περιορίζεστε απλά να λέτε ότι είστε ζωντανοί, αλλά και να το αποδεικνύετε αυτό με τις πράξεις σας.

Δείξτε ενδιαφέρον γι' αυτά που κάνετε και μην κυκλοφορείτε "μουτρωμένοι" ή ονειροπολώντας. 

Στρωθείτε στη δουλειά και ΖΗΣΤΕ!