ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Η ανίερη Τριάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Ψέμα, Τρέλα και Κλισέ

ΠΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Του ΣΤΑΘΗ*
Ψέμα, τρέλα και κλισέ! Αυτό είναι το τρίπτυχο με το οποίο κυβερνά η κυβέρνηση (που κυβερνάται από τους Επικυριάρχους). 
Αυτή είναι η Ανίερη Τριάδα (το ψέμα, η τρέλα και τα κλισέ), αυτή είναι η τρόικα των αξιών της Αριστεράς που γονάτισε μπροστά στην τρόικα των Ανάξιων (να είναι άνθρωποι). Αυτών που έχουν κάνει την πλάση ένα τσιμπούσι για τα τσιμπούρια.
Ψέματα – τα λέει ο κ. Τσίπρας προς όλους και για τα πάντα! Για το μνημόνιο, το χρέος, τις πολεμικές αποζημιώσεις, το παράλληλο πρόγραμμα, τα ισοδύναμα, για όλα. Για τον ΕΝΦΙΑ, την αξιοποίηση των υποδομών και των πόρων της χώρας, για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και τόσα άλλα, για όλα λέει ψέματα. Ψέμα είναι και το ότι κυβερνά (ούτε καν αυταπάτη), κυβερνάται. Και το ψέμα είναι ντρόγκα.
Είναι εθισμός. Και η κυβέρνηση είναι ένας ντήλερ ψευδών. Για τα κόκκινα δάνεια, για τα εργασιακά, για όλα – χτυπάει τους ανθρώπους με το ψέμα στην καρδιά, και τους μουδιάζει.
Ένα ευρώ το ψωμί το κιλό. Για μια τετραμελή οικογένεια, δυο κιλά ψωμί ίσον δυο ευρώ την ημέρα, ίσον εξήντα ευρώ τον μήνα, ίσον 720 ευρώ τον χρόνο, ίσον ενάμισης μισθός από αυτούς τους γλίσχρους που ευλόγησε να υπάρχουν και η κυβέρνηση του ΚαρανίκαΕνάμισης μισθός για το ψωμί!! 
Κι εκτός από το ψέμα η τρέλα, η άλλη, η δεύτερη ντρόγκα. Που παραλύει τη λογική και βεβηλώνει την ηθική. Σου βγάζουν το σπίτι στο σφυρί και σου λένε ότι το υπερασπίζονται. Μαζί με τον Χριστό ανασταίνουν και την ανάπτυξη που μετά γαμάνε στους φόρους. Δεν καταπιέζουμε τους φορολογούμενους, αυτοί φταίνε που είναι φορολογούμενοι. Πονάω που σου κόβω το πόδι, κάτσε να σου κόψω και το άλλο. Η γλίτσα ως ηθικό πλεονέκτημα.
Λέει τώρα ο κ. Τσίπρας με θράσος χιλίων πιθήκων (σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών») ότι «θα υπερασπισθεί την εργασία, όπως συνέβη με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις». Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν έχεις από πού να φύγεις. Κλείνεις τα μάτια κι αν σε βρει η σφαίρα, σε βρήκε. Ντρόγκα! Φάε την παραμύθα κι αν δε σε φάει αυτή σήμερα, θα σε φάει αύριο – εγώ χρόνο να αγοράζω, αυτό είναι όλο. Χρόνο από τη δική σου ζωήο χρόνος είναι ό, τι πολυτιμότερο έχεις. Τον αγοράζω φθηνά, τον κάνω χρόνο για την καρέκλα μου κι ας πετάω τον χρόνο της χώρας για 99 έτη στα σκυλιά. 
Ας μετράνε οι άνθρωποι τη ζωή τους από μείωση σε μείωση μισθών και από αύξηση σε αύξηση φόρων, το παρεάκι να περνάει καλά,  πέντε – έξι παχυλοί μισθοί ακόμα, να τρώνε οι νεόκοποι νεόπλουτοι στα καλά ρεστοράν και να ακκίζονται με τα τζάκια, τη διαπλοκή που θα κατέστρεφαν.
Όμως η τρέλα αποβλακώνει, μωραίνει Κύριος, το ψέμα αποθρασύνει, ακονίζει τα νύχια της η Νέμεσις
Και τα κλισέ δεν μπορούν να βοηθήσουν. Λέει τώρα η κυβέρνηση: «στροφή στην καθημερινότητα» - αφού πρώτα την έκαναν μπάχαλο. Με τα μέτρα που πήραν. Και πιο μπάχαλο με τα μέτρα που θα πάρουν. «Τελείωσαν τα δύσκολα», απλώς έρχονται τα δύσκολα του Σεπτέμβρη. «Τώρα θα κριθούμε από τη διακυβέρνηση» - γιατί; θα πάψει να κυβερνάει η Τρόικα; Θα καταργηθεί το Υπερταμείο; Θα αναστηθούν οι νεκροί; 
Τί εστί καθημερινή διακυβέρνηση; Η υποταγή της εκπαίδευσης στις ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και του Σόρος; Η διαχείριση της φτώχειας; Οι όλο και πιο πολλές κατασχέσεις από τους λογαριασμούς των φτωχοδιαβόλων; Οι φτωχοδιάβολοι είναι που θα σας στείλουν στον Διάβολο, και θα είναι μέρα μεσημέρι.
Σκοτώσατε την ελπίδα μιας κοινωνίας. Και τη δουλεύετε κι από πάνω. Πουλάτε τρέλα και ψέμα. Και διασύρετε ταυτοχρόνως την Αριστερά και την Ελλάδα. «Δεν είμαστε Έλληνες» φωνάζουν σήμερα οι Γάλλοι στους δρόμους του αγώνα.
Ποτέ άλλοτε τόσον ολίγιστοι δεν έκαναν τόσα πολλά εναντίον τόσων πολλών μέσα σε τόσο λίγο χρόνο – αυτό είναι Ύβρις. Ύβρις με τα όλα της. Μόνον θεομπαίχτες μπορούν να τη διαπράξουν, μεταλλαγμένοι σε εχθρούς του λαού και των ανθρώπων. Αυτός που πληρώνεται και στις 20 του μηνός δεν έχει φράγκο, αυτός που δεν πληρώνεται καθόλου, αυτός που ψυχομαχάει στα νοσοκομεία, αυτός που αγωνιά θρηνεί κι εξευτελίζεται στις ουρές για ένα κομμάτι ψωμί – όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί, οι πιο πολλοί, μετράνε διαφορετικά τον χρόνο (που εσείς αγοράζετε ξεπουλώντας ιερά και όσια).
Γη απ’ αυτήν που εκχωρείτε, και ύδωρ απ’ αυτό που μαγαρίζετε, δεν θα υπάρχει για να σταθείτε και για να πιείτε. Διότι η κυρίως αμαρτία σας είναι ότι διδάσκετε τον λαό ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Εκ τούτου τα εύγε του Σόιμπλε, αλλά και το επίγραμμα του βίου σας…
*Δημοσιεύθηκε στο e-nikos.gr την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016