ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Η μνημονιακή λαίλαπα τσάκισε εμπόριο και επιχειρήσεις

Τα Μνημόνια τσάκισαν την ελληνική αγορά: Λουκέτο σε 244.712 εταιρείες

- Χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας!

 Ως γνωστόν, μια ρήση λέει ότι «εκεί που ευημερούν οι αριθμοί, υποφέρουν οι άνθρωποι». Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις που οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, δείχνοντας το μέγεθος της ανέχειας και της δυστυχίας, όπως άλλωστε συμβαίνει συστηματικά από την έναρξη της μνημονιακής κατοχής μέχρι και σήμερα.

Από τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, μέχρι τον Σαμαρά και τον Τσίπρα η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Οι αριθμοί των στοιχείων που έρχονται στην δημοσιότητα είναι ενδεικτικοί της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο πολίτες και επιχειρήσεις, τα στοιχεία για τον αριθμό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο από την αρχή της κρίσης έως σήμερα σοκάρουν.

Από τις 858.685 επιχειρήσεις που καταμετρήθηκαν στα τέλη του 2008 έκλεισαν οι 244.712, δηλαδή σχεδόν το 29% των επιχειρήσεων κατέβασε ρολά τη τελευταία επταετία! Μαζί τους χάθηκαν και 842.670 θέσεις εργασίας. Σε ό,τι αφορά το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, έως τα τέλη Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, ενώ άνοιξαν μόλις 5.988. Μεταξύ των επιχειρήσεων που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης περιλαμβάνονται αρκετές ιστορικές και πάλαι ποτέ κραταιές εταιρείες.

Βρισκόμαστε πλέον σε μια τόσο οικτρά απογυμνωμένη κατάσταση, ώστε ούτε μέσω ψεύτικων στοιχείων να μπορεί να παρερμηνευθεί η αλήθεια. Τα συνεχόμενα Μνημόνια τσάκισαν αμείλικτα κάθε ζωντανή ικμάδα στον τομέα του εμπορίου και των επιχειρήσεων, επιδεινώνονται ήδη ακόμα περισσότερο και σε τραγικό βαθμό μια κατάσταση η οποία είχε ανδρωθεί και πριν την έλευση των Μνημονίων.

Οι νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, που οι νυν υποτακτικοί των διεθνών τοκογλύφων έφεραν προσφάτως, όχι μόνο δεν θα προσφέρουν έστω και μια ανάσα ανακούφισης αλλά θα αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε όρθιο στην επέλαση της μνημονιακής λαίλαπας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ