ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Από "αφήγημα" σε "αφήγημα" μας σπρώχνει ο λαοπλάνος Τσίπρας...Ο μεταλλαγμένος Πρωθυπουργός της συμφοράς μας ετοιμάζει το νέο του αφήγημα (παραμύθι) με... στροφή στην κοινωνία! Πρόκειται για απαράμιλλο και θρασύτατο παραμυθά, που σαδιστικά σημαδεύει την "αχίλλειο πτέρνα" του... 

Κάποιοι, λέει, του εισηγούνται να στραφεί στην (χιλιοδαρμένη και ανελέητα γδαρμένη) κοινωνία με προσεκτικά βήματα, για να μην εξαντληθεί το πολιτικό του κεφάλαιο! Δηλαδή δεν έχει εξαντληθεί ακόμα; Holy cow!

Εισηγούνται, λέει, στον χωρίς τσίπα και φιλότιμο Τσίπρα,  να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος στην προσπάθεια να αναδειχτεί το κοινωνικό πρόσωπο (!!!!) της κυβέρνησης που θάφτηκε κάτω από το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο!
 Έχει να πέσει κι άλλο παραμύθι και μπλα, μπλα, παίδες Ελλήνων αλύτρωτων, κι όποιος αντέξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει, θέλει να επενδύσει στο πολιτικό κεφάλαιο (χα, χα, χα!) του Αλέξη Τσίπρα για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα εναντίον του εξαιτίας των εξοντωτικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση. Μου θυμίζει την παροιμία "Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι"... Τι να του κάνει του καμένου το μέλι; Μπορεί να αποκαταστήσει τις καμένες σάρκες του;  Αδύνατον!

Επιπλέον θα βγει, λέει, με φόρα για να επιτεθεί στα... συμφέροντα και στη διαπλοκή, τα οποία ταυτίζει με το παλαιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα,  σε αντίθεση με τον άσπιλο και αμόλυντο ΣΥΡΙΖΑ που καθόλου δεν διαπλέκεται! 
 Είπαμε, αν έχεις θράσος διάβαινε, και υποκρισία περπάτει, και αν το ψέμα έχεις για θεό,  όλο και κάποιους θα ξεγελάς με την απάτη...

Σύμφωνα με πληροφορίες του μη-διαπλεκόμενου thetoc της μη-διαπλεκόμενης Έλλης Στάη, ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις (δεν μπορούσε να το σκεφτεί από μόνος του;) να επισκεφτεί αιφνιδιαστικά νοσοκομεία ή κοινωνικές δομές, «σε μια προσπάθεια να αναδείξει την διαφορά στην κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»!

Καταλάβατε αλύτρωτοι ραγιάδες μου; Ο άρχοντας Τσίπρας έχει τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση και τόση εμπιστοσύνη στη βλακεία των ραγιάδων ώστε πιστεύει ότι μία επίσκεψη του ίδιου στα νοσοκομεία, των οποίων τα αποθεματικά υφάρπαξε (δείτε εδώ) κι έχουν ξεμείνει από γάζες, σύριγγες και φάρμακα, είναι ικανή να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα εις βάρος του! Ούτε η Ατζελίνα Τζολί δεν θα κατάφερνε κάτι τέτοιο!

Παράλληλα, λέει, με τις "στοχευμένες παρεμβάσεις του"  θα ξεδιπλώσει το αφήγημα (παραμύθι) της επόμενης χειρότερης μέρας!

Υπάρχουν όμως και κάποιοι στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που λένε κάπου-κάπου και καμιά αλήθεια και χαλάνε τη σούπα του νέου αφηγήματος (παραμυθιάσματος)...

«Για να πείσουμε την κοινωνία, πρέπει πρώτα να έχουμε πείσει τους εαυτούς μας και τα κομματικά στελέχη για το σχέδιο που έχουμε διαμορφώσει για την επόμενη μέρα», είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο TheToc.gr.

Για φαντάσου! Οι χορτάτοι μέχρι σκασμού κυβερνώντες ψηφίζουν μέτρα για να οποία οι ίδιοι δεν έχουν πειστεί και τώρα θέλουν να πείσουν τον λιμοκτονούντα λαό ότι κάνουν κοινωνική πολιτική δια των εξοντωτικών αυτών μέτρων! Για τόσο κωθώνια μας περνάνε!

Ωστόσο, μην παραπονιέστε, σύντροφοι, διότι όπως λέει η παροιμία, οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. 

Αυτοί μας αξίζουν, αυτούς έχουμε! "Ας προσέχαμε", που λέει κυνικά ο αρχιπροδότης Σημίτης!