ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Το Λαμογιστάν ελέγχεται για χειραγώγηση των διαγωνισμών για τα μεγάλα έργα υποδομής


Τώρα κατάλαβαν οι "σωτήρες" μας ότι υπήρχε χειραγώγηση διαγωνισμών από πολιτικούς για χάρη διαπλεκόμενων εθνικών εργολάβων; Με το αζημίωτο, φυσικά!
Κι αντί η "τυφλή" Δικαιοσύνη να βάλει φυλακή τους επίορκους πολιτικούς και μεγαλοεργολάβους και να δημεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, διαπλέκεται κι αυτή η πόρνη μαζί τους, ενώ οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας αφορμή ζητάνε για να ρίξουν για άλλη μια φορά βαρύ τον πέλεκυ στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Γιατί σου λένε, "εσείς δεν εκλέγατε συνέχεια τους διεφθαρμένους που σας κυβερνούσαν;"Η Κομισιόν παγώνει όλες τις πληρωμές από το Ταμείο Συνοχής προς την Ελλάδα

Η ΕΕ θα σταματήσει όλες τις πληρωμές προς την Ελλάδα από το Ταμείο Συνοχής για τα προγράμματα 2014 – 2020. 

Την αποκάλυψη αυτή κάνει το New Europe αποκαλύπτοντας σχετικό έγγραφο υπογεγγραμένο από τον Γουόλτερ Ντεφάα, Γενικό Διευθυντή για την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Και προκαλεί αίσθηση μια τέτοια εξέλιξη την ώρα που ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ επισκέπτεται την Αθήνα.

Αιτία της απόφασης αυτής είναι η έρευνα που είναι σε εξέλιξη έρευνα στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού που έχει να κάνει με πιθανή χειραγώγηση των διαγωνισμών για μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα. 

Το έγγραφο κυκλοφόρησε εσωτερικά στις 17 Ιουνίου αλλά επίσημα η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν δεν έχει απαντήσει στο αν το θέμα αυτό συζητήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ ή επίσης για το ποσό που θα “παγώσει”.

Σύμφωνα με την επιστολή οι ελληνικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση γνωρίζουν ήδη τις εταιρείες που συμμετείχαν στο “καρτέλ” αλλά και μεγάλες ξένες κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η έρευνα θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου 2016.

Αναφέρει επίσης το New Europe: «Το καρτέλ δραστηριοποιούνταν για πάνω από 27 χρόνια, από το 1989 έως σήμερα στον τομέα της κατασκευής οδικών έργων, σιδηροδρόμων, μετρό και σε έργα παραχώρησης».

Ο Γενικός Διευθυντής, επιβεβαιώνει ότι κάποια από αυτά τα έργα είχαν συγχρηματοδοτηθεί από κονδύλια της ΕΕ.

Το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας είναι το μόνο στοιχείο που δεν θα παγώσουν οι χρηματοδοτήσεις. Όμως, περαιτέρω αξιώσεις πληρωμής δεν θα προχωρήσουν μέχρι να υπάρξει βεβαιότητα σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πιστοποιημένων δαπανών.

Τέλος, το New Europe αναφέρει ότι κυβερνητική πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμισε το θέμα μιλώντας για ένα από τα χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα που κυκλοφορούν και πρόσθεσε ότι ανώτατοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σκοπεύουν να χειριστούν το θέμα με αυτό τον τρόπο.

(πηγή)