ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

42ο μνημόσυνο της "δημοκρατικής" εθνοκαταστροφής


Αντί σήμερα η άπατρις και άσπλαχνη πολιτικο-οικονομική ολιγαρχία να κατέβει σύσσωμη στο Σύνταγμα και να μετανοήσει δημοσίως εν σάκκω και σποδώ για τον εκφυλισμό και βιασμό της Δημοκρατίας μέσω της διαφθοράς, συναλλαγής, διαπλοκής, ασυδοσίας και καταλήστευσης του εθνικού πλούτου, αντί να  ντρέπεται και να οδύρεται για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και για τα εξοντωτικά μνημόνια της υποτέλειας, συγκεντρώθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο  "1.400 αυστηρώς επιλεγμένοι" πολιτικο-οικονομικοί ολιγάρχες, για να γιορτάσουν, εν μέσω ερειπίων, θρήνων, κλαυθμών και οδυρμών του προδομένου ελληνικού λαού την 42η επέτειο της "αποκατάστασης" της Δημοκρατίας! Οποίον θράσος! Οποία πρόκληση!

Ποια "Δημοκρατία" άραγε γιορτάζουν; Από πού πέρασε η δημοκρατία τα τελευταία 42 χρόνια και δεν την πήρε ο λαός χαμπάρι; Πρέπει να είναι όλοι οι συνεορτάζοντες τυφλοί, ανάλγητοι ή μωροί, για να μη βλέπουν τη διάλυση της χώρας μας και την εξαθλίωση που επέφερε στον ελληνικό λαό η "δημοκρατία" τους. 

Για να δούμε πόση έλλειψη διορατικότητας και πόση άγνοια της ζοφερής πραγματικότητας είχαν οι εκάστοτε πρόεδροι της Δημοκρατίας, ας θυμηθούμε κάποιες από τις στερεότυπες, δηλώσεις-ευχολόγιά τους στις επετείους της ψευτοαποκατάστασής της τα προηγούμενα πέτρινα χρόνια:

***********
24/07/2003- 29η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κωστή Στεφανόπουλου: 

«O αποψινός εορτασμός, όπως είναι γνωστό, αναφέρεται στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Έπειτα, όμως, από 30 περίπου χρόνια, ο εορτασμός έχει πάρει μία χροιά κοσμικότητος, την οποία μερικοί την βρίσκουν ασυμβίβαστη με το νόημα της επετείου. 
Ίσως δεν γινόταν και αλλοιώς. Προτείνεται ακόμη και η κατάργηση της γιορτής, αλλά, όπως βλέπετε, δεν συμφωνώ. Και δεν συμφωνώ γιατί η γιορτή έχει εξελιχθεί και δεν είναι μόνον της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είναι της ίδιας της Δημοκρατίας.
(...) 
Είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της Δημοκρατίας στον τόπο μας και για την πορεία του τόπου.
(...) 
Είμαι βέβαιος ότι κάθε χρονιά, αυτή τη μέρα, θα διαπιστώνουμε πόσο πραγματικά προχώρησε η Δημοκρατία μας στη χώρα μας. Χρόνια πολλά σε όλους». 

***********

24/07/200430η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κωστή Στεφανόπουλου: 

«Με την ευκαιρία της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έχω πολλές φορές – απόψε είναι η δεκάτη και ως εκ τούτου η τελευταία – επαινέσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα μας. Πιστεύω ότι ο έπαινος είναι δικαιολογημένος, διότι η σύγκριση με τα δημοκρατικά πολιτεύματα άλλων χωρών, αλλά και με προγενέστερες περιόδους της πολιτικής μας ζωής, και τον επιτρέπουν και τον επιβάλλουν. 
Ο έπαινος ανήκει κατά κύριο λόγο στον Ελληνικό λαό, ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια του ελευθέρου βίου της χώρας δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Αλλά, βεβαίως, και στις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή στα κόμματα, τα οποία, ιδίως από το 1974, με τη δράση τους, στήριξαν, προστάτευσαν και υπηρέτησαν με αφοσίωση τη δημοκρατία» 

*********

24/07/200531η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 

«Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, η Ελληνική Πολιτεία επιστρέφει στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε, με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Επιστρέφει στη μετάβαση από τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας σε μια νέα εποχή, που ονομάσθηκε μεταπολίτευση. Η επιστροφή αυτή έχει πάντα τη σημασία της, μια σημασία που δεν ξεθωριάζει στο πέρασμα του χρόνου.
(...) 
Διανύουμε περίοδο πολιτικής ωριμότητας. Οι διαχωριστικές γραμμές και τα έντονα πολιτικά πάθη του παρελθόντος δεν διχάζουν πια την ελληνική κοινωνία, που και μπορεί και πρέπει να κοιτάξει κατάματα την ιστορία της. Να την κοιτάξει ψυχρά, αντικειμενικά, όπως κοιτάς έναν πιστό καθρέφτη, γιατί το παρελθόν είναι ο καθρέφτης του μέλλοντός μας.
(...)
Από το 1974 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχει συντελεσθεί ένα πολιτικό θαύμα, που δημιουργήθηκε με την ωριμότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και, κυρίως, του Ελληνικού λαού. 
Έκλεισαν οι πληγές του εμφυλίου πολέμου που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Εδραιώθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί που εξελίσσονται διαρκώς. 
Αλλά, αυτό το πολιτικό θαύμα δεν είναι κατάληξη, είναι αφετηρία. Αφετηρία για νέες πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις, που θα οδηγήσουν σε μια κοινωνία με μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, με αξιοπρέπεια για όλους». 

*********
24/07/200632η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 

«Η επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας έχει ένα ιδιαίτερο βάρος. Ένας από τους λόγους είναι ότι μας υποβάλλει σε μια διαδικασία πολιτικής αυτοκριτικής, στην αποτίμηση της απόστασης που διανύθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά. Χρωστάμε στους αντιστασιακούς που είναι σήμερα ανάμεσά μας, και σε εκείνους που μας βαραίνουν με την απουσία τους, μία ειλικρινή και γενναία κριτική στις αδυναμίες της σύγχρονης δημοκρατίας. 


Η δημοκρατία για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται ενεργούς πολίτες, με κριτική σκέψη και ενδιαφέρον για τις συλλογικές υποθέσεις. Η αποστασιοποίηση των πολιτών από τα κοινά είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημοκρατία σήμερα. Για τον τρόπο που βλέπει κανείς τον κόσμο και για τον τρόπο που σκέφτεται, το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

(...) 
Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε μια παιδεία με ίσες δυνατότητες για το παιδί του εργάτη και του βιομήχανου, μια παιδεία που θα σφυρηλατεί υγιείς προσωπικότητες και πολίτες με ιδανικά και υπερατομικές επιδιώξεις, που δεν θα αναζητούν την προσωπική ολοκλήρωση στη σώρευση καταναλωτικών αγαθών και υλικής δύναμης.

Θέλουμε μία παιδεία ανθρωπιστική που θα προσφέρει στους μαθητές ουσιαστική μόρφωση, που θα τους παρέχει τα εφόδια για να συμβάλλουν στην συνολική και ατομική οικονομική ανάπτυξη αλλά και θα τους διδάσκει όχι απλώς επιμέρους γνώσεις αλλά μία ηθική στάση ζωής. Αυτό δεν είναι ζητούμενο μόνο για κάθε ελληνική οικογένεια χωριστά αλλά κυρίως για την αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας που προϋποθέτει άρρηκτο δεσμό της ηθικής με την πολιτική»


***********

24/07/200733η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας (...)

Όταν σήμερα μιλάμε για ποιότητα δημοκρατίας, δεν μπορούμε παρά να έχουμε στο νου μας μία οικολογική δημοκρατία που θα έχει στο επίκεντρο την προστασία της φύσης (...)
Έχουν περάσει τριάντα τρία χρόνια από τότε. 
Στη διάρκειά τους έγιναν πολλά για τα οποία αισθανόμαστε όλοι περήφανοι. 
Εμπεδώθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί και το κράτος δικαίου, η χώρα μας βρέθηκε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαλείφθηκε ο οποιοσδήποτε κίνδυνος συνταγματικής εκτροπής, δημιουργήθηκαν οι οικονομικές δομές ενός αναπτυγμένου σύγχρονου κράτους. 
Αν σκεφτεί κανείς από πού ξεκινήσαμε και πού φθάσαμε, συνειδητοποιεί πόσο μεγάλη είναι η απόσταση που διανύθηκε. 
Η επίγνωση αυτής της προόδου είναι και η πηγή της αισιοδοξίας μας. Αισιοδοξία αναγκαία, γιατί ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς. 
Σήμερα η αμφιβολία και το ενδιαφέρον μας δεν είναι για το αν έχουμε δημοκρατία, αλλά για την ποιότητά της, για το βάθος και το βαθμό ωριμότητάς της. Είναι η δημοκρατία που θέλουμε; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής της;»
 
**********

24/07/200834η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 

«Όπως κάθε χρόνο, είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ για έναν συμβολικό και συγχρόνως τόσο σημαντικό λόγο: Για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την διαρκή ευγνωμοσύνη μας σε όλους, όσους αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. 
(...)
Κυρίες και κύριοι, 
Άλλοι με λύπη και άλλοι με θυμό, παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις για φαινόμενα που δεν τιμούν την δημόσια ζωή. Για διαχρονικές παθογένειες που όχι άδικα θεωρούνται από τους πολίτες ως βαθιά κρίση του αντιπροσωπευτικού μας συστήματος και τελικά ως κρίση της δημοκρατίας.
(...) 
Η απάντηση επίσης δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική και θεσμική: Τα κόμματα έχουν υποχρέωση απέναντι στο λαό να λογοδοτούν για τις αμαρτίες των λίγων ή των πολλών εκπροσώπων τους με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, χωρίς υπεκφυγές. 
Έχουν υποχρέωση να πείθουν για την διαφάνεια της λειτουργίας τους. 
Η Δημοκρατία μας απαιτεί τη συμφωνία του συνόλου του πολιτικού συστήματος για την θωράκιση και την αυτοπροστασία του. 
Απαιτεί αποτελεσματικούς και διαφανείς μηχανισμούς ελέγχου, παραδειγματικές κυρώσεις, πλαίσιο επιβολής της νομιμότητας και του κράτους δικαίου επί της αδιαφάνειας και της συναλλαγής». 

**********
24/07/200935η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 

«Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, μετά από μία σκοτεινή επταετία. Κάθε τέτοια επέτειος υποχρεώνει σε σκέψεις απολογιστικές αλλά και σε στοχασμό για το αύριο (...)

Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου. (...)
Όμως η ποιότητα της δημοκρατίας συνδέεται άμεσα με την κάλυψη των βασικών αναγκών τουλάχιστον της ζωής των πολλών. Το προσωπικό αδιέξοδο κάθε άνεργου, η αγωνία κάθε νέου που ψάχνει μάταια για δουλειά είναι η πρώτη ύλη αναπόφευκτων κοινωνικών εντάσεων. 
Φίλες και Φίλοι, μιλάμε συχνά για κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, (...)
Αυτή η κρίση είναι βαθιά. Όχι μόνο γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή. 
Ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης παραμένουν ζωντανές. 
Η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας: Κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε με όρους αναξιοκρατίας. 
Επειδή φαινόμενα δεκαετιών εμποδίζουν την πρόοδο της χώρας, χρειαζόμαστε επανακαθορισμό των κανόνων: Τι είναι σωστό και τι λάθος, πού βρίσκεται το δίκαιο και πού το άδικο, τι ενώνει το ατομικό με το συλλογικό συμφέρον, πώς ορίζεται ο κοινωνικός πολιτισμός, ποιες αξίες επιζητούμε και θαυμάζουμε, τι κόσμο τελικά θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας» 

**********

24/07/201036η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 

«Με το βίαιο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την ελληνική δημοκρατία. Αυτός που ξεκίνησε το 1974. Στη διάρκειά του, η Ελλάδα γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, οι κοινωνικές ανισότητες αμβλύνθηκαν, οι δημοκρατικοί θεσμοί στερεώθηκαν και βάθυναν.

 (...) 
Παρά την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς. Στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και τελικά καταστροφικές. 
(...) 
Παρά τη διεθνή συγκυρία, αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις. Η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, είναι όμως - στον πυρήνα της - δίκαιη»

**********

24/07/201137η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
 Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 

«Η οικονομική κρίση έγινε κρίση πολιτική, κρίση θεσμών και κάποιοι επιδιώκουν να γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας. (...) Η νέα γενιά, που μεγάλωσε σε συνθήκες σχετικής ή μεγαλύτερης ευημερίας, είναι η πρώτη που θα περάσει χειρότερα από την προηγούμενη. Γιατί κουβαλάει στην πλάτη της το δυσβάστακτο χρέος. Οφείλουμε σε αυτή τη γενιά, στα παιδιά μας, να κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι τα πέτρινα χρόνια της θα είναι όσο γίνεται λιγότερα».**********
24/07/2012- 38η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
 Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια: 
«Η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε μια στιγμή και να αναρωτηθούμε πώς φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτό τον τραυματικό τρόπο, πώς θα βγούμε από το τέλμα. Απαντήσεις υπάρχουν, αρκεί να αναζητηθούν, και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη». 

**********

24/07/201339η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια:

«H επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής. (...)

Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε μια ανοδική πορεία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, που σταμάτησε με βίαιο τρόπο επειδή ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε. Η οικονομική κατάρρευση έγινε γρήγορα πολιτική, θεσμική και πολιτισμική κρίση, ένας ανεμοστρόβιλος που συμπαρέσυρε τα πάντα.» 

*********

24/07/2014- 40η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Κάρολου Παπούλια:

«Έχουν περάσει τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες από τα γεγονότα του 1974 και η συγκυρία προσφέρεται ή και επιβάλλει προβληματισμούς που συνδέονται με τη λειτουργία του πολιτεύματος. Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας. Η ποιότητα του κοινοβουλευτισμού, της αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων, του πολιτικού διαλόγου, του τρόπου λήψης των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας τραυματίστηκε βαρύτατα. (...) 

Η πατρίδα μας πέρασε από τα σαράντα κύματα για να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη». 

**********

24/07/2015- 41η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου:

«Εμείς, οι Έλληνες, που κατ’ αμάχητο ιστορικό τεκμήριο κατέχουμε κορυφαία θέση μεταξύ των εμπνευστών και των δημιουργών της Δημοκρατίας και των θεσμών της αλλά και που με βάση την ιστορική μας διαδρομή γνωρίζουμε καλά το βαρύ τίμημα της καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάλυσής τους, έχουμε χρέος, και δη στο διηνεκές, να μην επιτρέψουμε την επικράτηση της λήθης ως προς τις αιτίες και τις συνέπειες της επτάχρονης δικτατορίας 1967-1974. (...) 

Σήμερα, μέσα στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και με το βλέμμα στραμμένο πάντα στα πολύτιμα διδάγματα της κορυφαίας ιστορικής επετείου της 24ης Ιουλίου 1974, καλούμαστε, και πάλιν ενωμένοι στον μέγιστο βαθμό, ν’ αγωνισθούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, δηλαδή για την συνέχιση της φυσικής και αυτονόητης εθνικής μας πορείας». 

**********

24/07/2016- 42η επέτειος αποκατάστασης της "Δημοκρατίας"
Απόσπασμα δήλωσης του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου:

«Γιορτάζουμε σήμερα, με τον τρόπο που αρμόζει στο κορυφαίο αυτό γεγονός και πρωτίστως μ’ ενωμένες τις Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις της Χώρας και παρόντες τους Αντιστασιακούς, οι οποίοι εκπροσωπούν την ζωντανή μνήμη της εποχής εκείνης, την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας, την 24η Ιουλίου 1974. (...) 

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ως χρέος όλων των Ελλήνων που την σέβονται, μπορεί να ευοδωθεί μόνον υπό όρους αρραγούς ενότητας και συνακόλουθης συμπόρευσης, η οποία υπερβαίνει τις επιμέρους πολιτικές διαφορές και παραγνωρίζει κάθε είδους προσωπικές σκοπιμότητες.

Πέραν τούτου όμως μεσ’ από την σημερινή επέτειο εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί κατά την Ιστορία μας και τις σύγχρονες προοπτικές μας, μήνυμα περ’ από τα σύνορά μας τόσο στην Διεθνή Κοινότητα όσο και, κυρίως, στους Εταίρους μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μήνυμα το οποίο συνίσταται στ’ ότι πρέπει ν’ αγωνισθούμε όλοι οι Λαοί, ιδίως δε οι Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε το δημοκρατικό ιδεώδες και η ανοιχτή κοινωνία που τούτο προϋποθέτει να επικρατήσουν εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού τους, της απεχθούς τρομοκρατίας κατ’ εξοχήν του ISIS, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. 


Επιπλέον δε πρέπει ν’ αγωνισθούμε από κοινού εναντίον των ακραίων κοινωνικών ανισοτήτων και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή ουσιαστικώς υπέρ του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, κορυφαίου πυλώνα του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού.


Τα όσα προανέφερα σημαίνουν, ειδικότερα ως προς το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, ότι εμείς, οι Έλληνες, θ’ αγωνισθούμε όπως ξέρουμε ν’ αγωνιζόμαστε ώστε η Ευρώπη να μην γίνει, ποτέ ξανά, "σκοτεινή ήπειρος"».


Μάλιστα! Καταλάβατε, σύντροφοι, πόση επίγνωση της χαοτικής ελληνικής πραγματικότητας έχει ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Θα αγωνιστούμε, λέει, και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην Ευρώπη!  Χα, χα, χάααα!!

Κάποιον μου θυμίζει, κάποιον μου θυμίζει... Εσάς;


Δείτε τώρα στο video που ακολουθεί πώς "γιορτάστηκε" το 1975 η πρώτη επέτειος της αποκατάστασης της "δημοκρατίας" στους δρόμους της Αθήνας. 

Η "δημοκρατική" αυτή πατέντα επέπρωτο να στοιχειώσει σε θέατρο του παραλόγου και να μας φρικάρει ανελλιπώς μέχρι σήμερα, με πρωταγωνιστές τους αδίστακτους γνωστούς- αγνώστους και με παθητικούς θεατές τον εξαθλιωμένο λαό και τη διεφθαρμένη μέχρι το κόκκαλο πολιτική ηγεσία του, που σήμερα έχει το θράσος να γιορτάζει για την προδοσία του λαού και την ανύπαρκτη δημοκρατία.

Η πρώτη επέτειος της αποκατάστασης της "Δημοκρατίας" - 23 Ιουλίου του 1975