ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Αντί για τη σοκολάτα που τους υποσχέθηκε ο Τσίπρας, οι Έλληνες εισέπραξαν χαστούκι

"Παραίτηση, απογοήτευση, πικρία. Τίποτα δεν άλλαξε, 
τίποτα δεν έγινε καλύτερο για τους πολίτες."


FAZ: Σε κατάσταση σοκ η Ελλάδα

Στην πορεία της Ελλάδας από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ έως και σήμερα αφιερώνει μία σελίδα στο οικονομικό της ένθετο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το άρθρο της FAZ, που φέρει την υπογραφή του Ρίχαρντ Φραουνμπέργκερ, ξεκινάει μία αναδρομή από τον Ιούλιο του 2015 κάνοντας αναφορά στις διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, στις υποσχέσεις που έδωσε και στην απογοήτευση που ακολούθησε στον κόσμο, όπως μεταφέρει η Deutsche Welle.

«Η χώρα βυθίστηκε σε σοκ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, η πρώτη κυβέρνηση κατά της πολιτικής λιτότητας μέσα στην Ευρωζώνη, η αναβίωση του ονείρου της ελληνικής αριστεράς που ηττήθηκε στον εμφύλιο του 1949, συνεχίζει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αυτό που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του, και αυτό μέσα σε μια ύφεση που διαρκεί εδώ και επτά χρόνια, με εισοδήματα που συρρικνώνονται και την ανεργία που φθάνει το 24%, την υψηλότερη στην Ευρώπη», διαπιστώνει ο Φραουνμπέργκερ.

«Το σοκ είναι πολύ βαθύ για την ρεαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η τελευταία ελπίδα που είχε απομείνει σε έναν βαθιά απογοητευμένο λαό, ένας φάρος στα πολιτικά ερείπια της Ελλάδας. Και παρόλο που όλοι ήξεραν πόσο εύκολα λένε λόγια οι πολιτικοί, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Τσίπρας, η ενσάρκωση της πολιτικής και κοινωνικής νέας αρχής, θα καταπατούσε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και θα τις έστρεφε στην άλλη κατεύθυνση. 
Αντί για την σοκολάτα που του υποσχέθηκαν, το παιδί εισέπραξε ένα χαστούκι. Αυτή είναι η κατάσταση. Παραίτηση, απογοήτευση, πικρία. Τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν έγινε καλύτερο για τους πολίτες. Αντίθετα. Για αυτό και υπάρχει αυτή η απάθεια, το σοκ», αναφέρει στη συνέχεια η FAZ.

«Σε κατάσταση σοκ και η οικονομία»

Με βάση το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, όχι μόνο οι πολίτες αλλά και η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Κάνει λόγο για τα «κόκκινα» δάνεια, σημειώνοντας ότι από την όλη κατάσταση πλήττονται περισσότερο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Περιγράφει ακόμη την άσχημη κατάσταση στον κατασκευαστικό τομέα και κάνει λόγο για «σχεδόν ανυπαρξία» αγοροπωλησιών ακινήτων.

«…η Ελλάδα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια οικονομική πολιτική που θα φέρει επιχειρήσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πολιτική σταθερότητα, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην οικονομία. Η κυβέρνηση αντιδρά όμως διστακτικά, με μισή καρδιά, αντιπαραγωγικά», γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται και στο Brexit και θεωρεί πως θα έχει αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα μια και η Βρετανία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της Ε.Ε.

«Οι συνέπειες του Brexit δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν. Ένα όμως είναι βέβαιο: κανείς δεν θα ήθελε ένα δημοψήφισμα για Grexit, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι ψηφοφόροι. Μετά το γνωστό δημοψήφισμα και το 'όχι', οι Έλληνες δεν έχουν πλέον διάθεση για άλλα δημοψηφίσματα», συμπεραίνει.

kathimerini