ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Χωρίς έλεος η "Διεύθυνση Θρησκευτικών Ζητημάτων" της Τουρκίας

Ύβρις!!! Χαρακτηριστικό της μνησικακίας του ψευτοδημοκράτη Σουλτάνου Ερντογάν η απόφασή του να απαγορεύσει την τέλεση θρησκευτικής κηδείας για τους νεκρούς στασιαστές της 15ης Ιουλίου.


Σκληρή, εκδικητική και απάνθρωπη η απόφαση της Religious Affairs Directorate (Diyanet) να απαγορεύσει τις προσευχές στις κηδείες στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Προφανώς οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν (λανθασμένα) ότι ο Αλλάχ τους δεν συγχωρεί την αμαρτία της ένοπλης αντίστασης εναντίον ολοκληρωτικών καθεστώτων. Πόση άγνοια έχουν για τη μεγαλοψυχία και το έλεος του Δημιουργού όλων των ανθρώπων! Και πόση μνησικακία δείχνουν προς τους "αμαρτωλούς" ηττημένους αυτοί οι "αναμάρτητοι" υποκριτές...
Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι πήραν αυτή τη σκληρή απόφαση να αρνηθούν προσευχές για νεκρούς συνανθρώπους τους, ότι ο κυρίαρχος άγραφος νόμος της ανταπόδοσης θα εκδηλωθεί εναντίον τους. Και δεν θα βρει ανάπαυση η ψυχή τους μέσα σε τέτοια ασυγχωρησία και σκληρότητα.

Δήλωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων

Τουρκία: Καμία θρησκευτική τελετή στις κηδείες των πραξικοπηματιών

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Ζητημάτων της Τουρκίας (Diyanet) εξέδωσε ανακοίνωση στις 19 Ιουλίου, λέγοντας ότι αρνείται να προσφέρει επιτύμβιες θρησκευτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων προσευχών στις κηδείες, για τους στρατιώτες που εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, εκτός από εκείνους που είχαν «αναγκαστεί δια της βίας να συμμετάσχουν» στις στρατιωτικές ενέργειες που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση στις 15 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση, η Diyanet είπε ότι υπήρξαν πολλές ερωτήσεις πρόσφατα σχετικά με τις κηδευτικές προσευχές των πραξικοπηματιών και ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαίο να δημοσιεύσει μια δήλωση σχετικά με το θέμα.

Λέγοντας ότι οι προσευχές της κηδείας αξίζουν σε πιστούς οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους και ότι η ευλογία δίνεται στον θανόντα κατά τη διάρκεια των προσευχών, πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες που συνομώτησαν για να ρίξουν την κυβέρνηση δεν αξίζουν τις ευλογίες των πιστών, καθώς «όχι μόνο καταπάτησαν τις ατομικές ελευθερίες, αλλά καταπάτησαν ολόκληρο το έθνος με τις δράσεις τους» και ως εκ τούτου θρησκευτικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της ταφής δεν θα πρέπει να παρέχεται σε αυτούς τους ανθρώπους.

Η δήλωση, ωστόσο, εξαιρεί τους στρατιώτες και το προσωπικό ασφαλείας που είχαν «αναγκαστεί δια της βίας και με απειλή, να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις χωρίς να γνωρίζουν τι συνέβαινε» από την απόφασή της.

(πηγή)