ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Σημεία και τέρατα των νονών της τρομοκρατίας στο Κοσσυφοπέδιο


Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν το ISIS μίλια μόνο από τη βάση του Bondsteel στο εσωτερικό της Ευρώπης

By Gordon Duff, Senior Editor on July 22, 2016

Τα στρατόπεδα του Daesh στο Κοσσυφοπέδιο λειτουργούν ως φυτώριο για νεαρούς τρομοκράτες

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης του Daesh στο Κοσσυφοπέδιο, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, κοντά στα σύνορα της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, είπε στο Sputnik μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες πληροφοριών.


Bondsteel, το φυλάκιο της Αμερικής για τα ναρκωτικά, παραδόσεις και τρομοκρατία στην πόρτα της Σερβίας 

Η Daesh μορφοποιείται σε ένα πιο θανατηφόρο τρομοκρατικό δίκτυο στυλ αλ-Κάιντα

Σε μια συνέντευξη στο Sputnik, πηγή κοντά στις υπηρεσίες πληροφοριών αναγνώρισε τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης Daesh (ISIL / ISIS), που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές κοντά στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Τα μεγαλύτερα στρατόπεδα βρίσκονται σε περιοχές που γειτνιάζουν με τις πόλεις στη γραμμή Urosevac και Djakovica, καθώς και την περιοχή Decani, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα μικρότερα στρατόπεδα εντοπίστηκαν στις περιοχές Prizren και Pec.

Συνολικά 314 Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου μαζί με τρομοκράτες του Daesh τώρα αγωνίζονται εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων στη Συρία και το Ιράκ, μεταξύ των οποίων 38 γυναίκες, σύμφωνα με την πηγή.

Όσον αφορά την στρατολόγηση, αυτή γίνεται σε δύο στάδια: το πρώτο διεξάγεται από μη-κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Κοσσυφοπέδιο και σε πολλά ιδιωτικά σχολεία, είπε η πηγή.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν το Μακεδονικό ορεινό χωριό της Gosince από ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά στα βόρεια σύνορα της ΠΓΔΜ με το Κοσσυφοπέδιο.

«Εκεί οι μελλοντικοί τρομοκράτες του Daesh υφίστανται "πλύση εγκεφάλου" και επίσης μαθαίνουν αραβικά και μελετούν το Κοράνι, κάτι που ακολουθείται από τη λεγόμενη κατάρτιση "πρακτικής μάχης", με επικεφαλής πρώην μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA). Συνήθως διδάσκουν τους πρωτάρηδες να διεξάγουν ανταρτοπόλεμο και να χειρίζονται τα όπλα, μεταξύ άλλων», σύμφωνα με την πηγή.

«Επιπλέον, κάθε στρατόπεδο έχει αρκετούς τρομοκράτες του Daesh, οι οποίοι αποφασίζουν σχετικά με την αποστολή των πρωτάρηδων στον πόλεμο ή με την προετοιμασία τους για το ρόλο των βομβιστών αυτοκτονίας», δήλωσε η πηγή, επικαλούμενη περίπου 70 οικογένειες Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου που αποφάσισαν να συστρατευθούν με το Daesh.

Η πηγή επίσης προειδοποίησε για την πιθανή εξάπλωση αυτών των στρατοπέδων στη ΠΓΔΜ και στη Βοσνία, όπου περίπου 800 τζιχαντιστές έφτασαν κατά τη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του 1990. 

Σε ό, τι αφορά την ΠΓΔΜ, η χώρα μόλις αρχίζει να καταπιάνεται με το πρόβλημα, είπε η πηγή, αναφερόμενη στα Μακεδονικά χωριά που ήταν νωρίτερα κέντρα του KLA (UCK) και τα οποία έχουν ήδη μετατραπεί σε στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών του Daesh.

Το 2013, η ιστοσελίδα ειδήσεων Western Balkans Security Issues προειδοποίησε ότι η επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας χρησιμοποιούνται για στρατόπεδα εκπαίδευσης του Daesh, κάτι που αναγνωρίστηκε από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου μόλις ένα χρόνο αργότερα.

Εν τω μεταξύ, η πηγή έχει πει στο Sputnik ότι η διαδικασία κατάρτισης χρονολογείται από το 1999, όταν οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα είχαν εμπλακεί στην εκπαίδευση των μαχητών του KLA (UCK) στο Κοσσυφοπέδιο.

Ριζοσπαστικοποιημένοι Μουσουλμάνοι του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να αντιμετωπιστούν με κοινές προσπάθειες

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Sputnik νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Fadil Lepaja, διευθυντής του Κέντρου για Βαλκανικές Σπουδές (Balkan Studies) στην Pristina, συμμερίζεται την άποψη ότι εφόσον τα σύνορα του Κοσόβου με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, η παρακολούθηση των στρατοπέδων εκπαίδευσης των Ισλαμιστών είναι σχεδόν αδύνατη.

Σημείωσε ότι η αντιμετώπιση των υποστηρικτών του Daesh είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, παρά ένα περιορισμένο στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Ακόμα κι αν η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) και όλες οι σχετικές υπηρεσίες διατηρούν άγρυπνο μάτι σε όσους έχουν επιστρέψει από τον πόλεμο στη Συρία, είναι δύσκολο να προβλέψει τα πάντα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, μετά από αρκετά χρόνια διοίκησης από τα Ηνωμένα Έθνη. Αναγνωρίζεται από την Ουάσιγκτον και πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

(πηγή)