ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Παράξενο πραξικόπημα χωρίς εμφανείς ηγέτες!

Τουρκία: Η «απόπειρα πραξικοπήματος» είναι εξαιρετικά αμφίβολη και ύποπτη

By Ian Greenhalgh
                           Hitler had the Reichstag burned down to consolidate the Nazi grip on power; 
                               did Erdogan have Turkey’s parliament nuked to achieve the same result?

Εμείς δεν την "αγοράζουμε" - είναι αυτή η μυρωδιά μιας καιόμενης Ράιχσταγκ;

Ακριβώς τι συνέβη και τι δεν συνέβη στην Τουρκία χθες πρόκειται να πάρει κάποιο χρόνο για να εδραιωθεί· ωστόσο, το βασικό πράγμα που πρέπει να αποκομίσουμε από όλη την θλιβερή ιστορία είναι ότι ο δικτάτορας Ερντογάν είναι ακόμα στην εξουσία και η πρόσδεσή του στην εξουσία δεν αποδυναμώθηκε από την απόπειρα «πραξικοπήματος», αλλά μάλλον ενισχύθηκε, ιδίως όσον αφορά τη λαϊκή υποστήριξη μεταξύ των μαζών.

Οργανισμοί Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως η Dogan, η Hurriyet και άλλοι, εξακολουθούσαν να λειτουργούν και να μεταδίδουν πληροφορίες υπέρ του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένης της επικαιροποίησης των ιστοσελίδων τους, πολύ αργότερα από τη στιγμή που δήθεν καταλήφθηκαν από τους πραξικοπηματίες.

Ο Gordon και εγώ παρακολουθούσαμε τις τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενώ εκτυλισσσόταν όλο αυτό το δράμα· συνέχισαν να λειτουργούν και ο τόνος της κάλυψής τους δεν μεταβλήθηκε κατά ένα γιώτα - παρέμεινε σταθερά υπέρ του Ερντογάν. Την ίδια στιγμή, ο Gordon ήταν στο Skype με την κουρδική ασφάλεια στο Ερμπίλ και είναι εντύπωσή μας ότι ο Κούρδος ηγέτης Μπαρζανί είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων.

Αυτό ήταν ένα πολύ παράξενο πραξικόπημα, δεν υπήρχαν εμφανείς ηγέτες, κανείς δεν παρουσιάστηκε για να κάνει δηλώσεις για το κοινό ή να προσπαθήσει να συγκεντρώσει υποστήριξη· σαφέστατα, ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός πραξικοπήματος, ο εγωισμός του Ερντογάν δεν θα επέτρεπε οποιαδήποτε κριτική του εαυτού του ή του καθεστώτος του. Ποιος καθοδηγεί αυτό το πραξικόπημα; Δεν έχουμε ιδέα διότι κανείς δεν παρουσιάστηκε. 

Αυτό είναι σαφής απόδειξη ότι η όλη υπόθεση ήταν μια παντομίμα, ένα σκηνικό σχεδιασμένο για να ενισχύσει το καθεστώς του Ερντογάν αφού είχε υποστεί μια σειρά αποτυχιών στην εξωτερική πολιτική.

pro-Erdogan civilians standing on a Turkish army tank in Istanbul

Ένα πραγματικό πραξικόπημα θα τον είχε κατηγορήσει για νοθεία εκλογών, προσέγγιση με το Ισραήλ, αποδοχή δωροδοκιών από τους Σαουδάραβες μονάρχες, πλασάρισμα  κλεμμένου πετρελαίου από το ISIS σε συνεργασία με το γιο του και τον Μπαρζανί, τον Κούρδο ισχυρό άνδρα και, το πιο επιζήμιο από όλα: το σκότωμα της «χρυσής χήνας»  με το να χάσει τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής βίζας λόγω Brexit.

Έχουμε σημειώσει το ρόλο του Ερντογάν στα εξής:
  • Βοηθώντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, μαζί με τους συνεργάτες του, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, ίσως ακόμη και την ίδια την επίθεση της Νίκαιας, δεν είμαστε σίγουροι ακόμα, αλλά όλα τα άλλα. 
  • Το παιχνίδι του με τους πρόσφυγες και η συνεργασία του με τη Μέρκελ, όχι μόνο επέφερε το Brexit, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα στερήσει τη μεγαλύτερη αγορά της Τουρκίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντάς την ένα σπασμένο και άδειο κέλυφος.
  • Τι να πούμε για τη συγνώμη προς τη Ρωσία·  όχι παρακαλώ, εμείς δεν το "αγοράζουμε" αυτό.
Αν εμείς γνωρίζουμε ότι ο Ερντογάν είναι πίσω από αυτά τα πράγματα, τότε να είστε βέβαιοι ότι οποιοιδήποτε πραγματικοί πραξικοπηματίες στο εσωτερικό της Τουρκίας θα γνώριζαν επίσης όλα αυτά και πολλά περισσότερα· και θα είχαν χρησιμοποιήσει  τα τηλεοπτικά κανάλια που υποτίθεται ότι κατέλαβαν για να κάνουν αυτές τις κατηγορίες και καταγγελίες εναντίον του Ερντογάν. Αλλά αντ' αυτού, το μόνο που πήραμε ήταν μια μικρή και ασαφή δήλωση που διαβάστηκε από έναν ρεπόρτερ.

Το Ισραήλ τροποποίησε 13 F-16 το 2013, ώστε να μπορούν να φέρουν πυρηνικά· αναμένουμε ότι ήταν ένα από αυτά τα F-16 που πέταξε χαμηλά πάνω από την Άγκυρα και έριξε κάποιο είδος πυρηνικού χαμηλής απόδοσης στο κτίριο του κοινοβουλίου· στην πράξη αυτή η έκρηξη ήταν ένα κτύπημα κρότου-λάμψης σχεδιασμένο για να συγκεντρώσει την προσοχή των ανθρώπων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θαχρησιμοποιηθεί από το καθεστώς Ερντογάν προς όφελος της δικής του προπαγάνδας μέσα στις επόμενες ημέρες.

 Πέντε Σαουδάραβες ειδικοί, εκπαιδευμένοι από το Ισραήλ, εγκαταστάθηκαν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ  στη νότια Τουρκία πέρυσι, δήθεν για να επιβλέπουν τις Σαουδικές αεραποστολές· ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκαν τέτοιες αποστολές,  και δεν εντάχθηκαν μαζί τους στο Ιντσιρλίκ Σαουδικά Αεροσκάφη.

Τώρα έχουμε σοβαρές υποψίες ότι είδαμε ορισμένα από τα εργόχειρά τους στο παιχνίδι χθες το βράδυ.

The plasma ball of the nuke that exploded outside Ankara’s parliament building last night

Ο μόνιμος εμπειρογνωμόνων της VT για όλα τα πυρηνικά θέματα,  Φυσικός στο Τμήμα Ενέργειας των ΗΠΑ  και πρώην πυρηνικός επιθεωρητής του UN/IAEA, Jeff Smith, ήταν σε θέση να προσδιορίσει αμέσως την έκρηξη στο κτίριο του κοινοβουλίου της Άγκυρας ως  εκείνης μιας μικρής, χαμηλής απόδοσης πυρηνικής συσκευής 4ης ή 5ης γενιάς, μιας βόμβας λιθίου-δευτερίου που χρησιμοποιεί πολύ λίγο ουράνιο και  δεν παράγει EMP ή επικίνδυνο νέφος, αλλά κάνει μεγάλο κρότο και  φωτεινή λάμψη.

Μην εκπλαγείτε εάν ο Ερντογάν και οι άνθρωποί του στα μέσα ενημέρωσης στρέψουν αυτήν την επίθεση στο κοινοβούλιο για δικό τους όφελος· θα προπαγανδίζουν αναμφίβολα την εκδήλωση - ένα «κάψιμο του Ράιχσταγκ» - προκειμένου να εξασφαλίσουν περαιτέρω θανάσιμη αγγίστρωση του Ερντογάν στην εξουσία στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αν θα αναγνωρίσει τη χρήση ενός πυρηνικού όπλου, πράγμα που θα ήταν η πρώτη φορά από το Ναγκασάκι το 1945 που οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει πράξει.