ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Βενεζουέλα: Η τραγική εξέλιξη μιας "αριστερής" επανάστασης


13/08/2016 - «Η Κολομβία άνοιξε εκ νέου τα σύνορά της στους πολίτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι μετακινήθηκαν κατά χιλιάδες προκειμένου να προμηθευτούν με τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους τρόφιμα και φάρμακα.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν για δεύτερη φορά να ανοίξουν επισήμως τα σύνορά τους, προκειμένου οι πολίτες της Βενεζουέλας να μετακινηθούν εντός της Κολομβίας και να ψωνίσουν τα είδη που έχουν ανάγκη, καθώς στη χώρα τους έχει καταρρεύσει το σύστημα.
(...)
Η Βενεζουέλα έχει καταρρεύσει από την οικονομική κρίση που οδήγησαν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Ο στρατός φυλάει τις αποθήκες τροφίμων, ενώ τα καταστήματα διαθέτουν ελάχιστες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων και μόνο στα βασικά είδη. Σε καθημερινή βάση καταγράφονται συγκρούσεις, ακόμη και θάνατοι για λίγο αλεύρι, ή ρύζι, ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να προσφέρει λύση και να ελέγξει την κατάσταση, ενώ αρνείται και τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας».(πηγή)

21/05/2016 -«Η Βενεζουέλα, η χώρα που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, βρίσκεται και επίσημα ένα βήμα από την κατάρρευση.
Ολόκληρη η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παιδιά πεθαίνουν στα νοσοκομεία, δεν υπάρχουν τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρική ενέργεια, προβλήματα στο νερό και είδη πρώτης ανάγκης.Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν αποκλείουν πραξικόπημα, ενώ η δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, πρώην οδηγό λεωφορείου, Νικολά Μαδούρο γιγαντώνεται. Η χώρα μοιάζει διχασμένη και βυθισμένη στο χάος. Άνθρωποι λιντσάρονται στους δρόμους για λίγο αλεύρι, τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια και ο Πρόεδρος της χώρας πιστεύει ότι δέχεται εξωτερική επίθεση.
Η κατάσταση είναι τουλάχιστον εκρηκτική. Έχουν αναφερθεί κρούσματα λεηλασίας, ενώ οι διακοπές του ρεύματος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης διογκώνουν τη δυσαρέσκεια». (πηγή)

06/07/2015 -«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνεχάρη το λαό της Ελλάδας για την επικράτηση του "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. 
(...) 
"Είναι μια νίκη κατά της χρηματοοικονομικής τρομοκρατίας του ΔΝΤ (...), τη θεωρούμε και δική μας νίκη, και των γενναίων λαών της Λατινικής Αμερικής. Ζήτω η Ελλάδα!", είπε ο βενεζουελάνος ηγέτης αφού συνεχάρη τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βενεζουέλα η οποία ήταν παρούσα κατά τη σεμνή συνεδρίαση της Εθνοσυνεύλευσης». (πηγή)
01/07/2015-  Το τηλεοπτικό μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ελληνικό λαό, παραμονές του απατηλού δημοψηφίσματος, έχει ως εξής: 
«Θα Νικήσουμε! Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό. 

Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000, αυτό είναι η λέξη "δημοκρατία". 

Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. 
Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος... 

Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας! 

Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των "Θεσμών" αυτών». (πηγή)

07/02/2015- «Εκθειαστικές ήταν οι αναφορές του Προέδρου της Βενεζουέλα στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για μία ακόμη φορά και με δημόσιες δηλώσεις του, τόσο για την εκλογή του όσο και για το σχέδιο και την επιμονή του να αναγκάσει την ΕΕ να εγκαταλείψει τις πολιτικές της λιτότητας και να γυρίσει σελίδα.
Μιλώντας στη Βαλένσια ο Νικολάς Μαδούρο ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε για να σώσει την ένδοξη ιστορία των Ελλήνων και δήλωσε: "Κάλεσα τον Αλέξη, το σύντροφο Αλέξη, να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα το συντομότερο δυνατό. Σχεδιάζει να έρθει στη Λατινική Αμερική. Ανέφερε όλες τις πιέσεις που του ασκούνται, εξαιτίας του βάναυσου νεοφιλελεύθερου συστήματος που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα"». (πηγή)

25/10/2013- «Υφυπουργείο κοινωνικής ευτυχίας στη Βενεζουέλα θα καταπολεμά τη φτώχεια.
Σε υφυπουργείο περνά η αρμοδιότητα της κοινωνικής ευτυχίας της Βενεζουέλας. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη σύσταση "υφυπουργείου ύψιστης κοινωνικής ευτυχίας", το οποίο θα αναλάβει το συντονισμό προγραμμάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας». (πηγή)

15/04/2013 - Συγχαρητήρια επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Μαδούρο:
 «Αγαπητέ σ. πρόεδρε Νικολάς, 
 Ο λαός της Βενεζουέλας με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και διαφανείς διαδικασίες, με την συμμετοχή εκατοντάδων διεθνών παρατηρητών των εκλογών (ανάμεσά τους και δυο έλληνες) αποφάσισε τον αμετάκλητο δημοκρατικό δρόμο των αντι-νεοφιλελευθέρων δομικών αλλαγών στην χώρα σου με στόχο τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. 
Εκ μέρους όλων των μελών και φίλων της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα σε συγχαίρω για μία δύσκολη αλλά αποφασιστική, ιστορική νίκη του λαού σου.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές αλλά και επαναστατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στην χώρα του Μπολίβαρ αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής που αποτίναξαν ξενοκίνητες δικτατορίες στο πρόσφατο παρελθόν και διεφθαρμένα πολιτικά καθεστώτα δεν θα επιλέξουν την ιστορική οπισθοδρόμηση. 
Όπως λέει ο λαός μας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 
 Αλέξης Τσίπρας
 Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
 Αντιπρόεδρος της ΚΕΑ». 
(πηγή)

*****************************
Ερώτηση: Ποιες είναι σήμερα οι σχέσεις Τσίπρα-Μαδούρο μετά την προδοτική κωλοτούμπα του πρώτου; Μούγκα στην "αριστερή" στρούγκα...