ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Αμφιβολίες, ανησυχίες και φόβοι εμποδίζουν την εδραίωση της Ανώτερης Συνείδησης


Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση  για "Τα έξι επίπεδα της Ανώτερης Συνειδητότητας"

Δεύτερο επίπεδο:
Ήρεμη Γνώση


Όταν εξοικειωθείτε με τη συγκλονιστική και τρομακτική συνειδητοποίηση του Σύμπαντος ως ένα παιχνίδι ενέργειας ή συνειδητότητας που τώρα είστε σε θέση να ατενίσετε μέσα από τις αυξημένες αισθήσεις σας και το εκλεπτυσμένο σας μυαλό, μπαίνετε σε μια κατάσταση απερίγραπτα γλυκιάς ηρεμίας.

Η γαλήνη σας είναι τόσο βαθιά που φαίνεται να διαποτίζει όχι μόνο τα οστά και το σώμα σας, αλλά και τον αέρα γύρω σας. Η ενέργεια στο δωμάτιό σας, ή στο αυτοκίνητο, ή οπουδήποτε αλλού μπορείτε να πάτε, έχει μια ευδαίμονα ποιότητα. Σε άλλους μπορεί ν' αρέσει να στέκονται κοντά σας και πολλοί σκύλοι και γάτες μπορεί να επιθυμούν να κατοικήσουν μαζί σας στη νέα ατμόσφαιρα που ακτινοβολεί από το νέο σας επίπεδο συνείδησης.

Σε αυτή την κατάσταση ηρεμίας είστε σε θέση να αισθάνεστε ελεύθεροι από τις παλιές συνήθειες, ελεύθεροι να επιλέξετε νέους και καλύτερους τρόπους για να εκφράσετε τον εαυτό σας ή να περάσετε το χρόνο σας. Η γαλήνη σας επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής και μεγαλύτερη ικανότητα να είστε εποικοδομητικός απ' ό,τι είχατε γνωρίσει προηγουμένως.

Ενώ ίσως το πρώτο επίπεδο της ανώτερης συνείδησης είναι το πιο συγκλονιστικό, και το να βλέπετε ολόκληρο τον κόσμο, τον εαυτό σας, και τη ζωή σε ένα εντελώς νέο φως ζαλίζει σίγουρα το μυαλό, είναι επίσης αρκετά εκπληκτικό να διαπιστώνετε ότι το σώμα και το μυαλό σας στην αρχή αισθάνονται πολύ άβολα με την κατάσταση ηρεμίας. Παρόλο που η ηρεμία είναι τόσο γλυκιά και ευχάριστη, υπάρχει μια τάση από παλιές σκέψεις, συναισθήματα και αντιλήψεις περί του κόσμου για να αποφευχθεί αυτό που είναι τόσο υπέροχο. Αρχικά υπάρχει αντίσταση που προσπαθεί να αποτρέψει την εμφάνιση της γαλήνης. Και αν, παρά ταύτα, η γαλήνη επιτευχθεί, τότε υπάρχει μια απροθυμία για την παραμονή σε αυτή ή για να της επιτραπεί να συνεχίσει.

Περαιτέρω, υπάρχει ένα ύπουλο κατάλοιπο κακίας που προσπαθεί να αποδοκιμάσει, να αρνηθεί, ή να κατακρίνει την ηρεμία, να την περιορίσει ή να την κάνει να απομακρυνθεί. Υπάρχει η στοιχειωμένη αίσθηση ότι το να είναι κανείς γαλήνιος δεν είναι «πατριωτικό» ή ανθρώπινο· ή κάποιες τέτοιες πλημμύρες σκέψεων που το μυαλό σας (επινοεί) στην απελπισία του να τυραννάει τον οργανισμό σας και πάλι με τις εικασίες του, τις αμφιβολίες, ανησυχίες και το άγρια ελεύθερο παιχνίδι των φόβων, από εκείνες τις ημέρες πριν από την αυγή της ανώτερης συνείδησης.
Χρειάζεται πρακτική για ν' αποδεχθείτε τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει για τον κόσμο ως συνειδητότητα, και έτσι ν' αποκαταστήσετε τον εαυτό σας σε μια γαλήνη που σας δίνει τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσετε εντελώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με τη νέα σας κατάσταση της ευεξίας. 
Ίσως το βρείτε δύσκολο να αποδεχθείτε την ηρεμία ως φυσική κατάσταση, γιατί σχεδόν κανείς απ' όσους έχετε συναντήσει δεν ήταν γαλήνιος. Συχνά, ο πειρασμός θα είναι να σκεφτείτε τον εαυτό σας ως τεμπέλη, τη στιγμή που θέλετε να συντονιστείτε με τον εσώτερο εαυτό σας και να απολαύσετε το λαμπερό εσωτερικό φως.

Ωστόσο, με μόνο μια μικρή παρατήρηση, θα αντιληφθείτε ότι με τη νέα σας ηρεμία είστε πιο δραστήριος και αποτελεσματικός από ό, τι ήσασταν ποτέ πριν. Μπορείτε επίσης να καταλαβαίνετε τους άλλους ευκολότερα, και μπορείτε να συνειδητοποιείτε και να πιάνετε τους στόχους σας πιο πετυχημένα.

Σε αυτό το γαλήνιο επίπεδο της ανώτερης συνείδησης κάνετε επιλογές και παίρνετε αποφάσεις σχετικά με το σχηματισμό του καινούργιου σας χαρακτήρα, παρατώντας καταστρεπτικά ελαττώματα, αναλαμβάνοντας και δημιουργώντας τάσεις του χαρακτήρα που στηρίζουν τις νέες σας αντιλήψεις για τον εαυτό σας και το Σύμπαν.

(πηγή)

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.