ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Φόβος και εγωκεντρισμός εμποδίζουν την εκτός σώματος εμπειρία


Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση για "Τα έξι επίπεδα της Ανώτερης Συνειδητότητας"

Τέταρτο Επίπεδο: Ο Απέραντος Εαυτός σας
Σε αυτό το επίπεδο έχετε την αίσθηση ότι ο εαυτός σας επεκτείνεται. Έχοντας μεγαλώσει στην ανώτερη συνειδητότητα, σας έχει τώρα παραχωρηθεί η δυνατότητα να αφήσετε την εγωκεντρική τάση σας. Απελευθερώνοντας τον τρομερό εγωκεντρισμό που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν, η αίσθηση του εαυτού σας επεκτείνεται ελαφρά και εύκολα εκτός από σας, κινούμενη έξω και πέρα από τα όρια του σώματος, επεκτεινόμενη όλο και περισσότερο όχι μόνο στον ορίζοντα, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα. 

Υπάρχει μια επίγνωση ότι εσείς ο ίδιος είστε συνειδητή ενέργεια, καθαρή συναίσθηση, και ότι δεν περιορίζεσθε σε ένα σώμα. Μπορείτε να επεκτείνετε την ύπαρξή σας, την ουσία σας, όχι μόνο ως γενική λάμψη ή ακτινοβολία, αλλά αυτό το υπέροχο φως της ύπαρξής σας, αυτή η θαυμάσια δύναμη του είναι σας, μπορεί να επεκταθεί στο άπειρο και το κάνει.


Αυτή η ατέλειωτη, απέραντη εμπειρία είναι γεμάτη με έκσταση και απόλαυση. Ονομάζεται κοσμική συνειδητότητα από πολλούς ανθρώπους. Αντιλαμβάνεστε τον συμπαντικό, ή οικουμενικό, εαυτό σας. Αντιλαμβάνεστε τι 
έχουν βιώσει οι μυστικιστές, δια μέσου των αιώνων, μέσα από τους βαθείς διαλογισμούς τους. Είστε ζωντανοί όσο ποτέ άλλοτε. 

Συνήθως αυτές οι επεκτάσεις διαρκούν περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια επιστρέφετε στην φυσική σας συνείδηση και νιώθετε ότι και πάλι κατοικείτε μέσα στο σώμα σας. Πρώτα-πρώτα, τα νεύρα πρέπει να ενισχυθούν προκειμένου να συμβεί αυτή η εμπειρία, και αν είναι να έχετε επεκτάσεις που διαρκούν περισσότερο από είκοσι λεπτά με μισή ώρα, τότε τα νεύρα σας θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρά, διότι ο πυρετός της ενέργειας είναι παντοδύναμος. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της επέκτασης νιώθετε βαθιά συμπάθεια και συντονισμό με όλους τους ανθρώπους. Κανείς δεν είναι ξένος για σας. Καθένα που συναντάτε τον αισθάνεσθε κατά κάποιον τρόπο σαν ένα συγγενή, ένα άτομο από την οικογένειά σας, από τον κύκλο των φίλων και γνωστών.


Αυτή η κοσμική συνειδητότητα, ή επέκταση, δεν είναι χωρίς τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της. Πολύ συχνά θα βρείτε ότι είστε έτοιμοι να έχετε την εμπειρία, αλλά πνίγεστε. Δηλαδή σφίγγεστε, κρατιέστε πίσω, δεν τολμάτε να αφήσετε την ιδιοτέλειά σας ή την προσκόλλησή σας στο σώμα σας. Είναι συχνά δύσκολο να επεκταθείτε έστω και λίγο, πόσο μάλλον να επιτρέψετε η διαδικασία να επεκταθεί στο φαινόμενο άπειρο, το οποίο είναι πράγματι ό,τι μπορεί να συμβεί.


Έτσι, πολλοί υποψήφιοι δειλιάζουν σε αυτό το σημείο. Φοβούνται να αφήσουν το σώμα τους και να βιώσουν μια αλλαγή στην αντίληψή τους για το ποιοι πραγματικά είναι. Είναι τρομακτικό, και δεν είναι γνωστό για τον αρχάριο τι πρόκειται να συμβεί. Υπάρχει φόβος να χάσει κανείς τον εαυτό του, ή να πεθάνει, ή να κινδυνεύσει. Τι θα έπρεπε να συμβεί αν κάποιος είναι εκεί έξω και χτυπήσει το τηλέφωνο ή κάποιος μπαίνει στο δωμάτιο; Ίσως κάποιος δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο σώμα του. Όλοι αυτοί οι φόβοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ήρεμη αποδοχή της ανώτερης συνειδητότητας και με τη θέληση να συνεργαστεί κανείς μαζί της και να την κατανοήσει, στο βαθμό που είναι ποτέ δυνατό να κατανοηθεί κάτι τόσο μεγάλο.

Μερικές φορές ένα άτομο χρειάζεται πάνω από ένα χρόνο για να είναι πρόθυμο να εμπιστευτεί αυτή την επεκτατική πίεση που στοργικά συσσωρεύεται, συνήθως στην περιοχή του θώρακα. Μερικοί άνθρωποι που αρχίζουν την εμπειρία και στη συνέχεια, λόγω φόβου, τη σταματούν, εγκαταλείπουν το πνευματικό μονοπάτι και ζουν μέσα σ' έναν ήσυχο τρόμο ότι η επέκταση (εμπειρία εκτός σώματος) θα μπορούσε να τους συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Βρίσκουν το συναίσθημα εντελώς φρικτό, την αίσθηση του εαυτού να μεταβληθεί έτσι. Συχνά κάποιος χρειάζεται τη βοήθεια και την έμπνευση ενός Δασκάλου / Γκουρού ή ειδικού που βιώνει  συστηματικά αυτή την κατάσταση. Τέτοια καθοδήγηση ενθαρρύνει τον μαθητή να είναι υπομονετικός και να είναι ευχαριστημένος όταν η επέκταση προσπαθεί να συμβεί. (Σ.σ.: Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου χρειάζεται τέτοιες ασκήσεις.) 

Η δυσκολία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη δύναμη του εγώ και την προτίμησή του για εγωκεντρισμό. Ωστόσο, η ανώτερη συνειδητότητα δεν θα συντρίψει το εγώ. Περιμένει την ώρα που το εγώ είναι πρόθυμο να δοκιμάσει κάτι πέρα από τον εαυτό, πρόθυμο να του συμβεί και να καλωσορίσει μια νέα κατάσταση αγάπης και ελευθερίας, και πρόθυμο να παραδώσει τον έλεγχο στην ανώτερη δύναμη, τη μεγαλύτερη σοφία και την αληθινή αγάπη μέσα του.

Πολλοί αναζητητές δεν καταλαβαίνουν και δεν διαθέτουν ό,τι τους χρειάζεται. Προσπαθούν να επιτύχουν την επέκταση μερικές φορές, και βρίσκουν τον εαυτό τους απρόθυμο και ανίκανο να συνεργαστεί με την προς τα έξω ώθηση του εαυτού. Έτσι, επιστρέφουν στο σταυροδρόμι όπου η ανώτερη συνειδητότητα ανέτειλε και θεληματικά παίρνουν τον άλλο δρόμο: το δρόμο του αυτοπεριορισμού.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που επιμένουν και κατανοούν ότι το πρόβλημα είναι το πάχος του εγώ τους και η ένταση του εγωκεντρισμού τους βρίσκουν την εμπειρία τόσο υπέροχη που λαχταρούν να μην τελειώσει. Και κάθε μέρα που περνά, στη συνέχεια, λαχταρούν να βιώσουν την επέκταση (εξωσωματική εμπειρία) ξανά και ξανά και ξανά. Αισθάνονται τόσο στην επέκταση όσο και στο λυκόφως της, ότι περιβάλλονται από μακαριότητα. Ατενίζουν τα πάντα σαν χρωματισμένα με μια γλυκιά έκσταση. Η γαλήνη του δεύτερου επιπέδου έχει πλήρως αντικατασταθεί από ένα εκστατικό και δυναμικό παιχνίδι της συνειδητότητας. Είναι συναρπαστικό να είσαι ζωντανός σε κάθε ιστό! Κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο, έχει μια απόλαυση μέσα του για εκείνον που συναντιέται με αυτή την περιπέτεια και τολμά να αλλάξει με τόσο θεμελιώδη τρόπο.

(Πηγή)

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.