ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Η ανώτερη συνειδητότητα εξασφαλίζει ηρεμία και καλή απόδοση στην καθημερινότητα


Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση για "Τα έξι επίπεδα της Ανώτερης Συνειδητότητας"

Πέμπτο Επίπεδο: Ολοκλήρωση

Έχοντας βιώσει την εξύψωση, αλλά και τη μετατροπή της αίσθησης του εαυτού στο τέταρτο επίπεδο, μια πολύ ευχάριστη και αναγκαία κατάσταση ακολουθεί τώρα. Ο υποψήφιος, στην ανάπτυξή του σε ανώτερη συνειδητότητα, νιώθει άνετα με τη νέα κατάσταση της επέκτασης και είναι ικανός να αισθάνεται το απελευθερωμένο και εκτεταμένο εγώ, το μεταμορφωμένο εγώ, αρκετά εύκολα όλη την ημέρα. Μια ποιότητα ηρεμίας και μια ικανότητα καλής απόδοσης στην καθημερινή ζωή προκύπτει τώρα.

Είναι προφανώς αναγκαίο κανείς να μην είναι τόσο απορροφημένος με την έκσταση, έτσι που να βάζει το χέρι του μπροστά από ένα πριόνι ή να οδηγεί τρελά στο δρόμο πέφτοντας πάνω σε άλλα αυτοκίνητα. Ενώ τέτοια ανεγκέφαλη ανικανότητα είναι πολύ απίθανη, ωστόσο, είναι μια δυνατότητα. Έτσι, οι εκστατικές καταστάσεις του προηγούμενου επιπέδου πρέπει γενικώς να βιώνονται στην ησυχία του διαμερίσματος κάποιου ή του χώρου για διαλογισμό.

Σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, αυτή η υπέροχη έξαρση παγιώνεται τόσο πολύ μέσα σας που έχετε γίνει αρκετά ήρεμος ώστε να ζείτε σε ένα βαθμό ανώτερης συνειδητότητας ημέρα και νύχτα. Κερδίζετε την ικανότητα να διατηρείτε ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας, καθώς βρίσκεστε στον εξωτερικό κόσμο. Αισθάνεσθε επίσης μεγάλη ευκολία στην είσοδο του διαλογισμού και στη μετάβαση σε μια πιο βαθειά εμπειρία με την ανώτερη συνειδητότητα.

Έτσι, σε αυτή την κατάσταση γίνεσθε βαθιά ήρεμοι, πολύ, πολύ ήρεμοι. Είστε επίσης σε θέση να διατηρείτε αυτή την ηρεμία ενώ είστε εξαιρετικά απασχολημένοι. Η κεντρική ιδέα αυτού του προχωρημένου σταδίου στην ανώτερη συνειδητότητα είναι "ήρεμα δραστήριος, δραστήρια ήρεμος". Είτε σε κίνηση είτε σε ανάπαυση, έχετε μια ηρεμία που επιτρέπει στην έκσταση και μακαριότητα της ανώτερης συνειδητότητας να κατοικούν μαζί σας στην εργασία σας, στη ζωή στο σπίτι, καθώς και σε κάθε άλλη δραστηριότητα.

(πηγή)