ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Η απληστία και η πλεονεξία είναι εμπόδια στην εδραίωση της Ανώτερης Συνειδητότητας


Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση για "Τα έξι επίπεδα της Ανώτερης Συνειδητότητας"

Τρίτο Επίπεδο: Καθολική Αφθονία


Η αντίληψή σας της ανώτερης συνειδητότητας τώρα σας εμπνέει με θάρρος.

Αρχίζετε να γνωρίζετε ότι όλη η δύναμη που χρειάζεστε για να πετύχετε στην προσπάθειά σας θα ενσταλαχτεί μέσα σας. Αυτό το δώρο του θάρρους από την ανώτερη συνειδητότητά σας είναι πλήρως αποδεκτό και αισθάνεστε πολύ ισχυροί και γεμάτοι δύναμη· ωστόσο γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν σας ανήκει αυτό το θάρρος, αλλά έχει εναποτεθεί σε σας ως δώρο μέσα από την αγάπη παράδοσης και συντονισμού σας. Σε αυτή την κατάσταση θάρρους, έχετε την αίσθηση πως ό, τι πραγματικά χρειάζεστε πάντα θα το έχετε ή θα ξέρετε πώς να το προσελκύσετε ή να το επιτύχετε.

Σε αυτή την κατάσταση θάρρους είστε τελικά σε θέση να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από βαθιές ανασφάλειες που κατ' εξοχήν μαστίζουν όλους: την απληστία και την πλεονεξία. Στη νέα ασφάλειά σας θα βρείτε ότι δεν χρειάζεται να είστε άπληστοι, και η ένταση και η μιζέρια που νιώθατε απελευθερώνεται, καθώς πετάτε μακριά την απληστία. Δεν είναι πλέον ένα απαραίτητο μέρος του μακιγιάζ σας.


Μπορείτε επίσης να βρείτε ότι δεν χρειάζεται να επιθυμείτε οτιδήποτε έχει οποιοσδήποτε άλλος στον κόσμο. Αισθάνεστε, μέσα από το θάρρος σας, πως ό,τι πραγματικά χρειάζεστε θα είναι δικό σας, χωρίς αμφιβολία.  Ο σύμμαχός σας, η ανώτερη συνειδητότητα, θα επιτρέψει την πραγματική ικανοποίηση. Περαιτέρω, δεν αισθάνεστε τόσο μεγάλη ανάγκη για υλικά πράγματα. Μπορούν να είναι σπουδαία εργαλεία, αλλά δεν είναι πλέον σημαντικά για εσάς ως σύμβολα ολοκλήρωσης ή αυτοεκτίμησης.

Είναι σε αυτό το σημείο της περιπέτειάς σας που το θάρρος σας θα δοκιμαστεί πολλές φορές. Έχοντας την πεποίθηση του αληθινού θάρρους, καθώς και την ελευθερία από την απληστία και την πλεονεξία, η ζωή σας θα είναι πολύ πιθανό να σας βάλει σε δοκιμασία. Αυτή η δοκιμασία είναι κατά κάποιο τρόπο μια λεπτή συμφωνία μεταξύ της ανώτερης συνειδητότητάς σας και του κόσμου σας. Θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες για να μάθετε αν υπάρχει οποιαδήποτε εναπομένουσα απληστία μέσα σας. Ξανά και ξανά θα σας συμβεί να αισθάνεσθε ότι σας λείπει κάποιο αντικείμενο ή κατάσταση που θα ήταν πολύ χρήσιμο σε σας. Σε εκείνο το σημείο θα μάθετε αν αισθάνεστε απληστία ή ίσως ακόμη αν επιθυμείτε να είχατε τα χρήματα και αντικείμενα που έχει κάποιος άλλος.


Θα δοκιμαστείτε πολλές φορές, και μπορεί να αποτύχετε αρκετές φορές πριν πάτε στο επόμενο επίπεδο της περιπέτειας. Εκείνο που πρέπει να εδραιωθεί μέσα σας είναι ένα θάρρος που επικρατεί έναντι κάθε πρόκλησης. Σίγουρα είναι φυσικό να έχετε φόβο, αλλά το αληθινό θάρρος εμπλέκεται στην αντιμετώπιση και υπερνίκηση αυτού του φόβου σε πείσμα του, μην επιτρέποντας σ' αυτόν να μειώσει το θάρρος σας με οποιονδήποτε τρόπο.


Η αναζήτηση θα καθορίσει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους παλιομοδίτικους πονηρούς τρόπους σας, που αναπτύχθηκαν πριν από την αυγή της ανώτερης συνειδητότητας, ή αν το εννοείτε όταν λέτε ότι επιθυμείτε να ζήσετε μια ζωή ανώτερης συνειδητότητας και ότι αυτή είναι πραγματικά σε θέση να σας υποστηρίζει.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι  μιλούν πειστικά και παραθέτουν πολλά γεγονότα που η ανώτερη συνειδητότητα τους βοήθησε να ξεπεράσουν θαυματουργικά. Ωστόσο, πάρα πολλοί υποψήφιοι έχουν παραιτηθεί και έπαψαν να πιστεύουν στην ανώτερη συνειδητότητά τους, την αληθινή τους φύση, όταν η κατάσταση της ζωής τους ήταν κρίσιμη, όταν τα αποτελέσματα ήταν πολύ, πολύ σημαντικά, και όταν δεν φαινόταν να επίκειται βοήθεια ή έμπνευση. Αυτές οι εμπειρίες στο "χείλος του γκρεμού", όπως κάποιοι τις αποκαλούν, είναι οι αληθινοί οικοδόμοι του χαρακτήρα και οι πραγματικοί μεταμορφωτές των πιστών.


Είναι σε αυτό το τρίτο επίπεδο που πολλοί μυημένοι στην ανώτερη συνειδητότητα σταματούν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και με ευγνωμοσύνη υποχωρούν σε φευγαλέες στιγμές ηρεμίας αντί να αντιμετωπίσουν το άγνωστο και να προχωρήσουν μπροστά.


Δεν θα ήταν σωστό, φυσικά, να υποστηρίξουμε ότι κανείς στηρίζεται απλώς στην ανώτερη συνειδητότητα για να κάνει τα πάντα. Ο εξερευνητής επιδιώκει να συντονίσει το μυαλό, το σώμα, τα χέρια, τα πόδια, τα λόγια, τα πάντα, με την ανώτερη συνειδητότητα και επιδιώκει μεγαλύτερη κοινή λογική, μεταξύ άλλων, για να γνωρίζει πώς θα εξυπηρετήσει την υψηλότερη συνείδηση καλύτερα στα πρακτικά, καθημερινά θέματα της ζωής.

Το πρόσωπο που περνάει αυτό το τεστ του πραγματικού θάρρους δεν κάθεται κάπου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο περιμένοντας κάποιον να ρίξει ένα καρβέλι ψωμί ή ένα χρυσό τούβλο από το παράθυρο. Αυτός ή αυτή κινείται ενεργά στη ζωή, αλλά ζει αυτή τη ζωή με μια αίσθηση βαθιάς εσωτερικής ικανοποίησης και με προθυμία να συνεργαστεί με τη μεγάλη εσωτερική σοφία και την καλοσύνη.


Όταν το αληθινό θάρρος είναι αποδεκτό και γίνεται μέρος της φύσης σας, και όταν η απληστία και η πλεονεξία έχουν πραγματικά εκπέσει από εσάς, μη όντας πλέον οι τάσεις σας, αν και βαθιά κρυμμένες, τότε ένα άλλο επίπεδο ανώτερης συνειδητότητας κάνει την εμφάνισή του.

(πηγή)


Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.