ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Πώς θα γίνουμε συνεργοί στη συνεχιζόμενη εξέλιξη του Σύμπαντος


Συνέχεια από προηγούμενη ανάρτηση για "Τα έξι επίπεδα της Ανώτερης Συνειδητότητας". 

Έκτο Επίπεδο: Δημιουργικός νους

Μπαίνετε τώρα σε πειρασμούς και μάλλον δοκιμάζεστε σοβαρά. Το ερώτημα είναι το εξής: Η βούληση τίνος θα επικρατεί στη ζωή σας;
Αντιλαμβάνεστε ότι θα μπορούσατε πιθανώς να κατευθύνετε την ενέργειά σας για να θεραπεύσετε ανθρώπους, να δημιουργήσετε εκατομμύρια δολάρια για τον εαυτό σας, ή να επωφεληθείτε με κάποιον άλλο ιδιαίτερα όμορφο τρόπο. Θα μπορούσατε να γίνετε αρκετά διάσημος. Πολύ πιθανόν θα μπορούσατε να θεωρηθείτε ένας άγιος και μάλιστα μεγάλος. Πιθανώς θα μπορούσατε να αναπτύξετε απόκρυφες δυνάμεις και να διαβάζετε μυαλά ή να προβάλλετε το αστρικό σας σώμα σε απομακρυσμένα σημεία. Θα μπορούσατε πιθανότατα να προβλέψετε το μέλλον. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές φαίνεστε να μην είστε σε θέση να συγκρατήσετε τον εαυτό σας από το να γνωρίζετε τι σκέπτεται ένα άλλο πρόσωπο ή από το να είστε πολύ "τυχεροί" στον κόσμο της καριέρας σας.
Στην ουσία είναι μια δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρετε σε ποιο βαθμό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ανώτερη συνειδητότητά σας για να επωφεληθείτε ο ίδιος ή να ωφελήσετε άλλους.  Στο κάτω-κάτω υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι με ανάγκες στον κόσμο! Μπορεί να αισθανθείτε σαν ένα άσπλαχνο τέρας ή ένας αλαζονικός τσιγκούνης, αν δεν χρησιμοποιήσετε όλη την ανώτερη συνειδητότητά σας για να βοηθήσετε όσους υποφέρουν ή εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί από εσάς. 
Αυτές οι δοκιμασίες συχνά στέλνουν τους ανθρώπους πίσω, έξω από το μονοπάτι, μακριά από την ανώτερη συνειδητότητα.
Είναι εκπληκτικό, αλλά ακόμη κι όταν έχουν βιώσει τόσα πολλά από την ανώτερη συνειδητότητα, πολλοί αναζητητές, σε αυτό το σημείο, αποκτούν την εντύπωση ότι έχουν τώρα την εξουσία να παίξουν το ρόλο του Θεού και ότι είναι το κάλεσμά τους να διατρέχουν τον πλανήτη χρησιμοποιώντας τις ανώτερες δυνάμεις τους για να επιλέγουν και να επηρεάζουν ανθρώπους και καταστάσεις. "Στο κάτω-κάτω", αναρωτιούνται, "μήπως αποκτήσαμε αυτή την ανώτερη δύναμη, αυτή την ανώτερη συνειδητότητα, μόνο και μόνο για να μην κάνουμε τίποτα με αυτή;"

Αυτή η σειρά των δοκιμασιών μπορεί να συνεχιστεί για δέκα, είκοσι χρόνια, ή μια ζωή. Είναι μια κατάσταση εύκολη να την περιγράφεις, αλλά δύσκολη να την αντιμετωπίσει κάποιος που είναι στη φάση δοκιμασίας και πειρασμών. Πολλοί αποτυγχάνουν. Πολλοί αποφασίζουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι και έχουν λάβει τη δύναμη να περιφέρονται παίζοντας το Θεό.

Ωστόσο, εκείνοι που εκτιμούν την ανώτερη συνειδητότητα δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα. Απλώς αναζητούν τη σοφία και την καθοδήγηση της ανώτερης συνειδητότητάς τους για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια. Ξέρουν ότι μόνο με τη δύναμη της ανώτερης συνειδητότητας προχώρησαν από το ένα επίπεδο στο άλλο. Θυμούνται ότι ήταν μόνο λόγω μιας εμπνευσμένης αίσθησης ανάγκης για την ανώτερη συνειδητότητα που ξεκίνησαν ποτέ το μονοπάτι. Είναι μόνο η χάρη της ανώτερης συνειδητότητας και ο Κύριος μέσα τους που τους έχει δώσει τη δύναμη με οποιοδήποτε τρόπο να μείνουν στο μονοπάτι.

Για τέτοιους αφοσιωμένους είναι πολύ απλό. Υποτάσσονται στην ανώτερη συνειδητότητα και επιζητούν τη θέλησή της. Δεν θέλουν να κάνουν το δικό τους ατομικό θέλημα. Έχουν παρατηρήσει ότι πολλές φορές στη ζωή τους όταν έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν την περιορισμένη σκέψη τους, τη διορατικότητα, και τη δύναμη συχνά βλάπτουν τον εαυτό τους ή άλλους. Τέτοιοι αναζητητές επιδιώκουν, μέσω ευγνωμοσύνης και εκτίμησης της ανώτερης συνειδητότητάς τους, να προσαρμόσουν την προσωπική τους θέληση στην ανώτερη θέληση, με τη βοήθεια της σοφίας της ανώτερης συνειδητότητας που έχουν μάθει να αγαπούν και να εμπιστεύονται. 

Και έτσι ξεπερνούν τα πολλά εμπόδια και τους γκρεμούς που άλλοι αναζητητές βρίσκουν δύσκολο να αντιμετωπίσουν. Αυτοί οι αναζητητές της ανώτερης βούλησης έχουν την ευλογία να εκπαιδεύονται, μέσα από τη ζωή, ώστε να εναρμονίζονται όλο και πιο εύκολα με την ανώτερη βούληση. Μαθαίνουν πώς να την αναγνωρίζουν, πώς να διακρίνουν μεταξύ της ανώτερης θέλησης και της ντεμοντέ, λιγότερο επιδέξιας, θέλησής τους. Βρίσκουν ότι η ανώτερη θέληση εύκολα αποκαλύπτεται και εκφράζεται μέσα από αυτούς. Αυτή η ευθυγράμμιση της ύπαρξης του ατόμου με την ανώτερη συνειδητότητα φέρνει τεράστια ικανοποίηση και την αίσθηση του να είναι συμμέτοχος στη συνεχιζόμενη δημιουργικότητα αυτού του Σύμπαντος.

Αυτοί οι σοφοί αναζητητές επιδιώκουν ταπεινά, μέσα από την προσευχή και τη στοχαστική ζωή τους, να προάγουν την πράξη της δημιουργίας, να προάγουν την έκφραση της καλοσύνης, στην καθημερινή τους ζωή.  Δεν αισθάνονται καμία σύγκρουση ανάμεσα στην προσωπική τους θέληση και την υψηλότερη βούληση επειδή έχουν παραδώσει εντελώς την προσωπική τους θέληση στην ανώτερη βούληση. Επιδιώκουν να ζουν σε συντονισμό. Όπως κάποιοι άγιοι λένε, "Εγώ είμαι το όργανο. Εσύ, Κύριε, είσαι ο χειριστής  αυτού του οργάνου."

Αυτά είναι μόνο τα αρχικά επίπεδα του διαφωτισμού. Μετά από αυτές τις βασικές δοκιμασίες και τους θριάμβους, σας επιφυλάσσονται συνεχώς νέες και ολοένα πιο ευχάριστες εμπειρίες. Δεν υπάρχει όριο στην περιπέτεια και την ανταμοιβή της στενής σας σχέσης με την ανώτερη συνειδητότητά σας και τον Δημιουργό σας.
(πηγή)