ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Σκέψεις, συναισθήματα, λόγια και έργα διαμορφώνουν - προς το καλύτερο ή το χειρότερο - τον κόσμο

Τα έξι επίπεδα της Ανώτερης Συνειδητότητας

Την ημέρα που με περίσκεψη θα στρέψετε την κατεύθυνση της ζωής σας προς την Ανώτερη Συνειδητότητα και θα λαχταρήσετε ν' ανακαλύψετε τη Συνείδηση που σας δημιούργησε και σας συντηρεί, θα ξεκινήσετε τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής σας.
Την ημέρα εκείνη, το κίνητρο και η αναζήτηση της ζωής σας αλλάζουν και τα δυο. Δεν ζείτε πλέον μόνο για τον εαυτό σας, αλλά για κάτι μεγαλύτερο από σας. Δεν οδηγείσθε πλέον από το κίνητρο για προσωπική ικανοποίηση, αλλά για διαρκή εκπλήρωση (καθηκόντων) και προσωπική μεταμόρφωση.
Η περιπέτειά σας στην Ανώτερη Συνειδητότητα θα σας δοκιμάσει, όπως επίσης θα σας συγκινήσει και θα σας ικανοποιήσει. Πολλές φορές μπορεί να νιώθετε φοβισμένοι καθώς στέκεστε μπροστά σε άγνωστες διαστάσεις της Ανώτερης Συνειδητότητας. Το μυαλό σας, προσπαθώντας να μαντέψει τι πρόκειται να συμβεί, δεν θα είναι ποτέ επαρκές.  Οι εικασίες του είναι πολύ περιορισμένες και πολύ βασισμένες σε προηγούμενη εμπειρία στον εξωτερικό κόσμο. Τα συναισθήματά σας θα απλώνονται πέρα από το κανονικό άνετο επίπεδο, εκτεινόμενα μέχρι να μπορούν να διατηρούν συμπαντική αγάπη και να απολαμβάνουν την έκσταση της καθαρής ύπαρξης.

Η περιπέτειά σας απαιτεί το θάρρος σας·  περισσότερο θάρρος από ό,τι νομίζετε ότι έχετε. Θα πρέπει, επίσης, να υπομείνετε, να κρατηθείτε και να επιμείνετε, περισσότερο από ό,τι νομίζετε ότι μπορείτε.

Θα χρειαστείτε πίστη. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι η πίστη είναι το μόνο πράγμα που σας απομένει. Θα μπείτε στον πειρασμό να παραιτηθείτε  από την πίστη σας και να γλιστρήσετε πίσω στο σημείο καμπής, όπου μπορείτε να ξεχάσετε τα περί Ανώτερης Συνείδησης και την αναζήτηση σας.

Χρειάζεται να είστε καλοί, ιδιαίτερα προς τον εαυτό σας.  Οι σκληρές κριτικές για τον εαυτό σας και τη διαδρομή σας μπορεί να προκαλέσουν πάρα πολλές αμφιβολίες και βέβαιη αποτυχία.

Θα πρέπει να είσθε δραστήριοι και δυνατοί. Οι αδύνατοι δεν επιμένουν και τα παρατάνε θλιβερά ενωρίς.

Θα πρέπει, επίσης, να είσθε ταπεινοί. Υπάρχουν φορές που μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετή δύναμη και σοφία για να συνεχίσετε, φορές που χρειάζεστε απεγνωσμένα έμπνευση, καθοδήγηση, και δύναμη από ψηλά.

Το ταξίδι σας μέσα από τα στάδια της καρδιάς, καθώς αναπτύσσεται από τη σκοτεινή κατάσταση στην καθαρή, έχει περιγραφεί ως Στάδια Νοητικής/Συναισθηματικής Αφύπνισης. (Stages of Mental/Emotional Awakening)

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε αυτά τα Στάδια της Νοητικής/Συναισθηματικής Αφύπνισης στο μυαλό ως αξιόπιστους οδοδείκτες του ταξιδιού σας.

Ωστόσο, είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα επόμενα επίπεδα συνείδησης στα οποία ενδέχεται να αποκτήσετε εμπειρία καθώς εξοικειώνεσθε με την Ανώτερη Συνείδησή σας και αποκτάτε τη δυνατότητα να ζείτε σε αυτή ως ένα νέο πρόσωπο.

Μόλις στραφείτε προς τα μέσα και αρχίσετε την περιπέτειά σας θα βιώσετε μια πολύ σημαντική συνειδητοποίηση την οποία ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσετε.

Επίπεδο Πρώτο: Υπέρβαση

Έχοντας κάνει το σημαντικό αναπροσανατολισμό της ζωής σας, του σκοπού και των στόχων σας, αντιλαμβάνεσθε, στην ησυχία της νύχτας, ή κοιτάζοντας έξω στον κόσμο με ήρεμα μάτια, ότι ο υλικός κόσμος είναι ουσιαστικά πνεύμα. Ο υλικός κόσμος είναι ουσιαστικά συνειδητή ενέργεια. Ενώ ο κόσμος φαίνεται πολύ πυκνός και συμπαγής, αυτή στερεότητα είναι απλά μια όμορφη δύναμη πνεύματος και Ανώτερης Συνείδησης που κάνει τον εαυτό της πυκνό, για να "κρυσταλλοποιήσει" το Είναι της και να καταλάβει χρόνο και χώρο. 

Εσείς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποκομίζετε την πεποίθηση ή την αποκάλυψη ότι ο εξωτερικός κόσμος αποτελείται από μια ουσία ή μια ενέργεια την οποία αντιλαμβάνεσθε και αισθάνεσθε.

Αυτή η ουσία είναι επίσης η κύρια υπόσταση, ή η ουσιαστική πραγματικότητα, του καθενός και του καθετί που υπάρχει. Αντιλαμβάνεσθε ότι η φύση σας, η προσωπική σας φύση, είναι ουσιαστικά συνειδητή ενέργεια ή πνεύμα. Αυτό το παρατηρείτε με τη δική σας υποσυνείδητη όραση· και ο κόσμος, διαπιστώνετε, ποτέ δεν φαινόταν τόσο όμορφος όπως φαίνεται τώρα. Μπορείτε να δείτε τόσο τις σκληρές, φυσικές μορφές όσο και τα λεπτά έργα της ουσίας και ενέργειας εντός και γύρω από όλα τα έμβια όντα και κάθε αντικείμενο, μικρό ή μεγάλο.

Συνειδητοποιώντας για μια φορά, και ελπίζουμε για πάντα, ότι ο φυσικός κόσμος είναι πραγματικά αυτό που λένε οι φυσικοί "ενέργεια" έχετε μια νέα στάση για ολόκληρο το Σύμπαν.
Αντιλαμβάνεστε πόσο ρευστός και πόσο ευμετάβλητος μπορεί να γίνει ο κόσμος σας  με τη σωστή εφαρμογή της συνείδησης.
Κατανοείτε ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας είναι παιχνίδια της ενέργειας και ότι πράγματι έχουν κάποια επίπτωση, μια αλληλεπίδραση, με το απέραντο Σύμπαν.
Οι σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας, καθώς και τα έργα σας (Σ.σ.: και τα λόγια μας), είναι αλληλένδετα με τον τρόπο που ο κόσμος είναι τώρα και τον τρόπο που διαμορφώνεται στο μέλλον.
Με αυτή τη συνειδητοποίηση της ουσίας και της ενέργειας μέσα σε όλα τα έμβια όντα και μέσα σε όλα τα αντικείμενα, αντιλαμβάνεστε πιο βαθιά το πώς λειτουργεί η Πίστη
Η Πίστη επιφέρει μια αλλαγή στις καταστάσεις. 
Προκαλεί αλλαγή επειδή όλα τα πράγματα και όλοι οι άνθρωποι είναι ριζωμένοι, έχουν την ουσία τους, σε αυτόν τον ίδιο ωκεανό ενέργειας. Εδώ, στην ενότητα του πνεύματος, κάθε πρόσωπο κατευθύνει τις πεποιθήσεις του και ενεργοποιεί την πίστη του για μια ζωή και έναν κόσμο που μπορεί να υπάρξει. 
Μια προσευχή ή πράξη πίστης γίνεται μια ισχυρή κίνηση σε ένα μέρος του ωκεανού της συνείδησης, η οποία στη συνέχεια (ή ταυτόχρονα) ενεργεί στην συνείδηση και την ενέργεια σε ένα άλλο μέρος, πρόσωπο, ή κατάσταση.
Μπορείτε επίσης να δείτε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία σας να χαλαρώνετε στη συνείδηση της υψηλότερης λεπτής ενέργειας, ώστε αυτή η δυναμική επιρροή να μπορεί πιο εύκολα να θεραπεύσει και να αναζωογονήσει το σώμα το οποίο, στο κάτω-κάτω, είναι πραγματικά ένα προϊόν συνείδησης και ενέργειας.

Πολλοί που έχουν αυτή την πρώτη εμπειρία της ανώτερης συνειδητότητας θεωρούν τους εαυτούς τους φωτισμένους και δεν μπορούν να συλλάβουν τα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης πέρα από αυτή τη συγκλονιστική άποψη της πραγματικότητας: ότι τα πάντα είναι συνείδηση και η ζωή είναι ουσιαστικά συνειδητή ενέργεια.

(Πηγή)

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.