ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ασυνάρτητος "χείμαρρος" η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή

Και επειδή ξέρει τόσα πολλά, δεν μας τα είπε για να μην... πεθάνει!

Βουλή, 27/09/2016 -ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): 
Η συνάδελφος κ. Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ έχει τον λόγο.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριες και κύριοι Βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, πάω στοίχημα ότι περιμένετε από εμένα, έναν άνθρωπο που έχει σαράντα τέσσερα χρόνια καριέρα, σταδιοδρομία, ψωμί, ζωή στην τηλεόραση, να σας μιλήσω για την τηλεόραση και για τις άδειες. Δεν θα σας κάνω τη χάρη για έναν πάρα πολύ σοβαρό λόγο. Ξέρω τόσα πολλά που πρέπει να πεθάνω. Ξέρετε τόσα πολλά περί αυτό το θέμα, που θα έπρεπε κι εσείς να πεθάνετε, όπως λένε τα ανέκδοτα των αμερικάνικων ταινιών.

Θα σας μιλήσω, όμως, με τηλεοπτικούς όρους, με μιντιακούς όρους, με επικοινωνιακούς όρους για την πολιτική του φερομένου σήμερα ως ημικατεπείγοντος, επείγοντος νομοσχεδίου, που είναι στην πραγματικότητα ένα τμήμα από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το τρίτο μνημόνιο, που προέκυψαν μετά τις δεύτερες εκλογές, που προκύψαν μετά την αλλαγή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος de facto κι όχι de jure.

Και θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να με ακούσετε ως άνθρωπο που ξέρει. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε ψευδή εικόνα για τα βάσανα των Ελλήνων, κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα για κατασκευή εικόνας. Δεν μπορείτε να πλασάρετε διαφάνεια όταν έξω και μέσα είμαστε όλοι μάρτυρες non papers που φεύγουν φυσικώ τω τρόπω. Έτσι γίνεται η δουλειά σε αυτό το σύστημα σαράντα χρόνια και θα γίνεται κι άλλα σαράντα χρόνια. 

Σε αυτό το σύστημα φεύγουν non papers απ’ του Μαξίμου και απ’ όλα τα Υπουργεία. Αυτοί τι είναι; Υπερασπιστές της διαφάνειας; Κατασκευαστές εικόνας; Απευθύνονται σε ποιους; Σε εκτελεστές συμβολαίων, που είναι παραλήπτες δημοσιογράφοι, που είναι στα κανάλια, που είναι στις εφημερίδες και τους λένε, πες αυτό, πες εκείνο, πες το άλλο, πες το άλλο, και βγάζουν τίτλο; Υπάρχουν δημοσιογράφοι «πουλ», δηλαδή όλοι μαζί κάπου. Εδώ υπάρχουν στα μέτωπα, στους πολέμους. Φάγανε στη «μάπα» όρους τύπου «παράπλευρες απώλειες». Ακόμα έχουν στα σωθικά τους τα ψάρια και οι άνθρωποι πέριξ των Βαλκανίων και στην Αδριατική τις βόμβες γραφίτη, αλλά ήταν άγια πράξη, ακόμα και κατά Κον Μπεντίτ.

Έχετε κάνει στρατηγική επιλογή να είστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Ευρωπαϊκή Ένωση τη διαφάνεια στο επίπεδο της δημοσιογραφίας, όταν πρόκειται να βγάλει λεφτά το κράτος, είναι σαν τη Δανία. Η δανέζικη Κυβέρνηση θα πληρώσει ενάμιση εκατομμύριο -δημοσιογράφους που είναι «πουλ» στα Panama Papers - για να μάθει τους δικούς της να τους τα πάρει με φόρο. 

Αυτή η χώρα τι είναι; Καναλάρχισα ή Σπίρτζης ή Κατρούγκαλος; 
Τι είναι η χώρα; Δεν μπορείτε να έρχεστε να λέτε εδώ, είναι σε χειρότερο επίπεδο, ακόμα και από την τελευταία αμερικανιά. Χθες η Κλίντον τσακωνόνταν με τον άλλον: «Εγώ; Εσύ δεν έχεις αντοχή». «Πώς! Έχω αντοχή πολύ μεγάλη». «Έντεκα ώρες ήμουν στην Επιτροπή της Βουλής». Ε, ωραία! Μας πρήξατε ενάμισι χρόνο, «δεκαεφτά ώρες σκληρή διαπραγμάτευση». Και ακούω τον άλλο συνάδελφο τώρα να ανεβαίνει πάνω και να λέει, νέος άνθρωπος καθάρισε τη διαπλοκή; Πού τα λέτε, δηλαδή; Κι άμα είναι νεαρότερος ο διαπλεκόμενος…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ: Σε εμένα απευθύνεστε;

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: …που τα πήρε τα λεφτά, πήρε τα λεφτά από την τσέπη;

Θα συμφωνήσουμε κάτι; Εάν θέλετε την άποψη ότι η επικοινωνία είναι δημόσιο αγαθό, τότε οφείλετε να παραδεχθείτε ότι είναι υπεράνω διαπραγμάτευσης και κυρίως υπεράνω πλειστηριασμού. Αν τη θεωρείτε δημόσιο αγαθό, πώς στον κόρακα την βγάζετε στον πλειστηριασμό; Από πότε τα δημόσια αγαθά τα βγάζετε στον πλειστηριασμό;

Από πότε διορθώνετε το θέμα της ΕΥΔΑΠ; Είδα μόλις τώρα που ήρθα εδώ μέσα μια διόρθωση, μια νομοθετική βελτίωση που λέτε «…τηρουμένων των συνταγματικών διατάξεων» και από κάτω «…και μετά την απόφαση των δικαστηρίων». Ποιος δουλεύει ποιόν; Ποιος δουλεύει ποιόν;

Καλά, να σηκώνεται η Χρυσή Αυγή και να λέει ότι είναι εθνικιστές. Ο ποιητής έλεγε «εθνικόν είναι το αληθές», δεν έλεγε εθνικιστικό είναι το αληθές. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Να βγαίνετε εσείς τώρα και να ισχυρίζεστε ότι έχετε κάνει προοδευτικές επιλογές και είναι παρανοϊκός ο ελληνικός λαός που υποφέρει, ο συνταξιούχος που έχει υποστεί χίλια δυο άλλα πράγματα, ότι δεν είστε συνεχιστές μιας πολιτικής; Μα, πώς αφού η κεντρική επιλογή είναι αυτή; Δεν συμμετέχετε σε κάθε ΝΑΤΟϊκή διαδικασία;

Μπορείτε να πλασάρετε στον κόσμο την εικόνα της αγαθής και καταπληκτικής Ευρώπης που αλλάζει σε μια Ευρώπη η οποία ήταν ενωμένη, ως υβρίδιο, καταργεί τα σύνορα και αφού καταργεί τα σύνορα, την ίδια ώρα διαπραγματεύεστε με οκτώ χώρες πώς θα ανοίξετε τα σύνορα, που είναι ανοιχτά για το κεφάλαιο, ανοιχτά για τη μετακίνηση συμφερόντων, ανοιχτά για τους πάντες και τα πάντα που έχουν σχέση με το χρήμα και είναι κλειστή μόνο για πρόσφυγες. Έλεος! Με τείχη! Πώς να σας το πω; Εσείς που πανηγυρίζατε που πουλιόταν το τείχος του Βερολίνου σε αναμνηστικά, δέχεστε τείχος στο Καλαί, τείχος στη Βουλγαρία, τείχος με τα Σκόπια, τείχος εδώ, τείχος εκεί, τείχος παραπέρα.

Πάψτε να παίζετε τους κακούς δημοσιογράφους, τα κακά media και τα κακά κανάλια τα οποία αμαυρώνουν την υπέροχη αντιστασιακή σας εικόνα, που είσαστε στα βουνά, στις κορυφές, στις βουνοκορφές της Πίνδου, της διαπλοκής και παλεύετε τον φασισμό! Είναι και υποτιμητικό!

Γιατί κάνετε και κάτι το οποίο είναι βαρύτατο, ακόμα και ως δημοσιογραφικό, ακόμα και ως επικοινωνιακό, ακόμα και ως πολιτικό. Κατηγορώντας τους πάντες ότι λένε ψέματα, κατέχετε την αλήθεια! Οπότε και ο λαός όταν υποφέρει, βγαίνει στον δρόμο ή φωνάζει συνθήματα εναντίον του Κατρούγκαλου για την πολιτική του, εναντίον του Τσακαλώτου για την πολιτική του, όχι για το πρόσωπό του. Προσωπικούς χαρακτηρισμούς, τουλάχιστον από το ΚΚΕ, δεν έχετε ακούσει ποτέ, παρά μόνο όταν συμβαδίζουν με το όνομα, «νόμος Κατρούγκαλου», «νόμος τάδε», «νόμος τάδε». Θα γίνουν και αυτοί ψεύτες; Ελάχιστοι! Ελάχιστοι!

Εξαχρειώνετε τον πολιτικό διάλογο στο επίπεδο του ξεκατινιάσματος. Συγγνώμη που το λέω, αλλά στη χώρα της Κατίνας της Παξινού ούτε η λέξη «ξεκατίνιασμα» δεν στέκεται.  Δεν στέκεται!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, επτά λεπτά μιλάει!

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: Θέλει να με διακόψετε, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε συνάδελφε, έχουν μιλήσει πάρα πολλοί άλλοι και τόσο και περισσότερο. Σας παρακαλώ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ: Ναι αλλά στερείται ο χρόνος από άλλους.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: Είναι στην κρίση του Προέδρου. Κάνετε τώρα παρατήρηση στον Πρόεδρο γιατί δεν με διακόπτει;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ: Αυτό έκανα.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: Μάλιστα. Εγώ τώρα τι να βγω να πω; Να μιλήσω σαν Συριζέα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρία συνάδελφε, συνεχίστε σας παρακαλώ.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: Άμα μιλήσω σαν Συριζέα, θα πω ότι κάνετε απόπειρα να με λογοκρίνετε, εμένα την κακομοίρα την Κομμουνίστρια που την βαράτε όλοι. Γιατί το κλάμα το έχετε εσείς, να παραπονιέστε και να κλαίτε. Προσέξτε μόνο γιατί στη λάθος επικοινωνία της κεντρικής πολιτικής επιλογής υπέρ του κεφαλαίου, υπέρ των αποφάσεων της τρόικας, υπέρ του Νομισματικού Ταμείου, υπέρ των κεντρικών επιλογών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ανέκδοτο όταν κάποιος αρχίσει να τρώει ξύλο υπάρχει περίπτωση να του πούνε, «Γιατί με δέρνεις;» και να του απαντήσουν, «Εσύ ξέρεις». Και αυτό στην πολιτική σημαίνει μια σειρά από πράγματα.

Επομένως, κόψτε το παραμύθι ότι θυσιάζεστε για μια Αριστερά που έχει πάρει το τιμόνι όλο δεξιά και έχει στουκάρει με το είδωλό της, κάνοντας τρακόσιες εξήντα μοίρες κύκλο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κυρία συνάδελφε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουν κατατεθεί αιτήσεις ονομαστικής ψηφοφορίας από την Χρυσή Αυγή, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ξαναλέω ότι έχουμε συνεννοηθεί από το μεσημέρι, με πρόταση της κ. Χριστοδουλοπούλου -και το δέχθηκε η Ολομέλεια- ότι θα περατώσουμε τις εργασίες γύρω στις 20.00’ – 20.20’ κλπ..

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: Στις 21.00’ είπαμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Η ειδοποίηση που έχω εγώ εδώ λέει περίπου στις 20.00’.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΝΕΛΛΗ: Όποτε και να πείτε, στις 21.00’ θα γίνει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ωραία, κυρία Κανέλλη. Να συνεννοηθούμε ότι εκείνη την ώρα περίπου θα γίνουν και οι ψηφοφορίες. Το 20.15’, 20.30’ ας γίνει 20.45’. Έχουμε συνεννοηθεί, όμως, ότι περί εκείνης της ώρας θα κλείσουμε.