ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η πνευματική ανάπτυξη ως παράγοντας ισορροπίας μέσα στο χάος - (1)


Πώς να είσαι πνευματικός μέσα σε αυτό το χάος;

Dr. Stewart Bitkoff, Contributor
Waking Times
«Οι περιστάσεις έχουν ξεπεράσει τον άνθρωπο. Οι παλιές του γλώσσες δεν αρκούν για να περιγράψουν το τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί. Το να σκέπτεται με όρους μιας χιλιετίας ή με τόσο βαρετές έννοιες όπως "η εντεκάτη ώρα" είναι γελοίο. Καλύτερα θα ήταν να συνειδητοποιούσε ότι βρίσκεται σε μια εποχή  που  ίσως  μπορεί  να περιγράφεται με μεγαλύτερη ακρίβεια ως η "όγδοη ημέρα της εβδομάδας"». -Idries Shah
Για τον πνευματικό ταξιδιώτη, ζούμε σε μια περίπλοκη και μοναδική εποχή· μια εποχή τεράστιας αναταραχής και μεγάλης ευκαιρίας για επίλυση προβλημάτων. Ανοίξτε την τηλεόραση και ακούστε τα ρεπορτάζ που έρχονται από όλο τον κόσμο: θρησκευτικοί πόλεμοι, επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πείνα, νέα στελέχη ασθενειών, πόλεμοι ναρκωτικών, παχύσαρκα παιδιά, πρόοδοι στην τεχνολογία και οι άνθρωποι αρχίζουν να εργάζονται από κοινού για να λύσουν προβλήματα στέγασης, απώλειας θέσεων εργασίας, καθώς και να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη.

Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων έχει κληθεί «όγδοη ημέρα της εβδομάδας» και η αρχή μιας νέας εποχής· σαφώς, έως ότου πολλά από αυτά τα προβλήματα επιλυθούν, αν αυτό είναι δυνατό, η ποσότητα της αναστάτωσης, του φόβου, του άγχους και της προσωπικής ανησυχίας για πολλούς θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Για έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, ο προσωπικός εξισορροπητικός παράγοντας σε αυτό το άγχος και το χάος, είναι η πνευματική ανάπτυξη. Θα πρέπει να προστεθεί στο μείγμα και να χρησιμοποιηθεί με άλλες ικανότητές μας για να βρούμε λύσεις.  Η ανώτερη γνώση δεν θα αντικαταστήσει την κοινή λογική, την εμπειρία, τη σκληρή δουλειά, ή την οικονομική επιτακτική ανάγκη. Αυτή δεν είναι η λειτουργία της. Είναι μια πρόσθετη ικανότητα που ενσωματώνεται και συνεργάζεται παράλληλα με άλλες.

Η παρούσα συζήτηση θα εξετάσει μερικές βασικές σκέψεις για την πνευματικότητα· και πώς η πνευματική ικανότητα μπορεί να βοηθήσει τον ταξιδιώτη σε αυτή την περίοδο του χάους και της αλλαγής.

(πηγή)

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.