ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η πνευματική ανάπτυξη ως παράγοντας ισορροπίας μέσα στο χάος - (2)


Τι σημαίνει να είναι κανείς πνευματικός;

Dr. Stewart Bitkoff, Contributor
Waking Times

(Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση)

Τι σημαίνει ο όρος πνευματικός; Η λέξη πνευματικός δεν είναι εύκολο να οριστεί, επειδή υπάρχει μια βιωματική πλευρά σε αυτή, με πολλά επίπεδα και διαστάσεις. Περίπου όπως η αγάπη, που είναι μια πανέμορφη εμπειρία και συμβαίνει σε πολλές μορφές· ποιητές και συγγραφείς τραγουδιών διακηρύσσουν τις αρετές και τις λύπες της, όμως, οσοδήποτε λεπτές κι αν είναι οι λέξεις, είναι μόνο μια προσέγγιση.

Τυπικοί ορισμοί περιλαμβάνουν φράσεις όπως: "πνευματικός σημαίνει του πνεύματος". Αυτό το είδος του ορισμού προσδιορίζει τον εαυτό του χρησιμοποιώντας την ίδια λέξη αλλά, παραδόξως, είναι αρκετά ακριβής. Πνευματικός σημαίνει πράγματι του πνεύματος.

Για τον πνευματικό ταξιδιώτη, η ψυχή συνίσταται από έναν ιστό πνευματικής ενέργειας· αυτός ο ιστός πνευματικής ενέργειας είναι η πηγή της ζωής και ενεργοποιεί το σώμα μας, τις πέντε αισθήσεις, τα συναισθήματα και τη συνείδηση. Στην ψυχή, υπάρχει μια υψηλότερη και χαμηλότερη πτυχή η οποία αντιστοιχεί στα διάφορα μέρη της λειτουργίας μας (σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό)· για να περιπλακούν (τα πράγματα) περισσότερο, σε κάποιες συζητήσεις οι όροι ψυχή / πνεύμα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.
• Ο στόχος των πνευματικών μονοπατιών, ή το να είναι κανείς πνευματικός, είναι να προσθέσει ένα μέτρο συνειδητής πνευματικής επίγνωσης στην ατομική ζωή και την καθημερινότητα του ταξιδιώτη· αυτή η γνώση ή η συνειδητοποίηση υπηρετεί σαν ένα στοιχείο εμπλουτισμού και ενδυνάμωσης, έτσι ώστε ο ταξιδιώτης να μπορεί να εκπληρώσει τις καθημερινές και τις υψηλότερες λειτουργίες του.
• Για το μεγαλύτερο μέρος, η καθημερινή δραστηριότητα, η εργασία και το άγχος μπλοκάρουν την εσωτερική (πνευματική) συνείδηση από του να εξωτερικευτεί. 
• Όλη η ζωή λειτουργεί μέσω της συνείδησης, η οποία είναι επίγνωση και ενέργεια σε πολλαπλά σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά επίπεδα. Μέσα από την ψυχή μας, η οποία συνίσταται από ιστό πνευματικής ενέργειας, δημιουργούμε τα πολλαπλά επίπεδα της πραγματικότητας, κάθε στιγμή της ημέρας.
• Κάθε ένας από εμάς είναι ένας δημιουργός της πραγματικότητας. Είμαστε ψυχές που έχουμε προσλάβει φυσική μορφή για να δημιουργήσουμε τη ζωή μας και να συμμετέχουμε στον ανώτερο σχεδιασμό. Για να κάνουμε αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα πνευματικό μονοπάτι και να διάγουμε μια ισορροπημένη ζωή.
• Μια πλήρης ζωή είναι μια ζωή όπου εκφράζουμε όλα τα μέρη του εαυτού και συμμετέχουμε σε κάτι ανώτερο.
Αυξημένη πνευματική ικανότητα βοηθά τον ταξιδιώτη να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του· αυτή η γνώση τον βοηθά σε καθημερινή βάση.
(πηγή)

Συνεχίζεται σε επόμενη ανάρτηση