ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Οι προεδρικοί υποψήφιοι των ΗΠΑ βάζουν τα συμφέροντα του Ισραήλ πάνω από τα Αμερικανικά

Μα φυσικά! Ουδέν το περίεργο και το παράδοξο. Ουδέν το μη αναμενόμενο!ΙΣΡΑΗΛ: ο "Ελέφαντας" στις Αμερικανικές Εκλογές
Του Bob Johnson
12/09/2016
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τον "ελέφαντα" στο δωμάτιο ή, στην προκειμένη περίπτωση, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Αυτός ο "ελέφαντας" είναι το Εβραϊκό κράτος του Ισραήλ και η δουλοπρέπεια τόσο της υποψήφιας των Δημοκρατικών όσο και του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών στο Ισραήλ. Φαίνεται  ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απορρίπτουν το κάλεσμα  του Αριστοτέλη: «Ας καταλάβουμε πρώτα τα γεγονότα, και στη συνέχεια θα μπορούμε να αναζητήσουμε την αιτία.»

Τα γεγονότα είναι τα εξής:

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Donald Trump είπε, «Και θα αναλάβουμε μεγάλη φροντίδα για   το Ισραήλ. Θα τιμήσουμε και θα προστατεύσουμε το Ισραήλ.»
Η Πλατφόρμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τροποποιήθηκε για να εγκαταλείψει το εδώ και δεκαετίες προφορικό κάλεσμα για μια λύση δύο κρατών στο θέμα Ισραήλ /Παλαιστίνης.

Ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά που έκαναν την πλατφόρμα ακόμη περισσότερο υπέρ του Ισραήλ από ό,τι ήταν ποτέ πριν στο Κόμμα Δημοκρατικής Πλατφόρμας ήταν ο Jeff Ballabon, ένας Εβραίος ηγέτης των Μίντια. Ο Ballabon έχει πει σχετικά με τη βάναυση και παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης από του Ισραήλ: «Η λανθασμένη αντίληψη ότι το Εβραϊκό κράτος είναι ένας κατακτητής είναι μια αντισημιτική επίθεση κατά της νομιμότητας του Ισραήλ». 

Είναι εκπληκτικό το πόσο φοβούνται οι Εθνικοί (Gentiles) να αποκαλούνται αντισημίτες.

Η Δημοκρατική προεδρική υποψήφια των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ματαίωσε τις προσπάθειες ανθρώπων στο Δημοκρατικό Κόμμα να δηλώσουν στην Πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και την Παλαιστινιακή Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Κλίντον έχει εδώ και δεκαετίες παλιά ιστορία στο να βάζει το Εβραϊκό κράτος των συμφερόντων του Ισραήλ πάνω από τα συμφέροντα της Αμερικής.


Με την πρώτη ματιά, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν καλύπτουν εκτενώς το λόγο για τον οποίο οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι στην προεδρική κούρσα αγωνίζονται να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο στο να θέτουν τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας μπροστά από τα συμφέροντα των Αμερικανών και της Αμερικής. Αυτός είναι ένας τεράστιος ελέφαντας στο δωμάτιο!!

Στη δεύτερη και πιο αντικειμενική ματιά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθίσταται προφανές γιατί τα Μίντια αρνούνται να αντιμετωπίσουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ο οποίος είναι το Εβραϊκό κράτος του Ισραήλ. Τα Μίντια και το Χόλιγουντ κυριαρχούνται από Εβραίους που αγαπούν το Εβραϊκό έθνος του Ισραήλ και που ποτέ δεν θα έκαναν τίποτα που μπορεί να βλάψει τις πιθανότητες το Ισραήλ να γίνει ό,τι η Εβραϊκή Βίβλος / Παλαιά Διαθήκη τους ισχυρίζεται, ότι ο Θεός υποσχέθηκε το Ισραήλ να γίνει: ο ηγεμόνας του κόσμου.

Οι αρχαίοι Εβραίοι που έγραψαν το Δευτερονόμιο 7:6 ισχυρίζονται ότι ο Θεός είπε πως οι Εβραίοι θα είναι «πάνω απ' όλους τους λαούς που βρίσκονται στο πρόσωπο της γης».
Έγραψαν επίσης στο Δευτερονόμιο 28:1 ότι ο Θεός είπε, «ο Κύριος ο Θεός σου θα σε τοποθετήσει ψηλά πάνω από όλα τα έθνη της γης».

Και στο εδάφιο Ησαΐας 60:12 έγραψαν ότι ο Θεός είπε σχετικά με το εβραϊκό κράτος του Ισραήλ, «Διότι το έθνος και το βασίλειο που δεν θα σε υπηρετεί θα χαθεί· μάλιστα, αυτά τα έθνη θα εξαφανιστούν εντελώς».

Αυτό είναι κυριολεκτικά ένα σχέδιο για την παγκόσμια κυριαρχία του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, η Αγία Γραφή είναι φορτωμένη με διδασκαλίες για την υπεροχή των Εβραίων έναντι όλων των μη-εβραϊκών λαών.


Ο Αμερικανός ιδρυτής και θεϊστής, Thomas Paine, έγραψε στο βιβλίο"Η Εποχή της Λογικής" (The Age of Reason) ότι χρειαζόμαστε μια επανάσταση στη θρησκεία που να βασίζεται στην έμφυτη θεόδοτη λογική και το Θεϊσμό. (Θεϊσμός - Deism - είναι πίστη στο Θεό που βασίζεται στην εφαρμογή της λογικής μας σχετικά με τους νόμους και τα σχέδια στη Φύση).
Αυτό θα πετύχει πολλά για να ελευθερώσει το μυαλό μας από τον έλεγχο των Αβρααμικών "εξ ακοής αποκεκαλυμμένων" θρησκειών, καθώς και από τη μέσω της Βίβλου υποστήριξη του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ.

(πηγή)

*****************

Πυγολαμπίδα: Ο Θεός δεν έχει εκλεκτούς και μη-εκλεκτούς λαούς. Ο θεϊκός σπόρος - το πνεύμα - είναι έμφυτος σε όλους τους λαούς της γης ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας και θρησκείας. Από κει και πέρα το ζητούμενο είναι τι κάνει, πώς τρέφει, και πώς αξιοποιεί κανείς το θεϊκό σπόρο μέσα του, δηλαδή τη λογική και τη συνείδηση που τον κάνει να διακρίνει το καλό από το κακό.

Οι πανίσχυροι Εβραίοι προφήτες οραματίζονταν και επεδίωκαν να καταστήσουν το λαό του Ισραήλ "εκλεκτό λαό του Θεού".  Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτός ο υψηλός στόχος του έθεσαν αυστηρά προαπαιτούμενα - εντολές, τις οποίες ο σκληροτράχηλος λαός του Ισραήλ συστηματικά αγνοούσε και παραβίαζε. Έτσι, δια μέσου των αιώνων, οι Εβραίοι προσπάθησαν να αποκτήσουν την υπεροχή πάνω στους άλλους λαούς, όχι με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων που τους έθεσαν οι προφήτες τους αλλά με τη βοήθεια του Μαμμωνά, του θεού του χρήματος, το οποίο συγκέντρωσαν στα χέρια τους με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Για να δούμε, λοιπόν, ποια ήταν αυτά τα προαπαιτούμενα της Διαθήκης (με το Θεό!) την οποία έκαναν οι προφήτες για λογαριασμό του Ισραήλ:

Δευτερονόμιο 7: 12- «Και εάν ακούητε τας κρίσεις ταύτας και φυλάττητε και εκτελήτε αυτάς, θέλει φυλάξει Κύριος ο Θεός σου εις σε την διαθήκην και το έλεος, τα οποία ώμοσε προς τους πατέρας σου».

Δευτερονόμιο 28: 1- «Και εάν υπακούεις επιμελώς εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, δια να προσέχεις να κάμνεις πάσας τας εντολάς αυτού, τας οποίας εγώ προστάζω εις σε σήμερον, θέλει σε υψώσει Κύριος ο Θεός σου υπεράνω πάντων των εθνών της γης». 
Λευ 26:3

Δευτερονόμιο 28: 15-68  
15 Αλλ' εάν δεν υπακούσης εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να προσέχης να εκτελής πάσας τας εντολάς αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία εγώ προστάζω εις σε σήμερον, πάσαι αι κατάραι αύται θέλουσιν ελθεί επί σε και θέλουσι σε ευρεί. Λευ 26:14Θρ 2:17Δν 9:11Δν 9:13Μαλ 2:2 
16 Κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τη πόλει, και κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τω αγρώ. 
17 Κατηραμένον το καλάθιόν σου και η σκάφη σου. 
18 Κατηραμένος ο καρπός της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γης σου, αι αγέλαι των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου. 
19 Κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εισέρχησαι, και κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εξέρχησαι. 
20 Ο Κύριος θέλει εξαποστείλει επί σε την κατάραν, την θλίψιν και την φθοράν, εις πάντα όσα επιβάλης την χείρα σου διά να πράξης, εωσού εξολοθρευθής και εωσού αφανισθής ταχέως, διά την πονηρίαν των έργων σου, διότι εγκατέλιπες εμέ. 
21 Ο Κύριος θέλει προσκολλήσει εις σε το θανατικόν, εωσού σε εξολοθρεύση από της γης, όπου υπάγεις να κληρονομήσης αυτήν. 
22 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με μαρασμόν και με πυρετόν και με ρίγος και με φλόγωσιν και με μάχαιραν και με ανεμοφθορίαν και με ερυσίβην· και θέλουσι σε καταδιώκει εωσού αφανισθής. Λευ 26:16
23 Και ο ουρανός σου ο υπεράνω της κεφαλής σου θέλει είσθαι χαλκός, και η γη η υποκάτω σου σίδηρος. Λευ 26:19
24 Ο Κύριος θέλει δώσει την βροχήν της γης σου κονιορτόν και χώμα· εκ του ουρανού θέλει καταβαίνει επί σε, εωσού εξολοθρευθής. 
25 Ο Κύριος θέλει σε κάμει να συντριφθής έμπροσθεν των εχθρών σου· από μιας οδού θέλεις εξέλθει επ' αυτούς, και από επτά οδών θέλεις φύγει από προσώπου αυτών· και θέλεις διασκορπισθή εις πάντα τα βασίλεια της γης. 
26 Και το πτώμά σου θέλει είσθαι τροφή εις πάντα τα όρνεα του ουρανού και εις τα θηρία της γης, και δεν θέλει είσθαι ο αποδιώκων. 
27 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με την Αιγυπτιακήν πληγήν και με αιμορροΐδας και με ψώραν και με ξυσμόν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής. Εξ 9:9
28 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με αφροσύνην και με τύφλωσιν και με έκστασιν καρδίας· 
29 και θέλεις ψηλαφά εν τω μέσω της ημέρας, ως ο τυφλός ψηλαφά εν τω σκότει, και δεν θέλεις ευοδούσθαι εις τας οδούς σου· και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και διαρπαζόμενος πάσας τας ημέρας, και δεν θέλει είσθαι ο σώζων. 
30 Θέλεις αρραβωνισθή γυναίκα, και άλλος ανήρ θέλει κοιμηθή μετ' αυτής· οικίαν θέλεις οικοδομήσει, και δεν θέλεις κατοικήσει εν αυτή· αμπελώνα θέλεις φυτεύσει, και δεν θέλεις τρυγήσει αυτόν. 
31 Ο βους σου θέλει είσθαι εσφαγμένος ενώπιόν σου, και δεν θέλεις φάγει εξ αυτού· ο όνος σου θέλει αρπαχθή απ' έμπροσθέν σου και δεν θέλει αποδοθή εις σέ· τα πρόβατά σου θέλουσι παραδοθή εις τους εχθρούς σου, και δεν θέλει είσθαι εις σε ο σώζων. 
32 Οι υιοί σου και αι θυγατέρες σου θέλουσι παραδοθή εις άλλον λαόν, και οι οφθαλμοί σου θέλουσι βλέπει και μαραίνεσθαι δι' αυτούς όλην την ημέραν· και δεν θέλει είσθαι δύναμις εν τη χειρί σου. 
33 Τον καρπόν της γης σου και πάντας τους κόπους σου θέλει φάγει έθνος το οποίον δεν γνωρίζεις· και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και καταπατούμενος πάσας τας ημέρας. 
34 Και θέλεις γείνει παράφρων διά τα θεάματα των οφθαλμών σου, τα οποία θέλεις ιδεί. 
35 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει εις τα γόνατα και εις τα σκέλη με πληγήν κακήν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής από του ίχνους των ποδών σου έως της κορυφής σου. 
36 Ο Κύριος θέλει φέρει σε και τον βασιλέα σου όντινα καταστήσης επί σε, εις έθνος το οποίον δεν εγνώρισας, συ, ουδέ οι πατέρες σου· και εκεί θέλεις λατρεύσει άλλους θεούς, ξύλα και λίθους. 
37 Και θέλεις είσθαι εις έκπληξιν, εις παροιμίαν και εις διήγημα μεταξύ πάντων των εθνών, όπου εν σε φέρη ο Κύριος. 
38 Σπόρον πολύν θέλεις φέρει εις τον αγρόν, και ολίγον θέλεις συνάξει διότι θέλει καταφάγει αυτόν η ακρίς. Μιχ 6:15Αγγ 1:6
39 Αμπελώνας θέλεις φυτεύσει και καλλιεργήσει, και οίνον δεν θέλεις πίει ουδέ θέλεις τρυγήσει διότι ο σκώληξ θέλει καταφάγει αυτούς. 
40 Ελαίας θέλεις έχει εις πάντα τα όριά σου, και με έλαιον δεν θέλεις χρισθή· διότι αι ελαίαί σου θέλουσιν αποβάλει τον καρπόν. 
41 Υιούς και θυγατέρας θέλεις γεννήσει, και δεν θέλουσιν είσθαι σού· διότι θέλουσιν υπάγει εις αιχμαλωσίαν. 
42 Πάντα τα δένδρα σου και τον καρπόν της γης σου θέλει καταφθείρει ο βρούχος. 
43 Ο ξένος, ο εν τω μέσω σου, θέλει αναβαίνει υπεράνω σου, άνω άνω, συ δε θέλεις καταβαίνει κάτω κάτω. 
44 Εκείνος θέλει δανείζει εις σε, συ δε δεν θέλεις δανείζει εις αυτόν· αυτός θέλει είσθαι κεφαλή, και συ θέλεις είσθαι ουρά. 
45 Και θέλουσιν ελθεί επί σε πάσαι αι κατάραι αύται, και θέλουσι σε καταδιώξει και σε ευρεί, εωσού εξολοθρευθής· διότι δεν υπήκουσας εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να φυλάττης τας εντολάς αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία προσέταξεν εις σε. 
46 Και ταύτα θέλουσιν είσθαι επί σε και επί το σπέρμα σου, εις σημείον και τέρας διαπαντός. 
47 Επειδή δεν ελάτρευσας Κύριον τον Θεόν σου εν ευφροσύνη και εν αγαθότητι καρδίας, διά την αφθονίαν πάντων· 
48 διά τούτο θέλεις δουλεύσει τους εχθρούς σου, τους οποίους ο Κύριος θέλει εξαποστείλει επί σε, με πείναν και με δίψαν και με γυμνότητα και με έλλειψιν πάντων· και θέλει βάλει επί τον τράχηλόν σου ζυγόν σιδηρούν, εωσού σε εξολοθρεύση. 
49 Ο Κύριος θέλει φέρει έθνος επί σε μακρόθεν, από άκρου της γης, ως με ορμήν αετού· έθνος, του οποίου την γλώσσαν δεν θέλεις εννοεί· 
50 έθνος αγριοπρόσωπον, το οποίον δεν θέλει σεβασθή το πρόσωπον του γέροντος ουδέ θέλει ελεήσει τον νέον· 
51 και θέλει τρώγει τον καρπόν των κτηνών σου και τα γεννήματα της γης σου, εωσού εξολοθρευθής· το οποίον δεν θέλει αφήσει εις σε σίτον, οίνον ή έλαιον, τας αγέλας των βοών σου ή τα ποίμνια των προβάτων σου, εωσού σε εξολοθρεύση. 
52 Και θέλει σε πολιορκήσει εις πάσας τας πόλεις σου, εωσού πέσωσι τα υψηλά και οχυρά τείχη σου, εις τα οποία συ ήλπιζες, καθ' όλην την γην σου· και θέλει σε πολιορκήσει εις πάσας τας πόλεις σου, καθ' όλην την γην σου την οποίαν έδωκεν εις σε Κύριος ο Θεός σου. 
53 Και θέλεις φάγει τον καρπόν της κοιλίας σου, τας σάρκας των υιών σου και των θυγατέρων σου, τους οποίους έδωκεν εις σε Κύριος ο Θεός σου, εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν θέλει σε καταθλίψει ο εχθρός σου· Λευ 26:29Β' Βασ 6:29Θρ 4:10
54 ο ανήρ ο απαλός μεταξύ σου και ο σφόδρα τρυφερός θέλει εμβλέψει με βλέμμα πονηρόν εις τον αδελφόν αυτού και εις την γυναίκα του κόλπου αυτού και εις τα εναπολειφθέντα τέκνα αυτού όσα εναπολειφθώσιν· 
55 ώστε να μη δώση εις ουδένα εξ αυτών από των σαρκών των τέκνων αυτού, τα οποία ήθελε τρώγει διότι δεν έμεινεν εις αυτόν ουδέν εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν ο εχθρός σου θέλει σε καταθλίψει εις πάσας τας πόλεις σου. 
56 Η απαλή και τρυφερά γυνή μεταξύ σου, της οποίας ο πους δεν εδοκίμασε να πατήση επί της γης διά την τρυφερότητα και απαλότητα, θέλει εμβλέψει με βλέμμα πονηρόν εις τον άνδρα του κόλπου αυτής και εις τον υιόν αυτής και εις την θυγατέρα αυτής, 
57 και εις το βρέφος αυτής το εξελθόν εκ μέσου των ποδών αυτής και εις τα τέκνα, τα οποία εγέννησε· διότι θέλει φάγει αυτά κρυφίως, διά την έλλειψιν πάντων, εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν ο εχθρός σου θέλει σε καταθλίψει εις τας πόλεις σου. 
58 Εάν δεν προσέχης να κάμνης πάντας τους λόγους του νόμου τούτου, τους γεγραμμένους εν τω βιβλίω τούτω, ώστε να φοβήσαι το ένδοξον και φοβερόν τούτο όνομα, ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΟΥ, 
59 τότε ο Κύριος θέλει κάμει τρομεράς τας πληγάς σου και τας πληγάς του σπέρματός σου, πληγάς μεγάλας και απαύστους και νόσους κακάς και απαύστους. 
60 Και θέλει επιφέρει επί σε πάσας τας οδύνας της Αιγύπτου, διά τας οποίας ετρόμαξας· και θέλουσι προσκολληθή εις σέ· 
61 και πάσαν ασθένειαν και πάσαν πληγήν, ήτις δεν είναι γεγραμμένη εν τω βιβλίω του νόμου τούτου, ταύτας ο Κύριος θέλει φέρει επί σε, εωσού εξολοθρευθής. 
62 Και θέλετε εναπολειφθή ολιγοστοί τον αριθμόν, ενώ ήσθε ως τα άστρα του ουρανού κατά το πλήθος· διότι δεν υπήκουσας εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου. Δτ 10:22
63 Και καθώς ο Κύριος ευφράνθη εις εσάς εις το να σας αγαθοποιή και να σας πληθύνη, ούτω θέλει ευφρανθή ο Κύριος εις εσάς εις το να σας εξαλείψη και να σας μηδενώση· και θέλετε αρπαχθή από της γης, όπου υπάγετε να κληρονομήσητε αυτήν. Ησ 1:24
64 Και θέλει σε διασπείρει ο Κύριος εις πάντα τα έθνη, απ' άκρου της γης έως άκρου της γής· και θέλετε λατρεύσει εκεί άλλους θεούς, τους οποίους δεν εγνώρισας, συ ουδέ οι πατέρες σου, ξύλα και λίθους. Δτ 4:27Νε 1:8
65 Αλλά και εν τω μέσω των εθνών τούτων δεν θέλεις ευρεί ανάπαυσιν, ουδέ θέλει έχει στάσιν το ίχνος του ποδός σου· αλλά θέλει σοι δώσει ο Κύριος εκεί καρδίαν τρέμουσαν και μαραινομένους οφθαλμούς και τηκομένην ψυχήν. 
66 Και η ζωή σου θέλει είσθαι κρεμαμένη ενώπιόν σου· και θέλεις φοβείσθαι νύκτα και ημέραν, και δεν θέλεις πιστεύει εις την ζωήν σου. 
67 Το πρωΐ θέλεις ειπεί, Είθε να ήτο εσπέρα και την εσπέραν θέλεις ειπεί, Είθε να ήτο πρωΐ διά τον φόβον της καρδίας σου, τον οποίον θέλεις φοβείσθαι, και διά τα θεάματα των οφθαλμών σου, τα οποία θέλεις βλέπει. 
68 Και θέλει σε επαναφέρει ο Κύριος εις την Αίγυπτον με πλοία, από της οδού περί της οποίας σοι είπα, Δεν θέλεις πλέον ιδεί αυτήν άλλην φοράν· και θέλετε πωλείσθαι εκεί εις τους εχθρούς σας ως δούλοι και δούλαι και δεν θέλει είσθαι ο αγοράζων. 


**************

Φρικιαστικές οι κατάρες με τις οποίες οι προφήτες του Ισραήλ "έδεσαν" τους Εβραίους, εάν δεν τηρούσαν τις εντολές του Θεού. Δεν έχει λοιπόν το δικαίωμα ο "εκλεκτός λαός" να επικαλείται ό,τι τον συμφέρει από τις υποσχέσεις των προφητών του και ν' αφήνει εκείνα που δεν τον συμφέρουν, δηλαδή τα προαπαιτούμενα.

Προσωπικά διαφωνώ με όλες αυτές τις φρικιαστικές κατάρες των Εβραίων προφητών εναντίον του "εκλεκτού λαού", όπως διαφωνώ και με οποιαδήποτε κατάρα ανθρώπου εναντίον συνανθρώπου, για οποιονδήποτε λόγο. 

Ο Ιησούς Χριστός είπε "Ευλογείτε και μην καταράσθε", και αναφερόμενος στον Θεό είπε ότι "Βρέχει επί δικαίους και αδίκους και ανατέλλει τον ήλιο αυτού επί πονηρούς και αγαθούς". 
Οι κατάρες αυτές, λοιπόν, και άλλες παρόμοιες, όπως και όλες οι προτροπές για σφαγές θα έπρεπε να είχαν απαλειφθεί από την Παλαιά Διαθήκη.

Περισσότερα για τη δύναμη και την προέλευση της προφητείας, καλής ή κακής, ευλογίας ή κατάρας, εδώ.