ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Άστραψε και βρόντηξε η Όλγα Γεροβασίλη εναντίον της απόφασης του ΣτΕ


Νομίζω πως τούτη τη φορά έχει δίκιο η Όλγα...
Η δική μου απορία και καχυποψία - δεδομένης και της θλιβερής υποβάθμισης της ΕΡΤ σε κομματικό κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ - ήταν γιατί άραγε μόνο 4 κανάλια και όχι 5 ή 6 ή 7;  Τι τη νοιάζει την κυβέρνηση αν η διαφημιστική πίτα δεν φτάνει για πολλά κανάλια; Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, και αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, να κλείνουν και να μην σπεύδει η εκάστοτε κυβέρνηση να δίνει δανεικά κι αγύριστα για να τα κρατήσει με το ζόρι εν ζωή.

Η εξήγηση βέβαια είναι ότι όσο λιγότερα κανάλια τόσο αποτελεσματικότερος ο έλεγχος της πληροφόρησης και η χειραγώγηση του τηλεοπτικού κοινού.

Το άλλο επίσης που με ανησύχησε, ήταν οι δόσεις, δηλαδή οι ευκολίες πληρωμής που έκανε η κυβέρνηση σε αυτούς τους 4 που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες.  Ποιος εγγυάται και πώς ότι θα πληρώνονται οι δόσεις στην ώρα τους, όταν μάλιστα ενδέχεται να αλλάξει η κυβέρνηση και η επόμενη να μην αναγνωρίζει τις άδειες αυτές; Θα έπρεπε να τους πει, "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν"! 

Όσον αφορά το ΣτΕ και ολόκληρο το δικαστικό σώμα, δεν τρέφω καμία υπόληψη για δαύτους για τους λόγους που αναφέρει ευθαρσώς η κ. Γεροβασίλη, αλλά και για χίλιους άλλους, και κυρίως για το γεγονός ότι έχουν το θράσος να ψηφίζουν νόμους για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους εν μέσω κρίσης, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.


Η δήλωση Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη:
Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
  • έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
  • έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
  • έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.
Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
  • Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:
  • Στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
  • Εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό.
  • Στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη.
  • Και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
  • Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία - καθεστώς.
Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.
Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

--------------------