ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Έξαρση του ειδωλολατρικού "τουρισμού"

Σε περιόδους κρίσης, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο οι Ορθόδοξοι ειδωλολάτρες να μετακινούν τα είδωλά τους εκτός έδρας για προφανείς λόγους.
Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο ειδωλολατρικό δελτίο είδα ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα διάσημων ειδώλων για να παρηγορηθούν οι πιστοί που θα τα προσκυνήσουν καταθέτοντας τον οβολό τους στη "χάρη" τους. 


 Όπως διάβασα στη romfea,  «Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου, υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα με κάθε Εκκλησιαστική τιμή και λαμπρότητα την χαριτόβρυτο Τιμία Κάρα τον Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως του Θαυματουργού, εκ της Ιεράς και Ιστορικής Μονής Τιμίου Προδρόμου Γορτυνίας.

Την Τιμία Κάρα συνόδευσαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Τιμίου Προδρόμου και Αιμυαλών Αρχιμανδρίτες Λεόντιος και Δαμασκηνός παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, του Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου μετά πλήθους Ιερέων εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της Ι.Μ. Γόρτυνος, και πλησιόμορων Ιερών Μητροπόλεων.

Παρέστησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου - Αρκαδίας κ. Ευαγγ. Γιαννακούρας, Βουλευτές - Πολιτευτές, ο Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχ. Σταυριανουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημ. Σύμβουλοι των Δήμων Δάφνης - Υμηττού & Γόρτυνος, εκπρόσωποι τοπικών Αρκαδικών Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

Να αναφερθεί ότι η φιλαρμονική της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέδωσε τιμές ενώ Νέοι και Νέες της Ενορίας πλαισίωναν την Τιμία Κάρα».

Όλοι οι υποκριτές στην πίστα! Εκκλησία και Πολιτεία αγκαλιά σ' ένα πνευματικά θανάσιμο ταγκό "πλανώντες και πλανώμενοι"...

Εν τω μεταξύ στον Πειραιά ο εορταστικός πυρετός για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ έχει αρχίσει ν' ανεβαίνει, πολύ περισσότερο διότι αναμένεται να μεταβεί επί τόπου, ποιος/ποια νομίζετε; Όχι! Δεν πρόκειται για το Νίκο Φίλη ή για τη Ρένα Δούρου, που χαιρέκακα επιτρέπουν στα ορθόδοξα πρόβατα - μπέεε! - να τρώνε το θρησκευτικό σανό τους. Θα μεταβεί στον Πειραιά, μεγάλη η χάρη της, αυτή ταύτη η "Παναγία η Εκατονταπυλιανή". Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά εκατό πύλες διαθέτει το συγκεκριμένο είδωλο!


«Η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής με τις πρέπουσες τιμές θα μεταφερθεί από το νησί της Πάρου στον Πειραιά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5:30μ.μ. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μας καθόλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016 από 16 έως 27 Οκτωβρίου». (πηγή)

Ορθόδοξοι ειδωλολάτρες, τρέξτε να προσκυνήσετε τα είδωλα! Αφήστε και το κάτι τις σας στο παγκάρι για να καλοπιάσετε το είδωλο ν' απαντήσει στο αίτημά σας. Δεν έχετε άλλη επιλογή από την καταφυγή στα είδωλα, διότι ο Θεός που είναι Πνεύμα, ο Πανταχού Παρών και τα πάντα Πληρών, δεν ασχολείται με ηλίθιους. Μάλιστα, όπως λέει η Γραφή, ο ίδιος έχει παραδώσει τους ειδωλολάτρες σε αδόκιμο νου για να πράττουν γελοιότητες και να αυτοεξευτελίζονται, διότι απέρριψαν την Αλήθεια.

Μην έχετε όμως την πρόσθετη αφέλεια να περιμένετε να μας σεβαστούν οι Μουσουλμάνοι εισβολείς με αυτά που βλέπουν...