ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Η πνευματική ανάπτυξη ως παράγοντας ισορροπίας μέσα στο χάος - (6)


Καθημερινές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φόβου

Dr. Stewart Bitkoff, Contributor

Waking Times 

(Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση)

Εντάξει λοιπόν, τώρα που με θεωρείτε εντελώς παρανοϊκό, και φοβισμένο για το τέλος του κόσμου, τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω για όλα αυτά;
Ιδού μερικές προτάσεις, από την προσωπική εργαλειοθήκη μου για τη ζωή, για να σας βοηθήσουν να υπερβείτε τη φοβική σας αντίδραση, και πιο εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το ήρεμο μέρος του εαυτού σας που είναι πιο ειρηνικό και γαλήνιο.
Τιμήστε το Φόβο σας. Εκφράστε τον με υγιείς τρόπους - προσευχηθείτε, αγκαλιάστε τα παιδιά σας, και να είστε ευγνώμονες γι' αυτά που έχετε. Ζητήστε από το Σύμπαν/Θεό να σας βοηθήσει να πάτε πέρα από τον φόβο σας και να ζήσετε μια πλήρη ζωή. Προσφέρετε μια προσευχή ευγνωμοσύνης/ευχαριστίας για ό,τι έχετε και όχι γι' αυτό που θα χάσετε· στραφείτε προς την αγάπη και την ευγνωμοσύνη. Κανονικά, το μυαλό έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορεί να κρατήσει μόνο μία σκέψη σε κάθε στιγμή. 
Τα σενάρια για το τέλος του κόσμου είναι ακριβώς αυτό: Σενάρια ή δυνατότητες. Εκτός κι αν εμείς συλλογικά αλλάξουμε και ζήσουμε σύμφωνα με τον Χρυσό Κανόνα, αυτό είναι μια δυνατότητα. Θυμηθείτε, μπορείτε να ελέγξετε μόνο τον εαυτό σας και να εργαστείτε για να κάνετε τον κόσμο/τη ζωή σας καλύτερη.

Διάγετε μια γεμάτη Ζωή. Συμμετέχετε στον κόσμο· προσπαθήστε να τον κάνετε ένα καλύτερο μέρος. "Ταξιδέψτε" στα διάφορα μέρη του εαυτού σας και να ακολουθήστε ένα από τα μεγάλα πνευματικά μονοπάτια για την ολοκλήρωση.

•Ζήσε τη Στιγμή. Το μόνο που έχετε είναι αυτή η στιγμή· προσπαθήστε να την κάνετε να λειτουργήσει και να χαίρεστε για τον εαυτό σας.

Ημερολόγιο Ευτυχίας. Κάθε μέρα κάντε κάτι μικρό που σας κάνει ευτυχισμένο/η. Γελάστε, πείτε ένα αστείο· κάντε ένα τηλεφώνημα στους φίλους σας. Η έρευνα μας λέει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν πολλά μικρά πράγματα τα οποία περιμένουν με ανυπομονησία να κάθε μέρα.

Ανάπαυλα από Ειδήσεις. Πάρτε μια άδεια από τον υπολογιστή σας, την τηλεόραση και τα ρεπορτάζ κακών πραγμάτων στις ειδήσεις. Καθίστε ήσυχα ή πηγαίνετε μια βόλτα· προσπαθήστε ν' ακούσετε αυτό το ήρεμο μέρος του εαυτού σας που ξέρει πού πηγαίνει.

•Προσεύχεσθε. Κάντε κάθε στιγμή μια γιορτή για τη ζωή και προσφέρετε ένα τραγούδι ευγνωμοσύνης για την ευκαιρία να βρίσκεστε εδώ.

Σκεφθείτε Χαρούμενες Σκέψεις. Και όταν πιάσετε τον εαυτό σας να είναι λυπημένος, θυμωμένος, συγχυσμένος, να θυμάστε ότι από τη σύγχυση έρχεται τάξη. Μια στιγμή είμαστε ευχαριστημένοι και την επόμενη θλιμμένοι. Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τη δική μας πραγματικότητα, και ένα ευτυχισμένο άτομο σκέφτεται χαρούμενες σκέψεις. Πείτε αστεία, γελάστε, ή παρακολουθήστε μια κωμική ταινία.

Αποφεύγετε να κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα σ' εσάς και τους άλλους· ιδιαίτερα με αυτούς που έχουν αυτά που εσείς δεν έχετε.

Επιβλέψτε τις προσδοκίες σας για τη ζωή και τους ανθρώπους. Συχνά, οι προσδοκίες είναι μια παγίδα που μας στερεί την ευτυχία και την ειρήνη του νου (δηλαδή, "περίμενα σε αυτό το σημείο της ζωής μου αυτό"... Ή, "αν ακολουθούσα αυτό το πνευματικό μονοπάτι, θα ήμουνα απαλλαγμένος από τον πόνο").

• Η ζωή μπορεί να είναι λαμπρή, αλλά να θυμάστε ότι είναι ένα άθλημα πλήρους επαφής. Χάος και τάξη συνυπάρχουν και είναι μέρος του Κοσμικού Σχεδίου.

Να Είστε με Θετικούς Ανθρώπους. Να είστε επιλεκτικοί με τους ανθρώπους που κάνετε παρέα και με το τι μιλούν / συζητούν. Οι θετικοί και γεμάτοι αγάπη άνθρωποι είναι καλό φάρμακο.

Αποφύγετε Αλκοόλ/Ψυχαγωγικά Ναρκωτικά. Τα περισσότερα είναι κατευναστικά και μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεσή σας.

Ισορροπημένη Ζωή. Όλα τα πράγματα με μέτρο και να προσπαθείτε να ζείτε μια ολοκληρωμένη, πολυεπίπεδη, ισορροπημένη ζωή.

Επαναλαμβάνοντας Παλιές "Κασέτες". Αποφεύγετε να πηγαίνετε ξανά και ξανά σε πράγματα που έχουν συμβεί και σας ταράζουν. Μερικές φορές είναι αναγκαίο, αλλά, πολύ συχνά, τις "ξαναπαίζουμε" πάρα πολύ.
 (πηγή)

Συνεχίζεται σε επόμενη ανάρτηση