ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Η πνευματική ανάπτυξη ως παράγοντας ισορροπίας μέσα στο χάος - (7)


Συμπεράσματα

Dr. Stewart Bitkoff, Contributor

Waking Times 

(Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση)


Όσο περισσότερο ασκούμαστε στον έλεγχο της συνείδησης και της συνειδητοποίησής μας, και διακρίνοντας τη χειραγώγηση του φόβου/επιβράβευσης γύρω μας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να σκεφτόμαστε πιο ήρεμες σκέψεις. Τότε, μια μέρα θα βιώσουμε ό,τι βρίσκεται πέρα από τα συναισθήματα· και η ανώτερη συνειδητότητα θα ξεπροβάλει.

Συχνά για πολλά γεγονότα στη ζωή, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα επιβλαβή αποτελέσματα· όταν συμβαίνει κάτι οδυνηρό ή χαοτικό, θα πρέπει νιώσουμε και να τιμήσουμε τον πόνο. Ωστόσο, η εμπειρία διδάσκει ότι με λίγη σκληρή δουλειά μπορούμε να περιορίσουμε το φόβο και την ανησυχία για πιθανότητες· όλοι μας πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε τι είναι μια δυνατότητα, και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία στην προσωπική εργαλειοθήκη μας για να προχωρήσουμε πέρα από τις πιθανότητες και να φτάσουμε σε πιο ευτυχισμένες, πιο ήρεμες καταστάσεις.

Το 1969, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του BBC η κυρία Beryl Worth, όταν ρωτήθηκε για την θετική προσωπική προσαρμογή της, σε μια πρόσφατη δυνητικά θανατηφόρο διάγνωση καρκίνου, απάντησε με τον ακόλουθο τρόπο: 
«Νομίζω ότι ήταν ο Άγιος Ιγνάτιος, ο οποίος καθώς σάρωνε το διάδρομο και οι δόκιμοι μοναχοί ήρθαν και του είπαν, "Αν ο κόσμος, αν ήξερες ότι ο κόσμος επρόκειτο να λήξει μέσα σε 10 λεπτά, τι θα έκανες;" απάντησε, "Θα συνέχιζα να σαρώνω το διάδρομο". Και αυτό ακριβώς είναι εκείνο που πρόκειται να κάνω».
Σε κάθε στιγμή, η ζωή τελειώνει και αρχίζει· η ζωή είναι χαρά και πόνος, χάος και ειρήνη. Σε κάθε στιγμή, αφού έχουμε βιώσει αυτό που πρέπει να βιώσουμε, πρέπει να μάθουμε και να θυμόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, και «να συνεχίσουμε να σαρώνουμε τον διάδρομο».

(πηγή)