ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Στο μόνο που συμφωνούν Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι να θέσουν στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή


Και συμφωνούν για τον απλούστατο λόγο ότι οι κρυφοφασίστες κομματάρχες με τη δημοκρατική μάσκα δεν θέλουν να εκπροσωπούνται οι περίπου 600.000 Έλληνες - σύμφωνα με τις σημερινές δημοσκοπήσεις - οπαδοί της ΧΑ στο Κοινοβούλιο, και κυρίως δεν θέλουν να βγαίνουν τ' άπλυτά τους στη φόρα από τους Χρυσαυγίτες βουλευτές.Βουλή, 10/10/2016 - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή): 

Κύριε Πρόεδρε, ακούσαμε με προσοχή τη δίωρη αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Δεν ακούσαμε, όμως, ούτε λέξη γι’ αυτό το οποίο αποτελεί την ουσία της διαφθοράς και της διαπλοκής μέσα σε καθεστώτα κοινοβουλευτικά, όπως είναι και το καθεστώς στο οποίο ευρίσκεται η χώρα. 
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ) 

Στο σημείο αυτό θα αναγνώσω ένα κείμενο ενός πολιτικού του Μεσοπολέμου, το οποίο αναφέρεται τότε στις εφημερίδες, που ήταν τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημερώσεως, και όχι βεβαίως στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που είναι σήμερα, γύρω από τους οποίους και τελικά έγινε όλη η συζήτηση. Περί νταβατζήδων ήταν η όλη ιστορία και περί του αν θα έχουμε στο μέλλον νταβατζήδες ή όχι. Θα αναφερθώ, όμως, σε αυτό στη συνέχεια, σχολιάζοντας και τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης.

Προηγουμένως όμως, θα σας διαβάσω ένα κείμενο:

«Αυτή λοιπόν η δημοκρατία είναι το παιδί του καπιταλισμού. Είναι το όργανο με το οποίο ο καπιταλισμός κυριαρχεί επάνω στη λαϊκή μάζα. Είναι το όργανο, με το οποίο κατορθώνει ο καπιταλισμός να παριστάνει τη θέλησή του ως λαϊκή θέληση. 
Αυτό το είδος της δημοκρατίας χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, άρα οργανωμένα κόμματα και συνεπώς, μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται για τον ίδιο λόγο εφημερίδες, άρα μεγάλα κεφάλαια και τόσα άλλα που απαιτούν κεφάλαια. Επομένως, μόνο οι κάτοχοι του μεγάλου κεφαλαίου ή τα όργανά τους μπορούν να κάνουν τέτοιους αγώνες. Όταν δε έχει κανείς τις εφημερίδες, τότε και μορφώνει την κοινή γνώμη όπως θέλει».
Αυτά έλεγε ένας πολιτικός του Μεσοπολέμου, ο οποίος θα νομίσατε ίσως ότι είναι αριστερός, όμως δεν είναι. Θα σας πω πώς καταλήγει το κείμενό του: 
«Από την άλλη μεριά, ο καπιταλισμός, για να συσσωρεύσει τα κεφάλαια στα χέρια που τον εκπροσωπούν και να κάνει όλον τον άλλο κόσμο σκλάβους του, μα σκλάβους που να νομίζουν πως είναι ελεύθεροι, έχει ανάγκη της ελεύθερης οικονομίας και του περιορισμού του κράτους από κάθε επέμβαση στην οικονομία», βλέπε ιδιωτικοποιήσεις.
Θα πιστέψετε ίσως ότι αυτά τα είπε κάποιος μαρξιστής, κάποιος αριστερός. Όχι. Αυτά τα έχει γράψει ο Ιωάννης Μεταξάς και πράγματι επιβεβαιώνονται πλήρως μέσα στο καθεστώς διαπλοκής στο οποίο ζει τα τελευταία σαράντα και πλέον χρόνια η πατρίδα μας. 

Μίλησε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε για τα «θαλασσοδάνεια» τα οποία εδόθηκαν προς «ημετέρους» και ανέφερε πολλές περιπτώσεις. Από την άλλη πλευρά και ο κ. Μητσοτάκης είπε για τα δάνεια που πήρε ο επιχειρηματίας κ. Καλογρίτσας, διεκδικητής μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και αντείπε ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ότι αυτά εδόθηκαν με την παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της Αγροτικής Τράπεζας, του κ. Μάναλη, ο οποίος πράγματι είχε διοριστεί από το περιβάλλον Σαμαρά και συγκεκριμένα ο ίδιος ο «αστέρας» της εντιμότητος Παπασταύρου είχε τηλεφωνήσει για τον διορισμό του κ. Μάναλη. Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι το εξής: 
Κυβερνάτε είκοσι έναν μήνες. Γιατί αφήσατε αυτούς τους ίδιους ανθρώπους να κάνουν το παιχνίδι τους στις τράπεζες και δεν μπορέσατε να ελέγξετε τα πράγματα;
Εν τοιαύτη περιπτώσει, θα επανέλθουμε στην υπόθεση Καλογρίτσα μιλώντας για τα κανάλια. Εβδομήντα επτά εκατομμύρια πήρε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, πενήντα εκατομμύρια πήρε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας–ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα επί των ημερών της διακυβερνήσεως Σαμαρά και Βενιζέλου.

Ως εκ τούτου, το θέμα δεν είναι ποιοτικό, είναι ποσοτικό. Και οι δύο δανείσατε τον κ. Καλογρίτσα με εγγύηση τα βοσκοτόπια της Ιθάκης. Και οι δύο βλάπτετε το ίδιο το έθνος, την πατρίδα, το ίδιο και οι δύο βρίσκεστε μακριά απ’ ό,τι θα μπορούσε να εννοηθεί ως πραγματική δικαιοσύνη και διαφάνεια στον τόπο αυτό.

Είπε ο κύριος Πρωθυπουργός ότι ευρισκόμεθα σε ανάκαμψη. Τη βλέπουμε την ανάκαμψη με το 25 και πλέον τοις εκατό του ελληνικού λαού να βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας! Θα το δούμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες με τους πλειστηριασμούς που θα κάνουν τα «κοράκια» σε πρώτες κατοικίες και οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει.

Η ανάκαμψη, λοιπόν, βρίσκεται μόνο στη φαντασία του κυρίου Πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ευρίσκεται στην κοινωνία. Η ανεργία καλπάζει, η οικονομική κρίση γίνεται όλο και χειρότερη.

«Έχετε την ευθύνη για όσα συμβαίνουν» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Κι εσείς, είκοσι έναν μήνες που κυβερνάτε, τι διαφορετικό κάνατε; Την ίδια πολιτική ακολουθείτε, την πολιτική των μνημονίων. Εάν, λοιπόν, έχουν ευθύνες η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που σίγουρα έχουν, έχετε κι εσείς, γιατί εδώ και είκοσι έναν μήνες κυβερνάτε τον τόπο.

Επίσης, ο κύριος Πρωθυπουργός είπε ότι επί των ημερών του έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας. Ποιας εργασίας; Των ΜΚΟ και των hotspots, όπου υπάρχει κυριολεκτικά μία ζούγκλα; Δεν βλέπετε τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει ξεσηκωθεί;

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο Πρωθυπουργός. Πράγματι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμίσω τι είπε ο κ. Βούτσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων. Είπε: «Να μη μιλήσουμε για σκάνδαλα, γιατί η μόνη ωφελημένη θα είναι η Χρυσή Αυγή». 


Το ίδιο είπε σε άρθρο του και ο γνωστός από τη γνωστή συνομιλία με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα δημοσιογράφος Ψυχάρης σε κύριο άρθρο στο «Βήμα» στις 2 Οκτωβρίου του 2016, το οποίο είχε τίτλο «Όλοι εναντίον όλων», όπου χαρακτηριστικά είπε, όταν αναγγέλθηκε η σημερινή συζήτηση:
«Οι συζητήσεις περί σκανδάλων έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε όλους τους χώρους. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να προσέξει και να μαντέψει τις εξελίξεις ώστε να μην υπάρχει αλληλουχία σκανδαλολογίας. Να μην οδηγηθεί η χώρα σε έναν διαβρωτικό φαύλο κύκλο».
Αυτός ο διαβρωτικός φαύλος κύκλος δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάδειξη αυτών οι οποίοι είναι πραγματικά καθαροί όντας διωκόμενοι και ποτέ κυβερνήτες αυτής της χώρας, δηλαδή των εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, που είναι οι μόνοι που μπορούν να λένε ότι έχουν καθαρά χέρια.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα φύγω λίγο από το θέμα, αλλά έχει αξία να σας διαβάσω πώς άρχιζε το άρθρο του αυτό ο κ. Ψυχάρης, στο οποίο έκανε έκκληση να σταματήσει η σκανδαλολογία. Πραγματικά αυτό λίγο πολύ είδαμε να συμβαίνει στις δύο προηγούμενες ομιλίες. Δεν είδαμε να γίνεται αναφορά σε κανένα μεγάλο σκάνδαλο, κανένα μεγάλο όνομα. Τίποτα. Κουκούλωμα ήταν.

Ο κ. Ψυχάρης στο «Βήμα» στις 2-10-2016 γράφει: 

«Κάποτε για όλα έφταιγαν οι κομμουνιστές. Παρερχομένου του χρόνου και με τη "βοήθεια" της απριλιανής δικτατορίας το φταίξιμο για όλα τα στραβά και τα ανάποδα του τόπου μετατοπίστηκε στους ακροδεξιούς».
Και πράγματι, έτσι συμβαίνει σήμερα, όπου «ακροδεξιοί» η Χρυσή Αυγή, και για ό,τι κακό συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, για όλα φταίει η Χρυσή Αυγή! Είναι δεδομένο ότι εάν ο λαός είναι αγανακτισμένος με το σύστημα, εάν είναι οργισμένος με αυτήν την κατάσταση, εάν υποφέρει από όλη αυτή την τερατώδη διακυβέρνηση που είχε και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων και επί των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τότε προσδοκά με ελπίδα μόνο σε μια πολιτική δύναμη, στην τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, η οποία παρ’ όλη τη λάσπη και την πολεμική των πρώην, των νυν και των μελλοντικών «νταβατζήδων» των ΜΜΕ, όλο και δυναμώνει, όλο και γίνεται περισσότερο δυνατή.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να επανέλθω στην ομιλία του κυρίου Πρωθυπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στα κανάλια είπε ότι υπήρχε μια διαρκής άρνηση για να θεσμοθετηθεί ένα καθεστώς νόμιμων αδειών για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο κ. Τσίπρας αλλά και ο κ. Μητσοτάκης και οι λοιποί εδώ μέσα φυσικά και δεν θέλουν να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θέλουν να μιλήσουμε για το καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών.

Πότε έγιναν πρώτη φορά οι τηλεοπτικοί σταθμοί; Όλα άρχισαν στα τέλη του 1989. Συγκεκριμένα, στις 20 Νοεμβρίου του 1989 άρχισε να εκπέμπει ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA» και ο τηλεοπτικός σταθμός «ANTENNA» στις 31 Δεκεμβρίου 1989. Οι σταθμοί αυτοί άρχισαν να εκπέμπουν μετά τις εκλογές τις 5ης Νοεμβρίου του 1989 όταν στις 23 Νοεμβρίου σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Ζολώτα. Ήταν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, στην οποία συμμετείχε και το ΚΚΕ και η ΕΑΡ, ο πολιτικός πατέρας και πρόγονος – εάν θέλετε  του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Για το «αμαρτωλό», λοιπόν, καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών, για τη διαπλοκή, η οποία ξεκίνησε όταν ξεκίνησαν οι δύο πρώτοι τηλεοπτικοί σταθμοί, φταίει και η Αριστερά, καθώς και για την υπόθεση Siemens, όπως θα αναφερθώ στη συνέχεια.

«Εξέπεσε η άδειά του κατόπιν εφαρμογής του νόμου» είπε ο κ. Τσίπρας για τον υποψήφιο καναλάρχη Καλογρίτσα. Εάν δεν γινόταν ο θόρυβος που έγινε από τους πάλαι ποτέ, ίσως και εις το μέλλον «νταβατζήδες», δεν θα γινόταν τίποτε. Εάν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα δημοσιεύματα, τότε δεν θα υπήρχε τίποτε.

Επικαλέστηκε μάλιστα ο κύριος Πρωθυπουργός και τη σχέση του κ. Καλογρίτσα με τον σημερινό σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Θεοδωρικάκο.

Αυτός δεν έχει σχέση με τον κ. Θεοδωρικάκο; Από την ΚΝΕ είναι και οι δυο. Γιατί αυτή η σχέση και μάλιστα σχέση πολιτική, γερά δεμένη, δεν αναφέρεται;

«Τέλειωσε το "νταβατζιλίκι"» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό θα το δούμε. Θα το δούμε, γιατί δεν βλέπουμε να υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στο μέλλον θα λειτουργήσουν με διαφάνεια. Εμείς σαν Χρυσή Αυγή έχουμε σταυρωθεί κυριολεκτικά από τους «νταβατζήδες» των τηλεοπτικών σταθμών. Και όμως, ο λαός τους γύρισε την πλάτη και μας ανέδειξε και μας αναδεικνύει σταθερά σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Για το ΕΣΡ, το οποίο ανέφεραν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όπως λειτουργούσε στο παρελθόν δεν φτάνει για να μπει τάξη τα πράγματα. Είναι αδιανόητο όταν ακόμα και για το ποδόσφαιρο υπάρχει εισαγγελέας –Εισαγγελέας ποδοσφαίρου  να μην υπάρχει ένας εισαγγελέας, να μην υπάρχει μια παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η οποία να ελέγχει τα τηλεοπτικά πράγματα. Εμείς είχαμε κάνει πλήθος καταγγελιών για τον αποκλεισμό μας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η απάντηση; Μια-δυο φορές επεβλήθη ένα πρόστιμο της τάξεως των 15.000 ευρώ, ένα ποσό, δηλαδή, που αντιστοιχεί στο 1/10 μιας διαφημίσεως σε μια ζώνη μεγάλης θεαματικότητας. Ήρθαν εδώ και οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και είπαν «Δεν φταίμε εμείς. Φταίνε οι δημοσιογράφοι. Εμείς πληρώσαμε το πρόστιμο».

Με τα λεφτά τους, λοιπόν, εξαγόρασαν κατ’ ουσίαν την παρανομία τους, μία παρανομία βάναυση που αφαιρεί την ουσία της πολυφωνίας, και όλα καλά. Αν είναι και στο μέλλον να έχουμε τέτοιο ΕΣΡ, τότε αυτό δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει να γίνει ένας δρακόντειος νόμος ο οποίος θα προστατεύει την πολιτική ζωή απ’ όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν.

Μίλησε, επίσης, ο κύριος Πρωθυπουργός για τα «θαλασσοδάνεια» της Νέας Δημοκρατίας. Έχετε κι εσείς, όμως, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα δάνεια, μικρότερα. Όμως είπα ότι η διαφορά είναι ποσοτική, όχι ποιοτική. Μόνο για το 2015 η «Αυγή» εισέπραξε από διαφημίσεις τραπεζών 550.000 ευρώ. Μια εφημερίδα η οποία έχει μετά βίας κυκλοφορία χιλίων πεντακοσίων φύλλων! Γιατί τα έδωσαν οι τραπεζίτες αυτά τα 550.000 ευρώ; Για να έχουν ενημέρωση οι πελάτες τους για τις τραπεζικές τους συναλλαγές μέσω της «Αυγής»; Ασφαλώς όχι.

Επίσης, όπως είπε στην Εξεταστική Επιτροπή ο υπεύθυνος της «Αυγής», το 2% των μετοχών της «Αυγής», 16.500 μετοχές, αξίας 100.000 ευρώ, κατέχονται από off shore, την οποία αρνήθηκε ο ιδιοκτήτης να κατονομάσει.
Επίσης, η εφημερίδα, μιας και μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», έλαβε δάνειο ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ με εγγυητή τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ επίσης είναι άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2010 ο Συνασπισμός ζητούσε από την Εθνική Τράπεζα διακανονισμό υποχρεώσεων 6,6 εκατομμυρίων ευρώ και νέο δάνειο ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα, για το δάνειο αυτό έβαλε ως εγγύηση το κτήριο της Πλατείας Κουμουνδούρου, ένα κτήριο το οποίο αξίζει ελάχιστα με την τεράστια υποβάθμιση που έχει υποστεί το κέντρο των Αθηνών.

Είπε, επίσης, ο κύριος Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα θέματα της Δικαιοσύνης, ότι όλοι γνωρίζουμε ποιος Πρωθυπουργός σήκωνε τηλέφωνα προς λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Το είπε εδώ, μέσα σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα γι’ αυτή την αλήθεια. Δεν κάνει τίποτα γι’ αυτή τη μεγάλη αλήθεια, για να αποκαλυφθεί αυτή η πολιτική σκευωρία, στην οποία όμως έχει γυρίσει ο λαός την πλάτη και έχει τη Χρυσή Αυγή κυρίαρχη και τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου. Μάλιστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχαν πει ότι θα φέρουν το θέμα. Δεν φέρνουν το θέμα. 

Αν σε κάτι συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο να θέσουν στο περιθώριο με κάθε τρόπο τη Χρυσή Αυγή. Δεν θα το κατορθώσουν όμως. 

Ευθεία πρόκληση απηύθυνε, επίσης, ο κ. Τσίπρας, προς τον Πρόεδρο και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, τον κ. Μητσοτάκη, να απαντήσει αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Και ο κ. Μητσοτάκης – εδώ ήμασταν  δεν είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Είπε: «Γιατί δεν καταγγέλλει;». Και σε αυτό το σημείο έχει δίκιο. 

Γιατί, αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ –κυβερνάει, είπαμε, είκοσι έναν μήνες  δεν καταγγέλλει αυτόν τον εξωδικαστικό, τον εξωφρενικό συμβιβασμό ο οποίος έγινε με τη Siemens, όπου βεβαιωμένου του ότι είχε κάνει ζημία στο ελληνικό Δημόσιο δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, εκλήθη να πληρώσει 200 εκατομμύρια ευρώ και - το πλέον εξωφρενικό -, τα εκατόν τριάντα εκατομμύρια από αυτά θα ήταν σεμινάρια για διαφάνεια και εντιμότητα σε δημοσίους υπαλλήλους; Δεν έχει γίνει τίποτα. Είκοσι έναν μήνες κυβερνάτε. Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για τη Siemens, γιατί δεν κάνετε τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Λόγια του αέρα ότι θα καταγγείλετε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και από εκεί και πέρα, τίποτα. Και βεβαίως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, γιατί τότε θα έρθει η κ. Μέρκελ και θα έχει μία διαφορετική συμπεριφορά από εκεί και πέρα απέναντί σας. 

Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αγκαλιές του στο ΠΑΣΟΚ και αυτό πράγματι είναι μια αλήθεια, γιατί αλλιώς δεν θα έφτανε από 4% που ήταν πριν από λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 35% και στο 36%. Όμως, η συμπεριφορά του δυστυχώς είναι συμπεριφορά κόμματος του 4%, που πιστεύει ότι οι μαρξιστικές ιδεοληψίες μπορούν να έχουν καμία θέση στον ελληνικό λαό. Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πράγμα το οποίο έλεγε κατά κόρον στο παρελθόν και το οποίο είχε γίνει και σημαία - θα έλεγα - της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, μίλησε υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων. Ο λόγος; Έρχονται εκλογές. Όποτε έλθουν.

Και μιας και τις ζήτησε άμεσα ο κ. Μητσοτάκης, έχει τη δυνατότητα, αν θέλει, να βάλει τους Βουλευτές των μεγάλων εκλογικών του περιφερειών να παραιτηθούν, καθώς και τους αναπληρωτές τους και να προκληθούν σχεδόν πανελλήνιες εκλογές και να αναδειχθεί η μεγάλη διαφορά που ισχυρίζεται τόσο αυτός όσο και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι υπάρχει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξει η κυβέρνηση. Μας λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Ελλάδα». Εμπρός, λοιπόν, ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν, να σώσει την Ελλάδα. Αλλά λόγια. Θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, να φθαρεί, και από εκεί και πέρα, με την περίφημη λογική του ώριμου φρούτου να διεκδικήσει αυτός την πρωθυπουργία, όχι μόνος του βεβαίως, αλλά με κάποιον άλλον. 

Αναφέρθηκε ο κύριος Πρωθυπουργός - ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε και δεν είχε κανέναν λόγο να αναφερθεί - στο πόρισμα Καλούδη. Μου κάνει εντύπωση το ότι όταν κατατέθηκε το πόρισμα αυτό από τον Εισαγγελέα κ. Καλούδη, στο οποίο απεδίδοντο ποινικές ευθύνες τόσο σε τραπεζικούς όσο και σε υπευθύνους οικονομικών κομμάτων, ο κ. Τσίπρας μίλησε μόνο για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν γνωρίζετε ότι στο πόρισμα Καλούδη καταλογίζονται ποινικές ευθύνες και στον υπεύθυνο οικονομικών του ΚΚΕ; Φαίνεται, όμως, ότι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται κι έτσι το παρέλειψε.

Το πόρισμα Καλούδη κατετέθη τον Μάρτιο του 2013, θάφτηκε στα συρτάρια της Εισαγγελίας και σε έναν μήνα μέσα έκανε νόμο η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τον οποίο κατ’ ουσίαν έδινε αμνηστία στους υπευθύνους των τραπεζών για τα χρέη των κομμάτων, χρέη τα οποία δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ. Αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα χρησιμοποιήσει και όλη την κομματική επιχορήγηση, είναι λόγια του αέρα. Και φυσικά, με τους ρυθμούς που πηγαίνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, για να ξεχρεώσει τον ελληνικό λαό -γιατί τα λεφτά των τραπεζών είναι λεφτά του ελληνικού λαού με τις ανακεφαλαιοποιήσεις- χρειάζονται περίπου διακόσια χρόνια.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Η χώρα βρίσκεται πραγματικά σε κατάσταση πολιορκίας, όχι κυριολεκτικής, αλλά όταν μια χώρα έχει εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία, όταν υπάρχει αυτή η ηθική απαξίωση του πολιτικού κόσμου στο σύνολό του - σωστό ή λάθος - από ολόκληρο τον ελληνικό λαό θα έπρεπε - και το προτείνω - όλα τα κόμματα μαζί να αναστείλουμε το άρθρο 86 του Συντάγματος, τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, γιατί όσο υπάρχει αυτό δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή.
Και είναι λάθος και είναι μάλλον θράσος εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη να λέει για τη μελλοντική αναθεώρηση όταν η προηγούμενη Βουλή, στην οποία αυτός υπηρετούσε και μάλιστα ως Υπουργός, ήταν αναθεωρητική Βουλή, επί των ημερών Σαμαρά – Βενιζέλου, και δεν έκανε τίποτα. Όταν είδε μάλιστα ο Σαμαράς ότι χάνει την εξουσία, τότε αυτομάτως επικαλέστηκε τη συνταγματική αναθεώρηση για να παρατείνει την παραμονή του σε αυτήν.

Είναι τα κανάλια, λοιπόν, και το καθεστώς της ασυδοσίας έργο πράγματι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς, όπως και η SIEMENS. Τότε υπογράφηκε, επί Οικουμενικής, η πρώτη συμφωνία με τη SIEMENS, με τη σύμφωνη γνώμη της Αριστεράς.

Για αυτόν τον λόγο και αυτό το οποίο βλέπουμε, είδαμε προηγουμένως και θα βλέπουμε και στο μέλλον, θα είναι σκιαμαχίες, θα είναι μονομαχίες που θυμίζουν γουέστερν-σπαγγέτι και τίποτα ουσιαστικό.

Ο Γεώργιος Σουρής - δεν είναι σημερινό το φαινόμενο - πριν εκατό και πλέον χρόνια έγραφε τον στίχο: 

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια, 
κλέφτες χωρίς μία πήχη γη και κλέφτες με παλάτια, 
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί,
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή».

Αυτούς τους κλέφτες απαιτεί ο λαός, επιτέλους, η Κυβέρνηση να τους ανακαλύψει, να γυρίσουν τα κλεμμένα και οι κλέφτες να πάνε φυλακή. Δεν κάνει, όμως, τίποτα. Κυβερνάτε είκοσι έναν μήνες – επαναλαμβάνω. Και θυμάμαι ότι σε αυτά εδώ τα άδεια έδρανα - μόνο δύο μέλη της Κυβερνήσεως υπάρχουν - καθόταν πριν κάποιους μήνες ο κ. Νικολούδης, ο οποίος είχε πει ότι δεν θα κάνετε τίποτα με τη λίστα Λαγκάρντ. Και πράγματι τίποτα δεν γίνεται, αργοί οι ρυθμοί.

Είχε πει επίσης ότι τα δημόσια έργα, σύμφωνα με έρευνά του, κοστίζουν στην Ελλάδα πενταπλάσια από όσο στοιχίζουν κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Έγινε κανένας έλεγχος για τα δημόσια έργα; Έγινε κανένας έλεγχος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004; Ανοίξτε τον κατάλογο όσων εργαζόντουσαν στον ΑΘΗΝΑ 2004, να δείτε πόσοι συγγενείς Βουλευτών και πολιτικών όλων των παρατάξεων εργαζόντουσαν με υπέρογκους μισθούς, καθώς και πολλοί βέβαια δημοσιογράφοι.
Τίποτα δεν γίνεται, καμία διαφάνεια δεν υπάρχει και ο λαός σήμερα είναι οργισμένος, είναι οργισμένος κυριολεκτικά με τα όσα συμβαίνουν. Δεν βλέπει τίποτα στον ορίζοντα. Και θα έπρεπε να ξέρουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησαν προηγουμένως ο ένας ως εν αναμονή Πρωθυπουργός και ο άλλος ως νυν Πρωθυπουργός, ότι και οι δύο μαζί στην εκλογική τους δύναμη δεν αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στον ελληνικό λαό, σύμφωνα με όλες τις πολιτικές έρευνες.

Νικητής στο ερώτημα «Ποιον προτιμάτε για Πρωθυπουργό;» αναδεικνύεται ο κανένας. Και αυτό δείχνει την βαθιά απελπισία του ελληνικού λαού, ο οποίος αναζητεί επιτέλους μια εθνική λύση, διαφάνεια και εντιμότητα. Και αυτή τη διαφάνεια και την εντιμότητα μπορεί να την εγγυηθεί μόνο το κόμμα που διώκεται από όλους, η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων. 

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)